Kategoriat
Perhe & suhteet Sisustus

Ensimmäiset vauvanvaatteet pesty

Nurkkaus valmiina vanhempien makkarissa

Me tehtiin ennen talvilomaa suursiivousta ja järjestelyä yläkerrassa, että saatiin jälleen meidän vanhempien makuuhuoneeseen vauvalle paikka. Pinnasänky on ollut viime vuodet viereisessä lastenhuoneessa ja sielläkin pehmolelujen varastona mutta kasattuna kuitenkin, koska ajattelin että jos vielä yksi lapsi saadaan niin en jaksa purkaa sitä välissä. Alkuraskaudessa siirsin sen meidän makuuhuoneeseen mutta vasta nyt saimme tyhjennettyä vauvalle yhden lipaston ja siirrettyä kirjahyllyn toiseen paikkaan, että vauva saa tilaa tuolta meidän huoneesta. Meidän talossahan on neljä makuuhuonetta eli tilanne on sellainen, että nuorin on ensimmäiset vuodet meidän makuuhuoneessa ja siirtyy sitten toiseksi nuorimman huoneeseen jossa on kerrossänky. Ajatuksena on että kaksi nuorinta jakaa huoneen ja isommilla on omat huoneet.

Kaikki isommilta säästössä

Kovinkaan paljon hankintoja ei neljäs lapsi tarvitse kun meillä on lähes kaikki hyväkuntoinen ja vielä käytettävä tavara säästössä. Pinnasänky, mobile, lelut, vuodevaatteet sekä ensihaalarikin löytyy, joka on kaikilla lapsilla ollut sama sairaalasta kotiutuessa. Tutteja, sukkahousuja, vaippoja ja liivinsuojia pitää kuitenkin ostaa eli lähinnä käyttötavaraa tai vaatteita jotka ovat jo kuluneet puhki. Isoista tarvikkeista tosiaan se autopostauksessa mainitsemani kaukalo ja telakka ovat ainoa asia mikä uupuu jos saan vanhat vaunut vielä kertaalleen entisöityä. Ne ovat vuoden 2007 Teutonia Prestige yhdistelmävaunut ja olleet siis jo kaikilla lapsilla käytössä.

Ei enää pikkukeskonen

Kävin viikon alussa äitipolilla ultrassa ja painoarvio oli 1700 grammaa ja kaikki näytti hyvältä. Kyllähän tässä nousee jo vauvakuume pikku hiljaa ja tulee mieleen, että minkälainen vauva siellä mahassa oikein onkaan. Laskettuun aikaan on kaksi kuukautta ja jo ensi kuussa vauvasta tulee täysiaikainen. Meidän laskettua aikaa veivattiin siinä alussa huhtikuun lopun ja toukokuun alun välillä niin ehkä tämä ei kovin pitkälle toukokuuhun mene. Näille viikoille pääsy tuntuu mukavalta kun tietää, että mahassa on jo vauva joka todennäköisesti pärjäisi tässä maailmassa. Nyt vain rauhassa pari kuukautta eteenpäin kuten isompienkin kanssa, meillä on kun on kaikki syntyneet ihan lasketun ajan tienoilla. Sitten tavataan meidän rakas ja saadaan nallepukuun täytettä!

Täällä odotetaan jo sinua!

10 vastausta aiheeseen “Ensimmäiset vauvanvaatteet pesty”

Onnea!
Meillä on nyt päästy yli puolivälin ja odottajan aika on välillä nopeaa ja toisinaan hidasta. Uskon kuitenkin, että kohta kannattaa alkaa laittaa meillekin jo vauvanurkkaa, koska aika tulee kuitenkin menemään äkkiä. Kyseessä on ensimmäinen, joten varastoista ei ole apua. Yritän kuitenkin hankkia mahdollisimman paljon käytettynä ja kavereilta kierrätettynä, mutta sänky ja vaunut varmaan uutena.

Onnea sinnekin! Äkkiä se lopulta menee ja juuri laitellessa vauvan juttuja huomaa että viikot vierii. Varmasti ihanaa ja jännittävää odottaa esikoista <3

Vastaa

Mikä ihmeen kommentti tuo on?! Terve ja normaali eivät ole synonyymeja. Määrittele ”normaali”? Kun vain lapsi syntyisi elävänä ja rakastettuna, niin siinä olisi jo enemmän kuin tarpeeksi. Ai että kun oikein kiehahti vatsanpohjassa noin ajattelematon tai muuten vain katkera kommentti.

Millaisia kommentteja ihmiset viitsii ja jaksaa tänne kirjoittaa?! Ja miksi? Ehkä olet kateellinen, kun Annalla näyttää sujuvan niin normaalisti arki perheensä kanssa 🙂

Mukavaa loppuraskautta! Meidän toisella lapsellamme laskettuaika lähes samaan aikaan kuin teillä 🙂

Ainakin lapselle opetetaan käytöstapoja ja toisten ihmisten kunnioitusta tässä rakastavassa kodissa! Pieni treenaus näistä asoista ei tekisi Ritu pahaa sinulle!

Ihanaa loppuodotusta Anna sinulle <3

Harvoin nykypäivänä somessa mikään enää yllättää, mutta nyt jäi kyllä haavi auki..

Kiitos kaikille muille, valitettavasti en ehtinyt ensimmäisenä itse. Nämä Ritun häiriköivät kommentit menee kyllä jatkossa suoraan roskakoriin, sen verran monta on tullut jo ja yhtä asiattomia.

Vastaa

Paljon onnea ja tsemppiä loppuraskauteen. Blogisi on mukavan myönteistä luettavaa, kiitos! Olisi kiva joskus kuulla ajatuksiasi äitiydestä ja jaksamisesta useamman lapsen kanssa. Olen aina haaveillut isosta perheestä, mutta pärjääminen mietityttää.

Ihanaa että olette jo noin hyvillä viikoilla. Toivotaan, että loppuaikakin sujuu hyvin, ja sitten pääsette tutustumaan taas ihan uuteen perheenjäseneen! <3 Isommille sisaruksille on varmaan kiva tunne, että heidän tuleva pikkusisaruksensa käyttää samoja kamppeita, joita he ovat itsekin käyttäneet – meillä se ainakin on ollut jotenkin yhdistävä ja ylpeyttä tuova tekijä lasten välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *