Kategoriat
Uncategorized

Vieläkö olette herkuttomalla?

Lunta tulee

Ihmettelinkin viikonvaihteessa, että missä ihmeessä se lumi oikein on kun pääkaupunkiseudulla näytti erilaiselta perinteiseen tammikuun maisemaan verrattuna. Nyt sitä lunta tupruttaa ihan kunnolla ja pyry korostuu kovasta tuulesta. Ennen tätä lumipyräkkää ei tuntunut lainkaan tammikuulta. Onkohan tämä muutos nyt tällaista tästä eteenpäin ilmastonmuutoksen vuoksi? Kun muutin Helsinkiin vuonna 2004, niin silloin täällä oli lumi maassa yleensä aina syntymäpäivääni mennessä marraskuun puolivälissä. Nyt lunta ei ole ollut syntymäpäivänäni enää aikoihin kun joulukin mentiin lumetta.

Sokerittoman haasteet

Moni tammikuun tsemppiläinen, joka aloitti vuoden ilman herkkuja odottaa varmasti mun kuulumisia ja ne tulee tässä. Söin viikonloppuna kahtena päivänä ihan tavallista ruokaa ja sen päälle vähän suklaata. Sunnuntaina suklaasta irtipäästäminen oli taas tuskallisen vaikeaa! Nyt olen muutaman päivän pärjännyt sitä kummemmin miettimättä, mikä tuntuu taas mukavalta. Tällainen viikonloppuna löysin rantein ja viikolla tiukemmin olisi mun mielestä sellainen normaali ja ideaalitilanne, mutta siinä on tekemistä! Kokonaan herkuton ei ole siis onnistunut ja tässäkin on ongelmansa. Pelkään et totaalikieltäytyminen päättyy överiin mutta taidan olla liian kovassa sokerikoukussa, kun muutama rivi suklaata saa himoamaan sitä vain enemmän eli olisi ehkä ollut parempi olla ilman 😀

Miten teillä sujuu, jotka aloititte vuoden herkuttomalla? Onko sokerin vähentäminen onnistunut?

10 vastausta aiheeseen “Vieläkö olette herkuttomalla?”

Täällä on menty ilman totaalikieltoa, olen antanut itselleni luvan herkutella mutta vain jos voin perustella miksi minun oikeasti tarvitsee syödä herkkuja. Aika vaikea on ollut löytää hyvää perustelua. Viikonloppuna synttärikesteillä söin vähän kakkua ja kaksi seuraavaa päivää oli ihan tuskaa kun jokainen solu huusi sokeria, näin jopa unia irtokarkeista x) eli täällä toinen sokerikoukusta pyristelevä

Mä olen aloittanut älä osta herkkuja -kokeilun vuoden alusta ja toistaseksi on pitänyt. Oma kompastuskiveni on ne lukuisat suklaapatukat, karkkipussit ja päiväkahvidonitsit joita tulee ostettua kauppareissuilla, juna-asemalla odotellessa jne. Jokapäiväinen pikkuherkku on muodostanut aivan valtavavan herkkukasan viikon mittaan. Nyt katson kuinka pitkälle pääsen ostamatta itse itselleni herkkuja. Jos joku muu vaikka kyläilyllä tarjoaa, otan kyllä, mutta omat herkkuostokset pois. Myös lompakko on kiittänyt yllättävän paljon.

Joulukuussa tuli syötyä joka päivä vähintään yksi suklaapala. Nyt tammikuussa takaisin viikonloppu herkutteluun ja arkipäivät tuntuvat tuskalta. Tuntuu, että iltapäivällä töistä kotiin tultua kaipaisi vähän herkkua kahvin kanssa…. onneks tietää, että tämäkin tunne menee ohi, kun hetken aikaa sinnittelee?

Herkuttomalla en edes yritä olla, pyrin loppuelämän muutokseen. Herkkuja siis kohtuudella kuten myös muutakin ruokaa. Kolmas viikko tällä tavalla sujunut yllättävän helposti ja kiloja pudonnut melkein neljä.

Täällä myös sokerikoukusta irti pyrkivä – pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Itsekuria ja järjenkäyttöä opetellen. Perjantaina söin puolilevyä suklaata, loppu lähti odottamaan seuraavaa perjantaita. Tämä ei kuulosta loisteliaalta, mutta itse olen tyytyväinen, koska tavallisesti olisi uponnut koko levy viikonlopun aikana. Lisäksi söin la-su aikana yhteensä muutaman kohtuullisen palan lasten ja miehen tekemää suklaakakkua, onneksi syöjiä oli useampi, niin loppui vihdoin. Sunnuntaina kylässä meni vielä kaksi palaa maustekakkua, oli hyvää, mutta kotimatkalla autossa kadutti hetken aikaa. Tiistaina herkuttelin yhden suklaakeksin, mitä ennen kaivelin epätoivoisena suklaahippuja kaakaopurkista. Samoin kaivelin maanantaina, jokunen muru löytyi. Nyt on nekin loppu ja hyvä niin. Että sellasta. Summasummarum, tämä keskiviikkopäivä on mennyt mukavasti ilman lankeemuksia. Plussaa myös kohtuullisesta annoskoosta ja vihreiden lisääntymisestä lautasella. Hyvä on kyllä tällä tavoin kirjoittaa näitä asioita ylös, niin ymmärtää itsekin paremmin tätä tilannetta: teen todella lyhytnäköistä ratkaisuja ja haen herkuista nopeaa mielihyvää. Siitä tulisi oppia irti. Tsemppiä sinulle Anna, et ole yksin! Olet onnistunut hienosti, hyvä alku! 🙂 T. Minni

Voelä on onnistuttu. Enää pari viikkoa jäljellä ja alku oli kyllä kaamea mutta nyt tuntuu tosi hyvälle ??. Mä mietin kanssa miten tästä sitten jatkaa mutta varmaan karkkipäivä viikossa joko la tai su milloin saa jonkun yhden herkkuhetken on mulle ideaali siihen ettei lähde käsistä. Onko sulla nyt tarkoituksena laihdutella kevään aikana vai opetella vaan jokin itselle juurikin sopiva rytmi ja sillä rytmillä ehkä sitten muuttaa tapoja treveellisempään?
Kiva kun päivittelet taas vähän tiheämmin myös näitä tämänkaltaisia pohdintoja.
Terkuin hanna
Bodyprojektihanna.blogspot.fi

Mä alotin superdietiin maanantaina. Ei mitään ongelmaa olla ilman sokeria tai herkkuja kun on selkee ohje mitä noudattaa ja todella hyvät reseptit ym ym. Ihmettelen itsekin kuinka iisii tää on 🙂

Täällä on kohta kaksiviikkoa takana täysin herkutonta?? Alku olu vaikea koska sokerikoukku on ollut niin paha.Päivittäin syönyt suuria määriä sokeria sen erimuodoissa viimeisimmän vuoden aikana. Mammalomaillessa tullut nautittua elosta oikein kunnolla?? mutta kilot painaa ja sokeri tekee mielialoista aikamoista vuoristorataa, joten lopettaminen ainoa vaihtoehto! Monta kertaa oon yrittäny kohtuudella tai kerran viikossa, mutta en oo onnistunut. Nyt aattelin et jos sais kierteen kunnolla katki aluksi niin sitten kohtuullisuus jatkossa voisi olla helpompaa. Nyt siis tarkoitus ollla ”tipattomalla” neljävkoa, jonka jälkeen alan opettelemaan kohtuutta. Olo on aivan järkyttävän hyvä ja mieli kirkas tällähetkellä ilman sokeripöhnää?? Edellisen makeastairtautumisen tein samaan aikaan kun aloin seuraamaan blogiasi. Siinä samalla tahdilla laihduttiin silloin? ne 30 laihdutettua kiloa ovat nyt historiaa ja kahden uuden raskauden jälkeen edessä taas 20 ylimääräistä joista pitäisi irtautua?! Nyt on hyvä fiilis ja voin sanoa että olen sanomattoman ylpeä itsestäni et kohta kaksiviikkoa lankeamatta takana??? Tsemppiä kohtuuteen sinnekin Anna!

Hyvin on sujunut täällä. Aloitin hero rookies nettivalmennuksen ja se on toiminut loistavasti itselläni 🙂 Tuntuu sellaiselta ruokavaliolta, jota haluan jatkossakin noudattaa, jos nyt en ihan tarkalleen niin ainakin hyvin lähelle. Se on gluteiiniton ja maidoton ja yllättävän helppoa on ollut hyvillä ohjeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *