Kategoriat
Yleinen

Habitare 2016

SAMSUNG CSC

Habitare oli tänä vuonna aivan mieletön. Joka vuosi se ei ole temmannut mukaansa yhtä hartaasti, mutta tämä vuosi oli minun silmään parempi kuin muutama edeltävä. Katseltavaa riitti niin paljon, että yhdellä visiitillä näin vain murto-osan. Habitare on auki vielä tämän viikonlopun ja huomenna sunnuntaina kuuteen saakka niin voi olla, että piipahdan siellä vielä ennen sulkemista uudestaan.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Viime vuonna metallinkiiltoa oli paljon eri sävyissä ja tänä vuonna puun luonnollinen väri valloitti pisteen jos toisen. Puun muotoilu, kuviointi sekä erisävyiset puut ovat selkeässä nosteessa. Moderni ja skandinaavinen sisustus näyttäisi vaihtuvan runsaampaan ja valkoisen voitonmarssista lähimenneisyydessä ei ollut tietoakaan. Sisustuksessa ja kalustuksessa näkyi niin rohkeita kuin murrettujakin värejä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Puisiin kalusteisiin oli usein lisätty runsaasti viherkasveja ja kynttilöitä. Sinällään ei mitään uutta ja voi olla, että vain silmiini ei sattunut mitään ihmeellistä mutta olisin ehkä kaivannut jotain lisää. Sellainen ”modernin kodikas” sisustus on kuitenkin ollut huutoa jo pitkään ja hyvin paljon näkyi samoja kynttilänjalkoja ja kalusteita eri pisteissä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Sisustustavarapuolelta ostin meidän palloista koostuvaan sisustusvalaisimeen uusia palloja ja niiden menekki näytti olevan todella kova. Olin messuilla tätini kanssa ja pidettiin kaffipaussi yhdessä välissä. Itse nautin Fazerin kahvilassa puolukkakakkua palan. Sen jälkeen menimme Habitaren sivussa olleille Antiikki & Vintage messuille joissa oli ihan myyntikojuja ja kaikki esillä oleva tavara oli ostettavissa. Tämä osasto olikin mulle hyvin mieleen. Suosittelen tsekkaamaan! Itse löysin mm. kristallimaljan hedelmille.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Paikalla oli myös mattokauppias joka myi itämaisia mattoja villasta ja silkistä. Sydämeni jäi itkemään tämän silkkimaton perään mutta nyt ei mahtanut mitään. Maton messuhinta oli 2200€ ja sen myyntihinta olisi muuten kuulema ollut 6000€ sillä se oli todella tiheällä solmulla käsinsolmittu matto. Pinta tuntui aivan mielettömältä mutta hinta oli kertakaikkiaan aivan liikaa. Ehkä joku päivä 🙂 Sen sijaan alla oleva kristallikruunu lähti kovan tinkaamisen jälkeen mukaani Toiminimi Heikki Jääskön pisteestä. Myyjä oli oikein herttainen oulunsalolainen antiikkimyyjä, joka oli mielettömän ystävällinen kantaessaan kruunun minun kanssa parkkihallissa olevaan autooni saakka. Kaunis 1800-luvun kustavilainen kristallikruunu tulee meillä ruokapöydän päälle ja se toimii sekä sähköllä että siihen saa oikeat kynttilät. Tällaista olen etsinyt jo pitkään ja tässä oli kaikki kohdillaan.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kun kristallikruunua pakattiin, pyörähdin vielä Habitaren puolella ja kuvissa näkyy mm. Vepsäläisen ja Marimekon piste. Marimekolla oli jälleen kalusteet Alvar ja Aino Aaltoa. Itseäni ilahdutti tietysti se, että torista löytämääni laveri 710:aa oli siellä sohvana kolmin kappalein. Hittituote siis 🙂

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Viimeisessä kuvassa seison taiteilija Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitöiden edessä. Nainen joka oli Ril’s vaatemerkin takana ennen sen myyntiä ja jatkaa nyt muotoilijana mm. kauniiden korutuotteiden ja lasin parissa.

Kiitos Messukeskukselle bloggaajapassista. Lisää Habitaresta löydät täältä: http://habitare.messukeskushelsinki.fi.

20160909_125814

4 vastausta aiheeseen “Habitare 2016”

Kiitos 🙂 Tässä kuvassa oli jotenkin sävyt kohdillaan. Kiitos tädille joka otti sen 🙂

Hei, paljonko maksoit tuosta kristallikruunusta jos saa olla utelias? Itsellä ollut pitkään hakusessa vastaava, mutta hinnat ovat halvimmillaankin olleet yli 2 000 euroa….ihana lamppu teillä : )

Saa olla utelias ja voin kertoa että kolminumeroisen summan. Tiedän, että nämä on usein reilusti kalliimpia joten itselläni kävi hyvä tuuri sekä olin kova tinkimään. Kannatti löytää siis messuilta kun sain messuhintaan 🙂 Olen todella tyytyväinen. Sain jo arvion kruunusta ammattilaiselta ja se on yli tuon mainitsemasi summan.

Kommentit on suljettu.