Kategoriat
Yleinen

Ihana merihenkinen Itä-Helsinki

20160510_201905

Törmäsin hetki sitten ihmiseen jolla oli todella erilainen käsitys Itä-Helsingistä kuin minulla. Juteltiin tovi ja kuuntelin ihmeissäni. Tämä on paikka josta pääsy pois on oikea onni ja tavoite. Lapset saavat vääränlaisia kavereita ja muutenkin asuminen täällä vähän väliaikainen pakko. Ihan minun naapurissani, jossa minä olen oikein onnellinen ja tyyväinen. Toivon, että muuton jälkeen hekin viihtyvät yhtä hyvin ja yllättyvät iloisesti 🙂 Minä ainakin kiitän luojaa siitä, että olen saanut rakentaa näin luonnonläheiseen paikkaan joka on kuitenkin vielä Helsingissä, meidän pääkaupungissa. Mellunkylästä pääsee lenkkeilemään merenrantamaisemiin kuten Vartiokylänlahdelle tai Vuosaareen ja Uutelan jonka kauneus on hätkähdyttävää. Sellaisia maagisia metsiä ja upeita rantamaisemia korkeilla kallioilla. Ihmisiäkin tänne mahtuu kaikenlaisia, myös ihan hyviä vaikka erilaisia.

20160515_182530 20160510_195526 20160510_201012 20160515_184748 20160515_184814

Olen kirjoittanut aiemminkin asumisesta idässä, kirjoituksessa Minun Itä-Helsinkini. Kaakkois-Helsinki on vaihtunut koiliseen ja vuoden tutustumisen jälkeen olen ylpeä. Olin itsekin ensin vähän kysymysmerkillä kun saimme kaupungilta tontin Mellunkylästä mutta en negatiivisesti. Otimme tontin nimittäin heti ilolla vastaan! Ei ollut kysymystäkään, etteikö tämä alue olisi kelvannut, toisin kuin monelle muulle perheelle. Alueella on edelleen kaavoitettuja tontteja jotka eivät ole kelvanneet. Vähän jopa harmittaa niiden perheiden puolesta jotka ovat tonttiarvonnassa saaneet niin suuren sijaluvun ettei tontteja ehditä tarjoamaan niin pitkälle kun moni aikaisempi ei ole ottanut tonttia vastaan. Ehkä siellä on joku perhe jäänyt ilman tonttia, jolle täällä asuminen on unelma.

20160510_195313 20160510_194859 20160510_200829

Omaa rakkauttani Itä-Helsinkiin lisää ehkä se, että olen tyytyväinen elämääni. Minulla perhe mitä rakastan ja ihania ystäviä täällä. Voi olla, että näkemykseni värittyy vaaleanpunaiseksi vain siksi, että oma elämäni on kunnossa. Naapurissa asuu ihania perheitä ja lapset viihtyvät. Liikunnallinen ja huumorintajuinen ystäväni Jarna hakee mua lenkille tuosta muutaman talon päästä viikottain ja me mammat päästään hetkeksi puhumaan aikuisten juttuja. Toki lenkillä kamera räpsyy muutaman kerran kun tulee vastaan kauniita maisemia.

20160510_201843 (1)

20160510_202057 20160510_202738

Liikuntapostausta tämän hetken liikkumisesta toivottiin kommenteissa ja tämä oli nyt oikeastaan se. Viime aikoina olen nauttinut reippaista kävelylenkeistä Jarnan seurassa tai vähän rauhallisemmin koirien kanssa. Liikunta on ollut pelkästään sitä, että nautin ulkoilmasta, maisemista ja seurasta eikä niinkään tavoitteellista liikkumista joka liittyisi sillä tavalla kehonmuokkaukseen. En taida edes muistaa koska olisin viimeksi käynyt kuntosalilla…

Nyt takaisin pihahommiin. Tuli ahneuksissa ostettua luumupuu jonka istutus on kesken. Parikkalan tummaluumu tulee keskelle takapihaa. Raparperi, valkoinen viinimarja ja kesäkukat odottavat myöskin kuopimista. Miten kurjaa, eikö?

20160510_201859

10 vastausta aiheeseen “Ihana merihenkinen Itä-Helsinki”

Itä-Helsinki on paras, enkä toivottavasti tule ikinä muuttamaan pois. Meri, luonto, metsät, hyvät liikenneyhteydet..<3

Omilla ajatuksilla ja mielikuvilla on todella paljon merkitystä sille mitä näkee ympärillään.

Niin ja vielä kuitenkin se, että kaupunki on lähellä ja täällä on paljon ihmisiä 🙂 Minä viihdyn kyllä. Hyvin tuumattu kommenttisi!

Ah, nostalginen Itä-Helsinki! Voiko sanoa noin, vaikka pois muutosta on vasta 1,5 v? 😀 Asuin ihan Itiksen kauppakeskuksen liepeillä elämäni ensimmäisen kotoa muuton jälkeisen vuoden ja muistot tuosta ajasta ovat ihan mahtavia, vietimme mm. nykyisen kihlattuni kanssa ihanan kesän Marjaniemen rannoilla seikkaillen. 🙂 Mulla meni tosi kauan ennen kuin lakkasin ikävöimästä itää, vaikka pyörinkin siellä nykyään työni puolesta usein. Upeita maisemia Hertsikassakin!

Marjaniemi on kyllä ihanaa aluetta. Toki onhan muuallakin ihanaa, etten sillä kirjoita 🙂 Mutta ikävöisin minäkin ainakin hetken jos muuttaisin täältä 🙂

Muutin juuri kesän ajaksi Puotilaan ja kovasti olen innoissani ulkoilumaastoista! Missä on muuten otettu tuo kuva, jossa seisot pitkospuiden päällä? Näyttää niin kauniilta!:)

Tervetuloa hoodeille! Se on Uutelasta eli Vuosaaren perukoilta missä todella kivoja maisemia ja metsälenkkejä.

Juuri pari kuukautta sitten päästiin muuttamaan takaisin Itä-Helsinkiin Pohjois-Helsingistä! Ihan uskomattoman iso ero idän eduksi. Työkaveri kommentoi muutosta kuullessaa, että ”kriteerinä oli ilmeisesti isompi asunto ja idässä oli edullisempaa”, johon itse totesin, että ”ei, vaan kriteerinä oli isompi asunto ja Itä-Helsinki”.

Itse olen asunut lapsuuteni Laajasalossa ja vasta pois muutettuani tajusin, että ei kaikialla ole tosiaankaan sellaisia rantoja ja metsiä kiven heiton päässä kotiovelta, mitä on pitänyt itsestään selvyytenä.

Laajasalo <3 Tulee välillä sinne kamala ikävä nyt vähän kauempana idässä. Laajasalon rannat oli niin ihanat, monta lempimestaa on siellä. Onnea uudesta asunnosta seudulla =) Hyvin tuumattu kaverille.

Kommentit on suljettu.