Kategoriat
Yleinen

Mitä koirille kuuluu?

SAMSUNG CSC

Muutto uuteen kotiin oli koirille iso muutos. Ensin asuttiin 8kk pienessä asunnossa evakossa, jonka jälkeen koitti kokonaan uusi ulottuvuus, omakotitalo portailla kahdessa kerroksessa. Helmi oli kauhuissaan ja Antton sai tuta sen.

SAMSUNG CSC

Ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen törmäsimme ongelmaan jossa meidän koirat eivät oikein tulleet keskenään toimeen. Yhteenottoja oli ainakin viisi jossa saatiin mennä irrottelemaan Helmiä Anttonin kimpusta. Se oli ikävää ja ihmeellistä kun nuo kaverukset ovat aina tulleet niin hyvin toimeen. Jouduttiin tekemään muutoksia koirien ruokailupolitiikkaan että molemmat syövät eri huoneessa samaan aikaan jne. ettei ainakaan ruoasta tullut riitaa. Helmin pelko portaista ja siitä, että hän ei uskalla ollenkaan yläkertaan on varmasti harmittanut häntä kun ei ole päässyt isin sängyn viereen nukkumaan. Veikkaan että esimerkiksi se on purkautunut reviirinurinoina Anttoniin ja siihen että hän haluaa hallita ruokakippoja. Antton-parka ei aina uskalla edes vettä juomaan jos Helmi on vesikipon lähellä. Tai ainakin alkuaikoina uudessa kodissa oli näin. Nyt tilanne on oikeastaan jo ohi eikä mitään murinoitakaan ole ollut. Kovin kummallista oli tällainen.

SAMSUNG CSC

Nyt nuo vesselit ovat jo sopeutuneet ja kaikki vaikuttaa olevan normaalisti. Koirat leikkivät keskenään eikä ilmassa ole kireyttä. Kuitenkin muuttaminen ei ollut koirillekaan aivan kivuton, sen halusin kertoa kun koirien kuulumisia kaipailtiin. Meidän mussukkaparat kun ovat jo vanhuksia, niin onhan tällaiset muutokset isoja. Helmi täyttää yhdeksän kolmen päivän kuluttua ja Antton huhtikuussa jo kymmenen. Meidän harmaahapsi <3

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Muuten koirat ovat innoissaan siitä, että pihalle pääsee ”liekaan” mikä ei ollut aiemmin mahdollista. Nuo tuholaiset kaivavat heti juuri istutetun nurmikon kuopalle ja onpa noiden kitusiin uponnut pari hortensiaa ja vaivalla mökiltä asti haettu rhodo. Senkin turjakkeet!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Luonteeltaan meidän molemmat koirat ovat rauhallisia. Antton on vähän arkajalka ja Helmi taas hitaasti lämpenevä. Parhaita puolia heissä on lapsi- ja ihmisrakkaus sekä se, että molemmat osaavat hassutella. Helmi on todella taitava ottamaan kiinni ilmasta herkkuja siinä missä ne pomppaavat Anttonia kuonoon ja Antton taas osaa olla lasten kanssa todella luontevasti ja tykkää siitä itsekin. Koirien lempijuttu on ihan ehdottomasti olla ulkona ja mieluiten mökillä. Siellä he nauttivat olostaan, niin että ilmeestä oikein näkee miten ihanaa elämä on luonnossa. Puuterilumi saa saman reaktion kuin pitkä vihreä ruoho ja pilvipoutainen sää. Jos koirat saisivat päättää, me asuttaisiin varmasti mökillä 🙂

IMGP2375 IMGP2736 Helmi-pienenä AH

IMAG2890-1

SAM_1150 SAM_1320 SAM_0117

Koirista löytyviä postauksia blogissa ovat:

Karvaiset terveiset (raksan aikaan evakkoasunnossa) / v. 2014

Koiranelämää (mökkeilyä) / v. 2014

Henkireikä tunnin päässä Helsingistä (tässä ihan pentukuvia) / v. 2014

Laatuaikaa Helmin kanssa (koirien roduista, metsästyksestä ja harrastuksista) /  v.2012

SAM_4187

10 vastausta aiheeseen “Mitä koirille kuuluu?”

Teidän koirat on kyllä ihania ja vaikuttavat oikein rakastetuilta perheenjäseniltä. Uskaltaako Helmi nykyisin mennä portaisiin?

Ei se oikein mielellään mene, joskus kyllä mut tosi huonosti viihtyy myöskään ylhäällä jos saan houkuteltua. Sillä on alakerrassa portaiden alla oma paikka ja tyyny jossa viihtyy parhaiten.

Voi kiitos tästä,eläimiin ei koskaan kyllästy ja kuvat saa aina hymyn huulille.
Teidän sesset onkin jo senioriluokkaa,toivon paljon terveitä vuosia sinne =)
Itse saan huomenna kaverin koiran taas hoitoon reiluksi pariksi vkoksi,en malta odottaa kuinka kivaa on taas lenkkiseura karvainen.
Mukavaa joulun odotusta kaikille sinne!!

Ärsyttää… koirien vuoksi
Mitä ihmettä äveriäät kynttilänjalat ja isännästä eroon portaiden takia eroon jätetyt koirat?

Nyt en ymmärtänyt kommenttia, kynttilänjaloista? Kovin rakastettuja ovat kyllä meidän koirat, mutta en osaa sanoa miksi toinen ei viihdy yläkerrassa. Ei mitenkään rajoiteta heidän menemisiään ja ovat meille tärkeitä perheenjäseniä jotka saavat paljon hellyyttä ja hoivaa <3 Ei tarvitse ärsyyntyä koirien puolesta 🙁

Mukava oli lukea koirien kuulumisia 🙂 Meillä sellainen tilanne että muuttohommat menossa ja Rocky-labbis tutuilla hoidossa muuton yli. Kun ensi viikolla saadaan Rocky takas kotiin niin asunto onkin vaihtunut.. vähän jännittää kuinka sopeutuu, sekin 8v. harmaahapsi (tosin ei sitä ikää muusta sitten huomaakaan kuin siitä harmaudesta ;D).
Hyvin Rocky on aiemminkin kaikkeen sopeutunut mutta silti, iso elämänmuutos todellakin tuo muutto koirallekin.
Anton ja Helmi ovat ilmeisesti myös pirteitä ja terveitä, ei ole vanhuudenvaivoja ilmennyt? 🙂

P.s IHANA tuo pentukasakuva!!! 😀 🙂 🙂

Toivottavasti koira ei ole moksiskaan ja sopeutuu nopeasti 🙂

Vanhuudenvaivoja ei nyt oikeastaan ole vielä tullut vastaan. Muuta kuin tuo rauhoittuminen 🙂 Olivat nuorempana paljon villimpiä kuin nykyään.

Juu, toi pentukasakuva on ihana. Ne oli aivan mahdottoman suloisia kun käytiin katsomassa pari kertaa ennen luovutusikää <3

Kommentit on suljettu.