Kategoriat
Yleinen

Hävettää myöntää

PhotoGrid_1415645243069

 

Mutta luoja mä oon hukassa. Pohdin tuo edellisen postauksen jälkeen fiiliksiä uudessa valossa. Tunteista kirjoittaminen jo itsessään helpotti oloa ja sain juteltua mieltä painavista asioista läheisten kanssa. Nyt sitten illalla nettiä selatessa törmäsin Fitfarmin mainokseen superdieetistä. ”Tänään – juuri tänään on aika aloittaa loppuelämäntapa muutos!” siellä luki.

IMG_20141110_202952

Olin varmasti juuri oikeanlainen uhri, sillä olin samantien klikannut linkin auki ja olin lukemassa lisää. Fitfarmin valmennuksethan on mulle ennestään tuttuja ja aloitin juuri niillä viimeksi pudottamaan raskauskiloja. Tykkäsin valmennuksista todella paljon ja kaikista hyödyllisimmäksi niissä koin keskustelufoorumin jossa pystyi vaihtamaan kokemuksia ja lukemaan muiden mietteitä. Oon kokeillut go fat go -ilmaisohjelman, liten ja superdieetin joista viimeisimmän koin viikkojen edetessä tosin aika tiukaksi sillä niihin aikoihin treenasin todella kovalla intensiteetillä ja paljon.

Superdieettivalmennus siis sattui alkamaan juuri tänään kun olin miettinyt sitä kuinka paljon huonoksi ajatunut ruokavalio vaikuttaa mun mielialaan, tässä muutenkin haasteellisessa ajanjaksossa. Jostain syystä en ole lainkaan niin luottavainen itseeni kuin yleensä mutta lähden kuitenkin mukaan. Foorumilla on annettu omat ohjeet heille joilla on lapsen imetysaika menossa ja ohjeet ovat ne maltillisimmat. Jos ei naisten suurimmillakaan ruokamäärillä maidontuotanto pysy entisellään niin sitten voi kokeilla miesten ruokaohjeilla kuten tein viimeksi kun aloitin raskauskilojen pudottamisen. Linneasta odottelin siihen saakka että hän oli 5,5kk vanha ja samaan aikaan alettiin maistelemaan kiinteitä. Musta tuntui että aina kun söin yhtään kevyemmin niin maito ei meinannut riittää ja koko täysimetysaika oli yhtä vauvan painon tarkkailua. Vasta kiinteiden aloituksen myötä uskalsin aloittaa pudottamaan painoa joka onnistuikin sitten hienosti. Silti imetin 1v3kk!

Nyt Amos on 3,5kk mutta hän on kasvanut oikein reippaasti rintamaidolla verrattuna siskoonsa, eikä olla jouduttu ylimääräisiin painokontrolleihin. En tiedä onko maitoa nyt paremmin, onko kyse imuotteesta vai kenties siitä että tämä kuopus ei ota tuttia mutta hän on kasvanut parhaiten meidän lapsista tähän mennessä 🙂 Voisinko siis nyt aloittaa jo aiemmin? Jos energiamäärän pienentäminen sitten vaikuttaa tosiaan maidontuloon niin ainahan voi palata takaisin pullalinjalle 😀 Imettämistä on vaan niin helppo käyttää syynä herkutteluun vaikka eihän se suoraan tissimaitoon mene vaikka äiti söisi voita…

Joten lyhyestä virsi kaunis, Wish me luck! 6 viikon Superdieetti lähtee tästä, kun jouluun on 6 viikkoa ja 2 päivää. Kuka muu on messissä?

IMG_20141110_183150

Niin ja jos joku miettii että miksi pullattomalle tarvitsee superdieetin tai jonkun muun dieetin niin vastaus on yksinkertainen:

-Kun maksaa siitä paperinpalasta omaa rahaa niin eihän sitä voi heittää kankkulankaivoon 😉 Vaikka samoja ohjeita ois pöytälaatikko täys! Hullua mutta totta!

Anna_kaakkuja_09

Aamupuuroa odotellessa… Lähtöpaino 101,4kg.

34 vastausta aiheeseen “Hävettää myöntää”

Tsemppiä! Mullakin on hyviä kokemuksia Litestä. Olin mukana viime keväänä ja siitä syntyi pysyvä elämänmuutos ruokavalion ja salitreenin suhteen. Eikös Jutan dieteeissä imettäjä saa syödä miesten ruokavalion mukaan? Mutta jos se silti vaikuttaa maidontuloon, laitathan vauvan etusijalle?

Olen terveysalan opiskelija ja haluaisin sanoa tähän, että imetyksen loppuminen laihduttamisen seurauksenakin on ihan yksilöllistä! Jo itsessään imetys kuluttaa paljon kaloreita ja jos siihen päälle laittaa terveellisen ruokavalion, niin paino saattaa tippua ihan itseksee, eikä senkään luulisi olevan vaarallista. Ystävältäni tippui kuukaudessa paino melkein alle raskautta edeltävän painon ja maitoa tulee vaikka millä mitalla! Ei kannata syyllistää ketään imetyksen aikana laihduttajia. 🙂 Tämä kyseinen ystävä ei edes laihduttanut, vaan yksinkertaisesti söi samalla tavalla kuin ennen (jopa enemmän) ja imetti. Eli yksilöllisiä juttuja.. Tsemppiä sinulle Anna!! 🙂 Olet hyvä tyyppi! 🙂

Moi!
Viiden lapsen kokemuksella kerron että imettävissä naisissa todellakin on meitä jotka eivät imetysaikana laihdu grammaakaan!
Joku ihmeen säästöliekki menee mulla kropassa päälle ja tuntuu että varastoin hengitysilmankin vartalooni maidon tuotantoa varten.. Buuh! Näin vaan on. Nyt olen imettänyt seitsemän kuukautta tätä pienokaistani ja sama kaava toistuu. Välillä tympii tosi paljon oma olomuoto mutta koska haluan imettää niin yritän ajatella että aikansa kutakin.. Helppoa se ei oo. Varsinkin kun tuttavapiirissä on heitä jotka myös imettävät ja ovat laihempia kuin ennen odotusaikaa. Itse olen neljän lapseni kohdalla laihtunut normimittoihini muutamassa kuukaudessa imetyksen loputtua. Ja se on tapahtunut kuin itsestään sitten, ilman suuria ponnisteluja. Näin on yksilöllistä tämäkin asia.
Ja Anna, mä tasan tiedän noi tunteet. Sitä potee kummallista, tylsää alakuloa ja syyllisyyttä omasta olotilasta koska oikeesti oma elämä on täyskymppi ja saa olla onnellisten asioiden ympäröimänä. Ristiriita lisää tuskaa-miksi tuntuu tältä vaikka niin moni asia on hyvin..
Mut kylhän ne on nää meidän hormonit joita mä syyttäisin paljosta 🙂 Ne säätelee hirveen paljon naisen elämää.
Huonosti nukuttujen öiden jälkeen kaikki hyvät hormonit uinuu jossain tokkurassa ja väsynyt äiti yrittää paikata tilannetta kaikella pikaista mutta hetkellistä mielihyvää tuottavalla joka kuiteski tekeekin vaan huonoa, niin kropalle kuin mielellekin.
Hienoa että oot päättänyt jaksaa laittaa kampoihin! Jään seuraamaan ja inspiroitumaan! Hirmutsempit täältä!
terv. MomX5

Isot tsempit sinne! Täällä kans yksi kolmen lapsen äiti (joista yksi vauvaikäinen) joka tuskailee sen kanssa, kun ei ole samassa kunnossa kuin ennen. Jotenkin aika ei ihan ole riittänyt kaikkeeen mihin haluaisi, vaikka rakennusprojekti on jo onneksi takana. Ja että syö naista kun ei saa aikaiseksi sitä mitä haluaisi. Ja mitäs muutakaan siihen ketutukseen sit tulee päivän mittaan syötyä kuin suklaata, herkkuja jne. Pitäis vaan saada itseään niskasta kiinni.

Tsempit vielä kerran. Sä oot onnistunut ennenkin, onnistut nyt myös.

Ja ehkä tässä pitäis kuitenkin muistaa, että nää on kerran vaan pieniä. Jos alkaa maidontuloon vaikuttaa, sit pitää höllätä vähän.. Ne kilot vielä lähtee. 🙂

Onnea matkaan Anna, onnistut varmasti! Mutta ole armollinen itsellesi, ettei ruokavalio tuo vaan lisää murhetta ja pahaa oloa, vaan nimenomaan hyvää mieltä ja iloa! 🙂
Itse aloitin Monna Treenaa -blogin pikku kuukauden kiristely -kilpailussa mukana, siitä saa mukavasti köyhä opiskelija motivaatiota, kun superdieettiin ei ole rahaa. c:

Minä aloitin samaisen dieetin juurikin eilen, eli samassa veneessä ollaan. Lapsia ei tosin ole, mutta pudotettavaa on. Kovin suuria odotuksia ei mulla ole( en uskalla toivoa mitään), mutta jos se vaaka kuitenkin 6 viikon päästä erilaisia lukemia näyttäisi. Tsemppiä kovasti!

Tsemppiä! Tässä arvon lähenkö mukaan. Olen raskaana rv 18 mutta suuri painonnousu raskaudenaikana on kompastuskiveni. Voisinkohan mennä imettäjien ruokavaliolla? Sehän ois lähinnä ohjenuora terveelliseen syömiseen.

Kätilönä kommentoin, että jos lähtöpaino ennen raskautta on ylipainon puolella, niin painonhallinta ja laihdutus ovat raskausaikana ok. Vauva ottaa omansa. Tärkeää on huolehtia ravintoaineiden saannista. Itse en suosittelisi ketoosia, mutta muuten hiilareiden vähentämisessä ei mielestäni ole haittaa. Ylipaino itsessään ovat huomattava riski raskausaikana ja synnytyksessä, joten laihduttaminen/painohallinta kannattaa. Toki pitää muistaa, että on täysin eri asia, jos ylipainoa on 10kg tai 50kg. 10kg ylipainolla kesittyisin siihen ettei paino nouse paljonkaan ja 50kg ylipainolla sitten taas selkeästi voi laihduttaa. Ja sanomattakin toivottasti on selvää etten puhu nyt mistään kitukuureista tyyliin pussikeittodieetti.

Tsemppiä Anna! Huomaat kyllä jos maidontulo ehtyy ja sitten vaan hiilareita ja ennen kaikkea rasvaa lisää.

Eli siis varmasti voit mennä imettäjien dieetillä. Vastaus kysymykseen ;).

Tsemppiä tulevaan urakkaan Anna! Oman kokemuksen kautta voin kertoa, että oikeanlainen ruokavalio todella auttaa mielialaan ja vauva-arjessa jaksamiseen. 🙂

Hyvä päätös! Joskus sitä vaan on rämmittävä pohjamudissa (mistä tuo edellinen kirjoituksesikin todisti) päästäkseen uuteen nousuun. Ihan sama, onko kyseessä painonpudotusurakka, yleinen motivaatiopula taikka syystä tai toisesta niskaan kaatuva Elämä. Tätä se meillä kaikilla välillä on. Tsemppiä sulle!

Tsempit matkaan Anna :)! Itse tein saman päätöksen kirjoituksesi innoittamana ja superdieetti käynnistyy tänään :D.
Seurailin blogiasi ahkerasti kun tiputtelimme samaan aikaan raskauskiloja v.2012 Fitfarmin ohjeistuksilla (esikoinen syntynyt 9/11) ja nyt olisi sama projekti edessä taas; kotona tuhisee 3-kuukautta vanha pikkusisar :). Imetys ei ole täälläkään ihan ”automaattisesti” vienyt kaikkea raskauden aikana hankittuja kiloja mennessään ja 10kg pudotettavaa on tavoittena ensi kesään mennessä. Toki imetyksen ja lasten ehdoilla mennään. Mutta hyvä, energinen olo ennen kaikkea hakusessa -hyvästä ruokavaliosta ja treenistä tulee niin hyvä mieli, että sillä jaksaa äitiyden haasteetkin paremmin <3.

Ja tsemppiä myös rakennusurakkaan! Allekirjoitan niin nuo fiilikset myös siihen liittyen, koti on ollut valmis jo muutaman vuoden, mutta tuoreessa muistissa on silti tuon projektin myllerrykset ;).

Ihanaa että siekin aloitit Anna! Mulla lähti eilen kolmas viikko käyntiin, ja kiloja on lähteny kahdessa viikossa melkein 4. Täysimetyksellä mennään täälläkin, joten ihan samoja asioita olen joutunut pohtimaan kuin sinäkin. En missään tapauksessa halua riskeerata maidontuotantoa. Maito ei enää suihkua kuten ennen diettiä, mutta riittää yllin kyllin vauvalle 🙂 Pumpulle, ja sitä kautta pakkaseen en saa enää niin paljon maitoa.
Olen niin onnekas lukija, kun mennään niin samaa elämänvaihetta! Mulla dietillä olo nyt sata kertaa vaikeempaa kuin silloin kun viimeksi laihdutettiin, koska nyt diettissä ei ole enää mitään uutuuden viehätystä, vaan sitä samaa rahka, kana, parsakaalilinjaa… Täältä saan varmasti taas rutkasti motivaatiota, kun diettaillaan taas samaan aikaan 😀

Mahtava juttu Anna! Tsemppiä ihan hirveesti! Meinasin itse lähteä kans mukaan tähän mutta koska mulla on tänän vuonna paino tippunut jo reilu 12kg ja tällä hetkellä mulla on jo hyvä ruokavalio ja liikunta sujuu niin, että paino tippuu niin jatkan omilla ohjeilla:)

T. Kirsi

Peukut ja tsempit keventymiseen! Äläkä yhtään häpeile myöntää mitään, me kaikki saadaan innostua mistä haluamme – kunhan se siis on laillista. 😀 Jos Superdieetti tässä vaiheessa nostaa mielialaa, niin go girl! Jään innolla seuraamaan tätäkin…

Täällä kamppailin saman ajatuksen äärellä, koska jostain on saatava boostia ja ryhtiä. Itse skippaan tuon Superdieetin tällä erää, koska tiedän etten voi/halua tulevineni menoineni sitoutua seuraavaksi 6 viikoksi ohjelmaan ja tiedan taas sen, etten voi tehdä asiaa puolinaisesti, koska silloin en onnistu.

Muistuttelen vielä, että ole itsellesi ”armollinen” ja anna aikaa olet niin suurten asioiden äärellä, että ne jo vievät voimia kaikessa ihanuusessaan. Molemmat niistä (raksa ja lapsen saaminen) on yksistään jo isoja juttuja.

Voimia arkeen ja kurssin muuttamiseen myötätuuleen!!!

Innolla seuraten ja myötäeläen!

GreatT Ihan mahtavaa että sinäkin olet mukana superdieetissä! Olet ollut minun motivaattorini lähes blogisi alusta alkaen: väsyneenä töiden jälkeen katsoin ruoka- ja treenikuviasi ja mietin, että jos sinä jaksat tehdä noita hyviä valintoja joka päivä, minäkin jaksan. Sinnisi teki ja tekee muhun edelleen vaikutuksen. Kirjoitat lisäksi erittäin hyvin, blogisi on lähes ainoita joita jaksan lukea, koska se on myös kielellisesti niin laadukas!

Mun esikoisvauva on 5,5kk ja mietin kans imetystouhuja paljon etukäteen, oonko turhamainen ja itsekäs kun yritän pudottaa painoa vauvan ollessa niin pieni? Neuvolassa sanoivat että ei saisi laihduttaa, mutta minusta superdieetissä on kyse enemmän terveellisestä elämäntavasta, varsinkin kun päätin kokeilla alkuun miesten ruokavaliota, ja siirryn sitten naisten versioon jos maitoa riittää. Mulla on kans treenitaustaa aika hyvin sun tapaan, mutta nyt olen vain laiskotellut ja syönyt suklaata, karmeeta tajuta että on pullea ja aivan rapakunnossa! On tosi kivaa että olet mukana samassa liemessä, katsotaan miten meidän käy! Lähtöpaino 82,3, argh!!!

Tsemii! Ite alotan kans maksullisen ohjelman nyt lauantaina. Mulla on kokemuksia kahdesta vastaavasta,
joista eka onnistu täydellisesti, tokan aikana taas hukkasin motivaation täysin! Nyt oon päättäny että tää pitää
taas onnistua, ja uskon että aktiivinen asian ajattelu esim. muita kannustamalla ja kuulumisia vaihtamalla vaikuttaa asiaan!
Hurjasti tsemppiä, uskon että onnistut! Tekeekin hyvää aktivoida itteensä näinä pimeinä aikoina. Ite oon huomannut kans massiivisia heilahteluja mielialassa ja ollut täydellisen laiska&saamaton, joten varmasti ylimääräiset liikuntaendorfiinit auttaa pimeysmasikseen. 🙂

hienoa! Ite alotin tänään taas Go fat Go ohjeilla. Niillä tarkotus vedellä jouluun asti ja sen jälkeen superdieetille taas 🙂 Tsemppiä sinne!! Kiva seurailla miten paino tippuu siellä 🙂

Eri väliä vaikka kaatuisi kahdesti kunhan nousee jaloilleen kolmesti! 🙂 Sä oot kyllä semmonen sisumimmi, että muutaman hyvin menneen viikon jälkeen se sama tahto ja tarmo löytyy sieltä kaiken työn ja stressin alta. Jokin juttu siinä vain on, että kun maksaa laihduttamisesta niin on suurempi mahdollisuus onnistua! 😉 Tsempit vielä superdieettiin! Tuttua huttua.. 😉
http://pudotus.blogspot.fi

Jään odottamaan mielenkiinnolla jatkoa tälle projektille!
Itse koitin SD:tä esikoisen imetysaikana. Hänellä oli ikää silloin jo reilu vuosi. Maidon tuloon ei vaikuttanut juurikaan mutta meillä oli tissittely lähinnä yösyöntiä enää 🙂
Nyt meillä 4kuinen kuopus, ajattelin että katson tämän imetysajan ensin ja otan itseäni sitten kunnolla niskasta kiinni. Nyt kuitenkin tämän postauksesi myötä iski kipinä että jos aloittaisi jo NYT.. eikä odottaisi imetyksen loppumista. Joka tod.näk olisi vasta noin vuoden päästä! Jokatapauksessa olen ikionnellinen niistä10kg jotka täysimetyksellä on lähtenyt 🙂 valitettavasti vielä on ainakin se 15kg jäljellä!

Paljon tsemppiä täältäkin! Mä taisin aloitella myös superdieetin tyyppisellä miesten ruokavaliolla kun mun likkani oli juurikin aloittanut kiinteät:) Ja maitoa riitti komeasti lopulta 2,5 vuotiaaksi. Ja paino ei tippunut kyllä millään superdieetillä(kään) koska imetys. Noinkin voi käydä, nyt kyllä olen sitten taas raskaana joten ei ole missään välissä oikeen toi laihdutus onnistunut, elämäntaparemontti senkin edestä….:)

Ja kyllähän SD:ssä syödään hiilareita, aamupuurossa ja yhdellä aterialla nyt ainakin, eli kyllä siitä pitäis sitä maitoa teidän pienelle pojullekin riittää kunhan äiti vaan muistaa myös levätä ja nauttia siitä tuhisevasta nyytistäkin (kyllä ne vielä tuossa iässä tuhisee).

Ylemmälle kommentoijalle (joka raskaana) niin täällä minä noudatan lähestulkoon vhh-dieettiä sokereiden vuoksi eikä kukaan terveysalan ammattilainen tai lääkäri tätä ole tuominnut – päinvastoin. Eli kyllä voi laihduttaa myös raskauden aikana, mutta tosiaan joku SD:n miesten puoli on varmasti siihen parhain vaihtoehto, siinähän viikkojen kuluessa koko ajan ruokavalio tiukkenee ja naisten suurten pudottajien puolella menee tosi tosi tiukaksi. Kokeiltu on sitäkin:)

Parasta blogissasi on tuo ihailtava asenne. Jaat rehellisesti fiiliksiä myös alamäistä, mutta sitten potkit itseäsi taas sinne minne haluat. Jos ei itse tee itseään onnelliseksi, ei siihen kukaan muukaan pysty …niinhän se menee. Täältä on hyvä hakea itsellekin oikeanlaista tsemppihenkeä. Tsemppiä sinulle!

Heippa! Itse harkitsin tuota valmennusta, mutta jätin kuitenkin osallistumatta kun rahaa piti yllättäen sijoittaa tärkeämpiin asioihin. Haluaisin kysyä kuinka tämä on lähtenyt sulla käyntiin? Olisi kiva kuulla vähän mielipidettä treenistä, ruokailusta ja tuloksista 🙂

Hienoa! Ihanaa että löysin tän tekstin! Mä alotan mahdollisesti huomenna Superdieetin. En vaa oo varma onko musta siihen. Pudotettavaa olis pyöreät 10kiloa ja keskivartalossa on isoin työ. Ahdistaa, jännittää ja kutkuttaa innostuksesta. Haluisin niiiiin saada nuoremman vartaloni takaisin. Tsemppiä kaikille naisille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.