Kategoriat
Lifestyle

Viime vuonna samaan aikaan

Toukokuun alku vuonna 2018

Katseeni sattui yhtä tiettyä kuvaa kansioista etsiessäni viime kevään kuviin. Aluksi ihastelin kuvia ihan vain siitä syystä, että mielenkiintoni heräsi että milloin lumi oli sulanut keväällä. Vähän pidemmälle skrollatessa nurmi alkoi vihertää ja takit olivat vaihtuneet jo kevyempiin. Näissä Saimaan rannalla otetuissa kuvissa on toukokuun alku ja täsmälleen sama päivä kuin meidän laskettu aika on tänä vuonna. Tuolloin en vielä osannut yhtään aavistaa, että tilanne olisi näin erilainen vuoden kuluttua. Ajatus siitä, että lapsia on kohta neljä on samaan aikaan vaikea kuvitella ja kuitenkin luonnollinen asia, kun en vielä tiedä minkälainen lapsi tulee perheen jatkoksi ja kuka hän on oikein on. Ja onko tuo kolmen vuoden ikäero vaihtuessaan melkein viiteen jo erilaista? Nythän kahden nuorimman ikäeroksi tulee noin neljä vuotta ja yhdeksän kuukautta. Aikaisemmat välit olivat aika tasan kolme vuotta. Tuntuu, että muut lapset ovat jo niin isoja kuin pienin syntyy vaikka onhan monilla vielä suurempiakin ikäeroja.

Jos luulet, että et vanhene niin katso lapsia

Melkein joka kerta vanhoja kuvia katsoessa, hätkähdän miten nopeasti lapset kasvavat. Elämä on tosiaan tässä ja nyt, eivätkä lapset ole ikuisesti pieniä. Tietysti hyvä niin ja sehän tässä perhe-elämässä onkin parasta, että se menee eteenpäin ja muuttuu kokoajan. Silti sitä ihmettelee miten pieniä suloposkia lapset ovat olleet aina muutama vuosi aiemmin. Niin äkkiä se on ohi!

Mun raskauden alussa kokema ajatus omasta iästä oli ehkä jonkinlainen ikäkriisi. Se on kuitenkin helpottunut, enkä enää koe olevani mitenkään liian vanha tähän hommaan. Mun raskaus on sujunut paremmin kuin hyvin ja nyt kuitenkin ollaan jo selvitty kaksi kolmannesta raskausviikkoja on jäljellä enää kolmetoista. Tietysti tämä viimeinen kolmannes on se kaikkein raskain mutta sen onneksi jaksaa sillä, että raskaus ei kestä enää pitkään. Olen vasta hiljalleen saanut sellaista pesimistä muistuttavia tunteita. Ostin viime viikonloppuna ensimmäisen vauvan vaatteen ja laitoin äitiyspakkauksen tilaukseen. Meille tulee neljättä kertaa äitiyspakkaus, sillä haluan säästää jokaiselle jotain heidän omista pakkauksista kuten makuupussin ja haalarisetin.

Vielä kun saisi etsittyä varastosta vauvanvaatelaatikon, jossa on kaikista pienimmät koot. Ne pitää sortteerata ja pestä kevään aikana. Hyvin todennäköisesti viimeisen kerran <3