Kategoriat
Ruoka

Lapsiperheen Chili con carne (sin chili)

Lällympi versio tulisesta kastikkeesta maistuu myös lapsille

Kasvissyöjille tuttu chili sin carne eli vegeversio rakastetusta chili con carnesta taipuu lapsiperheessä miedosti maustettuun versioon, joka ei ole yhtä tulinen kuin alkuperäinen resepti. Chili con carne -sin chili, valmistetaan nimensä mukaisesti lihasti mutta siinä jätetään reseptistä suurin osa tulisesta chilistä pois. Vaikka tämä lällympi versio ei ole meidän vanhempien suosikki, ovat lapset äänestäneet jaloillaan enemmän potkua sisältävän kastikkeen kanssa sen verran usein, että nautimme tästä miedosta versiosta siihen saakka, että heidän makunystyränsä tottuvat tulisiin mausteisiin. Chili con carne valmistuu meillä värikkäänä jauhelihakastikkeena, unohtamatta kidneypapuja sekä maissia ja se tarjoillaan riisin kera.

Paljon kasviksia!

Paprikaa, kevätsipulia ja reilusti tomaattimurskaa luo pohjan tähän kastikkeeseen. Paista kasviksista paprika ja sipuli, sen jälkeen ruskista jauheliha ja lisää päälle kidneypavut ja maissi. Kun kaikki ovat lämpimiä ja sekaisin, heitä mukaan fondia, suolaa ja pippuria sekä tomaattikastikkeet (meillä 1 arrabiata ja 1 paseerattu tomaatti). Tämän jälkeen soossi voi porista kasaan kun katsot riisin perään. Oma vinkkini on ostaa tomaattikastike arrabiatana, jossa on chilipaprikaa ja valkosipulia jo valmiina. Se tuo kastikkeeseen juuri sopivasti makua mutta se maistuu myös lapsille, sillä tulisuus ei hyökkää päälle.

Täältä: Lempiruokia: Chili con carne voit tsekata reseptin perinteisenä chilin kera luomulihalla valmistettuna ja ohjeet salaattiin, joka sopii tämän aterian kylkeen.

Värikästä ja maukasta loppuviikkoa!