Kategoriat
Yleinen

Leijonaemolta toiselle

IMG_20141005_225721

 

Kaikki tietää, että elämä on meidän jokaisen kohdalla ylä- ja alamäkiä. Joskus tulee sellainen vaihe kun toisella elämänalueella asiat sujuu erinomaisesti mutta se on ehkä muualta pois. Välillä taas tilanne kääntyy päinvastoin ja roolit vaihtuvat. Näitä asioita on esimerkiksi työ, talous, perhe, oma henkinen ja fyysinen hyvinvointi. On varmasti joku Arkhimedeen laki, että ne kaikki eivät voi olla yhtäaikaa yhtä hyvin vaan yksi on liikaa syrjäyttäen toisen. Täydellinen onni ja tasapaino on kenties kuin kaiuton huone, jossa on epämiellyttävä olla sillä ihmisaivoja ei ole suunniteltu täydelliseen hiljaisuuteen.

Meidän perheessä eletään monella saralla murrosaikaa, myös asioiden parissa jotka jäävät kirjoittamiseni aihepiirin ulkopuolelle. Välillä on huolta lapsista ja ajoittain sen myötä omasta jaksamisesta. Ne on kuitenkin asioita jotka ovat ensisijaisen tärkeitä ja tarvittaessa ajavat kaikkien yllämainittujen edelle, hinnalla millä hyvänsä. Teen mitä vain lasteni hyvinvoinnin eteen ja joskus erityislapsen vanhempana se on erityisen raskasta. Kuulin taannoin osuvan sanonnan ja tähän aikaan vuodesta se onkin meillä ajankohtaista. Se on depressioviikot eli kun on vuosittainen aika täyttää hakemuksia jotta lapsi saa hänen tarvitsemansa avun ja tuen. Täällä eletään juuri noita depressioviikkoja jolloin oksennetaan kaikki se tuska paperille johon oma mieli ja arki on jo mukautunut. Nämä viikot jättäisin mielelläni pois kalenterista…

IMG_20141005_225317

 

Pienen tietokonebreikin aikana olen kuitenkin kerännyt voimavaroja juuri tällä elämänalueella ja voin lämpimästi suositella myös muille leijonaemoille, jotka painivat samojen tunteiden kanssa että hakeutukaa vertaistuen pariin. Se on ihan hurjan hienoa sekä lapselle, että vanhemmalle ja meillä Suomessa järjestetään hyvin paljon tällaista toimintaa monilla eri haasteiden alueilla. Tämän viikon voimin jaksan vaikka maailman ääriin ja reppu täynnä uusia eväitä on helppo katsoa positiivisesti eteenpäin ja uskoa että elämä kantaa!

20141005_162651(0)

Lämmin halaus sinulle joka tiedät miltä samat viikot tuntuvat <3

14 vastausta aiheeseen “Leijonaemolta toiselle”

Jaan tunteesi, täällä myös joka syksyinen stressi päällä luultavasti samantapaisista asioista ja asioitten hoitamisista, ei vaan millään jaksaisi :/ Voimia leijonaemolle!
T:toinen leijonaemo

Hei, Saako kysyä minkätyyppinen eriyislapsi? Ihanaa että sinunlaisia äitejä on olemassa. Oot huippu. Tsemppiä.

*halaus* juuri eilen merkkailin kymmenet tutkimus ajat kalenteriin. Ja voimattomana odotan taas ”tuomioita”. Onneksi kuitenkin mieltä lohduttaa aina synkän vaihjeen jälkeen tuleva valoisuus. 🙂 Epätietoisuus syö mieltä, kun meillä ei ooe vielä diagnoosi selvillä mitä esim tulevaisuus tuo tullessaan, no eihän kenenkään päiviä ole valmiiksi kirjoitettu. Mutta epätietoisuus esim. Liikkumosesta riistää välillä mua niin syvältä. Voimia meille, kyllä tää tää taas tästä ! 🙂

Hei Anna!

Itselläni ei ole kokemusta kertomistasi depressioviikoista, voin vain kuvitella millaista mielenmyllerrystä se aihauttaa :0/ Itselläni on nyt ajatuksissa kuopuksen lähestyvä sydänkontrolli (2 viikon päästä). Lähestyessään se tuo mielen taka-alalle huolestuvia ajatuksia, mitä sieltä tulee esille tällä kertaa… Depressioviikot siis toisaalta nämäkin =0/ Pakon edessä sitä vaan koittaa ajatella/ toivoa parasta lopputulosta =0)

Lämpimiä ajatuksia ja voimia leijonaemoille!

Huomenta!!
Voimia arkeen ja paperisotaan! Yhden leijonaemon elämässä erittäin läheisesti mukana olevana tiedän nuo tunteet! Vertaistuki on heillekin ollut korvaamaton voimavara.
Kyllä se seesteisempi hetki myös teille taas koittaa, jaksamista siis paljon!
Nauttikaa viikonlopusta!
T:Kirsi

Mahtavaa että kirjoitat tällasistakin asioista, se on tärkeää monelle! Voimia! T. Minni

Täällä kans yksi leijonaemo. Mun lapsella on todella paha dysfasia ja välillä tuntuu että koko arki ja oma elämä pyörii vain tämän asian ympärillä. Mutta niinku sanoit, mieli tottuu ja arki rutinoituu. Voimia kyllä aina välillä tarvitaan. Voimia siis sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *