Kategoriat
Lifestyle Terveys & hyvinvointi

Toinen kolmannes on kohta taputeltu

Hyvin sujunut raskaus on mennyt siinä sivussa

Nyt neljättä odottaessa raskautta ei pohdi kaiken aikaa kun kaikki on niin tuttua. Pienet vihlomiset tai puskaan oksentamiset on sen verran tuttuja juttuja, että ne eivät säikäytä tai aiheuta sen kummempaa kauhistelua. Raskauteen kuuluu monenlaisia kasvukipuja, kolotuksia ja kehon muuttumista.

Yksi asia mikä on aika ihanaa on se, että raskausaikana sitä myös antaa itselleen luvan höllentää tahtia.

Kun lapset lähtevät ulos niin en välttämättä siivoa koko aikaa vaan saatan makoilla hetken ihan rauhassa kyljelläni ja kerätä voimia. Keho tarvitsee lepoa eri tavalla kuin aikaisemmin, eikä siitä kannata kantaa huonoa omatuntoa. Kyllä sitä taas hetken kuluttua ehtii siivoamaan ja laittamaan ruokaa.

Raskausviikko 25 on alkamassa

Nyt kun toinen kolmannes on enää muutamaa viikkoa vajaa, huomaan että vatsa on ottanut kasvuspurttia. Vielä muutamia viikkoja sitten se katosi löysän paidan helmoihin mutta nyt tyköistuvassa vaatteessa paljastuu puolikas jalkapallo. Viimeinen kolmannes viekin sitten vatsanympäryksen uusiin sfääreihin ja sitä miettii, että miten paljon se voikaan enää kasvaa vaikka joka viikko mittaa tulee lisää. Kuulun vielä siihen kastiin, joilla vauvavatsasta tulee hyvin kookas enkä usko, että tämä raskaus tekee poikkeusta. Nyt kasvun myötä vatsa onkin alkanut aika nopeasti painamaan. Mulla on jonkunlaisia kasvukipuja tai kiinnikkeitä tuolla alavatsalla, joita kiristää aikalailla ja etenkin nopeat liikkeet vihlovat kovasti. Sellaisista tuikahduksista huomaa, että ollaan kääntymässä viimeiselle kolmannekselle jossa vatsa alkaa todella tuntumaan. Myös vauvan liikkeet ovat jo aikamoista jumppailua, joka tuntuu ja näkyy ulospäin.

Odotusta on kuitenkin jäljellä nelisen kuukautta joten ihan rauhassa tässä vielä kasvatellaan vatsaa ja vauvaa. Toivottavasti kaikki sujuu yhtä hyvin kuin tähänkin saakka <3

2 vastausta aiheeseen “Toinen kolmannes on kohta taputeltu”

Kiitos, kauniisti sanottu! <3 Raskaus on aina niin erityistä aikaa.

Kommentit on suljettu.