Kategoriat
Sisustus Yleinen

Päivä Porvoossa

SAMSUNG CSC

Launtaina oli upea aurinkoinen kevätsää ja me lähdettiin Linnean kanssa Porvooseen. Sinne ei aja meiltä kuin puolisen tuntia ja yht’äkkiä ollaan ihan toisenlaisessa kaupungissa. Kuljin kamera kaulassa ja kuvia editoidessa päädyin huikeaan määrään joka on 55 valokuvaa postauksessa. Toki tästä voisi karsia mutta koska kierreltiin ihan turistina kuten kaikki muutkin Porvoon lauantailiikkujat laitan kuvia nyt reilusti teillekin. Mulla oli mielessä tehdä sisustusliikkeistä juttua mutta koska en muutamassa tunnissa ehtinyt perehtymään kaikkeen enkä oikein mihinkään erityisesti tulee tästä postauksesta enemmän vain kaupunkikierros meidän mukana. Maisemien lisäksi yksi ihana juttu sieltä nimittäin löytyi.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Auto jätettiin vanhan sillan toiselle puolelle ja heti kättelyssä oli maisemat aivan upeat. Vanhat talot ovat vain niin suloisia ja kauniita. Käveltiin kirkontörmää pitkin ja tuomiokirkon kellojensoitto toivotti meidät tervetulleeksi. Ilma oli meidän puolella sillä upeampaa päivää olisi saanut etsiä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Porvoon vanhassa kaupungissa on todella paljon sisustusputiikkeja joista minuun makuun moni myy ehkä turhan romanttista, uusvanhaa tavaraa. Jos olet moderniin tyyliin tykästynyt, en osaa neuvoa mihin kannattaisi suunnata mutta ehkä sellaisiakin kauppoja löytyy. Ihka aitoa vanhaa tavaraa ja antiikkia Porvoosta löytyy pienellä etsinnällä, siitä kuvia myöhemmin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kaupungin helmi meidän reissulla oli lelukauppa Riimikko joka oli ”ihan oikea lelukauppa”. Ei Prisman leluhylly tai Toys’r’Us, vaan kauppa jossa on natisevat portaat, keinu sisällä ja kaikkea ihanaa. Täällä olisi voinut olla pidempäänkin mutta tyttären kanssa ei anna budjetti myöten.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Riimikon peräkammari oli satujen valtakunta josta löytyi ihania asuja linnanneidoista kukkatytöiksi. Kruunuja, taikasauvoja, keijunsiipiä ja korurasioita. Kerrassaan ihania juttuja ja meidän ainoa isompi ostos. Näytillä nimittäin roikkui yksi sininen unelma jota ollaan etsitty jo kauan… Elsa-mekko, jossa oli hihat ja kaikki, Linnea oli aivan myyty.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Brunbergin kautta mentiin ByPias vaate- ja sisustuskauppaan ja siitä vielä toiseen karkki(+tee&kahvikauppaan). Herkkuja vastapäätä löytyi antiikkiliike minne sukelsin toiveikkaana mutta petyin hieman. Rakastan etsiä ja katsoa mikä olisi hyvä löytö, mutta tässä kaupassa oli teipillä laitettu kaikkiin tuotteisiin komean hinnan lisäksi merkki ja suunnittelija jos sellainen oli. Ei ole välttämättä kiva lukea joka esineestä että joo, Sarpaneva tarjotin (95€) ja Iittala Ultima Thule lasi tai Festivo kynttilänjalka (40€). Vähän tuntui että menee löytämisen riemu. Ehkä toiset tykkää?

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kierroksen jälkeen mentiin kahville ja siitä hurautettiin kotiin. Oli ihana päivä yhdessä Linnean kanssa ja meillä oli mukavaa äiti-tytär aikaa siinä missä kotiinjääneillä oli isi-pojat aikaa. Olivat ulkoilleet pulkkamäessä ja tehneet ruokaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
kotona tässä ja mun kampaus päivältä, jakausletti 🙂

SAMSUNG CSC

Reissulaisia odotti lämmin siskonmakkarakeitto ja ilta meni lauleskellessa. Let it go, let it go….

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Pakko ehkä mainita, että tein viime syksynä kampanjan Porvoon kaupungin kanssa jossa tutustuin heidän rauhoitu.fi -sivustoon. Silloin mulla ei ollut Porvoosta yhtään omia kuvia niin vaikka kampanja on vanha eikä tämä hyödytä mua mitenkään, haluan linkata vanhan postauksen tähän:

Unelmien kotikaupunki

Ehkä Porvoosta tietoa ja kuvia etsivät, löytävät tästä postauksesta jotain 🙂

Mitä te pidätte Porvoosta? Oli siellä kyllä nättiä. Meinasin jo hurauttaa Albert Edelfeltin rantaan kun ihan vahingossa törmäsin netissä siellä myytäviin rantatontteihin. Mutta en sitten kuitenkaan 😉 Entäs asuuko lukijoista joku Porvoossa?

SAMSUNG CSC

Ps. Onko kukaan bloggaaja tulossa IPR University Centerin SoMe ja juridiikka koulutuspäivään torstaina? Sen ilmoittautuminen on voimassa enää tänään, mutta soittamalla voi varmasti kysyä vielä mahtuuko. Toivottavasti nähdään siellä!

8 vastausta aiheeseen “Päivä Porvoossa”

Itse olen asunut porvoossa 17 vuotiaaksi asti. Ja nyt asun miehen kanssa pari km porvoon rajasta sipoon puolella 🙂 Porvoossa kyllä köyn päivittäin työn takia 🙂 tuttu kaupunki jonka kauneuden välillä unohtaa, mutta kun näkee tämmöisen postauksen niin osaa arvostaa 🙂 ihana paikka!

Kotikaupungissani olet pyörinyt. 🙂 Kaupungin ”hohto” tietysti vähän häviää kun täällä on asunut 30 vuotta mutta jotain toki kertoo sekin ettei kertaakaan ole tehnyt mieli muuttaa pois. Meren läheisyys,ihana luonto ja lähellä oleva pääkaupunki sekä rauhallisuus on mielestäni Porvoon valttikortteja. Ja toki asuntojen hintataso on edullisempi kuin Helsingissä.

Helsingissä asuessani kävin Porvossaa joskus ja täällä Turussa sitte päädyin asumaan Naantaliin yhdeksi talveksi, aika samantyyppisiähän kaupunkeja nuo on. Kiva kuulla, että siellä on niin virkeä putiikkielämä!
En ole aikoihin Naantalissa käynyt, ehkä olisi jo aikakin:)

Täällä Porvoolaistunut entinen Laajasalolainen(!) Hyvin olen viihtynyt uudessa kotikaupungissani, ihana paikka!

Täällä 2008 Vantaalta Porvooseen muuttanut lukija. Käyn päivittäin töissä Helsingissä, mutta matkan kestää koska viihdyn hyvin Porvoossa. Työkaverit kauhistelevst aina työmatkan pituutta mutta mielummin asun omakotitalossa vähän pidemmällä kuin änkeän pieneen asuntoon Helsingissä.
Kylläpä näytti kauniilta porvoo kuvissassi. Kuten joku aiemmin mainitsi, kaupungin kauneuden aina unohtaa kunnes sen näkee jonkun toisen silmin.

Toive: voisitko tehdä videon, miten tehdään jakausletti omaan päähän?

Tässä yksi porvoolainen lukija 🙂 Pari vuotta olen blogiasi seurannut! Tämä on kyllä kiva kaupunki, jonka hyvät ja kauniit puolet pääsee turhan usein unohtumaan. Vanhalla kaupungilla mener ihan ok, varsinainen keskusta on kiven heiton päässä ja se näivettyy vähitellen kuoliaaksi 🙁

Olen lukenut blogiasi melkein alusta asti. Blogisi on ihana ja elämän täyteinen. Tunnut muutenkin kivalta ja rehelliseltä ihmiseltä. Muutimme juuri viime syksynä takaisin tänne kotikaupunkiimme Porvooseen. Asuimme 10v Helsingissä mutta nyt kun on omia lapsia niin kaivattiin lisää tilaa sekä tuki verkostoa lähemmäs. On tämä kaunis kaupunki, tosin aika vähän tulee varsinkaan arkisin liikuttua kaupungilla.

Kommentit on suljettu.