Kategoriat
Yleinen

Hyvää syyskuuta!

20160901_192458

Koulujen alettua viikot taas vilisevät oikein. Nytkin ollaan jo torstaissa ja huomisen päivän jälkeen pääsee viikonlopun viettoon. Olen itse viettänyt koko viikon fysikaalisen kemian laboratoriotöissä ja ne ovat kyllä ihan mielenkiintoisia. Mulla oli ihan älyttömän ikävä kotoa sivistyksen pariin ja nautin siitä, että saan olla osan päivästä oppimassa ja ystäväni Ninon seurassa. Meillä on tänäkin vuonna paljon yhteisiä kursseja ja se on kyllä mukavaa.

20160830_111437 20160830_111808 20160830_111643

Ajattelin kirjoitella syksyn opintosuunnitelmasta vielä oman postauksen mutta tosiaan sain maisterivaiheen paikan elintarviketeknologialta minne piti hakea toukokuussa. Nyt saan siis osallistua myön niiden kurssien opetukseen mutta toki yritän tässä ensin hoitaa kandidaattiopintojen loput kurssit pois. Niissä mulla on jäljellä aikamoista pakkopullaa eli kurssit mitkä on mulle vaikeimpia kuten ruotsia, tilastotiedettä ja lisää kemiaa. Joka tapauksessa kandityön kirjoittaminen alkaa toisessa jaksossa ja olisi mahdollista, että keväällä se on kokonaan paketissa jos teen todella paljon töitä.

20160901_192524 20160901_195305

Lenkkipolulla on tullut pyörähdettyä iltaisin ja somepormestarin työssä Itä-Helsingin uudella keskuksella missä me kuvataan kuukausittain videoklippeja some-käyttöön. Pidän mun työstäni ja tämä on ihana projekti jossa on ilo olla mukana. Toki tässä härdellissä ja perhettä pyörittäessä meinaa joskus loppua tunnit kesken mutta mitään en vaihtaisi pois.

20160831_164526(0) 20160831_164919

Sen sijaan ajattelin palkata siivoojan. Arjen luksusta jälleen syksyyn! Ehtii sitten tehdä töitä, opintoja ja blogia paremmin kun koti on siisti pitkien päivien jälkeen. Kerron heti siivoushommista kun ne on saatu jalalle. Tällaista tänne! Mitä sinun syyskuuhun?

20160831_163934 20160831_163841

20160831_164602

6 vastausta aiheeseen “Hyvää syyskuuta!”

Mitäs kaikkea tuollainen elitarviketeknologi voi sitten tehdä työkseen, ja mitä sulla kiinnostais tehdä? Ja mimä sai sut kiinnostumaan alasta?

Elintarviketeknologi on elintarviketieteiden maisteri. Teknologeja on monenlaisia, riippuen omasta suuntautumisesta vielä pääaineen sisällä ja muista sivuainevalinnoista. Pääsääntöisesti elintarviketieteilijä on tietysti töissä elintarvikealalla esimerkiksi tutkimuksen ja tuotekehityksen puolella tai suunnittelu-, kehitys- ja hallintotehtävissä ja johto- ja esimiestehtävissä. Työantajia ovat kaikki elintarvikealan yritykset, elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Maa- ja metsätalousministeriö, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos jne.

Oon aina ollut todella kiinnostunut ruoasta ja ihmisestä kokonaisuuteena ja oma pakettini sisältää paljon ravitsemustiedettä ja myös liikuntalääketieteen sivuaineen. En vielä tiedä mihin haluaisin töihin 🙂

Vastaa

Täällä vietetty kesälomaa part II, eli kaksi viikkoa elo-syyskuun vaihteessa. Miehen kanssa yhteinen loma Barcelonassa vaihtui pieneen pintaremonttiin olohuoneessa ja kaikkeen ’sipistelyyn’ 10v vanhassa asunnossa. 🙂 Parempi näin. Ei tartte työvuorojen lomassa tehdä remppaa, ja kaikkeen ei lompakko anna myöten.
Omenapuu antaa satoaan. Oon miettiny pääni puhki mihin niitä kaikkeen käyttäisi. Vaikka ei ole kuin pari puuta niin yllättävästi niistä tulee satoa. Joku vuosi toinen antaa paremmin kuin toinen. Naapuri ja ystävät saaneet valmiin omenapiirakan suoraan ovelle.
Mukavaa opiskelua sinulle! Ja virtaa muihinkin hommiin.

Yritän tahkota ympäristötieteen opintoja ja taapero valvottaa yöt, raskasta on. Mutta kirkas tavoitte on nyt aikanaan saada lupa maisteriohjelmaan ja varmaan sinne Helsingin suuntaan. Mulla on LuK tehty mutta eri aineista joten pitää vähän lueskella nyt tätä toista ainetta ja sitten hakea. Tykkään tosi paljon, mutta päivät on rankkoja, mullahan lapset ei ole hoidossa vaan mennään puistoilujen, harrastusten ja päiväunien tahtiin ja äiti yrittää joka välissä vähän lukea ja kirjoittaa. Meilläkin kaks isoa puuta antanut paljon satoa ja yks pakastin on täynnä jo omppusoseita, toinen vielä isompi saa muuttua mehuksi kuten myös mökin 6 puuta. Kevääksi olen hakenut isommalle puolipäivähoitopaikkaa. Katsotaan saako perusopinnot tehtyä sitä ennen valmiiksi. Kamalan hitaasti nää etenee, ihan olen yllättynyt, luulin että aikuisiällä oppia vähän nopeammin:)

Ruotsi ei tosiaan ole niin vaikea kuin miltä saattaa vaikuttaa. Koettakaan ei taida olla? Ja tilastotiedettä pelkäsin kans, mutta meillä taisi olla joku kevennetty versio kurssista, tentissä piti muistaakseni vaan tulkita jotain eikä edes itse mitään laskea. Tsemppiä syksyyn! Opiskelukaveri Riikka ekalla vuodelta :).

Mä olen vielä ensi viikon lomalla ja alkuviikko menee nurkkia siivotessa ja vaatehuonetta sekä varastoa tyhjentäessä. Tänään menen kirppikselle myymään! Viikolla lähdetään mökille ja mullakin olis tarkoituksena tehdä elämäni ekat omppuhillot 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.