Kategoriat
Matkustus

Villa Ephrussi de Rothschild

Kuvankaunis Saint-Jean-Cap-Ferrat

Tässä tulee vielä viimeinen postaus meidän Nizzan reissusta. Toiseksi viimeisenä päivänä lomallamme oli hieman pilvinen päivä joten päätimme heti aamusta, että vietämme sen ilman uintireissua ja suuntaamme kaupungille ostoksille sekä läheiseen Ezen kylään. Kohteenamme oli kylän liepeillä oleva vaaleanpunainen villa ja sen puutarha, Villa Ephrussi de Rothschild. Puutarha ja tuo 1912 valmistunut villa oli jo Suomesta lähtiessä meidän listalla paikkana, jossa halutaan käydä. Olin kuullut puutarhasta paljon kehuja ja se oli myös kuusivuotiaan mielestä aivan ihana paikka.

Salainen puutarha

Mielenkiintoisinta meistä oli kierrellä puutarhassa sen erilaisia pieniä polkuja ja tutustua kukkiin ja kasveihin. Monesta paikasta pääsi myös ihailemaan kauniita maisemia, sillä paikka on upealla Saint-Jean-Cap-Ferratin niemellä. Nyt toukokuussa ruusut olivat parhaimmillaan ja tuo ruusutarha oli todella kaunis.

Rakennuttaja Béatrice Ephrussi-Rothschild rakasti vaaleanpunaista

Ulkona oli jotain kaikille aisteille: paljon nähtävää, tuoksuteltavaa, paikkoja joissa pystyi istumaan ja ihastelemaan kaikkea sekä musiikkia. Sisällä villassa pääsi tutustumaan Béatricen kauniisiin huoneisiin ja hänen hankkimaan taiteeseen. Meille ulkona kiertely oli kuitenkin se juttu ja kahvien jälkeen siirryimme takaisin vielä puutarhaan. Pidimme ihanan leivostauon puutarhakahvilassa.

Villa Rothschildin myymälästä ostimme ihanan puutarha-aiheisen värityskirjan sekä kynät ja näillä tyttö piirteli lentokoneessa kotimatkalla, inspiroituneena kaikesta ihanasta mitä näimme. Tämä paikka oli meille ihan nappivalinta ja hyvää vastapainoa kaupungeissa kierretyille päiville. Koko Nizzan reissu oli kokonaisuutenakin niin onnistunut, että en voi enempää kehua. Toivottavasti pääsemme vielä joskus luomaan lisää muistoja näin ainutlaatuisilla äiti&tytär-reissuilla <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *