Kategoriat
Yleinen

Kotimaan matkailua: N’Avetta ja Villa Nokkonen

SAMSUNG CSC

Sipoo on meiltä ihan kivenheiton päässä vaikka Helsingin raja siirtyi muutama vuosi sitten Itäsalmen toiselle puolelle. Ennen talon rakentamista nykyiselle paikalle katsottiin todella paljon taloja ja tontteja Sipoosta. Muistan vieläkin yhden vanhan puutalon mitä mietittiin ihan tosissaan. Sipoo on hyvin kaunis ja rauhallinen ja siellä on ihana tunnelma. Jotenkin sellainen, että kaupungit ongelmat ei sinne yletä ja elämä olisi kiirettömämpää.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Me käytiin eilen Linnean kanssa kaksin pienellä päiväretkellä Sipoossa ja voisin samalla herätellä henkiin viime kesänä aloittamani postaussarjan kotimaanmatkailusta, jota kirjoittelen aina kun eteen tule sopiva kohde. Me käytiin katsomassa Eriksnäsin rantaa Sipoonlahdella sekä ihan avomeren rantaa ja kurvattiin vielä lounaalle N’Avettaan jonka bongasin aivan sattumalta Uuden Porvoontien varrelta (tie 170). Aivan ihana ja idyllinen konditoria-kahvila jossa oli keittolounaaksi porkkanasosekeittoa. Keittolounas kustansi 6 euroa ja lasten keitto 3,5 euroa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Samassa pihapiirissä oli kertakaikkisen ihastuttava pikkupuoti Villa Nokkonen. Se oli sellainen ihanuuskauppa, jossa kohtasi uudet ja vanhat tuotteet. Linnea löysi suloisen soittokarusellin, joka soittaa Beethovenin Für Eliseä. Äitini soitti sitä usein pianolla kun olin lapsi joten tämä melodia oli minunkin mieleeni. Itselleni ei tarttunut tällä kerralla mitään mukaan, mutta ehkä poikkean paikassa vielä uudelleen tämän kesän aikana. Tästä ei ole meille kuin alle 15 minuutin matka.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Nyt postailen autosta sillä olemme matkalla kohti iloista Itä-Suomea 😀 N’Avetan servetissä oli hauska sanoma ”A reason to choose the slow route” (TripAdvisorin kommentti 19.1.2015) viittaa vilkkaaseen 7-tiehen. Suosittelen ehdottomasti samaa, tällaiset pullat nimittäin toin vielä tuliaiseksi kotiin.

Aivan muutaman sadan metrin päässä tästä oli vielä toinen ihana paikka Kotileipomo Keidas jossa pysähdyttiin syömään lounas tänään ennen tien päälle lähtöä. Hyvin samantyyppinen konditoria sekin ja aivan taivaallinen kesäkeitto. Vaikea sanoa kumpi oli edes parempi, sillä molemmat olivat ihania. Sipoo taitaa olla tienvarsikonditorioiden pieni paratiisi. Tässähän tämä automatka menikin Holiday Club Saimaalle, 7 minuuttia kohteeseen!

Mahtavaa viikonloppua <3

SAMSUNG CSC

2 vastausta aiheeseen “Kotimaan matkailua: N’Avetta ja Villa Nokkonen”

Mä niin tykkään näistä persoonallisista ja pienistä kahviloista enemmän kuin apseista! Me pysähdyttiin helmikuussa Kuopion reissulla Kardemummassa ööö jossain päin 😀 No mutta, se oli aivan ihana paikka ja mitkä ruuat ja leivokset! Mieletön paikka 🙂 Mä veikkaan että nämä pikkupaikat ovat nousemassa ihmisten suosioon ihan niin kuin kaupunkiviljely ja lähiruokakin. Mieluummin kannatan näitä paikkoja kuin isoja ketjuja 🙂 Hyvää lomaa ja nauttikaa! Saimaa on mielettömän kiva paikka.

Oon ihan samaa mieltä ja mä aina yritän bongailla tällaisia vaihtoehtopaikkoja jos pysähdytään vaan kahveille 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.