Kategoriat
Yleinen

Ihan yksittäisiä asioita

SAMSUNG CSC

Voi vietävä miten kiire tappaa luovuuden. Tuntuu, että velvollisuudet on ihan omiaan estämään kaikkien huikeiden blogipostausten synnyn. Silti roikun luonnostilassa kun kamalasti tekisi mieli kirjoittaa. Kirjoittamisessa on kyllä puolensa. Se tuntuu helpottavan levotonta fiilistä, mutta toisaalta kun on blogannut pitkään on välillä itsekritiikki niin korkealla ettei halua julkaista ihan jonnin joutavaa kirjoitusta vaikka nämä ovatkin pääasiassa aivan hömppää.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Siksi ajattelin koota tähän kahdeksan sen verran yksittäistä joutavaa asiaa, että niistä ei saa asiaa kokonaisen postauksen verran, mutta ovat silti olleet mielessä. Tässä siis random-järjestyksessä.

  1. Mulla on ollut jo kolmen vuoden ajan domainit annaliljeroos.fi, .com ja .net sekä toobigtobeme.fi, .com ja .net. Just in case 🙂 Tärkeät domainit kannattaa aina varata. Tällä hetkellä ne ohjaantuvat mun blogiin.
  2. Vietän vapun mökillä eli mökkikausi alkaa pian! Kesällä lapset tulevat olemaan päiväkodista pitkällä, yli 3kk kesälomalla. Mä en aio tehdä mitään muuta kuin olla perheen kanssa! (hahaa, we’ll see)
  3. Palautin veroilmoituksen vähän myöhässä mutta luojan kiitos, se on palautettu. Taitaapi tulla tänä vuonna mätkyjä sillä elinkeinotoiminnan tuloja on ollut hankala arvioida.
  4. Kävin opintotoimistossa tänään, mutta en saanut kolmannesta lapsesta lisää opintoaikaa, sillä lapsilukuun oli opintoajassa kiintiö. Se meni kahden kohdalla 😀
  5. Hain elintarviketeknologian maisteriohjelmaan nyt kun valinta piti tehdä. Hakemukset käsitellään toukokuun lopussa. Jännittävää!
  6. Hörähtelen usein muiden blogikirjoituksille mutta en juuri koskaan kommentoi, ainakaan ikäviä. Viimeisimpiä huveja oli Mirva Anna Marian rahapostaus ja sen kommenttiboksi.
  7. Oon murehtinut vähän isompaa asiaa, jota ei tietysti kannattaisi murehtia mutta pelkään, että tämän nuorimman kohdalla ei päästä yhtään helpommalla kielenkehityksen pulmien kanssa. Noh, viitotaan siis edelleen ja pitää lätkiä kaikki kuvat jääkaapin oveen yms. tukitoimet.
  8. Antton täytti tänään 10 vuotta! <3 Meidän esikoisvauva-hauva <3 Rakas pieni nokinenä alkaa olla harmaahapsi. Valitettavasti koiravakuutus lakkasi kun 10 vuotta tuli täyteen.

SAMSUNG CSC

Että näin. Mukavaa viikkoa kaikille!

8 vastausta aiheeseen “Ihan yksittäisiä asioita”

Hauska, vähän erilainen postaus. Mä kommentoin myös harvoin, enkä koskaan kysele et mikä vaate ”ku toi on ihana”, mut nyt sen teen: mistä toi musta päällys”takki”? Tosi kivannäköinen, mulla myös toi marimekon tunika ni näytti natsaavan kivasti siihen! 🙂

Aina unohdan vastata tähän mutta nyt muistin. Toivottavasti löydät vastauksen vielä 🙂 Se on nimittäin Nanson takki. Todella kiva leikkaus siinä!

Vastaa

Moi! Minkälaisia tukitoimia tarkoitat kielenkehitykseen? Meillä on suurinpiirtein saman ikäinen, kesällä 2 täyttävä poika, erittäin hyvin ymmärtää ja hoksaa, mutta sanoja/puhetta ei tule… Välillä tulee tilanteita, joissa hänellä hermo pettää kun äiti ei ymmärrä mitä toinen haluaisi. Olisko näistä kuvista yms apua? ?

Kuvia tosiaan voi käyttää apuna ja tukiviittomia jos osaat. Kun viesti tulee useammalla tavalla: ääni, kuva ja visualisointi niin silloin väylä on tietysti suurempi. Jos lapsella on ”kieli jalan alla” eli on hankaluuksia tuottaa puhetta tms. voi kuvien osoittelu olla yksi väylä millä kommunikaatio lähtee paremmin liikkeelle 🙂 Omasta kokemuksesta kun näitä tuli käyttöön niin se hermostuminen väheni selkeästi. Enkä siis tarkoita lainkaan pelotella, meillä on vain perheessä ollut näitä pulmia jo aiemminkin. On myös täysin luonnollista, että alle 2-vuotias ei vielä tuota kovinkaan paljon puhetta.

Vastaa

Moi! Maisteriopintomaininnastasi tuli mieleen postausidea: olis kiva kuulla sun ammatillinen näkökulma (jos sellanen löytyy :)) raskausajan ruokavaliosuosituksiin! Näin ekaa lasta odottaessa pohdin kovasti esimerkiksi listeriariskin todennäköisyyttä. Ootko opiskelujen myötä saanu tähän jotain lisäviisautta ja muuttiko opinnoissa saatu tietämys sun omaa ruokavaliokäyttäytymistä raskauaikoina? Voi toki olla että oon ymmärtäny väärin sun opintojen sisällön tai että oot jo tästä joskus kirjoitellu, näissä tapauksissa tämän kommentin voi unohtaa 🙂

Älkää huoliko naiset, täällä on 2v 4kk poika, jonka sanavarastoon kuuluu o-ou ja nam nam 😀
Jo vuosi sitten moni kyseli, että mitä sanoja tulee. En ollut yhtään huolissani, koska poika on todella kova liikkumaan ja motorisesti ikäistään reippaasti edellä. Hän myös ymmärtää aivan kaiken mitä hänelle puhutaan. Esimerkiksi kerran sanoin tytölleni, että mihis sun kengät on taas jäänyt (olivat keskellä eteisen lattiaa). Ja silloin alle 2-vee poika juoksi siltä seisomalta eteiseen ja kävi siirtämässä siskonsa kengät kaappiin 😀
Mutta nyt täytyy myöntää, että olen alkanut odottamaan puhetta. Edelleenkään en ole huolissani mutta olisihan se nyt kiva, että vois alkaa kommunikoimaan muutenkin kuin epämääräisillä örähdyksillä ja käsillä. Mutta ymmärretyksi hän tulee aina, ehkä siksikään ei ole viitsinyt alkaa puhumaan 😀
Puheterapiaan on kyllä tässä kuussa aika, ehkä mekin pääsemme viittomien pariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.