Kategoriat
Lifestyle Matkustus

Rantatontti pari tuntia Helsingistä?

Tontti- ja kesämökkikuume koettelee

Mainitsin varmaan joku postaus takaperin siitä, että meillä on kärsitty mökki- ja tonttikuumeesta jo pitkään. Ollaan vuosia haaveiltu omasta paikasta, jonne voisi hurauttaa perjantaisin töiden päätteeksi ja viettää viikonloppuja talvella ja viikkoja kesällä. Olen käynyt vuosien aikana katsomassa kymmeniä ja kymmeniä paikkoja Etelä-Suomen alueella. Olemme katselleet valmiita mökkejä sekä pelkkiä tontteja. Rannallisia ja muutamia paikkoja ilman. Toistaiseksi yksikään ei ole ollut juuri sellainen mitä haluaisimme ja etsintä jatkuu edelleen.

Merenrantatontti Siuntiossa
Kalliolampitontti Lohjalla
Sama tontti keväämmällä
Hirsimökki Salossa
Salon mökin maalaismaisema
Vanha puusaha Kiskossa
Metsätontti tien varressa
Valmis mökki Sammatissa

Tässä kuvia vain muutamista, jotka ovat kiinnostaneet niin paljon että on ajettu katsomaan. Kuitenkin jokaisessa on ollut jotain, minkä vuoksi paikka ei ole ollut oikea. Joko se on hinta tai sitten ilmansuunta, koko, vesistö tms. mikä ei ole ollut mieleinen. Haarukkana meillä on ollut maksimissaan noin kahden tunnin ajomatka Helsingistä ja mielellään kauniin vesistön äärellä. Olemme laputtaneet haluamamme alueen kauppojen tauluja, laittaneet joka vuosi ilmoitukseen Toriin ja selanneet tuntitolkulla Etuovea ja Oikotietä.

Kaiken etsimisen ja ajamisen jälkeen on pakko todeta, että oman mökkipaikan löytäminen ei ole helppoa puuhaa. Saa nähdä minä vuonna tärppää.

Yhden mökin ranta suoraan pihasta

6 vastausta aiheeseen “Rantatontti pari tuntia Helsingistä?”

Vinkkinä sellainen, että jos hyvä tontti/kesämökki löytyy, muistakaa tarkastaa maakuntakaava ettei lähivuosina ole tulossa mitään erikoisempaa hanketta alueelle. Itse tein virheen, että en katsonut, ja nyt vuoteen 2025 mennessä asun kahden voimalinjan vieressä. Kiinteistön arvo tipahti kuin lehmän häntä.

Voi että miten kurjaa! Kiitos vinkistä. Isoissa kaupoissa saa olla kyllä varovainen ja pitää ottaa monta asiaa huomioon. Todella harmi, että tontin arvo laskee sinun kaupoissa. En ole itsekään ottanut kaavoista noin tarkasti selvää vielä yhdenkään kohteen kohdalla.

Oltiin katsottu nämä, kiitos kuitenkin vinkistä! Tässä kevättä kohden kohteita tulee varmasti lisää myyntiin, niin pitää olla silmät auki 🙂

Ollaan jonkun verran katsottu mutta enemmän järvien rannoilta. Mun kummivanhemmilla on mökki Pyhtäällä niin se olisi siitä kiva paikka kyllä 🙂

Kommentit on suljettu.