Kategoriat
Matkustus Perhe & suhteet Yleinen

Vielä Wienin matkavinkit

Tässä tulee varsinainen matkapostaus Wienistä. Minähän fiilistelin jo ennen matkaa mitä haluaisin nähdä ja kokea ja ainakin osa niistä toteutui. Suurin haaveeni oli päästä Hofburgin linnaan Sisi Museoon, sillä olen Itävallan Keisarinna Elisabethin eli suomalaisittain Sissin suuri fani Romy Schneiderin tähdittämien elokuvien myötä. Halusin nähdä millainen kuninkaallinen palatsi oikeasti on ja millaista elämää he elivät.

Ihan alkuun museossa oli nähtävillä Silver Collection eli kaapeittain astiastoja sekä pöytähopeita joita hovissa käytettiin. Niiden määrä oli mykistävä ja astiat olivat todella kauniita ja yksityiskohtaisesti maalattuja, täynnä kultaa ja koristeita.

Näytillä oli myös Sissin käyttämiä juhlapukuja ja päivämekkoja sekä kaikenlaista arkeen liittyvää pientä tavaraa. Hyvin mielenkiintoinen oli myös keisarillisten asuintilojen kierros, jossa sai nähdä minkälaisissa huoneissa he asuivat ja työskentelivät Itävallan keisari Frans Joosef I:n kanssa. Näitä huoneita ei saanut kuvata niin niistä minulla ei ole kuvia. Näin kuitenkin Sissin asuintilat, jumppahuoneen puolapuineen, keisarin työhuoneen sekä monta muuta huonetta joita he asuttivat valtavasta palatsista.

Hofburgia ja Sisi Museota suosittelen kaikille kuninkaallisten historiasta kiinnostuneille sekä myös lasten kanssa matkustaville sillä ainakin tuo vaatteiden ja asuintilojen näkeminen oli meidän lasten mielestä mukavaa. Heitäkin kiinnosti miten keisari ja keisarinna ovat eläneet palatsissa.

Wienin vanhan kaupungin keskustassa eli Innere Stadtissa nähtiin Stephansdom eli Pyhän Tapanin tuomiokirkko. Sen salmiakkikuvioitu katto on kattotiilistä ja korjattu viimeksi vuonna 1952. Goottilaistyylinen kirkko on 1200-luvun jälkeen kokenut monia muutoksia etenkin sisätilojen osalta. Kirkon julkisivussa oli meneillään nytkin jonkinlaista korjaustyötä mutta katedraali oli siitä huolimatta vaikuttava.

Koko Wien avautui merimaailma Haus des Meeresin kattotasanteelta joka kiersi koko rakennuksen ympäri avaten maiseman kaikkiin ilmansuuntiin. Jättimäinen akvaario ja erilaisten vesieläinten maailma oli todella mielenkiintoinen perhekohde ja näimme niin krokotiin kuin valtavia anakondia sekä haikaloja. Merimaailmassa oli upean värisiä trooppisen veden kaloja, kilpikonnia ja näiden päälle kaikenlaista rekvisiittaa kuten suurten haikalojen hammasluustoja. Minusta tämä akvaariotalo oli mukava kohde jossa katsottavia ikkunoita riitti ja jokaisessa kerroksessa kymmenestä oli aina mielenkiintoista nähtävää.

Haus des Meeresin takana oli mukava leikkipuisto ja paikka sijaitsee muutenkin todella mainion ostoskadun Mariahilferstrassen sivukujalla. Lähin metropysäkki oli aivan kulman takana ja visiitin voi yhdistää esimerkiksi alla olevaan Sacherkakkupalaan Aida kahvilassa.

Wienissä kevät oli jo paljon pidemmällä vaikka reissumme oli helmikuun loppupuolella. Luinkin jostain, että Wien on hyvä matkakohde ympärivuoden ja kun itse reissasimme tällöin ”pimeään aikaan” kun ei ole mitään erityistä ja sää oli näin hyvä niin en näe kyllä talvikuukausina matkustamisessa mitään huonoa. Keväämmällä tällaisessa puistossa olisi voinut istua pidempäänkin.

Jos vielä pääsen Wieniin joskus kesällä, haluan nähdä Schönbrunnin linnan ja palatsin puutarhan. Sitä kuninkaalliset asuttivat kesäkuukausina joten se on ehdottomasti koettava kaikessa kukoistuksessaan.

5 vastausta aiheeseen “Vielä Wienin matkavinkit”

Minusta hintataso oli lähellä Suomen hintoja, lukuunottamatta ruokaa joka oli edullisempaa. Tein itse lastenvaatteista hyvin edullisia löytöjä myös eli niitä sai halvemmalla kuin täällä mutta muuten museot ja hotellit olivat samaa hintaluokkaa kuin kotimaassa. Ei siis yhtä edullista kuin Euroopan kaupungeissa yleensä. Sissin linnaa suosittelen kyllä, se oli hieno!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.