Kategoriat
Yleinen

Tiramisu på svenska

SAMSUNG CSC

Huomenna olisi ruotsin esitelmä jonka aiheena on yhteiseen reseptikirjaamme Tiramisun resepti. Ajattelin olla kätevä ja jakaa samalla ohjeen täällä kun se on nyt koneella valmiina.

TIRAMISU (Tìramisù – ”lyfta mig upp”)

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt med krämig mascarpone  som är italiensk färskost, med söta avlånga savoiardkex och ibland även smaksatt med någon likör.  Receptet är inte svårt att göra och Tiramisu smakar till alla.

Tid: 20 min + tid i kylskåpet

4 portioner

Ingredienser:

 

2 st ägg, separerade gulor och vitor

4 msk strösocker

(2 msk amaretto)

225 g mascarpone

24 st   savoiardkex

1.5 dl starkt kallt kaffe

1 msk kakao till pudring

 

Gör så här:

 

  1. Vispa ägg-gulorna med socker.
  2. Vispa ner osten.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
  4. Blanda kaffe och likör i en djup tallrik. Dränk hälften av i kaffeblandningen
  5. Lägg kexen i en form.
  6. Bred hälften av smeten över kexen.
  7. Lägg på resten av våta kexen.
  8. Bred på resten av smeten.
  9. Låt stå i kylen över natten eller åtminstone några timmar.
  10. Före serveringen sikta över ett täckande lager av kakao.

 

Kuvassa mun veljenpojan syntymäpäivien Tiramisukakku ja reseptistä tulee kuitenkin vähän pienempi. Kääks, toivottavasti esitelmä menee hyvin!