Kategoriat
Lifestyle Matkustus

Parantumaton matkakuume

Uusi matka buukattu Tukholmaan

Kerroin että meidän keväällä varaama risteily Tukholmaan piti perua kun pojan murtumat oli niin tuoreet. Kipeiden käsien kanssa olisi ollut mahdotonta lähteä siinä vaiheessa matkustamaan, joten tuo reissu jäi tekemättä. Matkan peruuntuminen harmitti kuitenkin meitä kaikkia ja vaikka hinnat olivat vähän nousseet nyt keväästä, päätettiin etsiä uusi reissu sinne kun kipsit on saatu pois. Nyt tuo matka on varattu ja pääsemme kesäkuun sijaan heinäkuussa matkaan.

Minne matka ja miksi?

Mun sukulaiset on huomautelleet ja ihmetelleet, että me reissataan kovasti ja toki itsekin myönnän, että sairastan kroonista matkakuumetta. Tunnen oloni parhaaksi kun tiedän, että edessä on joku kiva matka ja uutta nähtävää. Minusta matkustelua ei tarvitse mitenkään perustella. Jos tuntuu siltä että haluaa mennä niin sitten kannattaa yrittää toteuttaa se. Haluaisin nähdä maailmaa vielä paljon kauempaakin kuin Euroopasta, jota ollaan nyt lasten kanssa enimmäkseen reissattu. Pidempiä matkoja on tehty vain muutama kuten viime kesän matka Kaliforniaan. Ollaan mietitty talveksi Thaimaata mutta ei olla vielä tehty mitään päätöksiä. Sinne ei pääse ihan niin pienellä rahalla, kun meitä on kuitenkin viisi lähdössä. Mikähän olisi edullisin mutta silti mielellään suorin lennoin oleva vaihtoehto Thaimaahan? Pakettimatka vai buukkaamalla lennot+hotelli itse? Ja jos teillä on vinkkejä niin mikä olisi kiva kohde lasten kanssa? Olen itse käynyt kerran Krabilla ja tykkäsin siitä, mutta toki paikka oli melko pieni.

Autolla Tallinnaan

Nyt ensilääkkeeksi meillä on yhden päivän automatka Tallinnaan viikon kuluttua. Otetaan auto messiin ihan siitä syystä, ettei esikoisen tarvitse kävellä kipsien kanssa laivaannousuja ja ulostuloja ruuhkassa, eikä kävellä niin paljon. Käydään kaupungilla tai jossain lasten kanssa kivassa kohteessa sitten päivä ja illalla ollaan jo kotona. Tuo lyhyempi reissu ei ole niin raskas joten esikoinenkin innostui siitä. Vielä kun ollaan risteilty paljon niin meillä kertyy Siljan Club One pisteitäkin nopeasti ja saatiin niillä hankittua tuo matka. Samalla päästään ensimmäistä kertaa kokeilemaan MegaStarin Business Loungea, johon kuuluu ruokatarjoilu ja Priority Car -autopaikka. Jännittävää!

Tulevaisuuden lentoja varten tilasin nyt kaikille lapsille myös Finnairin Junior Plus kortit, kun he uudistivat ohjelmaa. Meillä on perheen yhteinen Friends&Family-ryhmä jota hallinnoin ja siellä voi siirtää pisteitä toisille jne. Esimerkiksi viime vuoden reissu Wieniin ostettiin Finskin pisteillä. Nyt olen odotellut, että tulisi taas hyviä pisteillä&rahalla-tarjouksia Finnairille, niitä ei ole vähään aikaan näkynyt. Nyt kun omat opinnot on niin loppusuoralla niin voisin hyvin matkustaa viikollakin eli löytää helpommin lentoja jos kävisi jossain pienellä kaupunkireissulla syksyn tai ensi kevään aikana.

Miten pääsee edullisesti matkaan?

Mun omat vinkit on tosiaan tuo keskittäminen ja eri firmojen pisteiden kerääminen. Myös lahjakortteja saa monesti kaupan päälle erilaisista paikoista. HopLop-synttäreiltä sai Siljan kortin kerran sekä Mammuttimarkkinoilta kun ostokset oli yli 200€ (kuitteja sai yhdistää). Nyt ostin lapselle lipun Asuntomessuille kun saan itse blogin kautta liput meille aikuisille. Kun osti ennakkolipun Asuntomessuille sai siitäkin lahjaksi risteilylahjakortin, jolla voi buukata reissuja todella edullisesti, esimerkiksi neljän hengen Promenade-hytin 40 eurolla. Sitten kun matkustaa, kertyy taas omia pisteitä joilla voi maksaa osan matkoista. Ainakin meillä pisteitä kertyy tosi nopeasti kun meitä on niin monta.

Mutta nyt taas nauttimaan ulkoilmasta ja saunan sytytyspuuhiin. Mökillä ollaan ainakin vielä ilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.