Kategoriat
Yleinen

Energiaa aamuista

SAMSUNG CSC

Yhteistyössä Nestlé Fitness

Meidän arki on tällä hetkellä sen verran pirstaleista, että aamupalapöydän ääressä istutaan valitettavan harvoin kaikki yhtäaikaa. Yksi sitä rajoittava tekijä on toki myös se, että täällä kaksiossa oleva pöytäkin on aika nafti 😉 Myös Amokselle periytynyt syöttötuoli on meidän vuokravaraston perukoilla ja se löytynee sieltä sitten kun muutetaan. Vielä ei ole siis perheen pienin päässyt mukaan ruokapöydän tohinaan muuta kuin sylissä. Puuttuvan uuden ison ruokapöydän kanssa kävi kuitenkin flaksi, sillä veljeltäni löytyi ylimääräinen joka saatiin heiltä! Nyt on siis uuteen taloon odottamassa ihana iso pöytä -ja mikä parasta, aivan ilmaiseksi!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Arjen kiireitä vastapainottamaan tehtiin viikonloppuna kunnollinen brunssi ja istuttiin yhtäaikaa alas syömään. Rakennettiin se blogiyhteistyönä saatujen Nestlé Fitness yogurt flakes murojen ympärille, joita ollaan maisteltu nyt useampi viikko. Niissä on 43% täysjyvää, sekä reseptiuudistuksen myötä nyt vähemmän sokeria ja enemmän kuitua! 100 grammasta löytyy 8,8% kuitua eli kyse on runsaskuituisesta tuotteesta. Mun suuhun tuo jogurttiversio on ihan todella herkullinen ja voisinpa väittää, että en pyrkisi kalastelemaan kuppiini mahdollisimman paljon noita päällystettyjä kavereita 🙂 Brunssilla lisäsin omaan annokseeni päärynää, mustikkaa ja maitoa.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Keväällä 2014 myös Nestlé Fitness ”original” tuotetta uudistettiin ja se sisältää nyt 30% vähemmän sokeria aikaisempaan verrattuna. Meidän lapsille täysjyväviljaiset murot maistuivat oikein hyvin maidon kera ja välillä ollaan päälle laitettu hedelmiä tai loraus hedelmäsosetta. Mitään suklaisia sokerimurojahan meillä ei ole koskaan ollut joten nämäkin tuntuivat varmasti herkulta. Sokeria Nestlé Fitnessissä (original) on 10g/100g eli tuollaisessa 30g annoksessa on 3g sokeria.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Tällaisia aamuja toivoisin paljon lisää kun saadaan ajan kanssa istua katetussa pöydässä. Uskon että kun rakennusprojekti saadaan päätökseen niin se on mahdollista, kun tuo järjettömän suuri ajansyöppö on ohi päiväjärjestyksestä. Sitä odotellessa, jokainen nappaa aamupalansa oman aikataulun mukaan, toki kaikki kuitenkin sen syöden.

Pienen lapsen äitinä hymähtelin tälle joulunaikaan kun törmäsin somessa kuvaa. Oli niin osuva, että oli pakko jakaa 😉IMG_20141220_234909

 

Millaiset ovat teidän aamurutiinit? Ehditkö syömään aina aamupalaa? Istutko alas vai syötkö kenties työmatkalla tai vaikkapa töissä? Vai jäähtyykö muidenkin kahvikupit usein? 😉

Vastaa kysymyksiin sinun aamurutiineistasi kommentoimalla tähän postaukseen niin olet mukana Polar Loop aktiivisuusrannekkeen arvonnassa! Polar Loopin lahjoittaa Nestlé.

Osallistumisaikaa on 23.1.2015 saakka. Onnea kaikille! 🙂

41NId0LBBaL

318 vastausta aiheeseen “Energiaa aamuista”

Hehehe! ”pikkasen” näyttää meidän perheen aamupalat toisenlaiselta!..tai siis lähinnä kattaus. mä herään joka aamu 5.20 ja mies 15 minsaa mun jälkeen. sitten herätellään lapsia myöhemmin kouluun ja päiväkotiin. Joka aamu syödään puurot ja kahvit hörpätään, kattaus tosin on asteenverran toisen näköinen kuin toi teidän 😀 työmatkalla ollaan jo klo 7. Aamupalan laadusta toki ei tingitä.

Arkiaamuisin rutiini on se, että yritän patistella lapsia syömään aamupalansa samalla kun itse kiidän ympäri kämppää keräilemässä kullekin päälle pantavaa. 😀 Kahvin juon usein vasta töissä/koulussa. Valitettavan usein en itse ehdi istahtaa aamupalapöytään ollenkaan. Ei vaan koskaan saa aikaiseksi nousta tarpeeksi aikaisin! Onneksi viikonloppuisin tätä voi ottaa vähän takaisin ja istahtaa koko perheen kera siihen pöydän ääreen. Ehdottomasti täytyy muuten kokeilla noita uudistettuja Fitness-muroja!

Tuo oli niin hauska tuo joulupukki jutska:)
Tulen joka aamu salilta kuuden maissa kotiin ja seitsemältä pitää olla jo lasten kanssa menossa. Suihkuun, mekkiin, hiuksiin ja aamupalaan jää alle tunti ja yllensä vedän sen kattilallisen puuroa todella vauhdilla alas samalla kun selaan sähköpostit ja verkkopankin.
Tänäkin aamuna oli niin kiire että olisin kaatanut puuron ratilla suoraan kurkusta alas ellei olisi ollut niin kuumaa.
http://susirajanfitnessmimmi.blogspot.fi/
-mari-

Aamuihin kuuluu puuro/smoothie ja kuppi kahvia. Nämä nautin rauhassa yksin koska lapsia minulla ei vielä ole.

Mää syön aamupalan aina ja se on varmaan mun päivän isoin annos sisältäen puuroa, jugurttia, leipää, tietenki kahvia ja hedelmän. Haluaisin uskaltaa maistaa noita muroja, musta on hienoa että sitä sokerimäärää on pienennetty vaikka edelleenhän sitä vähän on. Ei kuitenkaan liikaa perusterveelliseen ruokavalioon 🙂

Aamupalan syön aina, yleensä kahvi+leipää/mysliä/jugurttia tms. Arkisin yleensä syön aamupalani yksin kotona, mutta viikonloppuisin (ainakin toisena aamuna) panostamme aamupalaan enemmän; paljon kasviksia, erilaisia leipiä/karjalanpiirakoita, leikkeleitä, kananmunia, tuoremehua Ym.

Meidän aamut etenee yleensä niin, että pikkumurulle ruokaa nassuun samalla kun äippä yrittää syödä / juoda jotain ja vielä kun tuota syömistä vasta harjoittelee niin onhan se vähän säätämistä usein 😀

Mun aamurutiinit on aina samat, eli seisten nautittu lasillinen Pepsi Maksia ja pala suklaata, sitten juoksulenkille. Näin aamu alkaa mitä parhaiten 🙂

Ihanalle näyttää tuo teidän brunssi. Tosi hyviä ja herkullisia kuvia brunssista.

Mulle tuli vuodenvaihteen jälkeen ihan uusi aamurutiini, juon ihan ensimmäiseksi vettä johon puristan sitruunamehua. Bongasin tämän jostain blogista ja vaikka en ookkaan vielä huomannut mitään mullistavia vaikutuksia mutta sehän on jo iso asia jos saa tuollaisella pienellä jutulla parannettua vastustuskykyä nyt kun on taas kaikenlaista tautia liikkeellä. Ja tuo vesi pitäisi olla huoneenlämpöistä eli lasken sen valmiiksi isoon mukiin illalla jos suinkin muistan. Join kyllä jo aiemmin ison mukin vettä ihan ensimmäisenä ja toisen mukillisen kera nappaan vitamiinit, nyt oon lisännyt tuon sitruunan. Kahvin juon samalla kun meikkaan ja laitan hiukset ja aamupala on vuorossa viimeisenä ennen lähtöä. Joskus en syönyt aamuisin mitään mutta nyt en voisi kuvitellakaan että lähtisin töihin tyhjällä vatsalla. Omat aamurutiinit on (vielä) helppoja kun ei ole lapsia.

Millaiset ovat teidän aamurutiinit?
– Aamut alkavat AINA kahvilla! =) Sen juon meikatessa ja hiuksia laittaessa. Sitten koira lenkille ja smoothien tekoon
Ehditkö syömään aina aamupalaa?
– Pyrin syömään aina aamupalan, muutoin tulee todella huono olo ennen lounasta. Onnistun tässä n 95% arkiaamuista, joka mielestäni on huikea parannus entiseen, jolloin en syönyt ikinä aamupalaa.
Istutko alas vai syötkö kenties työmatkalla tai vaikkapa töissä?
– Teen kotona smoothien pulloon ja nappaan sen matkaan, kun lähden töihin. Ruuhkasta ja aamun työaikataulusta riippuen joko juon sen matkalla, tai vasta ensimmäisiä sähköposteja töissä lukiessa =)

Itse syön lähes aina saman aamupalan, pari leipää ja kahvia. Joskus tulee tosin syötyä kiireessä matkalla tai töissä.

Olen huomannut aamupalan tärkeyden ja usein, vaikka olisin myöhässä koulusta syön silti aamupalan rauhassa loppuun nauttien. Tosin itse olen opiskelija ja asun poikakaverin kanssa, niin mulla nyt on muutenkin paljon helpompaa rauhoittua mille tahansa aterialle, toisinkuin sinun 😉 Yleensä syön aamupalaksi ruisleipää, minkä päälle laitan milloin mitäkin täytettä.
Tuo polar loop ois kyllä tosi kiva, kun nyt kuun alussa olen nyt alkanut taas kuntoilemaan enemmän ja tavoitteena olisi vähitellen laittaa ruoka- ja liikuntatottumukset uuteen uskoon!

Aamurutiinit riippuu kuka herää ensin 🙂
Yleensä ekana 7kk tissiä ja puuroa, sitten 3 v puuro/murot. Vikana oma aamupala ja kahvi, välillä istuen, välillä seisten ja välillä viihdyttäen lapsia..
Ehkä ne jossain vaiheessa laittaa mulle puurot pöytään

Aamu menee samalla kaavalla arkisin ainakin. Herään, keitän kaurapuuron ja laitan päälle marjoja tai itse tehtyä kiisseliä ja keitän myös teetä. Luen yleensä uusimmat blogitekstit aamusin samalla, kun syön aamupalaa. 🙂 Viikonloppuisin joskus myös kahvia 🙂 Ja sillon syön puuron lisäksi leipää/hedelmää/jogurttia+mysliä. Sitten vaan aamupalan jälkeen kävelemään yliopistolle päin 😀

En voisi lähteä kotoa mihinkään ilman aamupalaa. Arkisin aamiaiseeni kuuluu tuttu ja turvallinen kaurapuuro mehukeitolla ja lasillinen vettä+vitamiinit. Viikonloppuisin tehdään mieheni kanssa kunnon aamiainen, jossa on sämpylöitä, jugurttia, hedelmiä, mehua ja kahvia. Taikka joskus on vaan ihan puuroa. Sillä pärjää pitkään ja se on hyvää sekä täyttävää.

Tykkään treenata aamusin, punttia tai aerobista, joten sen jälkeen nälkä on aivan hillitön! Puurokattila tulille, suihku ja sitten rauhallinen aamupalahetki joka saattaa kestää joskus tunninkin 🙂 näistä nautin. Usein aamuihin kaipaa vaihtelua, mutta olen niin jymähtänyt tohon puuroaamupalaan, tosin siitä saa treenin jälkeen niin helposti hiilarit ja protskut kun laittaa munia ja raejuustoa joukkoon. Aamupala on kyllä paras ruoka päivässä.

En ole ollenkaan kykenevä kommunikoimaan ennen aamukahvia. Herään sitten vaikka puoli tuntia aikaisemmin, jos näyttää etten muuten ehdi juomaan kahviani. Seuraavaksi pakollinen kuvio on kaurapuuroa raejuustolla ja marjoilla. Onneksi nämä ovat toistaiseksi onnistuneet yhden lapsen äidiltä ja vuorotyöläiseltä suht helposti!

Moi

Meidän aamupalat vaihtelevat kovasti….siis siinä syödäänkö aamiaista vai ei… 🙂 Oon itse lähes nelikymppinen , kahden teinin (16 v ja 12 v) äiti. Lapset syövät aamiaista vain silloin jos sitä on ”laitettuna”. Vanhemmalla lapsella, tyttö kun on, niin menee kaikki aika laittautumiseen ja nuorempi lapsi, poika, yrittää löytää vaatteita päälleen :)Yritän kyllä jokapäivä aamiaisen tehdä. Joskus tekeminen on tosiaan vaan muropaketin pöytään nostaminen. Onneksi terveellisempiäkin vaihtoehtoja niistä on jo olemassa. Usein fitness-murot ovatkin se muroaamiainen. Joskus hellalla porisee puuro ja joskus vedän itse eilisen päivän salaattia suoraan kiposta. Aamiainen on hirmu tärkeä ja yritän puhua työssäni (yläkoulun ja lukion terv.hoitaja) sen puolesta. Joskus (lue usein) arkiaamut ovat yhtä kaaosta, jolloin aamiainen jää… No itsestähän ja omasta tärkeysjärjestyksestä se kiinni on. Lupaankin tsempata nyt oman aamiaisen monipuolistamiseksi ja säännöllistämiseksi.

Iloista talvea Anna sinulle ja perheellesi !

Outi

Arkiaamuisin kaurapuuro valmispussista + puolukoita tai mustikoita kotona ja sitten töissä kahvi ja leipä + levite.
Viikonloppuisin kunnon 4-viljan puuro oikein kunnolla haudutettuna + marjat, kahvi + voileipä hieman myöhemmin.
Siinä ne aamupalat näin yksineläjällä.

Meillä syödään aamupala,se on jo paljon moneen tuttujen perheeseen verrattuna.Hyvin on tälle äidille nimittäin iskostettu päähän,että aamupala on päivän tärkein ateria!Itse syön sen noin puoli tuntia muita myöhemmin,jos herätään samaan aikaan,koska kilpparilääkkeen jälkeen pitää odottaa se 20-30 minuuttia ennen syönmistä:( Mun oma setti on vakio; kuppi kaakaota,pieni lasi appelsiinimangomehua ja kaksi koulunäkkiä oivariinilla.+d-vitamiinit!
Muroja ja myslejä syön mielelläni muuhun aikaan päivästä mutta aamu lähtee liikkelle totutulla setillä…

Arkisin tulee syötyä töissä aamupala. Sitä haluaa monesti nukkua mahdollisimman pitkään ennen töihin menoa, joten aamupalan syönti onkin helpoin syödä sitten töissä työpöydän ääressä. 😀 Viikonloppuisin onneksi on aikaa ja voi rauhassa keskittyä tekemään aamupalan pitemmän kaavan kautta ja nauttimaan sen rauhassa.

Herään aamulla niin aikaisin että ehdin syömään aamupalan rauhassa! Joka aamu sama aamupala: kaurapuuroa, marjoja, kahvia ja puoli litraa vettä. Aamupalan tärkeydestä on puhuttu niin paljon, että pidän huolen että saan syötyä sen joka aamu!

Mä syön aamulla puuron ja raejuuston kitusiini ja sit lähden kävellen töihin klo 5.00 😀 Puolen tunnin kävelymatka avaa kummasti silmät ja aivot saa happea! Jaksaa paremmin ja tulee samalla hyötyliikuttua 🙂
Aloitin just oman blogin kirjoittamisen sen myötä kun osallistun FF:n Lite-valmennukseen katkaistakseni mun jäätävän sokeriholismin! :/ Pidätkö sä herkkupäiviä vai pystytkö kontrolloimaan herkkujen määrää muuten? 🙂

Ennen tuttua oli juosta kouluun tai töihin ja matkalla vetasta aamupala jos sillonkaan. Viikonloppusin ja vapaapäivinä ehkä astetta rauhallisemmin. Nyt muutama kuukausi sitten tapahtui jokin havahtuminen kun tajusin kuinka ihanaa on laittaa kello soimaan varttia aikasemmin kuin ennen ja tehdä kunnon aamupala, keittää tee ja syödä se rauhassa ilman kiirettä kirjan tai sarjan kanssa. Elämän pientä luksusta on hotelliaamupala kotona.

Syön joka aamu aamupalan, joka on samalla treenin jälkeinen ateria, eli iso annos kaurapuuroa valkuaisilla, pellavansiemenrouheella, banaanilla ja milloin milläkin lisukkeilla (tällä hetkellä piparkakkumauste, kaneli, kardemumma ja maapähkinävoi -lusikallinen). Heti herättyäni juon vettä sitruunalla sekä ison motin luomukahvia sokerittomalla mantelimaidolla. Nappaan myös herasheikin ennen salia/joogaa/lenkkiä. Jonka jälkeen siis varsinainen aamupala 🙂

Normaaliin aamuuni kuuluu aina ehdottomasti aamupala rauhalliseen tahtiin aamun lehteä lueskellen ( myös työ- ja kouluaamuina 🙂 )

– rahkasetti mangososeella sekä erilaisilla hedelmillä
– lautasellinen kaura- tai maitopohjaista puuroa
– pari kupilista teetä 🙂

– näillä aamu lähtee hyvin käyntiin ja jaksaa pitkään ennen lounasaikaa.

Täällä aamut aloitetaan lasten aamutoimilla (vanhempi 2v, nuorempi 4kk). Vauva viihtyy usein lattialla hetken, jotta isoveljelle saadaan aamupala laitettua ja äidille kuppi kahvia leivän tai puuron kanssa 🙂 ilman kahvia ei vaan tunnu heräävän katkonaisten yöunien jälkeen 😀

Aamulla heräämisen jälkeen joogaan ja sitten käytän koiraa ulkona. Sen jälkeen syön aamupalan. Aamupalaksi syön yleensä puuroa. Viikonloppuna rutiinit on tietysti vähän erilaiset.

Huomenta 😀 Mun aamut on minusta maailman parhaimmat <3 Pojan kanssa herätään, hänelle jotain aamiaista, jogurttia yleensä. Vien hänet eskariin ja sen jälkeen palaan kotiin keittämään rauhassa aamukahvit, kynttilän valossa ja suomipoppia kuunnellen. Aamiaiseksi valion pehmeää maitorahkaa kera marjojen, kauraleseiden, mansikkakeiton ja vielä kananmunan keltuaista. OMA HETKI <3 sen jälkeen on energiaa lähteä salille tekemään päivän reeni 🙂

Aamurutiinit…Tällä hetkellä olen ensimmäistä kertaa äippälomalla, joten aamut ovat nykyään niin erilaisia kuin esim vuosi sitten. Pidän kuitenkin aamupalaa erittäin tärkeänä asiana, enkä pärjäisi ilman sitä, aamukahvista puhumattakaan. En voi myöskään lähteä mihinkään ilman aamusuihkua. Aamupalan nautin aamun lehden kanssa ruokapöydän ääressä. Olen aamuisin hidas, joten jos on menoja niin herään hyvissä ajoin. Aiemmin kävin heti herättyäni koiran kanssa lyhyen lenkin, nyt mies hoitaa sen. Tällä hetkellä vauva rytmittää hivenen lisää aamuja, mutta hyvin on vielä rutiinit säilyneet. Saa nähdä kuinka tämä kaikki onnistuu töihin palatessa…!

Eilen starttas lite, joten nyt se aika jostain on revittävä että puurot marjoineen ehtii lusikoida suuhun 🙂 Ja tulispa kyllä niin tarpeeseen tuollainen ranneke, motivois eteenpäin! Ps. Nuo murot on niin hyviä, juguversiot varsinki. Meillä poika kaivaa lautaseltaan aina vaan jugut ja muut jää syömättä 😀

Arkiaamut ovat yhtä hulabaloota, vaikka kuinka laittaisi herätyskellon herättämään pikkaisen aikaisemmin, niin kiire tulee kuitenkin. Aamupalan syön kuitenkin aina kotona, koska muuten vaara on etten ehdi sitä syömään. Eli puuron syön kotona ja kahvin yritän myös ehtiä juoda, että päässä liikkuisi muutakin kuin silmät kun astun ovesta ulos ja kiiruhdan matkaan. Välillä kahvi jää kuppiin ja iltapäivällä kotiin tullessa se odottaa kylmänä juojaansa… Mutta eikös se ollut niin että kylmä kahvi kaunistaa 😉 Toisaalta välillä kippaan kahvin suoraan termariin kun tiedän että turha edes yrittää hörppiä sitä kotona 😀 Viikonloppuna ehtii sitten rauhassa panostaa aamupalaan ja syödä sen rauhassa nautinnolla. Joskus pyöräytän aamuiset sämpylät tai sitten banaanilettuja tai millon nyt mitäkin 🙂

Omat aamurutiinit vaihtelevat viikoittain: käyn kolme kertaa viikossa salilla, jolloin treenit ajoittuvat päivästä riippuen klo 6-10. Muina päivinä sitten nukun maksimissaan 9 asti, riippuen onko töissä aamu- vai iltavuoro. Aamuina jolloin käyn salilla tulee vedyttyä vain leipää/jogurttia/kahvia yms. Kiireettöminä aamuina nautin sitten kunnolla 😀

Pitäs tehdä aamupala valmiiks jo illalla, jotta sais paremmin syötyy ennen treeniä.. Sitä on niin laiska aamuisin valmistamaan mitään isompaa. :s

Minä ja lapset syödään aamiainen yhdessä, mies jo aiemmin kun menee töihinn

Aiempi kommentti ei jostain syystä tullut kokonaan perille. Usein minä jään vielä juomaan aamukahvia ja lukemaan blogeja kun lapset syötyään kiiruhtavat katsomaan lastenohjelmia..

Mulla on aamusin hyvin aikaa, kun on lapseton opiskelija vielä niin voi ihan oman ajankäytön (ja sen mukaan monelta jaksaa herätä) mukaan toimia aamuisin 🙂 syön yleensä kotona melko rauhassa aamupalan 🙂

Oma aamu alkaa isolla vesilasillisella. Hetki meni opetellessa, mutta nyt jo menee helposti alas 🙂 sitten yleensä leipää. Näillä pärjää.

Nousen ylös puoli tuntia muita ennen, jotta saan syödä aamupalan rauhassa 🙂 Smoothie, pähkinöitä, puuro ja kahvi plus tietenkin Hesari!

Taidan olla aika aamurutiini-ihminen! 😀 Tietyt asiat pitää saada aamulla tehtyä (järjestyksellä ei ole niin väliä), jotta päivä voi alkaa hyvin ja aamupalan syöminen on kyllä ehdottomasti yksi niistä. Yleensä herään mielummin hieman aikaisemmin, jotta ehdin istahtamaan rauhassa alas ja syömään. Aamupalojen suhteen mulla menee aina erilaisia vaiheita..innostun jostain ja syön sitä niin pitkään kunnes alkaa kyllästyttää. Tällä hetkellä on menossa smoothie ja kasvismunakas vaihe! Noi Nestlén jogurttimurot on kyllä ihan namia, mä aina teen myös niin, että poimin niitä jogurttipäällysteisiä sieltä! En voi ostaa niitä kaappiin, koska tulee muuten syötyä kaikki jogurttijutut kerralla. Ei hyvä 😀 Kivaa viikkoa Anna!

Aamupala kuuluu ehdottomasti päivääni. Tällä hetkellä omaan aamupalaan kuuluu leipä, jogurtti ja kahvimukillinen. Se on jännä, kuinka vaikealta mukamas tuntuu ottaa tavaksi syödä aamulla esimerkiksi puuroa, jota kuitenkin annan lapselleni aamupalaksi. Aamupalapöydän seurue koostuu vaihtelevasti miten koko pieni perhe on kotosalla tai olemmeko heränneet samaan aikaan. 😉

Vuodenvaihteen jälkeen on otettu uudeksi (hyväksi) tavaksi aamukahvin lisäksi nauttia jonkinlainen maitorahkapohjainen smoothie erilaisilla marja/hedelmä yhdistelmillä. Nopea tehdä ja nauttia, kun aikaa on rajoitetusti aamulla ennen liikkeelle lähtöä. Viisivuotiaalle pojalle kelpaa taas kaurapuuro viikonloppuisin kun muutoin arkena syö aamiaisen hoidossa.

Arkiaamuna aikaisin ylös, kahvi, koiran pissatus ja lumityöt herättävät…. Pikapuuro aloittaa päivän työpaikalla. Upea aamupöytäsi hurmaa, ansaittua viikonlopun luksusta ja laatuaikaa! Kunhan haaveet saisi teoiksi ja paremmalla ruoalla hyvä mieli sunnuntai aamulehti!

Haaveilen tollasista ihanista rennoista brunsseista, saisi vaan olla, istua ja syödä aamupalaherkkuja rauhassa, hyvässä seurassa 🙂

Perus arkena poikaystävän kanssa aamupalana menee puuroa, omani joko mustikoilla ja mehukeitolla, tai kanelilla ja ”voisilmällä”. Itse syön aamupalan tietokoneen ääressä, selailla Facebookista ja instagramista aamun uutiset 😀

Aamut on melko sekavia tai hyvinkin seesteisiä riippuen 9kk neidin tahtotilasta 🙂 Yritän syöttää tytölle puuron ja marjat ekas jonka jälkeen pääsenkin itse aamupalalle. Kovasti on vaan opeteltavaa siinä mitä syö jotta nälkä ei iske heti tunnin päästä. Mutta eiköhän tässä opita tytön kasvaessa syömään aamupalaa vielä nauttien 😉

Ihanan näköistä aamiaista! Meillä syödään puuroa ja joskus kahvit jäähtyy kun vauva järjestää kiireellisempää ohjelmaa! Loop tulisi myös tarpeeseen, näkisi paljon askeleita tulee aamiaisen aikana 🙂

Meillä syödään arkiaamuina aina kaurapuuroa 🙂 Mulla on niin mainio mies, että laittaa sen mulle jopa valmiiksi sillä aikaa kun mä käherrän tukkaa ja meikkaan töihin menoa varten 😉 Puuroon laitan usein raejuustoa ja lisäksi koitan syödä marjoja/hedelmiä aamuisin. Kuppi kahvia menee vasta töissä, jostain jäänyt sellainen tapa. Poika syö hoidossa arkisin.

Viikonloppuisin pyrimme syömään aamupalan kaikki yhdessä. Varsinkin sunnuntaisin on kiva syödä vähän pidemmän kaavan mukaan. Aamupalaan kuuluu silloinkin puuroa, mutta myös munia, joskus pekonia, kasviksia, jogurttia ja tietysti kahvia 🙂 Välillä herkutellaan oikein olan takaa ja paistamme lettuja, päälle tietty hilloa. Välillä pitää ottaa iisimmin ruokavalion kanssa kun pääsääntöisesti kuitenkin mennään puurolla.

Aamurutiinit vaihtelee kyllä kovasti 🙂 Arkiaamuina aamupala smoothie tulee napattua mukaan sheikkerissä, ja juotua se työpaikalla, samoin kahvit lähtee monesti mukaan keepcupissa 😀
Mutta viikonloppuna on ihana syödä rauhassa, samalla esim. blogeja lukien, kahvia menee useampi kuppi 🙂

Meillä arkiaamuisin pidän huolen, että lapset syö aamupalan ja itselleni teen voileivän tms. mukaan jonka sitten syön töissä. Viikonloppuisin tykkäämme syödä aamupalaksi kaikkea mahdollista eri sorttia ja pitkän kaavan mukaan nauttien kiireettömyydestä. Jos harrastuksia heti aamusta on aamupala aina ehdottomasti puuro.

Aamuni alkavat aina aamupalalla. Saman tien laitan tippumaan kahvia pari kuppia. Puuro mikroon, puuron päälle marjoja. Tämän lisäksi ruisleipä avokadolla tai paistettu muna. Tällä jaksaa hetken (ehkä pari tuntia), jolloin pieni ”väliaamiainen” usein smoothie. Tästä pari tuntia niin onkin lounaan vuoro. Olisi katastrofi, jos aamiaista ei jostain syystä saisi

Aina aamupala, ehdottomasti! Muuten tulee kiukku 😉 Yksinasuvana melko harvoin tulee katettua mitään, puuro lautaselle ja hedelmää/marjaa sekä kananmunaa tms. kylkeen. Paljon vettä, kahvia vain viikonloppuaamuisin jos ei ole treenausta tai muuta kiirettä. Hotelliaamupalat ja brunssit on huikeita, sekä seuran että herkkujen takia 🙂

Voi miten terveellisiä aamupaloja jengi syö. Ei en vieläkään pysty syömään aamulla, tässä haastetta opetella. Kahvia maidon kanssa menee pari mukillista. Vasta puoliltapäivin ennen salia syön puuroa tai jotain hedelmää. No tietty sitten salitreenin jälkeen on kiljuva nälkä!
Aktiivisuusranneke tulis kyllä tälle äipälle enemmän kuin tarpeeseen

Minulla aamut ovat aina kiireisiä… Olenkin varannut töihin usein aamiaistarvikkeita, joita voin sitten rauhassa nautiskella päivän ensimmäisen kahvikupin ääressä. Viikonloppuna tykkään sitten panostaa ja juoda vaikkapa smoothien ja lukea Hesarin rauhassa.

Arkiaamuisin tavoitteenani on suorittaa aamutoimet mahdollisimman nopeasti, aamupalankin syöminen on lähinnä suoritus. Aamiaisen teen edellisenä iltana valmiiksi, jottei aamulla kulu siihen aikaa (tuorepuuro on suosikkini). Ensimmäisen kahvikupin nautinkin vasta työpaikalla. Viikonloppuisin puolestaan rauhoitun aamuhetkeen ja nautiskelen aamupalani ja -kahvini.

Aamuvuorossa herään jo viideltä, joten syön aamupalan vasta töissä noin puol seiskan aikaan. Iltavuorossa heräilen siinä kaheksan aikaan ja rauhassa keitän kahvit ja syön puuroa ja luen uutisia.
Viikonloppusin kahvitellaan poikaystävän kanssa yhdessä joskus klo 10 aikaan ’aamusta’. 🙂

Syön aina aamupalan. Jos en syö, koko päivän on olevinaan kamala nälkä =) Kananmunia ja vihanneksia syön joka aamu, ja tietty kahvia!

Aamumeikkien ja vaatekriisin jälkeen kerään kamat kasaan & pyöräytän vielä smoothien ennen kotoota lähtemistä. Syön/juon sen yleensä työmatkalla. Töissä on sitten kahvin/teen aika.

Syön usein leipää ja jotain hedelmiä tai kasviksia, juomaksi maitoa, mehua tai vettä. Kananmunia pari kertaa viikossa. Murot ja myslit on vähän jääny niiden sisältämän lisätyn sokerin takia ja en oo oikein kaurapuuroihmisiä, joten perusaamupala on aika samanlainen aamusta toiseen. Syön mieluummin rauhassa kotona, mutta otan eväät mukaan, jos on tosi aikainen lähtö jonnekin.

Arkipäivinä syön aamupalan yksin aamulehden ja kahvikupin äärellä, mutta viikonloppuisin syödään aamupuurot koko perheen voimin. Silloin, kun viikonloppuna saan itseni salille aamusta, niin usein salilta tulen valmiiseen aamupalapöytään. 🙂 Joskus aikaisemmin ei osannut aamuisin syödä mitään, mutta nykyään ei voisi kuvitellakaan, että lähtisi kotoa mihinkään ilman aamupalaa.

Arkiaamut ovat sujuvat useimmiten rennosti kahvia hörppien (koska vuorotyö!), mutta joskus toki kahvit vaan mukaan ja menoksi. Aamuisin en juurikaan syö mitään, vaan kahvin voimalla vedetään parit ekat tunnit. Jos aamupalan syön, esim. kaverin kanssa niin se sisältää ehdottomasti kaurapuuroa ja marjoja. Tota samaa settiä menee lounaalla, välipalana tai joskus jopa iltapalana 🙂

Hei! Herään joka arkiaamu klo5. Heti puettuani koiran kanssa lenkki. Lenkin jälkeen keitän puuroa, johon mehukeittoa mukaan. Ja vielä iso maitokahvi leivän kanssa. Vloppuisin mukaan mahtuu vielä pikkuleipä:-)

Ylös, aamupala ja kahvi rauhassa, salille ja siitä töihin. 🙂 (Blogien lukua aamiaisen lomassa.) Vapaapäivinä yleensä sama paitsi ilman töitä taikka ilman treeniä.

Aamut, oi ihanuus! Ensimmäisenä Hesari esiin, radio päälle ja tee vesi kiehumaan. Pöytä nätiksi, tee ja berocca pöytään ja puuro kiehumaan! Aamupala pysyy melko samana: puuroa, kananmunaa, marjoja, tietysti kauniisti esillä. Olen ihminen, jolle esillepano on jo puoli nautintoa 😉
Olen huomannut että jos aamurutiinit pysyvät samoina pysyn paljon pirteämpänä, ja varsinkin näin aamuihmisenä ajatus siitä, mitä tulen seuraavaksi tekemään (omaa aikaa puoli tuntia) saa minut ¨pomppaamaan¨ sängystä ylös!

Minulla ei ole vielä lapsia ja opiskelen yliopistolla, mikä tarkoittaa rauhallisia arkiaamuja, joihin kuuluu iso lautasellinen puuroa vaihtelevilla lisukkeilla sekä kahvia tai vihreää teetä. Pitäisi tilata taas Hesari, se kruunaisi omat aamuni. Viikonloppuisin syömme miehen kanssa aamupalan yhdessä, jolloin siihen saattaa kuulua jotain spesiaalimpaa, kuten karjalanpiirakoita, ruisleipää (mitä en yleensä syö) tai smoothieta. Aamupala on päivän paras ateria, enkä jätä sitä väliin ellei ole jostain syystä aivan pakko.
Nuo nestlen murot ovat kyllä ihania! En viitsi ostaa kotiin ettei tule syötyä liikaa! 😀

Voi, että tuota aktiivisuusranneketta olen himoinnut ja unelmoinut jo monta pitkää kuukautta. xD. joulupukiltakin toivoin mutta kirje varmaan hukkui lumihankeen :(. Tulisi niin tarpeeseen, koska en omista sykemittaria enkä muutakaan mittareita joilla voisi seurata aktiivisuuksia ja askeleita yms. Aloitin jo viime vuoden puolella uuden elämäntapa remontin, ja pienin askelin opetellut terveellistä elämää, ja rannekkeen voittaminen olisi kuin lottovoitto. 🙂

Niin niitä aamurutiineja :D, eksyin aiheesta. 🙂 Saan ilokseni nyt kertoa, että olen onnekseni saanut nyt lokakuusta asti herätä arkisin lähteäkseni töihin :). Aamulla siis herään, päästän kissan ulos pissille, puen vaatteet, laitan itselleni aamupalan ja eväät töihin valmiiksi. Päästän kisun takaisin sisälle (laitan auton lämpenemään) ja ruokin kisun 🙂 Herätän kaksi ihanaa tyttölasta :), autan heille kouluvaatteet päälle ja laitan aamupalan. 🙂 Keittelen lopulle kotiin jäävälle porukalle aamukahvia, jos eivät siihen mennessä ole jo töihin lähteneet ja laitan itseni loppuun, sipaus meikkiä ja hiukset. Puen itseni päälivaatteisiin, tarkastan että lasten hanskat ja pipot on löydettävissä, jotta kerkeevät sitten taksiin ajoissa, ettei mene aika lapasten pipojen ja reppujen etsimiseen. Ja muistan ottaa samalla omat työpaperit mukaani matkaan ja työpaikan avaimet. 🙂 Aamutoimeni taitavat loppua töissä nautittuun ensimmäiseen aamukahvik kupilliseen. 🙂

Arkiaamuisin nopsasti istahtaen puuroa tai smoothie ja kahvit samalla ku herättelee lapsia, etsii vaatteita yms

Aamu lähtee käyntiin parilla kupillisella kahvia ja kun siitä tokkurasta selviää niin puuroa nassuun tai jos jostain kumman syystä ei jaksa puuroa mikrossakaan tehdä niin rahkapurkki jollan höysteellä menee varmasti alas ennen kun tästä mökistä astun jalallakaan työmaata kohti.

Syön aina arkisin aamupalan töissä; puuroa tai rahkaa eri lisukkeilla kera kahvin

Minne jäi puolet kommentistani?? No tässä jatkoa… Viikonloppuisin istutaan koko perhe saman pöydän ääreen ja syödään pitemmän kaavan mukaan nautiskellen kun ei ole kiire minnekkään

Syön aina arkisin aamupalan töissä; puuroa tai rahkaa eri lisukkeilla kera kahvin. Viikonloppuisin syödään perheen kanssa yhdessä runsaampi aamiainen ihan rauhassa -kunpa ehtisikin tehdä niin joka päivä!

Aamupala on kyllä must, ilman sitä ei aamu lähde käyntiin! Jos tiedossa on kiire aamu niin teen yleensä smoothien jo illalla valmiiksi jääkaappiin ja aamulla nappaan mukaan, muuten puuro raejuustolla, marjoilla ja maapähkinävoilla on aika vakio 🙂

Silloin kun ei tarvi mennä töihin aamuvuoroon 7:ksi niin pyrin heräämään ennen lapsia jotta saan lukea lehteä ja juoda kuumaa teetä ihan rauhassa. Yleensä se on päiväni ainoa rauhallinen oma hetki jos ei lenkkejä lasketa.

Viikonloppuaamuisin jos koko perhe on koossa kokoamme myös brunssin. Meillä siihen tosin kuuluu hotellityyliin pekonit, munat yms…

Pistän tietyn grammamäärän kaurahiutaleita pussiin ja teen lukiolla mikrossa puuron, johon heitän mehukeittoa ja maitorahkaa ja syön ensimmäisellä tunnilla 😀 Ensin ihmetytti lukiolla varsinkin opettajia kun ilmestyin aamupalalautasen kanssa tunnille, mutta säästän sillä ruhtinaallista aikaa aamulla, koska en todellakaan ole mikään aamuihminen.

Sillon kun on kiireisempiä kausia tai epäsäännöllisempää elämänrytmiä, niin nappaan jääkaapista proteiinirahkan ja banaanin ja syön jossain välissä aamulla kun ehdin. Teetä joisin, jos rauhassa ehtisin istua alas ja nauttia aamupalastani. 🙂 Sitä ehtii sitten onneksi tekemään viikonloppuisin.

Arkisin tulee aina kiire. Lapsi saa onneksi ravitsevan aamupalan hoidossa. Itse yritän syödä jotain mahdollisimman nopeasti ;). Hedelmät ja leivät on arkisin pop,ne saa syötyä autossakin. Myös viilin/jugurtin saa syötyä nopeasti,rahka ei uppoa tarpeeksi nopeasti aamuisin. Viikonloppusin istutaan aamupalapöydässä pidempään,keitetään puuroa tai syödään ns.paremmin.

Teen vuorotyötä ja aamuvuoropäivinä syön aamupalan vasta töissä. Muulloin syön pikaisen aamupalan ennen salia tai joskus vapaapäivinä kunnon brunssi pitkän kaavan mukaan. Kesällä on ihana lämpimällä ilmalla kattaa aamupala ulos! Kahvia en juo ollenkaan joten ei pääse jäähtymään 😀

Pakko syödä aamuisin, kuolen muuten nälkään! Yleensä kaurapuuroa, johon sekoitan auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä ja hiukan rahkaa. Reilu lusikallinen rahkaa tuo puuroon mukavasti täyteläisyyttä. 🙂
Aamupala jää väliin, vain jos luennot alkaa klo 11, nukun pitkään ja menen syömään lounaan klo 10.30

Minun aamuihin kuuluu kuppi vihreää teetä, kaurapuuroa höystettynä pellavansiemenrouheella 🙂

Arkisin on herätys klo 5, joten juon kotona pelkästään kupin kahvia miehen kanssa. Varsinaisen aamupalan otan mukaan ja syön sen töissä. Viikonloppuisin syödään yhdessä kunnon puurot marjojen kera ja juodaan pari kuppia kahvia rauhassa.

Aamulla yritän jossain välissä työntää puuro-marja-raejuustoseosta myös omaan suuhuni samalla kun syötän pienintä. Kahvi jäähtyy yleensä vähintään kerran isompien kouluunlähetystohinassa. Mukavaa viikkoa!

Arkisin herätys klo 5, joten juon miehen kanssa pelkän kahvin ja otan varsinaisen aamupalan mukaan ja syön sen töissä. Viikonloppuisin nautitaan kunnon puurot marjojen kera ja juodaan rauhassa pari kuppia kahvia.

Kommenttini tuli vahingossa pariin kertaan, toisen voi poista….

Meillä meni aamupala kuviot uusix syksyllä kun vanhempi muksu lähti kouluun. Ainakin hänen on aamupala saatava jo kotona. Nuorempi, vielä päiväkotilainen päätti, että myös hän syö aamupalan kotona. Niinpä ryntäilen ja hoputtelen muksuille aamupalat nassuihin ennen lähtöä. Aamuvuoroihin otan itselleni aamupalaeväät töihin ja iltavuoroaamuina syön rauhassa itsekseni kun muut on saatu maailmalle. Vapailla syödään aamupalat yhdessä ja rauhassa. Eli useempaa tyyliä tulee viikon aikana kokeiltua, istuen, juosten, isommalla ja pienemmällä porukalla tai yksin. Aina kuitenkin syön aamupalan. Kun kerran oon saanu itteni siihen opetettua.

Aamupalan jokainen syö ennen kuin lähtee, mutta kaikki vähän erilaisen. Minä juon kahvin ja rahkasmoothien tai sitten otan smoothien mukaan ja juon heti töihin päästyäni. Mies juo kahvin ja syö leipää. Tytär syö muroja ja poika mysliä. Juuri koskaan emme ole aamiaisella samaan aikaan varsinkaan nyt, kun lapsetkin ovat jo aikuisen ikäisiä, vaikka kotona vielä asuvatkin.

T. Airi

Aamuni on hyvinkin rutiininomainen: ylös ja kirkasvalon ääreen, sen jälkeen puuroa ja marjoja, purkka suuhun ja menoksi.:)

Mulla on ansaittu välivuosi menossa ja työtkin yleensä iltapäivästä -joten saan nauttia aamupalan ihan rauhassa. Yleensä syön pelkästään kaurapuuroa ja juon runsaasti vettä, sillä jos illalla ei ole treenejä niin suuntaan heti aamusta salille:—) salin jälkeen on sitten ”aamupala osa 2” eli blenderiin purkillinen maitorahkaa, marjoja ja banaani tai mitä sattuu olemaan;D

Ei se aamu kyllä lähde enää mitenkään käyntiin ilman puuroaamiaista! Nyt vaihtelun vuoksi olen silloin tällöin paistanut munakkaan aamulla, mutta kyllä se puuro on edelleen pop! Vielä kolme vuotta sitten en syönyt oikeastaan ikinä aamupalaa.. Miten sitä on silloin selvinnytkin?! 😀

http://pudotus.blogspot.fi

Arkiaamut on ihan horroria- lapset syö perusaamupalan, yhdessä tosin meidän kanssa, aikuiset juo kupit kahvia ja sählää aamuhommissa. Aamupalan syön töissä, jossa ”pakollinen” aamukaffe työkavereiden kanssa. Perheen kanssa pyhitetään la ja su ammu, jolloin jompana kumpana päivänä katetaan myöhäisempi aamupala kaikkine herkkuineen l. pekonit, eggrörat, croisantit ym ym. Silloin istutaan pitkään ja höpistään- luetaan hesarit ja ollaan ilman kiirettä. Tämän perinten vuoksi olen valmis unohtamaan kalorit ja makroarvot, aika kun kuluu nopeasti ja lapset kasvaa niin ettei ne enää viihdy aamupalapöydässä. Tosin meidän teini on oppinut arvostamaan brunssihetkeä perheen kanssa ja istuu hänkin pitkään mielellään.

Herään aamulla tunnin ennen lähtöä, että ehdin syödä aamiaista ja ihmetellä rauhassa kahvikupin ääressä. En kestä kiirettä aamulla, eikä ajatuksenikaan juokse kirkkaimmillaan heti herättyä 😀 pääsee se kahvi silti toisinaan jäähtymään, mutta aamupala ei jää aamuisin syömättä 🙂

Rauhallinen aamupalahetki on mulle ehkä päivän tärkein! Istun rauhassa puurokulhoni ja kahvikuppini kanssa sohvalla ja luen blogeja:) Se on niin ihana hetki omaa aikaa ja puuro on vaan niin sairaan hyvää, että herään joka päivä sen verran aikaisemmin että ehdin sen toteuttaa. Tietysti poikkeuksia on mutta melkein joka päivä näin! Brunssit ja aamupalat kavereiden kanssa on ehkä parasta ajanvietettä mitä tiedän, joten niitäkin yritän harrastaa mahdollisimman usein!

Aamiainen on parasta aamuissa. <3 Kuppi kahvia ja jotain hyvää aamiaiseksi, kuten marjoja, rahkajugurttia jne. Aamiaisen voimin jaksaa töissä puurtaa aina lounaaseen saakka.

Mun aamurutiini menee niin, että herään 7.00 käyttään koiran ulkona, sen jälkeen aamupala joka koostuu yleensä puurosta ja kupillisesta kahvia ja klo 8.00 alkaa koulu päivä 🙂

Herään arkiaamuisin aina 6.45, koska koulu alkaa 8.00 ja asun melko pitkän matkan päässä koulusta. Laitan kamppeet kasaan ja vaatteet päälle, minkä jälkeen nopeasti aamupalan teko (syön aamupalan aina automatkalla, koska saan sen takia nukkua pidempään) ja sitten eiku kaivamaan auto kinoksen alta 😀 Viikonloppuisin onkin sitten taas hyvä aika syödä puuro rauhassa ja lukea iltalehteä tai iltasanomia 😀

Mun päivän tärkein ateria on aamupala:) en oo koskaan ymmärtänyt ihmisiä jotka ei syö aamupalaa. Mulla on ensinnäkin aamulla niin kova nälkä että pakko on saada ruokaa ja paljon. Mulla aamupala koostuu kauramaitoon tehdystä kaura-riisihiutalepuurosta, marjoista sekä munakkaasta jossa on 2 munaa ja 3 valkuaista kera pinaatin ja paprikan. Ja 2 kuppia kahvia sekä litra vettä & viamiinit. Ja viherjuoma, jossa 2tl spiruliinaa ja 1rkl vehnänorasjauhetta veteen sekotettuna. Maistuu ihan karseelle mutta nykyään menee jo alas kun ei enempää mieti sitä makua….Iso satsi siis ja oonki kuullu kuittailua että miten ihmeessä voin syödä aamulla noin paljon;) no helposti! Joskus munakas korvautuu smoothiella jossa heraa/rahkaa/jogurttia ja marjoja. Viikonloppuna joskus puuron tilalla leipää tai karjalanpiirakoita. Aamupalan syön tabi kädessä ja radio kans päällä!

Ompa kiva muuten että noista fitness muroista on sokeria vähennetty, itellä on vuosia jääny murot kauppaan tuon sokerin takia, mutta noitahan vois joskus ostaaki. Tosin ei noita jugurttiversioita koska ne jugupäällysteiset tulee kaiveltua ensimmäiseksi sieltä paketista, ja niissähän varmaan sokeria just onki.

Hola. Meillä aamurutiinit ovat menneet kohta 3kk ajan samalla kaavalla. Poikani 4kk käy syömässä maitoa klo 5-7 välillä tämän jälkeen ajasta riippuen jatkan unia klo 8:00 asti jonka jälkeen menen keittämään itselleni kaurapuuron.. Ehdin nauttia omasta ajastani yleensä klo10 asti sillä mieheni menee arkisin töihin klo 7 ja poika herää noin klo 10.. Viikonloppuisin nautimme yhteisen aamiaisen yleensä sohvalla samalla kun katselemme jotain Netflixistä…

Syön aina aamupalan, joko puuroa eri höysteillä tai maustamatonta jugurttia ometekemällä myslillä, ruisleivällä ja juustolla ryyditettynä. Myös teetä juon, kahvia en ikinä. Ai niin, ihan ekaksi herättyäni juon aina ison lasin yön yli lasissa seissyttä vettä.
Tyttäret herätän ja ohjaan aamupalan ja aamuhommien äärelle. Ovat jo alakoulun loppupuolella, joten onneksi (en todellakaan ole aamuihminen!!) ovat nykyisin jo kovin omatoimisia. Joskus jompi kumpi tulee koulumatkan kyydissäni, usein huikkaan heit ja lähden työmatkalle ilman kyytuiläisiä. Tyämatka menee autossa, puoli tuntia ruuhkaa vastaan, lähes poikkeuksetta Dynastiaa kuunnellessa. Ja työmatka on kauniissa, vaihtuvissa maisemissa, joten se kyllä oikeastaan on aamurutiineissa sitä mukavaa omaa aikaa!!
Ja muuten, jos on rauhallinen startti kotona, on ihan luksusta hieman ennen lähtöä istahtaa sohvalle ja neuloa pari riviä menossa olevaa käsityötä. Laskee kivasti verenpainetta ja saa aikaa niin kivan mielen että!

Herään aina sen verran aikaisemmin, että kerkeen nautiskelemaan valkuaispuuroni ja kahvin kaikessa rauhassa lehteä lukien 🙂 Puuron sekaan menee aina myös: chia siemenä, banaania,pähkinöitä ja kaneli. Aamupalani on päivän herkullisin ateria 😉

Joka aamu kaurapuuroa, mehukeittoa, vettä ja kahvia. Ehkä myös Valion täyteläistä luonnonjugurttia <3

Näyttäispä meilläkin edes joskus tuolta!:) Mä olen niin mukavuudenhaluinen oman aamupalan nauttimisen suhteen, että mä syön oman aamupalani lähes poikkeuksetta vasta kun olen saanut kaksi pientä sotkevaa poikaa syömään omat aamupalansa. Joskus siinä meneeki niin kauan, että hermo on kireällä nälästä johtuen ja päädyn johonki aivan käsittämättömän huonoon aamupalaratkasuun. Mutta puuro voisilmällä on kyllä parasta!:)

Aamurutiiniini kuuluu usein aamulenkki tyhjään mahaan, jonka jälkeen suurensuuri puurolautanen lisukkeineen 🙂

En ole oppinut syömään aamupalaa, kaks kahvia joka aamu ja sillä mennään heh.
Arvostan unta enemmän 😀

Aamu rutiinit ovat muuttuneet kahden viimeisen vuoden aikana . Ennen nukuin niin pitkään kuin mahdollista ja aamupalalla ei ollut niin väliä. Nykyään kun olen eronnut ja lapsi 5 v. Niin rutiinit ei voi enää olla niin ” itsekkäitä” . Mutta aamupala on nykyään pakko saada ja sen takia olen opetellut heräämään hyvissä ajoin että ehtii viemään lapsen hoitoon ja hänen aamu rutiinit tehdä. Aamupala on vieläkin kuitenkin sellainen joka on suht nopea ja helppo valmistaa eli nyt ei puhuta mistään haudutetusta puurosta. .. 🙂

Tykkään herätä väh. tuntia ennen liikkeelle lähtöä, jotta saan viettää kiireettömän aamun ja aamiaisen. Yleensä aamupala on aina samanlainen pikku variaatioilla: Maitorahka pellavansiemenrouheella ja / tai eri hedelmillä (kesäaikaan tulee taas syötyä enemmän marjoja), iso kuppi kahvia kermalla ja 0,5l vettä + vitamiinit. Joskus kun kaipaan vaihtelua rahkasetille, innostun paistamaan parin munan munakkaan juustolla ja vihanneksilla. Rakastan aamiaista sekä aamiaishetkeä, enkä mistään hinnasta jättäisi sitä väliin – muuten ei päivä lähde käyntiin! 🙂

Aamupalalle on aina aikaa, joskus vähemmän ja joskus enemmän. Mutta syön aamupalani aina kotona ja yleensä heti herättyäni. Vapaapäivinä aikaa on enemmän, mutta aamuvuoroon mennessä aamiainen kuittaantuu kymmenessä minuutissa. Väliin se ei jää koskaan.

Mä en vois ajatellakaan aamua ilman aamupalaa! Olen aina syönyt aamiaisen. Arkiaamuisin käyn lenkillä, herättelen muut, käyn suihkussa ja laittaudun työkelpoiseksi. Lasten kanssa syödään yhdessä aamupalaa, minä aina puuron raejuustolla, marjoilla/hedelmillä ym. Lapset syö puuroa, weetabixia, leipää tms. sekä hedelmiä/marjoja. Mies sen sijaan lähtee töihin mehulasillisella…en tajua! Kahvia mä en kyllä yritäkään ehtiä juoda, sen verran kiire on aina töihin. Töissä sitten juon rauhassa ja lämpimänä sen kahvini sähköposteja ym. läpikäyden =)

Viikonloppuaamut on ihanaa luksusta, ei ole (yleensä) kiire, aamupalakin saattaa olla (joskus) jotain muuta kuin puuroa, juon ainakin puoli litraa kahvia lehtiä rauhassa lukien =) Lapset on jo onneksi sen verran isoja, että tämä onnistuu – toki keskeytyksiä tulee kun kyselevät kaikkea. Mutta muistissa on tuokin aika, kun ei saanut hetken rauhaa että olisi edes puoli kuppia saanut kahvia juotua, joten osaan kyllä nauttia tästä hetkestä!

Ihanan näköinen brunssi, nam! 🙂 Aamiaisen nautin (lähes) aina rauhassa. Valmistan iltaisin esim. smoothien valmiiksi nopeuttaakseni aamutouhuja. Näinkin saa vähän säästettyä aikaa, jotta aamiaisen saa syödä kiireettömästi. Näin myös takaan, että aamulla tulee se terveellinen smoothie nautittua muun rinnalla eikä vain nopeasti valmistettuja leipiä kahvin kera. Viikonloppuisin nautin sitten vielä runsaammasta ja pidempään nautitusta aamiaisesta sekä luen samalla blogeja (nautin!!). Aamiainen on minulle tärkeä!

Aamut on meillä rauhallisia, ja siitä nautin näin äitiyslomalla. Aamupalapöydössä vajaa 3-v syö itse ja seuraan liittynyt pikkusisko päristelee puurot pitkin pöytiä ja lattioita. Joskus saattaa jotakin masuunkin eksyä. 🙂 Minä yritän samalla syödä itse ja syöttää vauvan + juoda kaffitkin. Toisinaan onnistuu, toisinaan ei. Viikonloppusin syödään koko perhe aamupalaa rauhassa ja joskus vähän paremmin. 🙂

Voi kun sattuisi voitto kerrankin! Oon halunnut aktiivisuusranneketta jo pitkään, mutta nyt ei kertakaikkiaan varat riitä.

Ihanan näköinen brunssi! Saisipa joskus tuollaisen valmiin aamupalan <3
Ai aamurutiinit? No, joka aamu herään zombiena, kun vauva valvottanut yöllä ja herättää 05-06 uuteen päivään. Sitten silmät ristissä esikoiselle puuroa ja itselle olen onneksi jaksanut nyt jo pidemmän aikaa surauttaa rahka+marja+banaani smoothien aamupalaksi. Sitten vähän vauvalle aamupalaa ja sehän onkin jo valmista kauraa aamu-unille (kun itse ei enää saisi unenpäästä kiinni, tai saisi, jos esikoinen antaisi nukkua 😉 Sitten esikoiselle pikku kakkonen ja itselle kuppi kuumaa teetä.

Me ehditään joka päivä aloittaa aamu yhdessä saman pöydän ääressä. Aamut otetaan rauhassa ja keitellään puuroa koko porukalle. Itse en ennen ollut mikään aamupala ihminen ja jätin aamupalan usein väliin. Nyt on kuitenkin toista kun perheessä on 2-vuotias lapsi niin on tullut itsekkin opeteltua ruokarytmejä uusiksi.

Joka aamu juon kahvin ja luen lehden rauhassa. Sen jälkeen puuron keitto ja herätän lapset… Siitä se lähtee 🙂 Tsemppiä sulle raksakiireisiin, olen ollut samassa veneessä!

Hei, kiva arvonta! 🙂

Aamun rutiinit; silmät auki klo 04:30, suihkuun, meikkaus, hiusten kuivaus, koiran ruoka turpoamaan, hiusten suoristus, vaatteet, koiran kanssa ulos, koirapojalle ruoka, vauhdilla autoon ja kohti työpaikkaa 100km päässä! Aamupalana toimii edellisiltana valmistettu smoothie! Sama toistuu siis joka ikinen arkiaamu… 🙂 Viikonloppuna pidemmän kaavan mukaan!

Itse kuulun siihen ryhmään, joka on syönyt säännöllisesti aamupalaa viimeksi ala-asteella, kun äiti vielä laittoi kivasti kurkut ja tomaatit eteen. Nyt olen 24 -vuotias. Opiskelujen jälkeen ajattelin, että säännöllinen työrytmi pelastaisi, mutta… Laiskuus on aamuisin oma paheeni, sillä nukkuisin aina mieluiten niin pitkään, että on aivan pakko nousta ja hyvä kun on takin saanut päälleen, kun täytyy jo juosta töihin. Ei, se ei minusta ole mukava tapa viettää aamuni, mutta ihan kuin en olisi oma itseni, kun kello soittaa! Jotenkin omien päätösten hallinta ei onnistu ollenkaan normaaliin tapaan ja torkutan miljoona kertaa! Olen toki saanut kokeiltua muutamia näitä harmonisia aamuja, kun olen syönyt rauhassa ravitsevan aamupalan ennen töihin lähtöä ja ehtinyt siinä samalla lukea vähän päivän uutisia netistä. Sehän on käsittämättömän hieno tapa aloittaa aamu, ja joka kerta kun siinä onnistun, koko päivä tuntuu menevän paremmin ja ateriarytmistä on helpompi pitää kiinni!

Jatkan siis itse taistelua aamutokkuraa vastaan… 🙂

Vielä loppuun, sun blogiasi on niin kiva lukea! Heräsin tähän blogiin hieman myöhään, kun olit jo vuoden verran ehtinyt kirjoittelemaan, mutta kirjoitukset olivat niin mielenkiintoisia, että luin melkein yhdeltä istumalta blogisi alusta ”loppuun”! Oli kuin olisi lukenut parhaan kirjan vähään aikaan ja pystyin niin täysin samaistumaan sun kuntoprojektiin! Aiemmin en olekaan uskaltanut kommentoida mitään, mutta nyt ajattelin repäistä… Kiitos, kun jaksat kirjoitella meille!

– Niina

Aamupala on mulle ihan must juttu! En voi lähteä kotoa syömättä puuroa kuin äärimmäisessä hädässä (=pommiin nukkuminen). Onneksi tätä pääsee käymään harvoin, koska työni on iltapainotteista. Kahvilla ei ole niin hätä, mutta jos hutut jää niin oijoijoi…!

Aamu alakaa allekirjoittaneella isolla motilla kahavia, samalla seuraten puolitoistavuotiaan poikani aamuvillejä. Pian aamua jatketaan rahkalla ja leseillä kohti virkeämpiä tunteja. 🙂

”Voiko ihanammin päivän enää alkaa, onko ihanampaa aamua kuin tää?”

Joku lauloi joskus. 🙂

Ah kahvin tuoksua aamulla ei voita mikään, puurot erilaisilla höysteillä. Hulinaa ja huisketta, lääkkeitä ja nuorten miesten kellotuksia, aamu-unisesta miehestä puhumattakaan. Silti jokainen aamu on yhtä huippu kun vaan saa äiti kupin kahvia:):).

istillcount.blogspot.fi

Arkena kotona kuppi kahvia ja töissä rahka/puuro/leipä. Viikonloppuna sitten ajan kanssa useimmiten.

Meillä syödään pääasiassa aamuisin puuroa. Mies keittää ja sitten syödään yhdessä se erinäisten lisukkeiden kanssa mitä pyritään vaihtamaan. Viikonloppusin aamupala on vaihtelevampi, välillä mysliä, välillä leipää välillä jotain äitin keittämää herkumpaa puuroa esim. mannapuuroa mansikoilla.

Meidän aamurutiinit menee vauvan tahtisesti. Syödään kun nälättää ja nukutaan ku nukuttaa. Toisaalta samat tietyt jutut toistuu joka-aamu: isi töihin, äiti vauvan kans päivävaatteet ja aamupesut, vauvalle ruokaa, äidille kahvia. 🙂

Työaamuina tyttö hereille, aamupesut ja vaatteet päälle. Itselle teen yleensä proteiinipannarin ja kuorrutan sen marjoilla (plus hörppään reilun kupin kahvia). Tyttö haluaa syödä puuron mummulla jonka luona hoidossa (sekaan marjoja ja banaania). Vapaapäivinä peruspuuroa ja marjoja tai mehukeittoa.

Kaurapuuroa joka aamu, ei tuu nälkä ja ei tartte miettiä mitä syötäs.

Aamu alkaa isolla vesilasilla ja jos oon kaupassa muistanut niin puolikkaan sitruunan mehu sekaan. Sit kahvia, jogurttirahkaa marjoilla tai hedelmillä ja ehkä ruisleipä. Riippuen mihin aikaan kerkiää lounaalle. Samalla koitan olla tekemättä yhtään mitään, ehkä musiikkia tai Aamulypsyä kaveriksi. 🙂

Aamu alkaa aina kahvikupillisella ja sen jälkeen joko kotona tai töissä puuroa + voisilmä/ raejuustoa 🙂

Miun aamupala on nykysin ihan joka aamu kaurapuuroa, raejuustoa ja mehukeittoa/mansikkasosetta. Aamupala tulee syötyä kotona ja yritän herätä aina ajoissa että kerkeän syödä rauhassa ilman kiirettä 🙂

Aamupalani on puuro jokaikinen aamu, sen kanssa mehukeittoa , marjoja tai hedelmäsosetta. Lasi maitoa sekä vettä, siinäpä se lyhykäisyydessään :). Tähän en ole vielä kyllästynyt :).

Aamu alkaa aina kaurapuurolla, raejuustolla ja mehukeitolla/mansikkasoseella. Yritän aina herätä ajoissa että kerkeän syödä rauhassa ilman kiirettä. 🙂

Jaa tulikin vahingossa kaks kertaa näköjään miun vastaus, ekalla kerralla ei näyttänyt sitä tuossa ylhäällä niin kommentoin toisen kerran 🙁

Useimmiten työpäiväni alkaa klo 6 joten aamulla ensin napaan smoothie ja kunnon aamupala töissä työkavereiden kans. Kun nyt opettelen uutta elämäntapaa niin aamupala on puuroa, raejuustoa, marjoja ja hedelmä. Ja kahvia, tottakai 🙂 Vapaapäivinä sitten syödään aamupuuro lapsen kans samalla kaavalla kaikessa rauhassa.

Arkiaamuni perusaamiainen on maitorahkaseos, johon on lorautettu lisäksi vadelmakeittoa sekä cashew pähkinöitä. Vettä juon aamuisin 4 dl. Päivän ensimmäinen kahvikupillisen juon sitten töihin päästyäni 🙂

Jokaiseen aamuun täytyy varata aikaa itselle. Itse laitan jopa kellon soimaan hyvissä ajoin, jolloin saa tehdä askareet rauhassa. Kunnon aamiainen pitää myös syödä, koska se aloittaa tulevan päivän ja sitä ei kannata kiireellä aloittaa 🙂

Aamupalaksi puuroa marjoilla tai sokerittomalla hillolla, vaihtoehtoisesti maustamatonta jugurttia ja mysliä mehukeitolla tai ghian-siemeniä mantelimaidolla, marjoilla sekä pähkinöillä. Lisäksi mukillinen tummapaahtoista kahvia, vettä ja vitamiinit. Niin ja tietysti päivän lehti!

Mukana arvonnassa. Aamupalat syödään aina. Ainakin kahvi on pakko saada heti. Itse juon kahvin meikatessa ja aamupala vaihtelevasti kotona tai auton ratissa…

Syön tai juon aina aamiaisen. En ikinä ole voinut lähteä liikkeelle ilman syömistä tai nykyään juomista. Yleensä aamupalani on yksi jälkiuunileivän pala, viikonloppuisin kanamuna paistettuna ja kiireisinä aamuina proteiinijuoma tai smoothie.

Mä olen jo pitkän aikaa pyhittäny aamut aamulenkille koiran kanssa ja kunnon aamupalalle. Päivä ei lähtisi ollenkaan käyntiin ilman kunnon aamupalaa, joten en voisi kuvitella lähteväni töihin tyhjällä vatsalla. Lisäksi aamulenkki heti herättyä herättelee nälkää sen verran hyvin, että koiran lenkityksen jälkeen vatsa huutaa niin että aamupala tulee todella tarpeeseen. Viikonloppuaamut jolloin saa herätä ihan rauhassa ja tehdä aamutouhutkin omaan tahtiin ovat kyllä parhaita, tällöin tulee yleenaä vielä enemmän nautittua aamupalasta kuin yleensä. 🙂 kiitos kivasta blogista! 🙂

Siitä lähtien, kun ensimmäistä kertaa tulin raskaaksi, on aamupala kuulunut ohjelmaan. Ennen sitä en koskaan syönyt aamiaista saati sitten lounasta. Nyt 3 lapsen äitinä pitää tietty huolehtia aamupalat lapsille, mutta olen kyllä aika hyvä ottamaan aikani omallekin aamiaiselle 🙂 aamupala on nykyisin parasta mitä tiedän ja usein suunnittelenkin ja ”haaveilen” siitä jo edellisenä iltana, heh 🙂 ja parasta on nauttia se ihan omassa rauhassa! Nyt kun olen äitiyslomalla, laittelen aamupalan ensin muille ja sitten, kun lapset katsovat aamuohjelmia, niin voin nautiskella rauhassa maitokahvin, itse tehtyä saaristolaisleipää juustolla & tomaatilla tai toinen suosikkini on kreikkalainen jugurtti sikahintaisilla vadelmilla ja itsetehdyllä myslillä. Nyt mammalomalla on tullut oikein tavaksi nautiskella vähän spesiaalimpeja aamiaisia…muut ateriat pyritään kyllä sitten syömään koko perhe yhdessä 🙂

Syön jokaisena aamuna puuron mehukeitolla ja raejuustolla sekä yhden leivän. Lisäksi juon maitokahvin.

Kotona juon vain pikkukupin kahvia. Töissä sitten ostan eurolla ihanaa haudutettua puuroa ja syön rauhassa aikuisten ihmisten seurassa!

Niin kauan kuin muistan, on aamupalani (silloin kun ehdin sen syödä) ollut 2 ruispalaviipaletta + päällä voita, juustoa ja kurkkua. Maitokahvi ja joskus lasi appelsiinimehua.

Aamupalat meillä syödään lapsien kans yhdessä, kiitos nykyisen myöhemmän työajan… mutta itse juon kahvia ja vettä ja nyt kun yritän olla dieetillä niin rahkaa ja mehukeittoa ja lapset syö leipää tai muutavastaavaa ja nyt hekin on innostunut rahkapirtelöistä jotka teen heille rahkasta, mehukeitosta ja leseistä 🙂

Aamurutiinit vaihtelee hurjasti päivästä. Teen kolmivuorotyötä: ennen aamuvuoroa teen nopeasti smoothien, jonka juon autossa/töissä, ilta- tai yövuoroon menossa tai vapaapäivänä syön kunnon aamupalan. Mitä hitaampi aamu, sen parempi: 🙂 Joskus ponkaisen heti salille herättyäni ja sen jälkeen nautiskelen aamupalasta.

Herään joka aamu niin että kerkeän rauhassa syömään aamupalan joka useimmiten on kaurapuuroa, rahkaa ja marjoja. Oon syönyt aamupalan aina, niin kauhee nälkä että on pakko. =)

Pyrin yleensä heräämään ennen vauvaa (4kk) jotta ehtisi juomaan sen aamukahvin omassa rauhassa, joskus onnistuu ja joskus ei 🙂 aamupalan syön sitten kun vauva on syötetty ja vaatteet vaihdettu. Aamupalaan kuuluu ihan perinteinen kaurapuuro raejuustolla ja muilla lisukkeilla. Se uusi sadonkorjuu puuro on muuten huippuhyvää!

Mun aamupalaan kuuluu puuro,raejuusto ja mehukeitto. Tietokoneella istuen 😀

Oon maailman huonoin aamupalaihminen, mutta joka aamu syön jotain! Useimmiten rahkaa/jogurttia 🙂 petrattavaa olisi kuitenkin paljon paitsi raaka-aineissa, myös siinä että useimmiten syön aamulla sängyllä istuen tabletin kanssa…….

Minun aamut alkaa yleensä rauhassa. Ei oo kiire minnekkään. Aamupalan laitan jossain vaiheessa aamupäivän aikana, mutta joskus hyppään suoraan lounaaseen 🙂

Aamupala tulee aina syötyä lasten kans yhtäaikaa tai heti heidän jälkeen. Kotiäitinä toi kuppiin jäähtynyt kahvi on tullut liiankin tutuksi 🙂

Aiemmin olen syönyt epäsäännöllisesti aamiaista, mutta nyt uutena vuotena alkoi uusi, terveempi elämä. Aamut on alkaneet kaurapuurolla, mutta nuo murot vois olla ihan mukavaa vaihtelua kokeeksi 🙂 Eikä tuo aktiivisuusrannekekkaan uutta elämää motivoimaan olisi pahitteeksi 😀

Itse pidän aamupalan syömistä erittäin tärkeänä asiana ja vielä että aamupala on terveellinen ja runsas. Herään sen verran aikaisin aamuisin, jotta ehdin tehdä aamupalani ja syödä sen rauhassa pöydän ääressä ja samalla blogeja lukien. Lisäksi keitän kupin kahvia ja juon senkin rauhassa. Rakastan aamuja kun näin tapahtuu ja jos jostain kumman syystä tuleekin nukuttua ns. ”pommiin” tai jostakin muusta syystä ei onnistukkaan aamupalan syöminen rauhassa vaan on kiire niin päivä ei lähde niin hyvin käyntiin ja mahdollisesti hermostuttaa paljonkin aamupäivän tai jopa koko päivän:D

Aamut on just sitä omaa aikaa kun poikaystävä on jo mennyt töihin ja saa rauhassa lukee hömppälehtiä ja nauttia kahvista kera kaurapuuron 🙂

Täällä aamu lähtee käyntiin pelkästään kahvilla.. laittoman aikaisten työaamujen takia jää aamupala väliin, ei tee niin aikasin vielä mieli! 🙂

Mä laitan yleensä koneen päälle ja puurokipon viereen, sitten menee seuraavat pari tuntia puuroa sydessä. Lopuksi sekä puuro että kahvi ovat kylmiä! 😀

Koulu aikoina en syönyt juuri ollenkaan aamupalaa, joten rutiinia ei silloin ollut.

Reilu puolitoista vuotta sitten otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin laihduttamisen ja osaksi aamupala tuli kuvioihin.

Tykkään rauhallisista aamuista, ja niitähän minulla näin työttömänä riittää! Eka bulldoggini kanssa reipas puolen tunnin-tunnin lenkki ja puuro kattila porisemaan!

Aamupala sisältää joku puuroa raejuustolla tai mehukeitolla. Joskus jopa molempia. Tai sitten leipää kurkun,tomatiin,suolakurkun ja kananmunam kera. Riippuen aamusta. Sekä puoli pannua kahvia!

Aamupalan syönnin opittua, nälkää ei tunne moneen tuntii ja on mukava aloittaa päivä kun masu on täynnä!

Aamupalaa olen harrastanut kolmisen vuotta. Ei sitä nykyään osaa edes käsittää, että joskus ei sitä tullut nautittua. Nykyään syön aamiaista vähän mielitekojen mukaan. Jäin työttömäksi joulukuussa, joten nyt on aikaa käyttää aamut miten huvittaa. Lapsia minulla ei vielä ole, joten yleensä nautin sen yksin. Haaveilen usein aamiaisesta tai viikonloppubrunssista ystävien kanssa, mutta aika harvoin sellaista tulee toteutettua. Lisäksi minulla ei vielä ole Helsingissä niin paljoa ystäviä, että tulisi seurassa lähdettyä aamiaiselle. Yleensä siis kotona tulee nautittua aamiainen. Useimmiten se on teetä, puuroa/smoothie tai protskulettuja erilaisin lisukkein höystettynä. Joskus kiireessä tulee napattua vain proteiinipatukka mukaan, mielestäni sekin on tyhjää parempi 🙂 Ihania kuvia olet saanut napsittua teidän aamupalapöydän äärestä!
-Jonna 🙂

Mä rrrrakastan aamuja ja nousta tähän aikaan. Ja yksi iso syy siihen on aamupala. Mulla se on kahvia, puuroa vaikka millaisilla variaatioilla 🙂 🙂 Ei paremmin voisi päivää aloittaa kuin runsaalla aamupalalla. !!!!!! NAutin sen yksin näin arkisin. Viikonloppuisin teemme sen yhdessä mieheni ja tyttäreni kanssa.

Ensin aamupala lapsille (syövät yleensä ruisleipää juustolla ja kurkulla tai joskus manna- tai riisipuuroa, jos äiti reippaana keittelee, kaurapuuron syönnin esikoinen valitettavasti lopetti, joten nuoremmallekaan en sitten viitsi sutä tarjota, kun hermostui huomatessaan itsellä olevan muuta ruokaa kuin muilla :/). Itse syön, kun ehdin, mutta aina siis aamupala löytää tiensä mahaani 🙂 yleensä rahkaa + mangoa + cashewpähkinöitä / kaurapuuroa mantelimaitoon keitettynä + banaani + voisilmä ( rakastan suolainen + makea komboa!) / jälkiuunileipä rasvaisella goudajuustolla ja tomaatilla 🙂 ja kahvia iso kuppi!!

Minun koko päivä menisi pilalle jos aamulla ei saisi aamupuuroa. Aamupala on lempi ateriani, joten se pitää aina saada syödä kaikessa rauhassa nauttien.

Vuosia sitten mulla ei ikinä aamuisin ollut nälkä ja aamupala jäi väliin. Nykyään syön sen aina! Se miten sen syön ja kuinka kiireellä niin vaihtelee 😀 ihaninta on saada syödä ihan rauhassa. Ja nyttenkin (klo 7.00) mulla on jo kauhea nälkä! 😀 aamupalan kimppuun siis! Tänään taitaa mennä testiin munakas :p mukavaa keskiviikkoa!

Joka arkiaamu syön kaikessa rauhassa aamiaiseni: kaksi mukia kahvia ja ison puurosatsin. Omaa aikaa. Vasta sitten herätän lapsen ja siirrymme päivän touhuihin. Aamujen on oltava hitaita ja rauhallisia.

Mies syö isompien lasten kanssa aamupalan (yleensä leipää lisukkeilla) ja vie heidät tarhaan. Itse herään samaan aikaan, pyrin käymään suihkussa ennenkuin vaiveli herää ja sitten nautiskelemme aamupalamme vaivan kanssa kaksin, vauva tissimaitonsa ja minä taiteilen samalla itselleni kupin kahvia ja turkkijugua marjoilla / hedelmillä ja pähkinöillä, nams 🙂

Kellon soidessa heti ylös ja jääkaapille. Sieltä otan sitruunan jota puristan iiisossa mukissa yön yli olleen veden sekaan. Puurovedet kiehumaan ja vessaan. Sen jälkeen puuron valmistus kaikkine lisukkeineen (joka on melkonen homma!). Jos oon jonnekki lähössä heti aamusta, puuron valmistuessa puen vaatteet päälle. Jos jään vain kotiin, saatan painua takas sänkyyn miehen lähdettyä töihin. 😀 Sieltä sitte kömmin parin tunnin sisään salille ja päivän muihin hommiin.

Herään vauvan kanssa n. 07:00. Ensimmäisenä vaipanvaihto kuopukselle ja muut aamupesut, minkä jälkeen siirrymme keittiöön. Laitan kahvinkeittimen päälle (mies on ladannut sen minulle valmiiksi ennen töihin lähtöään) ja alan keittämään lapsille aamupuuroa. 🙂 Kuopukselle puuro ja aamumaito nassuun minun hörppiessä kahvia samanaikaisesti. Esikoinenkin herää suurin piirtein tässä vaiheessa: Aamuhalit, pusut ja hetki sylissä ennen kuin esikoinen alkaa syömään omaa aamupalaansa. Itselläni menossa toinen, ehkä jo kolmas kahvikupillinen… Kun lapset on syötetty, juotettu ja puettu päivävaatteisiin on minun aamipalani vuoro. Tänään se on omeletti ja reilusti kasviksia. 🙂

Pyrin joka aamu samoihin rutiineihin, sillä aamupala on mulle tosi tärkeä. Ilman puuroa ja kahvia ei päivä lähde käyntiin millään! Toteutuminen onkin sitten kiinni siitä, miten tuo 2,5kk tytöntyllerö antaa äidille rauhaa syödä. Välillä puuro syödään vasemmalla kädellä samalla imettäen tyttöä ja kahvi jäähtyy väkisinkin kuppiin, mutta semmosta se nyt on 😀
Aamut jolloin mies on kotona onkin sitten ihan luksusta kun useimmiten kahvinkin pääsee nauttimaan kuumana.

Yleensä arkisin kello pirahtaa 05.40 jonka jälkeen kiskasen napaan pienen määrän puuroa, joillain marjoilla höystettynä. Pakkasesta löytyy aina mustikoita, vadelmia ja mansikoita. Tämän jälkeen suuntaan kuntosalille ja salin ja suihkun jälkeen, samalla kun puen ja kuivaan hiuksia, syön rahkapohjasen smoothien. Useimmiten smoothie koostuu maitorahkasta, joistain marjoista/hedelmistä ja pienestä määrästä mehukeittoa. Useina päivinä koulussa tai töissä pitää olla jo kahdeksalta, joten salin rinnalla nuo aamupalat ovat aika ripeitä suorituksia 🙂 lepopäivinä ja viikonloppuisin keskityn rauhallisempiin aamupaloihin kahvin kera.

Meidän aamurutiinit on yleensä sitä että mies ja esikko lähtee aamulla (töihin ja eskariin) ja me jäädään pikku miehen kanssa keittämään äiteelle kahvia,juon sitä samalla kun poika syö aamiaistaan. Sen jälkeen saan itse rauhassa syödä aamupuuroni. Aamupalan syönti on usein vaikeaa,ei maistu eikä haluta,mutta uuden elämäntavan myötä on siihen alkanut tottua. Toistaiseksi oon saanut syödä puuroni ja juoda kahvini kuumana. 😉

Oon kotona 1,5-vuotiaan kanssa ja mies lähtee kuuden jälkeen jo töihin, me heräilemme pojan kanssa 7-8 välillä ja teemme aamutoimet jonka jälkeen siirrymme alakertaan syömään aamupala. Minä teen smoothien ja pojalle puuro+hedelmä sekoituksen ja nautimme niistä kaikessa rauhassa 🙂

Aamurutiineissa olisi todellakin petrattavaa mulla. Yleensä venytän ylösnousua viimeseen asti, enkä ennätä syödä aamupalaa kotona. Mutta joka aamu otan jotain aamupalaa mukaan, jonka syön sitten töissä kahvikupposen kera. Tänä aamuna söin kaurapuuroa raejuustolla ja mansikoilla.

Minä syön aamiaiseni yksin mieheni vielä nukkuessa. Viikonloppuisin juon kahvia hänen seuranaan (aamupalalla juon aina vain teetä). Tällainen systeemi ihan vain koska olen aaamuvirkku ja mieheni jotain aivan muuta 🙂

Arkiaamuisin meillä ei syö aamupalaa kun mies, lapset saa aamupalan päiväkodissa ja itse juon vaan kahvin samalla kun meikkaan. Viikonloppuisin on sitten yhteiset aamupalat ja ollaan yritetty viritellä perinnettä, että sunnuntaisin olisi aina iso aamupala kananmunineen, erikoismehuineen ja vaikkapa croissanttien kera. Se on aina sellainen pitkä aamupala 🙂

Arkisin syön ruisleivät työpisteen ääressä, viikonloppuisin kotona hesarin ääressä kunnon aamiainen 🙂

meillä kun herätys soi, mies nousee ylös ja herättelee mua.. siitä kahvin keittoon ja aamupesulle, yleensä hetki katsellaan ikkunasta ulos kahvikuppien kanssa, se on sellanen yhteinen, kiva pieni hetki. 🙂 sitten juodaan kahvit loppuun sohvalla samalla kun meikkaan, jonka jälkeen alkaakin pukeutumis-petaamis-valmistautumis rumba. 😀 aamupalojen pakkaamiset ja töihin. aamut menee kyllä niin rutiinilla ihan samassa järjestyksessä!

Yleensä aamu alkaa smoothiella ja kahvilla. Näin olisi pitänyt myös tänään aloittaa, koska banaanipannarit eivät tänään vaan millään halunneet onnistua :/ Kahvi sentään onnistui 😀

Minulle aamut ja aamiainen ovat tärkeitä. Herään hyvissä ajoin, että kerkeän käyttää koiran kunnon aamulenkillä ja sen jälkeen yleensä syön aamiaisen ja valmistaudun töihin. Aamuvuorot itsellä alkaa jo 6:45 niin tulee syötyä kotona aamiaista joskus klo 05:00 aikoihin. Syön jotain nopeeta esim. jogurttia ja myslin tai marjojen kanssa, hedelmä ja voileipä tms. Aamukahvin juonnin jätän yleensä töihin, kun en viitti alkaa kahvia keittämään aamulla on kun mies nukkuu vielä. Iltavuoro päivinä syön puuroa. En voi kuvitellakaan lähteväni kotoota ilman aamupalaa, joskus lähtenyt ja syönyt jogurtin tai hedelmän työmatkalla tai vasta töissä, silloin on tuntunut ettei meinaa päivä lähteä käyntiin millään.

Vannon puuroaamiaisen nimeen. Perus kaurapuuro pellavasiemenrouheella, raejuustolla, banaanisiivuilla ja kaakaonibseillä. Yksinasuvana on aina aikaa syödä kunnon aamiainen, jos vaan saa itsensä ylös ajoissa… Haasteita sillä saralla vielä riittää! 🙂

Aamupalan syön joka aamu kotona, lähes aina se on smoothie + kahvi. Arkisin kiireessä aamupalalle ei aikaa paljoa jää, mutta silloin kun ei ole kiire mihinkään on ihanaa syödä rauhassa, juoda useampi kuppi kahvia ja lukea jotain.

Heipsan! Oma aamu starttaa yleensä kello 7-8 väliin, kun ihanainen kirkasvalo herätyskello sekä hellyydenkipeä kissa herättävät lempeästi ylös lämpimästä sängystä. Ylös päästyäni marssin suoraan keittiöön nappaamaan aamun ravintolisät, kokonainen kourallinen niitä! (Välillä tokkuraisena ei meinaa muistaakkaan mitä purkkeja sitä pitikään availla. Pitäisikö jo harkita dosettia? :D) Napit saatuani alas kurkusta on päätöksen aika: lähteäkkö lenkille vai eikö? Käyn neljä kertaa viikossa aina aamulenkillä ennen aamupalaa, mutta välillä itsensä raahaaminen tuonne hyytävään pakkaseen on melkoisen vastenmielinen ajatus. Esimerkiksi tänä aamuna en nyt lähtenyt reippailemaan pakkaseen, vaan siirryin suoraan puurokupin ja teemukin ääreen. Aamiaisen jälkeen vaihdan päälleni yleensä vain mukavan kotiasun ja siirryn johonkin mukavaan paikkaan lukemaan pääsykokeita varten. Hyvä aamupala auttaa aina paremmin keskittymään tiukkaan ja vaikeaan tekstiin, mitä luenkin sen seuraavat kolme tuntia yleensä! 😉

Mä oon siitä onnekas, että yksin asuessa voin tehdä aamuista just sellasia kun haluan! Oon jossain määrin aamuihminen ja tykkään nousta hyvissä ajoin ennen lähtöä, hitaat aamut on ihan parhautta keskellä viikkoakin kun vaan herää tarpeeksi aikasin :D. Aamupala kuuluu poikkeuksetta aina mun aamuun; kun herään, suuntaan keittiöön puuron ja kahvin keittoon. Niitä sitten nautitaan rauhassa niin pitkään kun mahollista hesarin ääressä. Koko päivä alkaa paremmin kun ei tarvitse kiireessä juosta ympäri taloa ja hössätä, joten mä nautin näistä aamuista nyt kun vielä voin. :p

Rakastan aamuja ja tykkään panostaa myös aamiaiseen. Vaikka syötävät aamiaisella vaihtelevatkin fiiliksen mukaan, niin kupillinen kahvia on ja pysyy. Teidän brunssi vaikutti ihanan kotoisalta ja lämminhenkiseltä! 🙂

Aamusta riippuen kahvi hirveällä kiireellä tai rauhassa ajan kanssa. Aamupala jää luvattoman usein pois kokonaan….

Yleensä syön vasta töissä aamiaisen, mutta nyt olen laittanut kellon soittamaan sen verran aikaisemmin, että ehdin syödä kotona. Jotenkin lähtee päivä paremmin liikkeelle 🙂 Mun vakiaamiainen on ihan tylsästi leipää ja teetä, kahvia juon vasta töissä. Pitäisi ehkä vähän monipuolistaa sitä, siinä tavoitetta tälle vuodelle!

Syön aina aamupalan, en edes osaa kuvitella lähteväni kotoa ilman sitä. Jo illalla joskus odotan aamua, jotta pääsee aamupalan kimppuun. Lisäksi aamupalani on aina samanlainen, ollut jo useamman vuoden. Kaksi paahdettua ruisleipää ja iso kuppi kahvia. Päivän aikatauluista riippuen se menee joko koneen ääressä rauhassa istuen, tai joka paikkaan juosten ja meikaten samalla kun taistelee kahvikupin jäähtymistä vastaan! 😀

Meilläkin nautitaan aamupalaa harvoin yhdessä. Yleensä syötän ensin puuron vauvalle ja sitten esikoisen kanssa syön yhdessä puuron. Mies torkuttaa työaamuina herätyskelloa ja lopulta ottaa aamuleivät töihin mukaan. Onneksi tämä on ohimenevä vaihe! 🙂

Torkutan tuhottomasti kelloa ja nousen kauheassa aamukoomassa etsimään vaatteita sitä ennen käyn puntarilla joka toteaa minun olevan kuoleva tankkeri totean ettei saisi käydä joka piip päivä puntarilla. Puen ja patistelen miestä ylös sängystä. Hoipertelen keittiöön punnistsemaan puuroni ja heitän sen mikroon ja alan valmistelee päivän eväitä todeten että taas on sekasta täytyisi siivota. Punnitsen banaaninkin ja lähren hoipertelemaan kohti tietokonetta ja havahdun siihen että pittää laahautua peilin eteen mistä tuijottaa zombi. Epätoivoinen yritys saada itsensä ihmisen näköiseksi.
Kohti töihin kävellen kippojen ja kuppien kanssa.

Kaurapuuro raejuustolla syödään aina 1v4kk pojan kanssa yhdessä ja sen jälkeen keitän kahvit itselleni kun olen saanut pojan laitettua leikkeihin. Huippu atvonta 🙂

Mun aamuissa on aina samat rutiinit, ilman niitä en osaa kunnolla toimia ja homma menee haahuiluksi. Heti herättyä vessaan, sitten kissojen vessan siivous. Sen jälkeen keittiöön aamupuuro mikroon, kissoille ruoat ja astioiden kuivauskaapin tyhjennys. Sitten puuro mikrosta, sekaan yleensä raejuusto, öljy ja bansku. Sitten syön ja selainen läpi blogit, instan ja facen. Sen jälkeen lääkkeet naamaan ja asioiden tiskaus. Sitten hampaiden ja naaman pesu, vaatteet niskaan, hiusten ja naaman pika ehostus. Lopuksi vielä mahdolliset palkkarit, eväät ja työ jutut matkaan ja viemään mies töihin. Sen jälkeen sitten itse töihin tai salille. Olipas sepustus mitta sellainen, suht hektinen aamu mulla on. 😀

Voin melkein haistaa teidän aamutunnelman noista kuvista!
Mun aamut menee todellakin RUTIINILLA. Kello soi 5:50, laitan itseni valmiiksi ja herätän miehen ja koiran 6:10. Köllöttelen muutaman minuutin heidän kanssaan sängyssä (päivä on pilalla jos tämä jää väliin) ja sitten vaatteet päälle, koiran kanssa ulos ja noin 6:35 lähden töihin. Syön puuron raejuustolla ja marjoilla vasta töissä n. klo 9, tätä ennen juon vain vettä pitkin aamua.
Helppoja aamuja siis. Odottelen syytä muuttaa näitä aamurutiineja 😉

Aamukahvi yksin rauhassa aamun lehden kanssa on ihan ehdoton! Herään vaikka vähän aikaisemmin, että saan sen nauttia rauhassa. Kun lapset herää, ei ole aikaa enää nautiskeluun 😉 Kahvin lisäksi aamupalaan kuuluu joko rahkasmoothie tai kaurapuuroa. 🙂

Syön melkein aina saman aamupalan, nalle kaurapuuroa sokerittomalla mustikkakeitolla ja lasillisella maitoa, nam! Ilman aamupalaa ei päivä lähde käyntiin. Rauhassa saan myös syödä, ja tuosta Loop rannekkeesta olen haaveillut, mutta opiskelijabudjetilla ei ole ollut mahdollista sitä hankkia..

Aamuisin juon aina ensin kahvin ja sen jälkeen yleensä syödään puuroa yhdessä. Yleensä lapseni syö vasta päiväkodissa aamiaisen, joten arkiaamuisin syön itsekseni. Nyt alko kyllä tekeen mieli noita jogurtti muroja niin pakko käydä pitkästä aikaan ostaan niitä! 🙂 olikohan niissä minkä verran sokeria?

Syön aamupalan aina kun pystyn – jos yöunet on jäänyt tosi vähiin, ei välttämättä mene mikään muu alas kuin maitokahvi. Muuten aamupala menee koneella uutisia ja blogeja lukien- Yleensä jogurttia marjoilla ja vaihtelevilla lisillä, tai sitten paahtoleipää.
Joskun harvoin tehdään viikonloppuisin/lomilla miehen kanssa brunssi- meillä sen nimenä on proper breakfast :). Sisältää yleensä vihersmoothien, munakasta, vastapaistettua sämpylää tai puuron, ja mikä parasta, rauhallista aikaa yhdessä pöydän ääressä (ts. molemmat dataa omilla laitteillaan 😀 ).

Aamupala on ihan ehdoton! ❤ yleensä se on Ehrman-mehukeitto (Valion mansikka-banaani tällähetkellä lemppari!)-marjat/hedelmä-leseet+esim avocadoa tai kookosöljyä rasvan lähteeksi. Blenderissä sekaisin juotavaksi smoothieksi ja kurkusta alas, toimii! 🙂

P.s. Ihana palkinto! ❤

Minun aamuni alkaa koirien ulkoiluttamisella. Sen jälkeen omat aamutoimet ja aamupalaksi rahkaa tai Fitness muroja. Jos tulee kiire niin autoon mukaan esim. hedelmä/leipä/myslipatukka. Onneksi vapaapäivät ovat olemassa ja silloin mieluiten nautin rauhallisista aamuista!

Valitettavan usein aamu alkaa pelkällä mustalla kahvilla ennen töihin menoa. Viikonloppuisin sitten nautiskelen joko rahkaa marjoilla ja pähkinöillä tai pari siivua suosikkileipääni juustolla ja tomaatilla, kahvia tietty myös pari kuppia!

Täällä on taas vakiinnuttu aamu aloittamaan maitorahkalla + hedelmillä/marjoilla/mehukeitolla samalla kun tyttö syö puuroa, niin ja samalla tulee usein selattua muutamat blogit..kahvit usein jää kuppiin jäähtymään milloin minkäkin pöydän reunalle, josta se sitten pistää silmään parintunnin päästä..nuo murot on kyllä oikeeta herkkua..niin makeita 🙂

Paha tapa, ettei aamupalaa tule kovin usein edes syötyä. Poikkeuksetta vapaa-aamuina ja yksin ollessa se vain jää (myönnettävä, että pitkään nukkumisella on tässä osuus asiaan) Perusarkeen kuuluu yleisimmin banaanin hotkaisu ja vesilasin tyhjentäminen seisaaltaan ulkovaatteet jo päällä. Oikea aamupala tulee syötyä onneksi töissä. Parasta on, jos töissä on tarjolla puuroa aamupalaksi! Puuro nautitaan suolaisena, ei makeana 😛 Olen yrittänyt tsempata tätä aamupala-asiaa vuosikaudet itsekseen asuessani, mutta se toteutus vaan laahaa perässä. Ehkä vielä joskus 😀 birgitta.turunen@luukku.com

Arkiaamuisin en itse aina ehdi syödä aamupalaa ja lapsi syö aamiaisen tarhassa. Vapaapäivinä aamiaiseen panostetaan enemmän 🙂

Aloitan juomalla puolesta litrasta litraan huoneenlämpöistä vettä. Sen jälkeen teen joka aamu ison smuutin, jonka popsin rauhassa (tai joskus kiireessäkin…) kirkasvalolampun vieressä (:

Aamut on ehdottomasti päivän parasta aikaa! Ensin lenkki koiran kanssa ja sitten aamiainen rauhassa.

Aamiaisen syön jokaikinen aamu rauhassa, usein blogeja lukien. Aamukahvi tulee rauhallisina aamuina juotua puolen litran mukista (johon musta kahvini juuri ja juuri mahtuu). Kiireisempinä aamuina kaadan kahvini takeaway mukiin ja juon sen matkalla töihin… Aamiaiseni nautin aina yksin, sillä omaa perhettä ei vielä ole, mutta koirani on aina valmiina esipesemään tyhjän aamiaislautaseni ennen koneeseen laittoa.;)

Valitettavasti liian harvoin on mahdollista syödä aamiaista koko perheellä, kun mies menee niin aikaisin töihin, viikonloppuisin se onnistuu yleensä. Arkena olen kahden lapsen kanssa kotona ja yleensä syötän heidät ensin ollen pöydässä seurana. Kun olen saanut heidät leikkeihinsä niin teen itselleni puuron ja keitän kahvin, muutoin kahvi jäisi joka aamu kylmänä kuppiin.

Meidän perheen arkiaamut ovat niin hektisiä, etten läheskään aina ehdi itse syömään aamupalaa. Tai syön sen sitten joskus lounasaikaan…yleensä muutama pala leipää juustolla ja kurkulla sekä maitokahvia pari kuppia. Lapset syövät milloin leipää, milloin puuroa piltillä tai joskus myös muroja.

Vuoden alusta olen opetellut uuden aamiaisrytmin arkisin. Teen illalla rahka/hedelmä/marja-smoothien ja hörppään sen aamulla kotona ennen töihin lähtöä. Aiemmin söin aamupalan vasta töissä ja se oli lähinnä leipäviipale ja kahvia. Viikonloppuisin on ihanaa nauttia kunnon aamiainen kaikessa rauhassa.

Meillä kaikki tulee ja menee ihan omia aikojaan! Mutta rutiini siitä epärutiinimaisesta elämästäkin muodostuu: iskä herää ekana, mie herään kun hän tekee aamupalaa, syön aamupuuroa kun äiti herää kattomaan että mie oon herännyt, tässä vaiheessa iskä viimeistään lähtee töihin, äiti melkein jo nukahtanut kahvinkeittimen ääreen… Hahha! Sekavaa ;D Mie ite ehdin joka aamu syömään aamupalan – myöhästyn mielummin koulusta kun jätän aamupalan väliin. Vuoden sisään oon kaks kertaa syönyt aamupalan autossa: verikokeiden jälkeen tuorepuuro matkalla kouluun ja omenan pyöräillessä, en ehtinyt enää istua alas syömään ja omppunälkä kalvasi mieltä 😀 Joka aamu siis varaan n. 20min aamupuuron syömiseen. Parasta! 🙂 Hyvä kikka on juurikin Elovenan Maito&kaura -puurot, sekä preppaus illalla: hiutaleet valmiiksi kulhoon, teenkeitin täyteen vettä ja muki valmiiksi.

Aika pitkälle tämä raskausdiabetes on sanellut omat aamurutiinimme (ja kyllä tiukka ruokavaliokin sitä ennen). Kuten tuohon toiseen kohtaan kuitenkin kirjoitin, näissä elämäntaparempossa joutuu miettimään paljon myös lasten ruokailutapoihin vaikuttamista yms.

Työaamuina vedän aamulla smoothien tai turkk.jogua+marjoja naamariin, lapset syö hoidossa aamupalan eli kotona korkeintaan pienen pätkän banaania tms ja lasten isä vetää leipäpalansa lennossa.

Kotipäivinä sitten meillä kyllä kokoonnutaan aamupöydän ääreen koko perhe tai ainakin ne ketkä on paikalla. Muut syö leipää ja minä sitten jotain hiilaritonta (rahkaa, munakasta) ja yhdistelen sitten tarpeen mukaan. Vähän yritän kaikille tarjota kaikkea, eli jos jaksan paistan munia kaikille ja muut syö sitten leipää yms. siihen päälle. Tuommoista brunssityyppistä meillä harvemmin kyllä on eli voitelen kyllä leivät valmiiksi jne.:)

Olen aamuista tarkka, telkkari kiinni ja kaikki pöydän ääreen. Nuo murot rupesi nyt kiinnostamaa, sillä kaikki aikaisemmin ostamani ”ei makeutetut” murot on olleet lasten mielestä pahoja. Mulla nyt vaan sattuu olemaan toooooosi nirsot lapset:)

Mä tarvitsen NIIN rauhassa aikaa aamupalan nauttimiseen. Jos vedän aamutreenin, syön aamupalan vasta treenin jälkeen. Ruoka on myös lähestulkoon AINA sama. Mikro kaurapuuro maitoon tehtynä, päälle anopin poimimia mustikoita, raejuustoa ja mehukeittoa. Syödään vihreän clipper teen kanssa. En voisi edes harkita sellasta aamupalaa että söisin vaikka junassa. No way. Aamupala kuuluu nauttia rauhassa aamu tv:tä katsellen.
Joskus harvoin voin syödä tuon puuroni töissä. Nykyään vaan kovasti ärsyttää työkavereiden kommentointi. ” Hyi minkä näköstä, miten tota voi syödä. En söis vaikka maksettais”. Mun aamupala on mun mielestä IHANAA. Joten en kaipaa tällaisia kommentteja kun siitä nautin. 😉

Aamujen kestosuosikki on raejuusto-kaurapuuro, johon laitan päälle marjoja 🙂 Herkutellessa voi lisätä päälle vaikkapa muromysliä.

Meillä menee aamutoimet yleensä aina samalla kaavalla. Ensin hoidan pikkuisen aamupesut ja päivävaatteiden vaihto, sen jälkeen perunaa kiehumaan, Tällä välillä syön itse aamupalan (koska pieni ei ihan heti ruokaa huoli) , yleensä kaksi leipää lisukkeineen plus puuroa mustikoilla ja lasi vettä, aina en puuroa ehdi/jaksa syödä. Tämän jälkeen pikkuiselle aamuruoka jonka jälkeen imetän 🙂 ja muutaman tunnin päästä pienoinen unille 🙂 Aamupala on ollut aina tärkeä mulle,koskaan en ole lähtenyt ilman syömättä kotoa 🙂 mulla on muuten hyvin saan ikäinen lapsi kuin sullakin, 6kk ikäinen 🙂

Meillä menee aamutoimet yleensä aina samalla kaavalla. Imetys, sitten ensin hoidan pikkuisen aamupesut ja päivävaatteiden vaihto, sen jälkeen perunaa kiehumaan, Tällä välillä syön itse aamupalan , yleensä kaksi leipää lisukkeineen plus puuroa mustikoilla ja lasi vettä, aina en puuroa ehdi/jaksa syödä. Tämän jälkeen pikkuiselle aamuruoka jonka jälkeen imetän 🙂 ja muutaman tunnin päästä pienoinen unille 🙂 Aamupala on ollut aina tärkeä mulle,koskaan en ole lähtenyt ilman syömättä kotoa 🙂 mulla on muuten hyvin saman ikäinen lapsi kuin sullakin, 6kk ikäinen 🙂

Aamupalaa syödään 2v. tytön kanssa, joka aamu puuroa marjojen kera. Välillä mukana sylissä vauva 2kk, joten aika nopeasti tulee aamupala hotkittua.

Syön joka aamu puuroa, yleensä marjojen tai Bonne-hedelmäsoseen kanssa. Joskus tekee mieli suolaista, silloin lisään puuroon voisilmän oikeasta voista! Kivaa vaihtelua niinkin yksinkertaisesti 🙂

Mä syön aina aamupalaa, tulee muutoin pian heikko olo. Ja tahdon nauttia sen rauhassa, tingin mielummin unista kuin rauhallisesta aamukahvihetkestä.

Mullakin aamurutiinit pyörii pääosin aamupalan ympärillä -kaikki meikkaamiset sun muut menevät vasta sen jälkeen. 😀 Valkuaispuuroa herään siis aina keittelemään ja sitä tykkään haudutella tosi pitkään esim. blogeja samalla selaillen.

Arkena aamupala on noin klo 6.15; ensiksi puoli litraa vettä, sitten tiskipöydän ääressä seisoskellen nautittuna purkillinen rahkaa mehukeitolla, toinen käsi lappaa rahkaa lusikalla ja toinen vierittää kännykän näyttöä, somehan on pakko tuohon aikaan päivästä tsekata :D. Kahvi kulkee mukana Muumi-termarissa ja sitä nautiskelen samalla, kun ajelen kohti töitä. Viikonloppuisin sitten rauhoitutaankin koko perhe saman pöydän ääreen ja kompensoidaan arjen aamupalojen askeettisuutta; luetaan rauhassa lehdet ja on ns. kunnon kattaus (mysliä, kahvia, tuoremehua, kananmunat, leivät, vihannekset ja hedelmiä/marjoja). Kivaa minilomaa teidän perheelle, nautiskelkaa! 🙂

Toinen kuppi teetä on varma kiireettömän aamun juttu ja siksi minusta aamupaloissani parasta (aina silloin kun siis ehtii). Teen lisäksi aamuni sisältävät kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja/mehukeittoa – miksei joskus täysjyvämurojakin 🙂

Mä syön puuron aina töissä…marjojen tai raejuuston kera. Elovenan täysjyväpikapuuropussit rules.

Aamu alkaa aina isolla lautasellisella kaurapuuroa raejuustolla ja pari kuppia kahvia juoden. Tykkään syödä aamupalani kaikessa rauhassa ja kuunnella samalla radiota.

Joka aamu melkein sama, puuro raejuustolla+marjoilla/bonnella. Pojat syö puuroa, muroja tai leipää, mitä millonki tekee mieli mutta aina syödään jotain 🙂 Kahvia en enää juo mutta kupillinen mustaa teetä menee aina aamusin ja ei oo jäähtyny enää aikoihin ku lapset on jo niin isoja 🙂

Mun on pakko syödä kunnon aamiainen aamulla, muuten ei hyvä seuraa 🙂 Arkisin syödään puuroa marjoilla ja raejuustolla höystettynä 2,5 veen kanssa, 3 kk ikäisen kuopuksen katsellessa sitteristä 🙂 Ja tietty kahvia kuluu myös pari kupillista. Vkonloppuisin syödään monesti vaihtelun vuoksi muutakin, kananmunaa, leipää, jugurttia etc. Yleensä koitan myös lukea sanomalehden aamupalapöydässä, mut useimmiten jää haaveeksi yleisen säädön takia 🙂

Aamurutiinien ykkönen on sitruunamehu ja aamupuuro! Ensimmäisenä kun kömpii peittojen alta, niin sitruuna puristimeen ja naamariin, ja sen jälkeen puurot tulille 🙂

Työaamuisin ehdin syödä mikropuuron rahkalla, raejuustolla ja marjoilla.
Viikonloppuisin on sitten ihana syödä aamiaista pitkän kaavan mukaan..

Arkiaamuisin aamupala on lennossa juotu kahvikupillinen kotona klo 5.55, sitten lapset päiväkotiin ja miehen kanssa työmatkaan.. matkalla (40min) purkillinen rahkaa +marjoja tai puuroa+ raejuustoa ja marjoja/hedelmää.
Näin ihan ajan säästämiseksi, ettei tarvitse herätä itsekään niin kauhean aikaisin.
Viikonloppuisin syödään koko perhe yhdessä, ajan kanssa; usein puuroa + leikkelettä ja leipää, mehua ja tietysti aina kahvia – siitä en luovu 😉

En voi aamuisin lähteä ulko-ovesta minnekään, ennen kun olen saanut aamupalaa. Yleensä keittelen puuroa ja syön sen raejuuston ja banaanin kanssa, toisinaan kun olen laiskempi syön leipää. Oli aamu sitten millainen tahansa, kello on laitettava pirisemään sen verran ajoissa, että on aikaa syödä. 😀

Joka arkiaamu sama kuvio….rahkaa, Bonnen mangososetta (mistä lie bongattu innostus

Meillä minä lähden paljon aiemmin töihin kuin mieheni (lapsia ei vielä ainakaan ole), joten saan viettää aamuni omassa rauhassa, ja nautin siitä! Aamupala on ensimmäinen asia, jota aamulla teen ja nautin sen tietysti lukien samalla blogeja. Nuo murot kuulostaa aivan ihanalta, mutta niitä ei tule todellakaan syötyä 30g annoksina, joten en oikein viitsi edes ostaa niitä… 😀

Arkena meillä super kiireiset aamut. Koululaiset 2kpl syövät kotona aamupalan, päiväkotilainen päiväkodissa, itse ja puolisoni otamme aamupalan mukaan töihin ja syömme siellä sillä aika ei riitä siihen, että söisimme kotona. Viikonloppusin sitten aamupala pitemmän kaavan kautta koko perheen kanssa nauttien 🙂

Aamut menee yleensä niin että 04.30 herätys, ulos lenkille koiran kans. Aamupalan teko, lapsen herätys, tarhaan ja töihin. Siltikin aina myöhässä 🙂

Arkiaamuisin lähdemme eri aikaan eikä aamupalaa juurikaan kateta. Viikonloppuisin vietetään joskus hitaita aamuja, katetaan aamupala ja syödään rauhassa.

Aamupuuro marjoilla ja raejuustolla matkaa kuivatavarana töihin, jossa mikrossa keittelen sen aamun ensikiireiden jälkeen.

Ennen en syönyt aamupalaa lainkaan. Ei vain pystynyt, kun oli vain paha olla. Tähän tosin liittyi masennus ja ahdistus tulevasta päivästä. Saatuani henkimaailman jutut kuntoon aloin urheilla ja sitä myöten aamullakin alkoi olla nälkä. Nykyään syönä aamiaisen joka aamu, yleensä puuroa ja rahkaa sekä hedelmiä/marjoja. Joskus aamuisin on ihan todella kiire, mutta koitan silti aina muistaa syödä jotain ja ottaa edes mukaan myöhemmin nautittavaksi.

Ihanan näköinen brunssi teillä 🙂
Minun aamurutiinit vaihtelet sen mukaan monelta olen menossa töihin; jos lähden kävelemään viideltä töihin, niin kotona juon vain kahvit ja aamupalan vasta töissä. Myöhemmin alkavaviin vuoroihin mennessä syön aina aamupalan kotona ja mielellään rauhassa istuen, mutta aamuyöllä ruoka yksinkertaisesti tökkii vastaan 😀 Aamupalani sisältö vaihtelee kausittain, saatan syödä kuukausitolkulla joka ikinen aamu rahkaa, sitten vaihdan parin munan munakkaaseen tai smoothieen. Vapaapäivinä minulla on paha tapa syöä liian kevyt aamupala ja se kostautuu sitten sillä että napostelen koko päivän, vaikka töissä jaksan painaa aamupalan voimalla monta tuntia ja siirrän usein lounasta tarpeettoman myöhäiseksi ihan vain sen takia ettei ole nälkä.

Syön aina aamupalaa. En ymmärrä, miten joku jaksaa lounaaseen asti ilman ruokaa. Aamupalaa pitää saada riittävästi, että maha tulee kunnolla täyteen. Joko syön leipää ja itse keitettyä marjakiisseliä tai puuroa, marjakiisseliä ja hedelmiä. Kahvit juon usein vasta töihin päästyäni.
Viikonloppuisin katetaan pöytä ja syödään yhdessä kaikessa rauhassa myöhäinen aamupala.

Arkisin aamut menee kutakuinkin näin: Kello soittaa ja hetken aikaa ihmettelen, että miksi mun pitää jo nyt herätä. Sitten kurkkaan kännykästä äkkiä Iltasanomat ja somen (ihan huono tapa, tiedän!) ja nousen. Aamutoimet ja vaatteet päälle, sitten alakertaan ja Ylen aamutv päälle. Aamupalan teko ja syönti, meikit naamaan ja laukun pakkaus. Ovesta ulos yleensä noin tunnin sisään heräämisestä 🙂 Onneksi viikonloppu on joka viikko, silloin voi nukkua hieman pidempään ja muutenkin ottaa aamut rennommin! 🙂

Aamuni aloittaa aina smoothie: marjoja, rahkaa, steviaa, sokeritonta mehukeittoa ja kaurahiutaleita. Slurps! Niin ja iso kahvi päälle:)

Omiin aamupalarutiineihini kuuluu työaamuina lähes poikkeuksetta kaurapuuro mustikoilla ja raejuustolla. Ihan oikeasti tosi hyvää ja pitää nälän loitolla pitkään. Viikonloppuisin syön yleensä pari leipää hyvillä päällyksillä ja tietysti kahvin kera. Mukavaa reissua teidän perheelle!

Yleensä yritän herätä ennen lapsia ja juoda kahvin sekä syödä mitä jääkaapista löytyy rauhassa tietokoneen ääressä, joskus se ei onnistu ja silloin usein kahvi jäähtyy 😉

ensinnäkin, aamut on ihania jos niille vaan on tarpeeksi aikaa! 🙂 omat aamut alkavat ensin puolella litralla vettä ja vitamiini- & omegatankkauksella, sen jälkeen luvassa on peruskaurapuuro marjoilla ja raejuustolla, iiiso kuppi teetä ja msm sitruunavedessä. miehelle keitän yleensä kahvit valmiiksi, hän kun tykkää nukkua aina hiukan pidempään kuin minä kreisi aamuihminen ;). mies kuitenkin yleensä jaksaa nousta aamiaiselle samaan aikaan kanssani. yleensä aamuisin katselen padiltä oman pienen tv-paheeni, eli edellisen päivän lemmen viemää-jakson.

viikonloppuisin rutiineja ei ole, aamiainen voi venähtää pitkällekin päivään ja se nautitaan sitten sohvalla rennosti loikoillen ja kokkiohjelmia samalla katsellen. 🙂

Mun aamuihin kuuluu lähes aina kaurapuuro erilaisilla lisukkeilla. Arkiaamuina useimmiten marjoja ja raejuustoa sekä pellavansiemenrouhetta, joskus valkuaispuuroa banaanilla ja maapähkinävoilla. NAM. ♥ Lisäksi aina kuppi kahvia. Aamupalan saan näin opiskelijana nauttia aina melko rauhassa lehteä/blogeja lukien ja se onkin yksi mun päivien parhaista hetkistä. En IKINÄ skippaisi aamiaista!

Kiireettömät aamut ihan parasta, mutta ei kovin usein toteudu 😀 itsellä myös aamuisin perinteiset rutiinit, aamulla teetä ja täysjyväkaurahiutaleista keitetään puuro, jonka seuraksi Bonnee tai marjoja, nam 🙂

Heiiii!!!
Olen vasta löytänyt blogisi ja muutenkin innostunut lukemaan blogeja. On aina mukava illalla jo sängyssä ollessa lukaista mitä olet kirjoittanut. Nyt oli pakko jo jotain kommentoida tuon loopin persolla!! Aamupalani vaihtelee puuron ja maistamattoman jogurtin välillä. Oikeastaan vasta muutama kuukausi sitten opettelin syömään aamupalan ennen kouluun lähtöä. Puurossa käytän lisukkeena itsetehtyä puolukka-/omenahilloa tai kaupan valmis mehukeittoja (mustikka tai boysenmarja). Jogurttiin laitan lisäksi hiukan mysliä, auringonkukan siemeniä tai pellavasiemeniä ja ehkä hiukan mehukeittoa tai pakastemarjoja. Lisäksi juon teekupin ja vettä, toisinaan syön vielä mandariinin tai omenan. Teen juon koulumatkalla, ostin termosmotin ihan sitä varten 😀
Mukavaa talvea!! Kevättä kohti mennään 🙂

Yksin elävänä opiskelijana aamupala tulee aina nautittua yksin, mutta pidän kyllä huolen siitä, että herään tarpeeksi aikaisin, jotta voin nauttia aamupuuroni rauhassa blogeja lueskellen 🙂
Päivä alkaa poikkeuksetta huonosti jos joudun kiireessä nappaamaan jotain mukaan, joten aamupalahetkeni on aivan ehdoton 😉 vaikka herätys olisikin sitten aamu viideltä!

Aamupalan pyrin syömään joka aamu – kaurapuuroa ja kananmunaa. Pitkitän aamupalan syömistä aina sen verran, että saan muun perheen lähetettyä omiin menoihinsa – silloin saan syödä varmasti rauhassa. 🙂

Olen vasta hiljattain ymmärtänyt aamupalan tärkeyden. Riippuen aamu-unisuudesta niin välillä teen aamupalan mukaan kouluun, ja välillä kerkeää nauttia kuumaa teetä sekä voileipää. Nopea ja herkullinen(ja yleisin) mukaan otettava aamupala on kyllä smoothie 😀

Yksikään päivä ei lähde käyntiin ilman kaurapuuroa! Puuron maustan vain ripauksella suolaa. Puuron lisäksi aamupalaani on jo pitkään kuulunut puolikas banaani paloiteltuna raejuuston sekaan ja vielä päälle mehukeittoa, ihana sekoitus ja saa proteiinia myös aamupalalle! 🙂 parhaimpina aamuina pääsen vielä nauttimaan kuumaa kahvia rakkaani kanssa kynttilöiden valossa 🙂

Hei Anna! Kiitos kivasta blogistasi jonka vasta hiljattain löysin! Nyt olen ahminut kaikki postauksesi alusta lähtien 🙂
Minä en lähde käyntiin ilman aamupalaa. Maitokahvia olla pitää, ja sen lisäksi mitä milloinkin. Ihaninta on tuore leipä jonka kanssa juustoa, kinkkua ja kasviksia sekä marjat ja hedelmät. Puuroakin meillä keitellään parina aamuna viikosta. Muroja ja jugurttia meillä syö lapsi 3,5v sekä mieheni. Nyt kun olen äitiyslomalla pienen 6-viikkoisen kanssa nautin aamupalani useimmiten tämä pikkuinen sylissä, mikäs sen ihanampaa!

Kaurapuuroa raejuustolla ja/tai marjoilla/hedelmillä sekä yksi kuuma teekupillinen. Olen nopea syömään ja aamupalan kanssa pätee sama. Tee ei ehdi kunnolla jäähtyä kun se on jo nautittu 🙂

Aamu alkaa vesilasilla, jonka jälkeen puuro tai voileipä 🙂 olen aamuihminen, herääminen ei tee tiukkaa juuri koskaan, joten aina on aikaa rauhalliselle aamupalalle 🙂

Itse tykkään vähän luistella velvollisuuksista, joten arkiaamuisin lapset syövät aamupalaa vasta päiväkodissa. Sillä tavalla ensinnäkin säästyy vähän rahaa, mutta ennenkaikkea tiskiä ja siivoamista, kun ei tule sotkua. Lapsetkin tuntuvat tykkävän, kun saavat hetken katsella lastenohjelmia telkkarista ennen päiväkotiin kirmaamista. Erittäin jees! Itselleni teen heraproteiinismoothien ja juon sen monesti työmatkalla autossa. Sellainen tehosekoitin, joka tekee juoman suoraan mukaan otettavaan pulloon, on todellinen Must.

Aamupalaksi yleensä leipää ja joku hedelmä ja tuoremehu, se sitten joko vedetään äkkiä naamaan instagramia selaillen tai eväsrasiaan koululle mukaan. Mutta ilman tuoremehua aamu ei voi alkaa.

Herättyäni juon puoli litraa vettä, käyn suihkussa ja pyöräytän aamiaiseksi ihan överikokoisen smoothien (miten siitä aina tulee niin jättimäinen…) 😀

Kaurapuuro mansikoilla tai mustikoilla, kuppi kahvia ja sen kanssa keksi tai pala pullaa 🙂

Arkiaamuisin teen smoothien pulloon ja otan sen mukaan töihin. Kahvitauolla sitten juon smoothieni sekä kupin kahvia. Viikonloppuisin aamupalaa tulee syötyä jos herään ajoissa, mutta useimmiten se jää väliin tai aamupalana toimii kuppi teetä tai kahvia. Parhaita aamuhetkiä ovat ne kun saa istua alas ystävien kanssa ja valmistaa heille aamupalaa.

Aamuni ovat usein aika kiireettömiä, sillä menen myöhään töihin. Aamupalaksi ruisleipää ja hedelmiä sekä teetä. Aamupesut, kuuntelen musiikkia ja meikkaan sekä puen samalla. Todennäkösesti asiat joskus muuttuvat jos lapsia siunaantuu 🙂

Arkiaamuun kuuluu aina radion kuuntelu, oikeastaan ainoa hetki kun kuuntelen radiota kotona. Aamupalan syömisen olen opetellut tässä muutama vuosi sitten, ensin aamupalana oli pikasmoothie tai puuro, mutta nykyisin olen tykästynyt aamuhetkeen niin paljon, että herään vähän aikaisemmin, jotta saan syödä aamupalan rauhassa. Aamupalaan kuuluu aina kuppi vihreää teetä, sitten fiiliksen mukaan ruisleipä päällisien kanssa tai puuro mustikoiden kanssa, joskus smoothie.

Kiireiset aamut alkaa smoothiella ja rauhallisemmat kunnon aterialla, pystyn ja syön mielelläni esim kanaa ja salaattia aamupalaksi 😀 Lapset syövät usemmiten rahkaa/luonnonjogurttia, marjoja ja mysliä sekä leivän. Jos ei ole kiire aamu nautitaan ja jos on lähtö johonkin yritän pitää tahtia 😉 viideltä ei herätä vain siksi että saisi syödä rauhassa. Onneksi kiire aamuja ei ole joka arkipäivä!

Aamupalan syön aina mutta yleensä yksin. Perheen kanssa olis ihan kiva syödä mutta ei taida muut arvostaa yhteisiä ruokailuja samalla tavalla.

Kahden pienen lapsen kanssa olen vielä kotona, joten yhteinen aamupala kolmisin on joka aamuista. Mies on jo paria tuntia aiemmin lähtenyt töihin arkisin. Vaikka meillä on leppoisat aamut ja usein venytään puoliin päiviin yökkäriasuissakin koko sakki niin silti jostain kumman syystä äidin kahvikuppi löytyy aina kylmänä ja täysinäisenä jostain sivupöydältä. Ja koska onnistumisprosentti kuuman kahvin suhteen on sen verran huono, niin keitän aina puoli pannua itselleni kahvia jotta ehtisi edes yhden kupin vetäistä taskulämpimänä 😀 Sitä tuttua!

Joka päivä tulee aamiainen syötyä 🙂 hitaasti ja hartaasti lehden ääressä, kiva herätä aamulla vähän aikasemmin, että kerkee syömään aamiaisen kunnolla (:

Meillä arki- ja viikonloppuaamut eroaa toisistaan. Arkena aamu alkaa vesilasillisella ja syön aina saman, purkin rahkajugurttia hedelmillä tai marjoilla ja vasta sen jälkeen herätän lapsen.Kahvit juon vasta töissä. Viikonloppuna on ihanaa nauttia kahvista ja aamiaisesta kaikessa rauhassa yhdessä, silloin se on monesti puuroa tai jugurttia, kananmunaa ja leipää lisukkeineen. Kiireettömät aamut on kyllä niin parhautta!

Luksusaamupalalla keittiönpöydän ääressä istuvat 8kk pikkumimmi, 12v jääkiekkoilija ja vanhemmat. Silloin syödään kiekkomiehen paistamia luomumunia, leipää, leikkeleitä, tomaattia, kurkkua ja raejuustoa, sekä juodaan kahvia. Pikkumimmi syö oman puuronsa. Tavallisella aamupalalla mies ja poika ovat syöneet skyrrinsä, juoneet kahvinsa ja lähteneet omiin menoihinsa. Silloin me istumme pikkumimmin kanssa kahden pöydän ääressä, minä ison vesilasin, rahkan ja hedelmän kanssa, ja pikkumimmi oman puuronsa kanssa.

Arkiaamuina herätys klo 7.30 – eskarilainen ylös, muut saa vielä nukkua. Nautin aamupalan rauhassa pöydän ääressä. Talossa vielä hiljaista, rakastan näitä aamuja. Aamiainen sisältää ison kupin kahvia, kaurapuuron jossa on yleensä aina raejuustoa ja mangososetta/hedelmää/marjoja. Aamupalaa en vois jättää väliin mistään hinnasta!!

Täytyy kyllä myöntää, että kiireisinä aamuina jää aamupala kotona syömättä, mutta onneksi olen sellaisessa työssä, jossa aamuvuoro lähtee käyntiin asiakkaiden kanssa istuskellen ja jutellen. Siinä samassa saa sitten massunkin täyteen ja kupposen kahvia – sitten päivä lähtee käyntiin 🙂

Oon seuraillu sun blogia ja instagramia jo jonkin aikaa! ihana lukea, kun joku kirjoittaa tosi arkisistakin jutuista ja realistiseen sävyyn!

Kolmivuorotyöläisenä aamuvuorojen koittaessa aamupala turhan usein unohtuu ja töissä tulee viimeistään kahvit juotua. Muina aamuina kun saa rauhassa heräillä on aamupala pakko saada ja se onkin ihana nauttia rauhassa. Nyt näin vuoden vaihteen jälkeen olen pyrkinyt kiinnittämään huomiota aamupalan tärkeyteen ja tällahetkellä siihen kuuluu puuro ja kahvi 🙂

Herään usein ennen lapsia ja syön aamiaisen rauhassa. Aamiaiseni on yleensä joko puuroa marjoilla tai pari leipää eri täytteillä, sekä pari kuppia kahvia. Sitten ”tuhannen jalkana” vien lapset hoitoon, jossa he saavat pääsääntöisesti joka aamu aamiaisen 🙂

Muutaman kerran olemme tehneet viikonloppusunnuntaina niin, että olemme lähteneet lähikaupunkiin aamiaiselle hotelliin. Se on ollut hauskaa vaihtelua ja aika luksustakin. Yleensä siitä olemme menneet sitten jonnekin lasten aktiviteetteihin, esim.erilaisiin leikkipuistoihin tms. 2- ja 5- vuotiaista lapsista, ei ede paljon veloiteta aamupalalla.

Mies lähtee arkena töihin ennenkun muu perhe herää. Esikoinen 3v herää seuraavaksi, keittelen hänelle puurot, puuron päälle hedelmiä tai sokeritonta mehukeittoa. Vauva syö aamupalan sängyssä, eli kunnon annos äidinmaitoa. Itse pyrin syömään jossain välissä edes leivän. Töihin kun palaan niin aamuisin tulee itsekin syötyä taas paremmin.

Aamukahvi, uutisten lukeminen, maustamaton youghurtti milloin milläkin nausteilla 🙂 Muuten saattavat aamut vaihdella mutta nämä usein ovat aamuissani läsnä.

Arkiaamuina herään ensimmäisenä, alan laittautumaan ja keitän kaurapuuron. Syön sen meikatessa samalla, puuroon voisilmä tai raejuusto ja mehukeitto. Jos joskus puurohiutaleet loppuu yllättäen, on aamu lähes pilalla kun pitää syödä jotain muuta. Ilman aamupalaa jo bussissa tai pyöräillessä tuntuu tulevan nälkäkuolema. Lapset ja mies herää vähän myöhemmin, lapset syö viikolla aamupalan tarhassa. Arkena yleensä töissä juon aamukahvin.

Viikonloppuna minulle aamupalahetki on tärkeä ja haluan lukea jotain samalla ja nauttia kahvini rauhassa. Tämä minulle onkin suotu ;).

Aamupala on aina ollut tärkeä itselle kun aina on aamuisin ollut nälkä niin kauan kiin muistan :D.

Aamulla puuroa tai voileipä ja kuppi kahvia. Välillä kotona ja välillä työpaikalla, riippuu siitä kenen vuoro on viedä lapset hoitoon. Ja niinhän sitä sanotaan, että ”kylmä kahvi kaunistaa”, valitettavan tutuksi tullut tämäkin sananparsi 😉

Aamupala, se päivän tärkein ateria, tulee nautittua aina. Pääasiassa puuroa, jogurttia ja teetä. Välillä tulee hifisteltyä rahkan, marjojen ja mehukeittojen kanssa erilaisia viritelmiä. Tuleehan niitä äkkilähtöjäkin joskus ja silloin jogurttia menee suoraan purkista tai matkaa lähtee kuiva ruisleipä lähes suoraan pussista. Mahtava arvonta ja vielä mahtavampi blogi!!

Aamurutiineihini arkena ei -valitettavasti- kuulu aamupala. Yleensä ihana siippa tarjoilee aamukahvin sänkyyn, sen jälkeen hiustenlaitto, naamanpiirto ja pukeminen. Kiireessä pakataan tietokone, lompakko, avaimet, puhelimet sun muuta ”selässä pidettävään käsilaukkuun” eli läppärireppuun. Kävelen töihin vajaan 2 km:n matkan. Noin se menee melkein joka ikinen arkiaamu 🙂

Opiskelijana aamupala jää harmittavan usein välistä kokonaan, kun ylimääräiset minuutit aamulla menevät mielummin vällyjen välissä ja kahvikin tulee useimmiten juotua vasta yliopistolla. Viikonloppuisin onkin ihanaa vääntää smoothiet ja leipoa sämpylöitä kaikessa rauhassa. Lemppariaamupalani koostuukin itsetehdyistä sämpylöistä, raikkaasta smoothiesta ja tuoreesta kahvista! Yksi tämän vuoden tavoitteistani onkin yrittää nipistää myös arkiaamuihin aikaa kunnon aamiaiselle.

Jokainen arkiaamu alkaa puurolla, joka on useimmiten kaurapuuroa nams! Viikonloppuisin, kun on enemmän aikaa, herkuttelen usein rahkalla ja marjoilla! 🙂 Minun on kyllä aina pakko syödä aamuisin, sillä nälkä kurnii yön jäljiltä.

Aamupala on ehdoton ennen kuin poistun kotoa! Aamu alkaa kaurapuurolla ja kupillisella kahvia 🙂 Puuron joukkoon laitan yleensä lusikallisen kookosöljyä ja kahviin tilkan kauramaitoa 🙂

Olen aina syönyt aamupalan, nykyään se on lähestulkoon aina kaurapuuro ja kuppi kahvia.
Kiireetön ja rauhallinen aamu ja aamupala olisi luksusta! Käyn 50km päässä töissä, joten aamut on yleensä niin kiireisiä että ”tukka putkella”mennään, ja aamupalakin tulee hotkaistua…

Minun aamupalani on arkena hyvin yksinkertainen: kaurapuuro+mehukeitto+rypsiöljy+hedelmä, lisäksi muutama pähkinä suuhun. Pojat syövät maustamatonta jogurttia, omenasosetta, leipää, hedelmää. Kahvia juon vasta töissä, jos ehdin 🙂

Unohtui sanoa, että kiitos ihanasta blogistasi! Jatka samaan tapaan ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi.

Aamupuuro maitoon tehtynä ja mustikoita päällä on aina ehdoton arkiaamuisin eikä siitä tingitä. Viikonloppuisin lautaselle sen sijaa voi päätyä juurikin Fitness-muroja 😛

Kahden vuorotyöläisen arjessa aamupala syödään usein yksin ja keittiön tasoa vasten nojaillen. 🙂 Kulhosta löytyy joka aamu kaurapuuroa ja mustikkakeittoa! Vaikkei tarjoilu ole kauhean kaksinen, ilman aamupalaa aamu ei ala kyllä milloinkaan!

Aamupalaksi menee yleensä vain kahvi. Juon sen samalla kun juoksen määränpäänä olevaan paikkaan. Haha! 🙂

Aamulla yleensä; ensin muksuille aamupalaa ja aamupesut ja sen jälkeen syön itse.. Tykkään syödä rauhassa, siksi näin. Vähän aamun kulkuun vaikuttaa myös et miten pikkumies 4kk viihtyy 😉

Viikolla syön aamupalan töissä, bulgarian jugurttia, hedelmiä ja siemeniä kuivatuilla karpaloilla, nam! Sekä tietty kahvia! Vkonloppuna munakasta tai kunnon riisipuuroa tai jopa pekonia ja muita törsteitä…

Aamupala on minulle päivän tärkein ateria, joka koostuu niinkin herkullisesta raaka-aineesta, kuin kaura eli kaurapuuroa mehukeitolla, jota ilma ei voi elää. 🙂 Aamupalan nautin keittiössä kuunnellen hyvää musiikkia. 🙂

Syön arkiaamuisin rahkaa ja marjoja/hedelmiä tai itsetehdyn marjasmoothien. Niin ja tietysti mukillinen kahvia on pakko saada! Nautin aamupalani joko kiireellä tai keittiönpöydän ääressä. Viikonloppuisin herkuttelen leivillä täytteineen, erilaisilla puuroilla tai banaanilätyillä.

Aamupala on pakko syödä, muuten maha kurnii heti. Syön arkiaamuisin smoothieta tai rahkaa ja hedelmiä/marjoja. Kahvia hörppään mukillisen. Viikonloppuisin nautin aamupalaa rauhassa ja runsaammin, kuten leipää, puuroa ja banaanilättyjä.

Lapsettomana (en omasta vaan jonkun ylemmän tahon tahdosta) herään työpäivinäkin aikaisin, jotta saan istua rauhassa, lukea lehden ja nauttia aamupalan hyvän kahvin kera. Ilman tätä komboa tuntuu ettei päivä edes lähde käyntiin. Toive omasta aamusta olisi oikeasti hieman erilainen – ns sekasortoa lasten kera, jolloin se kahvi juodaan kylmänä, toivoen kylmän kahvin kaunistusta. Siihen kun en pysty, yritän nauttia päin vastaisesta asetelmasta. Elämä on kuitenkin lopulta sitä, minkälaiseksi sen itse teet.

aamurutiinit riippuu sitä onko töihinmenoa aamulla. Jos ei ole kiire, silloin aamu alkaa kahvilla ja sen perään myöhemmin puuroa. Jos on kiire, silloin puurolla. Puuroon aina marjoja sekaan, niin kauan kuin pakastimesta löytyy.

Arkiaamuihin kuuluu pikainen puuro kahvin kera. Viikonloppuisin yleensä puuron kaveriksi hiukan ekstraa, leipää, kananmunia, hedelmiä jne 🙂

Yleisimmin aamut menevät näin:
Herätään ja vaihdan pikkuiselle vaipan. Jätän hetkeksi leikkimään yksin tai iskän kanssa ja yritän tehdä aamupalaa. Eli yleensä lähes välittömästi rääpäle otetaan syöttötuoliin katsomaan, kun mamma touhuaa. Viikon verran aamupala onkin ollut smoothie ja kylläpä siinä hurisevassa laitteessa onkin ihmettelemistä. Samaan aikaan teemukillinen muhii.
Vaativalle pikkuiselle saatan heittää alkupaloiksi jo jotain hedelmiä, talk -muroja tai leipää.
Sitten istahdamme kaksistaan nauttimaan omia juttujamme.

Vasta viimeaikoina tästä on tullut näinkin sujuvaa. Vaikkei 9 kuukauden ikäiselle aina niin aamupala maistukaan, niin ainakin viihtyy leikkien ruoalla, niin mamma saa vähän paremmin keskittyä omiin syömisiinsä. Usein aamiaisen aikaan teen jotain suunnitteluja, esim. siivouslistaa, ruokalistaa, tehtävälistaa, ostoslistaa. Eli kaukana rauhallisesta aamupalahetkestä.

Sitten imetystä ja vauvan omaa jumppaa ja sen jälkeen onkin jo melkein lounasaika.

Aamupala tulee syötyä joka aamu, siitä en koskaan tingi! Aloitan päiväni fazerin alku- puurolla, josta on tullut ihan ehdoton suosikki! Päälle omppusurvosta tai marjoja pakkasesta ja kylkeen kuppi teetä, aivan paras aloitus päivälle. Sitten voikin lähteä hyvillä mielin uuteen päivään! Kiitos kivasta arvonnastasi! 🙂

Aamupala, eli kahvi ja rahkapirtelö, napottaa sievästi vierekkäin pesukoneen päällä ja niitä nautin samalla, kun laitan itseäni lähtökuntoon 🙂 Pojalle tarjoilen aamupalan sohvalle hänen katsoessa lastenohjelmia. Viikonloppuisin on sitten (ainakin joskus) aikaa istahtaa ihan ruokapöytään aamupalalle 😉 Ihana kuulla, että muillakin aamut ovat kiireisiä ja ruuat nautitaan lennosta!

Arkisin lapset syö aamupalan samalla kun katsovat televisiota ja minä syön samalla kun laitan kaikkien lähtöä. Viikonloppuisin syödään pöydän ääressä koko perhe suunnitellen vapaapäivän vietto mahdollisuuksista.

Nyt kun meitä on vielä kaksi, niin syödään aikamoisia pitkän kaavan herkkuaamiaisia vapaapäivinä 🙂 Aamiaiseen kuuluu rahka höysteillä ( marja, mysli, tms), leipää juustolla, leikkeleellä ja vihanneksilla, sekä kahvi. Saa nähdä kuinka sitten toukokuussa käy 😉

Aamuni alkaa melkein joka päivä samanlaisella aamiaisella: kaurapuuro marjoilla, kananmunaa keitettynä tai paistettuna ja kaksi kuppia kahvia. Viimeisen vuoden aikana olen saanut muutettua päivärytmiäni aamupainotteisemmaksi ja alkanut todella nauttia aamurutiineista. Aamupala on päiväni rauhallisin hetki ja järjestän sille kunnolla aikaa jos vain suinkin pystyn. Olen opiskelija ja ihanimpia aamuhetkiä ovat ne, kun ei ole kiire luennoille vaan saan syödä aamupalan rauhassa ja siirtyä omaan tahtiin tekemään kouluhommia kotikoneen ääreen. 🙂

Mä en yleensä syö aamupalaa, kuppi kahvia josta siitäkin puolet nautin myöhemmin kylmänä. Välillä yritän skarpata aamupuuron syönnillä, mutta ei kovin pitkään yleensä tapa jatku. Muu perhe kyllä syö aamupalan, mutta arkena yhdessä aamiaisen syöminen ei onnistu eri aikataulujen vuoksi, viikonloppuisin ja lomilla sitten tsempataan yhteishetkiin enemmän 🙂

Aamut hyvin pitkälti samalla kaavalla: Lapset ja äiti syö yhtäaikaa aamupuuroa marjoilla ja äiti lisäksi raejuustolla. Perheen isi mennyt jo ennen kukonlaulua työhön. Kahvi ehtii todellakin jäähtyä kuppiin jos sen ehtii yleensäkin keittää 😀

Kiireellä naamaan avomiehen keittämä puuro ja kahvit. Puuron päällä vaihtelevasti marjoja tai omenaa. Joskus harvoin jos on kiireettömämpi aamu tiedossa, teen vielä lisäksi sämpylän tai voileivän 🙂

Arkiaamut mitä ne on, sitä että: herään, panikoin miten paljon kello on.. äkkiä jostain vaatteet päälle, hampaiden pesu, meikkiä vähän naaman, hiukset kiinni ja se on moro! Poika syö ehkä jotain, jos muistan muistuttaa ja lähtee omia teitään kouluun. Kun olen töissä haen kupin kahvia, katson sähköpostit läpi, tunnin kuluttua siitä käyn tekaisemassa aamupuuron ja sen syön sitten koneen ääreessä, tällä kaavalla mennään joka arkiaamu.

Mutta luojan kiitos, sitten tulee vkl.. rauhallinen herääminen, kahvi tippumaan, yleensä teen meille munakasta ja smoothieta, siinä sitten nautitaan, syödään ja ollaan, viikonloput, miten rakastankaan niitä <3

Olen ihan onneton syömään aamuisin, usein aamupala jääkin pelkkään kahviin ja pariin palaan ruisleipää. Joskus oikein kiireessä jää ne leivätkin väliin ja nappaan vain banaanin mukaani töihin syötäväksi.

Mua itteeni on aina opetettu siihen ajatukseen et aamupala on tärkein ateria ja ilman sen syömistä ei kotoo lähdetä vaikka miten kiire olisi. Tästä mulle on jäänyt tapa, että aamulla on pakko saada kunnon aamupala; iso lautasellinen puuroa ja mehukeittoa, mehua/vettä ja joku hedelmä. Jos olen nukkunut niin pahasti pommiin etten millään kerkeä syömään(jota tapahtuu onneksi vain kerran vuodessa tai parissa), niin otan aina jotain leipää, jogurttia ja hedelmiä mukaan, että voin syödä matkalla kouluun/töihin. Aamupala on mulle itelleni siis tosi tärkeä osa päivää ja varaankin aamuisin mielellään puolituntia pyhitettäväksi sille 🙂

Joka aamu tulee syötyä puuro mehukeitolla ja juotua pari kuppia kahvia. Lapsettomana ja toistaiseksi yksin asuvana on helppoa kun aamuisin ei tarvitse ajatella muita kuin itseä. Olen muistaakseni ennenkin kommentoinut, että aamuisin herään vähän aiemmin sen takia, että ehdin neulomaan. Silloin saattaa kyllä kahvi jäähtyä kuppiin, kun innostuu neulomaan niin, että ei muista hörpätä välillä. 😀

Arkiaamujen kiireessä pyrin syömään aamupuuron, mutta oikein aikaisia herätyksiä varten teen smoothien illalla valmiiksi jääkaappiin. Se on sitten hyvä juoda vaikka matkalla töihin tai yliopistolle 🙂 En todella ole mikään aamuihminen, mutta jos vaan jaksaa herätä sen 15 minuuttia aikaisemmin ja oikeasti rauhassa nauttia aamuista, lähtee koko päivä aina paremmin käyntiin! PS. Tuo aktiivisuusranneke on pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa, mutta opiskelijabudjetilla sellaisen hankkiminen on jäänyt unelmaksi.

Mun aamupalaan kuuluu arkiviikolla kaurapuuro, nopeesti mikrossa tehtynä, kiivi/omena/appelsiini, sheikkerillinen vettä ja iso kuppi kahvia. 🙂 Suurimman osan valmistelen jo illalla, mittaan hiutaleet lautaselle valmiiksi ja kahvinkeitin ladattuna, mulle kun jokanen minuutti on lisäaikaa uneen. 😀 Viikonloppuna panostan yleensä kattaukseen ja teen puuroa ihan kattilassa tai vaihtoehtosesti rahkaa/smoothieta. 🙂

Lapsia ei toistaiseksi ole siunaantunut, joten aamupalat saadaan sen puolesta syödä lämpiminä. Arkisin useimmiten mennään linjalla puuro+kahvi. Viikonloppuisin on enemmän aikaa ja laitan välillä tarjolla myös hedelmiä, sämpylöitä tai jogurtteja 🙂

Aamut menevät aika lailla samalla kaavalla oli sitten arki tai viikonloppu, vain kiireen määrä vaihtelee 🙂
Eli meillä aamupalapöytään kuuluu kaurapuuroa, miehelle puuron sekaan raejuustoa ja minulle mustikoita. Molemmille lisäksi kahvia ja iso kuppi vettä.

Mun aamut alkaa aina aamupalalla ja rauhassa. Arkena se on yleensä tuopillinen vettä ja puuroa marjoilla, raejuustolla tai voisilmällä. Vapaina viikonloppuina nautitaan miehen kanssa yhteinen aamupala, tuoretta leipää, hedelmiä ja tuoremehu. Oi, seuraavaa vapaata viikonloppua odotellessa!

Ilman aamupalaa ei voi elää! Kyllä sen huomaa vähintään tunnin päästä heräämisestä jos mitään ei ole saanut mahaan.. Joulun jälkeen tavaksi on tullut molempien pyöräyttää smoothiet aamupalaksi. Miehen vuorotyö tietenkin tekee joka viikon aamuista erilaiset. Parasta on iltavuoroviikko, kun aamulla päästään yhdessä salille! Smoothie tulee minun hörpättyä automatkalla salille, koska sängystä on vain niin vaikea nousta.. 😉 Sunnuntaisin on ainut aamu kun ehditään yhdessä syödä aamupala rauhassa, silloin usein tehdään enemmänkin brunssia muistuttava kokonaisuus ja nautitaan rauhassa sohvalla telkkaria tuijotellen. Sanomattakin varmasti selvää, että sunnuntait on parhaita <3

Parin vuoden aikana olen oppinut syömään aamupalaa ja ymmärtänyt että se on tosiaan startti päivälle ja tärkein ateria melkeinpä. Jos en sitä kotona ehdi syömään otan eväsrasian töihin ja syön melkein aina aamupalan klo 8.

Omat aamuni ovat aina yhtä kiireisiä, naamaan kuppi kahvia ja hätäiseen kyhätty voileipä 🙂
Viikonloppuisin sitten toki jotakin erikoisempaa ja kaikessa rauhassa nautittuna.

Aamurutiinit alkaa kahvin keittämisellä. Vielä en juomaan ehdi, kun pitää käyttää pienin 2 v vessassa, patistaa isompia ylös ja vessaan, ettiä kaikille kolmelle lapselle vaatteet. Kehoitetaan heitä pukemaan. Joskus syödään puuroa, joskus leipää, joskus hedelmä, jugurtti.. Mutta yleensä se jää äidillä siihen kahviin ja se on kyllä ihan oma vika kun on muka niin kiirus 🙂

Olen ehdottomasti aamuihminen ja vaikka työttömänä oleminen ei ole ikinä hauskaa on siinä positiivista edes kiireettömät aamut. Aamupala joka aamu on kuulunut rutiineihini oikeastaan vasta 2012 alkaen jolloin aloin harrastaa liikuntaa ja kiinnittämään muutenkin huomiota omaan hyvinvointiin. Ymmärsin aamupalan merkityksen koko päivän jaksamiseen. Aamupalaani kuuluu perus kaurapuuro ja raejuusto 😉 Treeniaamuina lisään tähän yleensä vielä banaanin. Kaikki sekaisin mössöksi ja kahvilla sekä sitruunalla maustetulla vedellä alas ja puntille 🙂 En vaihtaisi tätä enää mihinkään ja vaikka olen syönyt samaa aamiaista jo 3 vuotta putkeen en usko että ikinä kyllästyn.

Aamurutiineihin kuuluu aamupalan lisäksi erään kappaleen kuunteleminen heti herättyä (kyllä, joka päivä!). Samae Koskisen ”Hyvä päivä” antaa voimaa ja vaikka kappaletta kuuntelee rutiininomaisesti, saa siitä aina yhtä hyvän mielen 🙂 Aamupala koostuu ruispuurosta raejuustolla, vaihdellen puolukoita, mustikoita tai banaania sekaan. Juomana maitokahvi ja vesi, lisäksi aamupalan osana on porkkanaa, omenaa ja mahdollisesti muuta hedelmää. Tällaisilla aamurutiineilla on jaksanut pusertaa viimeistä opiskeluvuotta.

Arkiaamut alkaa kiireellä ja aamupala vasta töissä, kahvia ja sämpylää. Viikonloppuisin sitten rauhallisemmin nautiskellen 🙂

Miun aamurutiinina arkiaamuisin on aina pikakaurapuuro, yleensä banaanin tai marjojen kanssa 🙂 Helpottaa miun kiireisiä kouluaamuja ja pitää mahan täynnä pitkään! Viikonloppuisin poikaystävän kanssa nukutaan pitkään ja syödään yhdessä brunssimaisempi aamupala; puuroa, sämpylää, hedelmiä ja jukurttia, nam! 😛

Kommentit on suljettu.