Kategoriat
Lifestyle Matkustus

Mielessä ensi kesän suunnitelmat

Talven keskellä voi unelmoida mökkeilystä

Viime viikko meni nopeasti kun oli paljon kaikenlaista ohjelmaa ja lasten harrastukset lähtivät pyörimään täydellä teholla. Kuskasin iltaisin ja viikonloppuna mutta tuntuu mukavalta kun harrastukset rytmittävät arkea. Tämä on kuitenkin juuri sitä lapsiperheen perusarkea, joka ei ahdista vaan on mielekästä puuhaa ja sitä missä haluankin elämässäni olla. Miehen töiden puolesta katse kääntyy myös jo kesään ja tässä vaiheessa pitää tehdä jonkinlaisia suunnitelmia siitä, milloin hän pitää lomansa ja miten se asettuu muihin menoihin. Koululaisillahan on automaattisesti tulossa pitkä kesäloma ja jotain ohjelmaa sinne halutaan miettiä. Tänä vuonna meillä on ”loppukesä” tuosta meidän suvun yhteisestä mökistä ja se sopii oikein hyvin. Vuorotellaan meidän perheen ja serkkujen kesken juhannus+alkukesä/loppukesä-vuoroja ja viime kesänä meillä oli tuo juhannus ja siitä jatkuen alkukesän puoli. Molemmissa on puolensa ja tuohon loppukesän vuoroon asettuu lämpimämmät uimavedet ja vadelmakausi. Sain juuri tuon mökkikauden kalenteriin ja se on tosiaan meille ihana kesäpaikka kun meiltä on sinne vain reilu tunnin ajomatka.

Pärnu, Tukholma, Visby vai Kööpenhamina?

Yksi vaihtoehto ensi kesän lomalle on ihan perinteinen laivareissu, joita ollaan tehty useita. Vauvan vuoksi ei varmaan lähdetä kovin kauas ja muutenkin suunnitelmia tehdään sinne kun hän on vähän keväästä kasvanut. Mietittiin käydäänkö esimerkiksi Pärnussa uudelleen (käytiin 2015) kun Tallinnaan pääsee niin kätevästi tästä Helsingistä. Myös jo viime vuonna kuumottanut Visbyn erikoisristeily Silja Europalla olisi ihana ja ne menevät aika mukavasti loppukesästä jolloin vauvakin on jo isompi. Tai sitten lennot Kööpenhaminaan ja paluu esimerkiksi Billundista on yksi vaihtoehto. Tässä ajatus on siis olla Kööpenhaminassa muutama päivä ja sitten mennä jatkamaan lomaa Legolandiin ja palata Suomeen sieltä. Lennotkin olisi Finnairilla nyt tarjouksessa ja kustantaisivat koko perheeltä 526€ (6 henkilöä) ja jos menisi HEL-CPH niin ne olisivat 406€. Tuo kahden yön risteilykin maksaa enemmän! Lisäksi luin jostain, että vammaiskortilla Legolandissa saa sellaisen lipun/rannekkeen jolla ei tarvitse jonottaa ja se olisi kyllä huippu juttu. Onko joku käynyt erityislasten kanssa ja kokeillut?

Oletteko te jo tehneet ensi kesän suunnitelmia? Jos näin niin kertokaa mitä on mielessä?

Ja onko joku käynyt lasten kanssa Legolandissa?! 

3 vastausta aiheeseen “Mielessä ensi kesän suunnitelmat”

Legoland oli huippu!
Kaksi päivää tarvitsee ihmettelyyn ainakin. Toinen päivä legoista tehtyjen rakennuksien ihmettelyyn ja toinen huvipuistoon. Kolmantena päivänä viereiseen kylpylään ja ”tekemishäshässäkkäkauppakeskukseen” Siellä oli kylläkin yksi niin hurja vesiliukumäki, että itselle jäi kammo! ?
Me majoituttiin tosi siistissä mökissä kilometrin päässä kohteesta, mutta legohotelliakin on kehuttu.
Ihan huippu reissu oli!

Viime kesänä käytiin viikon lomareissulla Tanskassa ja myös Legolandissa vietettiin 2 päivää.
Lennettiin Kööpenhaminaan ja lentokentan autovuokraamosta vuokrattiin auto ja lähdettiin ajelemaan Jyllantian puolella ja siis ihan Köpis kaupunkina ei tässä kohtaa tullut tutuksi 🙂
Autolla ajelu on siellä helppoa ja tiet on viimosen päälle. Tietulli on helppo hoitaa, kun ottaa vuokraamosta sen etälaitteen ja maksaa tullit etukäteen, niin ei tarvi pysähdellä maksamaan mihinkään mittariin. Yövyttiin Koldingissa hotellissa ja sieltä sitten autolla ajeltiin eri paikkoihin. Billund oli noin 30 minuutin päässä autolla.

Legolandiaan hyvä varata se 2 päivää, sillä onhan siellä ihmeteltävää. Tanskassa perheet lähtevät sinne yleensä omine eväineen ja siellä löytyy pöytiä jos haluaa omia syömisiä kuskailla. Meidän perhe söi buffassa, joka oli tosi hyvä ja vaihtoehtoja reilusti.

Kylpylässä kanssa käytiin ja olen edellisen kommentoijan kanssa samoilla linjoilla siitä, että yksi vesiliukumäki oli todella hurja! Sinne kun eksyy niin kannattaa ensin kysyä henkilökunnalta kuinka hurja mikäkin on 🙂 Me lennettiin kotiinkin sitten Köpiksestä, sillä lennot Billundista oli tosi kalliita. Niin oli myös Legohotelli. Jos oltaisiin sellainen Matkavekan Legoland paketti otettu pariksi päiväksi niin se oli yhtä kallis kuin viikko tuolla meidän systeemillä.

Legolandia on ihan huippu paikka. Me yövyttiin Legolandin hotellissa, josta oli oma sisäänkäynti Legolandiaan. Oli enemmän kuin hyvä ratkaisu. Sään vaihdellessa pystyi käymään huoneessa vaihtamassa varustusta tai väsymyksen iskiessä pystyi käymään huilaamassa, syömssä omia eväitä ja sitten taas takaisin Legolandiaan. Erittäin helposti ja vaivattomasti, eikä tarvinnut raahata kaikkea mahdollista mukana kaiken varalta. Mietimme myös muita majoitusvaihtoehtoja, mutta mielummin valitsimme vähän hinnakkaamman mukavammalla ja helpommalla kokemuksella.
Vesipuistossa kannattaa ehdottomasti käydä. Meillä meni viisi tuntia hujauksessa siellä,emmekä vesipetoina saaneet mistään liukumäestä traumoja. 😀

Kommentit on suljettu.