Kategoriat
Lifestyle Perhe & suhteet

Meitä on kuusi! Kotona vauvan kanssa

Uusi perhekoko tuntuu ihanalta mutta samalla kellosta loppui tunnit

Kotona ollaan oltu jo reilun viikon ajan ja kainalossa tuhiseva 2,5-viikkoinen vauva tuntuu niin täydelliseltä, että sydän sulaa jo pelkästä hänen ajattelusta. Vauvan syliin saaminen tuntui aivan ihanalta, edelleen vaikka lapsi on meidän neljäs. Oma tunnesiteeni vauvaan syntyi välittömästi ja se rakkaudentunne on pakahduttava. Miten pientä ihmistä voikin rakastaa niin paljon?!

Raskaus loppui niin lyhyeen

Samalla kun olen saanut ihastella kuukauden etujassa maailmaan putkahtanutta pientä, on perhearki tuntunut hektiseltä pitkän poissaoloni jälkeen. Jos olet seurannut matkaani Instagramissa niin olet ehkä paremmin kärryillä ja blogiin asian tiivistäminen tuntuukin vaikealta. Ennenaikainen lapsivedenmeno viikolla 33 oli monella tavalla järkytys ja loppuraskauden erikoinen kulku vaatii vieläkin ajatustyötä. Jopa vähän suren sitä, että niin ihanasti sujunut raskauteni jäi monella tapaa kesken. En ehtinyt jäädä äitiyslomalle, enkä valmistautua ja pakata sairaalakassia. Olin lapsivedenmenosta yhteen putkeen sairaalassa melkein kolme viikkoa ja siitä vielä eristyshuoneessa Suomessa yli viikon sillä tulin ulkomailta sairaalasta ja minusta otettiin sairaalabakteerinäytteet. Niiden negatiiviset vastaukset tulivat sinä päivänä kun kotiuduin joten ehdin olemaan koko Naistenklinikallaoloaikani pienessä huoneessa, josta en saanut poistua mihinkään.

Keskosen imetys on haasteellista

Ennenaikaisen syntymän vuoksi moni muukin asia on mennyt eri tavalla kuin täysiaikaisten vauvojen kanssa. Bilirubiinit nousivat ja tarvittiin valohoitoa, vauva on ollut hyvin väsynyt ja pienen painon vuoksi häntä on pitänyt syöttää kolmen tunnin välein vaikka vauva ei itse jaksa vielä olla rinnalla. Imetyksen kanssa on edelleen paljon haasteita kun hänen suunsa on niin pieni eikä imuteho riitä vielä omatoimiseen syömiseen. Tällä hetkellä pumppaan kaikki maidot vauvalle, sillä hän ei itse vielä saa sitä rinnasta. Keskosen imetys on ihan oma juttunsa tosiaan jos vertaan muihin lapsiini, joiden kanssa imetys lähti omalla painolla rullaamaan. Olen onneksi saanut tähän paljon vinkkejä ja paras niistä on varmasti aika. Lasketun ajan lähestyessä myös vauvan valmiudet paranevat ja näin imetyskin onnistuu todennäköisesti paremmin.

Tässä ihan pikainen päivitys tänne blogiin. Vaikeasta alusta huolimatta kaikki on hyvin! Meidän pieni poikamme syntyi 6.4.2019, mitoin 47cm ja 2720g. Kuvissa Sara kylässä hänen suloisen kahdeksan viikkoisen poikansa kanssa <3 On meillä onni <3

6 vastausta aiheeseen “Meitä on kuusi! Kotona vauvan kanssa”

Meillä vauva syntyi 33+ 6 viikolla. Imetystä treenattiin todella pitkään, mutta se ei lähtenyt sujumaan. Ensiksi vauva sai suoneen ruokaa, sen jälkeen nenämahaletkulla ja siitä sitten pulloon siirtyen. Pullon jälkeen rinnasta syöminen ei enää kiinnostanut juuri ollenkaan. Toki äidinmaito on parasta ravintoa lapselle, mutta pulloruokinta antaa myös isälle mahdollisuuden olla eri tavalla mukana lapsen ensi vaiheissa.

Tsemppiä vauvan kanssa! Keskoslapsen kanssa vauva-aika on pidempi ja lisähaasteitakin saattaa ilmaantua.

Tuttuja juttuja sielläkin siis! Toivon tosiaan, että pullon jälkeen vielä imetys onnistuisi, sillä mieskin on jo palannut töihin eikä paljon vauvaa ehdi hoitaa 😀 Itselleni se olisi helpointa ja oma toive, että onnistuisi vielä kokonaan. Mutta aikaahan nämä keskoset tarvitsevat enemmän jos valmiuksia omaan syömiseen ei ole niin kuin täysiaikaisilla. Kiitos paljon tsempistä, sitä vielä tarvitaan <3 Ihanaa kun teitä löytyy, jotka osaatte samaistua ja tsempaatte eteenpäin.

Onnea koko perheelle! Keskosen kanssa on varmasti aika erilaista mutta onneksi olette jo kokeneita vanhempia ja pärjäätte varmasti hyvin. Nyt vaan ruokaa ja rakkautta!

Kiitos paljon! Juuri näin miten sanoit, niin eiköhän kaikki mene hyvin!

Kommentit on suljettu.