Kategoriat
Lifestyle Matkustus Perhe & suhteet Terveys & hyvinvointi Ura

Vauva on 7 viikkoa ja maailman ihanin

Gradua, töitä, lasten menoja ja vauva-arkea

Arki on mennyt ihan hirmuista vauhtia kun lähestytään kevään viimeisiä koulupäiviä. Meillä on kalenteri ollut täynnä lasten menoja -neuvoloita, palavereja koulussa ja päiväkodissa ym. lapsiperheen asioita. Nämäkin kun kertaantuvat lapsimäärän kasvaessa. En kuitenkaan valita, vaan olen ihan tyytyväinen. Kaikki on sujunut aika mukavasti ja ollaan onnistuttu pitämään paletti kasassa ihan mukavasti. Töihinkin palasin jo kun vauva oli kaksiviikkoinen. Työni Keskolla on ihanan joustavaa ja voin tehdä sitä pääasiassa etänä kuukausipalaverin lomassa. Tempaisin myös graduni viimeisen seminaariesityksen tuossa kuun alussa ja pääsin siellä esittelemään työni ja sen tulokset. Se oli meidän kevään viimeinen seminaarikerta ja minulla oli viimeinen seminaariesitys. Onneksi väänsin sen, ettei se jäänyt syksyyn roikkumaan! Yritän palauttaa gradun nyt kesän aikana.

Tyytyväinen vauva ja vihdoinkin onnistunut imetys

Vauvalle kuuluu todella hyvää ja hän on jo seitsemänviikkoinen hurmuri. Olen todella onnekas kun meillä on niin ihana uusi perheenjäsen, joka tuntuu ihan täydellisesti sopivalta lisäykseltä perheeseen. Meillä menee syömiset jo hyvin ja ollaan päästy alun imetysvaikeuksista täysin rinnalle vauvantahtiseen imetykseen. Se on hirmu helpottavaa, sillä nyt aikaa ei mene erikseen pumppaamisen ja pullorumbaan. Mielessäni tiesin, että imetys vielä onnistuu kun vauva kasvaa vähän ja kun vauvan uneliaisuus helpotti ja imuteho kasvoi, pääsimme siirtymään pullosta pois. Kuukauden täyspumppaamisen jälkeen tuntuu niin paljon helpommalta kun ei tarvitse esimerkiksi öisin nousta sängystä pumpulle ja syöttämään. Nyt imetän yöllä kyljellään ja nukun siinä oikein hyvin itsekin. Aamuisin olo on paljon virkeämpi ja maitoa riittää oikein mainiosti. Neuvolassa olivat ilahtuneita että meidän imetys onnistui lopulta ja maltti on paras vinkkini muillekin joilla on alussa vaikeuksia.

Ristiäissuunnitelmat ja piipahdus mökillä

Ristiäiset on kahden viikon kuluttua vaikka nimi meidän pojalla on jo. Kummeiksi tulevat vanhempi siskoni ja hänen miehensä sekä ihana ystäväni ja naapurini Jarna ja hänen miehensä. Kastetilaisuus on Kulosaaren kirkossa jossa menimme myös naimisiin ja sen jälkeen jatkamme Puotilan kartanoon brunssille johon olen varannut meillä juhlatilan. Ihanaa päästä juhlimaan keskellä kaunista kesää! Kesä oli nimittäin mökilläkin jossa kävin pyörähtämässä vajaa kaksiviikkoa sitten. Mun isä on tehnyt hänen mökillä remppaa ja nyt siellä on aurinkosähköt, uusi telkkari ja vuodesohva. Mökki on todella pieni ja aiemmin sinne on mahtunut yöpymään vain kaksi mutta nyt sinne voisi jäädäkin kun on vuodesohva ja mikä tärkeintä, saa edes puhelimen laturiin ja valot päälle iltaisin. Ehkä tänä kesänä päästään tuonne Itä-Suomen mökille enemmän.

Nyt kahvia ja ruoanlaittoon! Kerrohan oletko löytänyt tänne uuteen blogiini Vaikuttajamedialla ja jätä kommenttia mistä haluaisitte kuulla postauksissa?!

4 vastausta aiheeseen “Vauva on 7 viikkoa ja maailman ihanin”

Moi Anna!

Olen seurannut raskauttasi ja ollut jo pitkään lukijasi. Kiitos siis blogistasi ja onnea vauvasta!

Sellainen postaustoive olisi (tai voit ihan tähänkin kuvailla), että miten aiot tehdä/olet kirjoittanut graduasi vastasyntyneen kanssa? Tai ylipäätään opiskelu pienen vauvan kanssa, isommathan ovat ilmeisesti päiväkodissa/koulussa? Kysyn tätä siksi, että itselläni on kuukauden päästä laskettu aika ja pitäisi kirjoitella gradua vielä monta kymmentä sivua. Kauhistuttaa, että tuleeko siitä mitään vauvan synnyttyä, sillä en saa millään palautettua sitä ennen keskikesää. Näin viimeisillä viikoilla istuminen koneen ääressä ei tunnukkaan niin hyvältä.

Tsemppiä loppurutistukseen!!

Moikka! Kiitti viestistä ja onnea raskaudesta <3

Meillä tämä nuorin on nukkunut aika paljon ensimmäisenä kuukautena etenkin kun oli vhän ennenaikainen. Oon yrittänyt kirjoittaa heti aamusta kun tosiaan kaksi isointa lähtee kouluun ja olen vienyt 4-vuotiaan päiväkotiin. Se on ollut se paras aikaikkuna tekemiseen. Mutta kone on auki ja paperit levällään työpöydällä myös iltaan saakka eli oon saattanut tehdä ihan pienissäkin väleissä vähän, jopa myös iltaisin kun kaikki on menneet nukkumaan. Mies on näissä illoissa kuitenkin apuna ja ottanut vastuuta jos olen koneella. Silti sanoisin, että kipuinensakin helpointa olisi kirjoittaa ennen vauvan syntymää, koska imetys vie paljon aikaa. En tiedä olisinko itse onnistunut näin hyvin tekemään ensimmäisen tai toisen lapsen kanssa kun oli paljon uutta. Tässä oppii tehokkuutta sitä mukaan kun lapsimäärä kasvaa 😀 Silloin on pakko ottaa ajasta kaikki irti ja olla ripeä.

Tsemppiä sinne viimeisiin viikkoihin ja gradurutistukseen myös! Muista, että lapsi on kuitenkin kaikista tärkein, muu voi aina odottaa <3

Vastaa

Ihana kuulla, että imetys onnistuu. Upean työn olet tehnyt sen eteen! Vauvajuttuja luen mielelläni, itselleni syntyi viikkoa aiemmin poika kuin sinulle eli 8-viikkoinen kuopus löytyy täältä ❤️

Oi, onnea sinnekin pienestä! Ihanaa että teitä on lukemassa joilla on samankaltainen elämäntilanne. Kiitos kauniista sanoista, olen itsekin todella ilahtunut että imetys onnistui kuitenkin 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *