Kategoriat
Ruoka

Fenkolilla maustettu kermainen lohikeitto

Kalakeitto on mun raskausajan ruokahimo

Voisin syödä kalakeittoa vaikka miten usein ja nyt raskausaikana olenkin nauttinut sitä ehkä kerran viikossa. Tein eilen ison kattilallisen kalasoppaa, josta lämmitin tänään myös lounaan. Keittoa kannattaakin tehdä kerralla isompi satsi, sillä se uppoaa yllättävän nopeasti isommassa perheessä. Itse tykkään hirmuisesti keiton kanssa nauttia palan leipää ja kun kävin ostamassa tuoretta kalaa niin huomasin, että Herkussa oli myynnissä Levainin ihania juurileipiä. Sellaisen kanssa keitto maistuu erityisen hyvältä. Tässä keitossa sen erityisen maun tuo Puljongin kalaliemi yhdistettynä fenkoliin. Kannattaa kokeilla molempia, sillä liemestä tulee näillä erityisen hyvä. Keitto toimii varmasti myös kirkkaana kalakeittona vaikka meillä joukkoon menikin laktoositonta kermaa. Toivottavasti reseptistä on iloa myös teille, sillä tämä on meidän perheemme suosikkiruokia!

Kermainen lohikeitto

1,5 kg perunoita
1 sipuli
4 isoa porkkanaa
3pss keittojuureksia
10 mustapippuria
10 maustepippuria
puolikas fenkoli (isosta) tai yksi pieni
1 kg lohta kuutioina
4 dl kuohukermaa
suolaa myllystä
2-4 laakerinlehteä
1 l kalalientä (mulla Puljonki kalaliemi)
vettä niin että juurekset peittyy
1 kalaliemikuutio
1 ruukku tilliä

Kuori perunat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Porkkanat kannattaa pilkkoa perunoita pienemmiksi (n. 1/4).
Kuori ja hienonna sipuli ja fenkoli.
Kaada edellisten päälle litra kalalientä ja sen lisäksi vettä niin, että peittyy.
Lisää joukkoon pippurit ja laakerinlehdet kun seos kiehuu.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ovat lähes kypsiä ja lisää keittojuurekset.
Muutaman minuutin kuluttua voi lisätä kerman, antaa kiehahtaa ja sen jälkeen lisätä lohikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kala on kypsää (ihan hetkessä).
Tarkista suola ja lisää tarvittaessa myllystä.
Hienonna valmiin keiton pinnalle nippu tilliä.