Kategoriat
Yleinen

Lempiruokia: Chili con carne

SAMSUNG CSC

Chili con carne kuuluu mun ja miehen lempiruokiin. Jauhelihaa meillä kuluu paljon, eikä se ole mikään salaisuus. Se on vain niin hyvä raaka-aine josta valmistuu helposti monenlaisia ruokia. Jauhelihoista valitsen aina naudan jauhelihan sillä pidän eniten sen mausta. Puntaroinnissa 10% tavallista naudan jauhelihaa vai 17% luomu naudan jauhelihaa olen yhä useammin päätynyt luomuun, kun sitä on tullut markkinoille yhä useampaan paikkaan. Vähärasvainen luomulaatuinen liha on tietysti se parhain valinta mutta tunnustan että nämä missä rasvaa on viitisen prosenttia tai alle, eivät toimi kastikkeissa tai lihapullissa yhtä hyvin. Liha ei murene vaan jää isoimmiksi könteiksi ja on hyvin tiivistä, ei sillä tavalla jauhelihamaista. Itse ajattelen, että melkeinpä olisi sitten sama syödä liha ilman jauhatusta jossain toisessa muodossa.

SAMSUNG CSC

Mutta sitten meidän suosikkireseptin jakamiseen, joka on chili con carne. Tämä maistuu sekä riisin että perunan kanssa erinomaisesti ja sopii koko perheelle. Meillä maustettu ja sopivasti tulinen ruoka maistuu myös lapsille, sillä ollaan totutettu heitä mausteiden makumaailmaan. Kevyemmän tulisuuden jota ei miltei edes huomaa saa keltaisella chilillä, mutta mikäli rakastat tulisuutta voi kastikkeeseen käyttää punaista chiliä makunsa mukaan.

CHILI CON CARNE

900g luomulaatuista naudan jauhelihaa

2 sipulia

1 paprika

1 tlk kidney papuja

500g paseerattua tomaattia (ainakin)

valkosipulia (2-3 kynttä)

puolikas keltainen chili

suolaa

mustapippuria

basilikaa tai yrttisekoitusta

oliiviöljyä kasvisten kuullottamiseen

Pilko sipulit, chilit ja paprika sekä aloita kuullottamalla ne kasarissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada mukaan pavut ja lisää paseerattua tomaattia sen mukaan haluatko kuinka suuren kastikkeen. Lisää vielä kuivattua basilikaa tai yrttisekoitusta ja tarkista suolan määrä maistamalla. Huomaa, että jos pavut ovat suolaliemessä, ei suolaa tarvitse lisätä kovinkaan paljon. Osa tomaattituotteista sisältää myös suolaa ja tämä kannattaa huomioida valmistuksessa.

Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden sekä salaatin kanssa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Chili con carneen kylkeen sopii salaatti jossa on makeutta joten mikä tahansa hedelmäinen salaatti maistuu taivaalliselta sen kanssa. Mun makuun chili con carnen kyljessä on myös maissi, joka sopii tex mex ruokaan kuin nenä päähän. Erityisesti salaateissa käytän tölkkimaissia jonka rapsakkuus ja makeus on erinomainen. Kuvien salaatissa makeutta tuo nyt todelle herkullinen nektariini.

HEDELMÄINEN SALAATTI MAISSILLA

friseesalaattia

varhaiskaalia

tomaattia

kurkkua

maissia

nektariineja

SAMSUNG CSC
tämä pohja ja päälle maissia

SAMSUNG CSC

 

Onneksi tätä on eiliseltä vielä jääkaapissa 😛

SAMSUNG CSC

2 vastausta aiheeseen “Lempiruokia: Chili con carne”

Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Ja kiva kun valmistuskaan ei ole mitään tähtitiedettä 😉 Täytyypä itsekin tehdä chili con carnea pitkästä aikaa.

Kommentit on suljettu.