Kategoriat
Uncategorized

Kotoilua ja syysloman suunnitelmat

Keinunta helpottaa vihdoin!

Onpa ihanaa kun laivalta jäänyt huimaus ja keinunta alkaa vihdoin helpottaa. Se tuntuu edelleen hieman mutta enää todella vähän verrattuna neljään ensimmäiseen päivään joten tämä on jo juhlaa. Tänään aamusta vein lapsia uimakouluun ja nyt loppuillaksi ei ole sen kummempaa ohjelmaa. Olen vähän järjestellyt kotia ja laittanut kynttilöitä esille. Siistiä täällä ei kauan ole, sillä meidän koirilla lähtee karvaa taas todella paljon ja imuri on laulanut kerran-kaksi päivässä. Silti karvaa riittää!

Ihania muistoja reissuista

Katselin tuossa kuvia koneeltani ja ihastelin kaikkia paikkoja missä ollaan viimeisen vuoden aikana käyty. Ollaan reissattu sekä kotimaassa että ulkomailla ja nähty paljon uutta. Yksi syy kovaan reissuhimoon lienee se, että meillä on aina aaltoillen ollut aikoja kun ei ole päästy niin helposti matkaan. Raskausajat ja ajat pienen lapsen kanssa on olleet sellaisia kun ollaan oltu enemmän kotosalla samoin kun aika vähän ennen talon rakennusta jolloin säästettiin vähän enemmän. Kuvan pesto, hunajat ja oliiviöljyt on tuliaisia Sisiliasta ja ne on maistuneet nyt kylmenevässä syksyssä. Iltaisin on mukava juoda kuppi teetä hunajan kanssa kun ulkona sataa ja tuuli tuivertaa puita. Muutenkin nyt syksyn tullessa huomaan itsessäni kotihiiren ja sen, että kotia on paljon mukavampi laittaa viihtyisäksi kun tulee oltua sisällä enemmän. Takkapuita pitäisi hankkia lisää, että voidaan polttaa taas takkaa.

Syysloma jo ovella

Syksy on mennyt aika nopeasti sillä jo ensi viikon jälkeen on Helsingin kouluissa syysloma. Se ollaan ihan kotosalla, lukuunottamatta sitä, että meidän koululaiset menee kolmeksi päiväksi viittomakielisten lasten Fantasia-teemaiselle päiväleirille, joka on täällä Helsingissä niin on helppo kuskata. Meidän vanhin lapsihan on kuulovamman vuoksi ihan viittomakielentaitoinen niin työnnän ympyröihin myös sisaruksia, että hekin oppisivat yhtä hyvän viittomakielen taidon. Uuden kuntoutuspäätöksen myötä meillä käy taas viittomaopettaja kerran viikossa kotona, opettamassa meidän perhettä.

Nyt sitä teetä ja sympatiaa!