Ihan alkuun haluan julkaista MamaMian imetyspaitarvonnan voittajan, sillä arvonta on päättynyt!
Arvonnan voitti Laura! Onneksi olkoon! Laitan sulle s-postia 🙂
Kiitos paljon MamaMia.fi arvontavoiton lahjoittamisesta. Mikäli arpaonni ei suosinut niin muistakaa, että kaikille lukijoille on verkkokauppaan voimassa -15% alennus normaalihintaisista tuotteista meidän vauvan syntymän kunniaksi 🙂 Alennuksen saa koodilla annanvauva2014 ja se on voimassa 15.9. saakka. Kaikkien koodia käyttäneiden kesken MamaMia arpoo vielä yhden Sobean hupparin 15.9 jälkeen! Joten onnea myös kaikille tilaajille! 🙂 Verkkokaupassa on ilmaiset postituskulut kaikkiin tilauksiin!
Sitten eri aiheeseen eli mun lauantain puuhasteluun, joka osoittautui palaksi (jos toiseksi) sitä kakkua 😉 Kerroin, että aion viettää ”vapaapäivää” Greenstreetin raakakakku workshopissa ja sinne suuntasin kun mun sisko oli hakenut isommat lapset matkaan. Oon itse maistanut raakakakkuja vain muutamia kertoja, mutta en oo koskaan itse valmistanut sellaista. Osa raaka-aineista oli tuttuja, mutta paljon oli myös sellaisia mitä en oo aiemmin maistanut tai kokeillut. En varsinaisesti ollut ennakkoluuloinen, sillä kaikki maistamani raakakakut ovat olleet oikein herkullisia, en vain tiennyt mitä odottaa. Pian paljastui, että kakkujen teko oli hyvin helppoa ja nopeaa. Teko hauskaa ja lopputulos hyvää. Ei paha!
Seurana mulla oli Monna ja Tuukka ja kurssin vetäjä oli meidän portaalin Aino 🙂 Alussa jaettiin porukat tiimeihin ja sitten kolmen kakun ohjeet. Meidän teami teki puolukkakinuskikakun ja se oli kyllä todella hyvää.
Tämä kakku oli kaksikerroksinen ja tehtiin sen pohja kookosjauhoihin joten se oli maidoton, gluteeniton ja ilman pähkinöitä valmistettu raakakakku. Hah, aikamoinen sanahirviö mutta niin paljon parempaa mitä ikinä voisi kuvitella. Se oli jopa niin maukas, että kävin workshopin jälkeen kaupassa ja ostin ainekset sen tekoon kotona!
Kuka kakut saatiin hyytymään niin oli hetki aikaa ja haluttiin tehdä vähän suklaata. Raakasuklaan tekoa mä kokeilin kotona viikko sitten sellaisella valmiilla paketilla mutta nyt tehtiin ihan alusta, kaikki ainekset sekoittamalla. Myös suklaan teko oli todella helppoa! Maustettiin osa pähkinöillä, osa rusinoilla ja muutamiin sekoitettiin minttuöljyä!
Workshop-kurssilaiset valmistivat kolme kakkua. Puolukkakinuski, minttusuklaa ja mustikkasuklaa. Valmiit kakut koristeltiin ja sitten päästiin maistelemaan. Kaikki saivat maistella toistensa kakkuja. Ei muuten paljon jäänyt 😉
Mulla oli todella mukava päivä ja oli ihana tehdä jotain erilaista. Raakakakkuja on nyt hehkutettu niin monesta tuutista, että piti itsekin ottaa selvää aiheesta enemmän. Huomenna meillä on pojan kastejuhla ja sinne olen tilannut aivan todella ihanat, perinteiset kakut. Itse en ole kieltäytyjä siinä mielessä, että ruokavaliossani ei ole mitään raaka-ainetta mikä ei sopisi minulle. Raakakakuista tuskin tarvitsee siis tehdä haastajaa, jos tykkää perinteisestä. Sitä en ymmärrä, miksi ne ei voisi kulkea rinta rinnan. Joskus maistuu kermavaahto, joskus joku maidoton vaihtoehto. Molemmat voivat olla herkullisia! Sitä kumpi on terveellisempää en lähde nyt analysoimaan, sillä huomenna syödään sitä ”tavallista kakkua”. Hyvää sekin! 🙂
Onko lukijoissa raakaleivontaan hurahtaneita?!
Kiitos GreenStreetille workshopista!









































