Kategoriat
Ruoka

Lihapullat sipulikeitosta

Iso satsi lihapullia helposti

Maailman helpoimmat lihapullat valmistuvat uunissa ja maustamalla jauhelihan sipulikeittopussilla. Luulen, että tämä on kaikille tuttu resepti mutta jos sieltä löytyy vielä joku, joka ei ole kokeillut niin haluan jakaa vinkin eteenpäin. Pyöräytän itse tällaisen satsin lihapullia todella usein ja kun lihapullat valmistuvat uunissa niin sillä aikaa kiehuu perunat, kasvikset ja kastikkeen pohja. Koko ruoka on valmis puolessa tunnissa ja koska lihapullia ei paisteta pannulla, ei tästä ole aktiivista työaikaa kovinkaan paljon. Lämpiminä kasviksina meillä syödään usein pussillinen tai pari pakastekasviksia, sillä ne ovat nyt talvella erityisen helppo tapa saada kasviksia. Rakastan pakastekasviksissa lähes kaikkia sekoituksia joissa parsakaalia tai papuja. Ihan lemppareita on mm. Apetit Puutarhurin sekoitus sekä Sadonkorjuukasvikset. Kuvassa oleva sekoitus on Findus Herkkuvihannekset ja sekin on todella hyvä, etenkin tuo mukana oleva keltainen porkkana on hauskaa vaihtelua ja sopii vihreiden kylkeen.

Lihapullat sipulikeitosta

1 pussi (Knorr) Ranskalaista sipulikeittoa

2 dl kermaviiliä

500g naudan jauhelihaa

mustapippuria myllystä

Kaada kermaviili kulhon pohjalle ja sekoita joukkoon sipulikeittoainespussi ihan sellaisenaan sekä pari rouhaisua mustapippuria myllystä. Itse lisään aika pian tähän jauhelihan sillä silloin se sekoittuu parhaiten. Omassa satsissani on usein kilo vähärasvaista jauhelihaa ja silloin pyöräytän vielä myllystä vähän lisää suolaa vaikka en tuplaa kermaviilin ja sipulikeiton määrää. Näin sipulin maku on vähän miedompi mutta kuitenkin riittävä.

Huuhdo kädet kylmällä vedellä ja pyöräytä pullat leivinpaperille. Paista uunissa 225 asteessa noin 12-15 minuuttia. Keitä sillä aikaa perunat, kasvikset ja tee ruskea kastike. Kastike kannattaa tehdä suoraan suuren kasariin, jonne lihapullat voi kaataa kun ne tulevat uunista. Tarjoile keitinperunoiden tai muusin kanssa.

Siinäpä yksi perinteinen arkiruoka meidän perheen listalta. Voisin toisella kertaa jakaa reseptin myös maailman parhaisiin kalkkunapihveihin. Niitä on jo lihalaatikossa odottamassa.

Yksi vastaus aiheeseen “Lihapullat sipulikeitosta”

Kalkkunapihvien ohje olisi tosi kiva! Ja jos sulta löytyy kivoja resepteja brolerin jauhelihalle? Isolle perheelle myös kokkailen, joten lasten suuhun sopivat reseptit plussaa.

Kommentit on suljettu.