Kategoriat
Ruoka

Suloiset jätskitikkarit ystävänpäiväksi

Ystävänpäivä lähestyy ja se mielessä kokeiltiin lasten kanssa miten jäätelö taipuu koristeellisiin jätskitikkareihin. Nämä sopivat hyvin myös ystäville etenkin tuollaisella sydänkoristelulla tai juhlien keskipisteeksi, kun haluaa tuunata jäätelötarjoilun asteen hauskemmaksi. Pingviinin kermajäätelöiden valikoima litran paketeissa on aivan valtava yli viidellätoista eri maulla, ja meidän tikkareissa keksien väliin päätyi laktoositon toffee-kinuski. Aivan yhtä hyvin väliin olisi voinut kokeilla vaikka polkaa tai minttua perinteisempien makujen kuten suklaan tai mansikan sijaan.

 

JÄTSKITIKKARIT

Pingviinijäätelöä

pieniä keksejä

sokerikuorrutetta ja nonparelleja

pillejä

Anna jäätelön hieman pehmetä. Laita kahden keksin väliin lusikallinen pehmeää jäätelöä ja paina päälle kevyesti toinen keksi. Paina jäätelöön jäätelötikku tai leikkaa mehupillistä sopiva pätkä jäätelötikuksi. Kokoa tikkarit nopeasti ja laita ne takaisin pakastimeen tunniksi tai pariksi. Viimeistele jätskitikkarit sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.

Mun piti käydä kaupassa hakemassa pienempiä keksejä ennen näiden tekoa, mutta lapset eivät malttaneet kun kaapista löytyi isoja digestive-keksejä. Kokeiltiin reseptiä näillä ja me koristeltiin kymmenen keksiä eli tehtiin viisi jätskitikkaria. Pienempiä keksejä olisi helposti koristellut tuplamäärän ja uskon, että ne ovat helpommin syötävissä ”yhdellä puraisulla”. Ulkona sattui niin kova pakkaskeli, että jäähdytettiin meidän jättiversiot lautasen kanssa ulkona. Pingviinin sivuilta löytyvästä reseptistä näkee, miltä jätskitikkarit näyttävät kohtuullisemmassa koossa. Sen löydät täältä: https://www.pingviini.fi/jatskitikkarit/ Samalta saitilta löytyy paljon muitakin maukkaita reseptejä.

Maukasta viikonloppua ja tulevaa ystävänpäivää teille!

6 vastausta aiheeseen “Suloiset jätskitikkarit ystävänpäiväksi”

Oi nam ku näyttää hyvältä,pitää joskus tehdä 🙂

Whaaaat?! Onko polka jätskiä olemassa? ? en ole itse vielä törmännyt missään.

Kommentit on suljettu.