Kategoriat
Yleinen

Kokemuksia gluteenittoman kokeilusta

SAMSUNG CSC

Kaupallinen yhteistyö: Fria

Kerroin edellisessä kirjoituksessa, että Fria haastoi mut kokeilemaan gluteenitonta ruokavaliota viikon ajan. Sain yhteistyöehdotuksen jo joulukuun puolella ja silloin päätin ottaa kokeen tosissani ja viikon sijaan olen kokeillut sekä maidotonta että gluteenitonta ruokavaliota jo yli kuukauden verran. Ensimmäiset viikot menivät täysin ilman viljatuotteita ja sen jälkeen otin mukaan gluteenittomia viljoja sekä Frian leipätuotteita. Kun sain maistaa leipää ja jopa leivonnaisia, ymmärsin että gluteenitonta ruokavaliota noudattaessa ei oikeastaan tarvitse luopua mistään. Tiedän, että lukijani ovat ensisijaisesti kiinnostuneita terveellisistä tuotteista mutta haluan mainita, että gluteenittomasti voi myös herkutella esimerkiksi Frian sitruunamuffinein tai mutakakun kera.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vuokaleivistä uusia makuja ovat Porkkana- ja ruusunmarjaleipä sekä Puolukka- ja karpaloleipä mutta oma suosikkini oli pehmeä Chia-siemensämpylä. Väliin ei tarvitse kuin suolalihaa tai kalkkunaa vihannesten kera, niin omat makuhermoni ovat tyydytetty. Äänestyksessä esitetyistä vaihtoehdoista herkullinen lohileipä vei murskavoiton. Kiitos kun kommentoitte niin runsain joukoin arvontaan. Gluteenittomat herkkusämpylät postauksen arvontaan tuli yli 300 kommenttia ja onnekkaaksi voittajaksi arpoutui sissi ! Laitatko minulle yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen: toobigtobeme (at) gmail.com Onnea sissi sinulle voitosta! Palkintosi on 50 euron arvoinen lahjakortti vähittäisruokakauppaan, jolla pääset tutustumaan Frian tuotteisiin.

Näyttökuva 2016-02-02 kello 18.28.20

Varsinaisesti ruokavaliokokeiluni on nyt suoritettu mutta jatkan tällä tiellä toistaiseksi. Oloni on hyvä ja kevyempi ja haluan katsoa onko jotain vielä tulossa. Perjantaina starttaavalle lomareissullekin tilasin lentokoneeseen gluteenittoman aterian. Sitä en tiedä miten all inclusive noutopöydässä käy Lanzaroten lämmössä kun en ole keliaakikko kuitenkaan. Toivottavasti ruoat ovat merkitty hyvin ja voin noudattaa siellä samanlaista ruokavaliota kuin kotonakin, aavistuksen rennommalla twistillä. Loma on aina loma mutta en halua heittää kaikki timmikuun tuloksia hukkaan helmikuussakaan 😉

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kuvissa meidän eilistä iltapalaa ja Eliel leiväntekopuuhissa. Kaksi päivää jäljellä Lanzaroten lämpöön, jee!

SAMSUNG CSC

10 vastausta aiheeseen “Kokemuksia gluteenittoman kokeilusta”

Hyvältä näyttää! Ihan oikealta leivältä :). Mulla on Alku mennyt toistaiseksi riisikakkulinjalla, enkä eilenkään kaupassa näitä muistanut, ens kerralla sitten :).

Ihanaa ja aurinkoista lähestyvää lomaa!

Heippa Anna!
Blue Village Flamingo Beach Resortissa ainakin El Chefissä ja Green&Grill´ssä on todella hyvin merkitty, mitä allergeeneja ruoat sisältävät. Bella Vista ravitolasta en tiedä, kun emme siellä käyneet syömässä, vaikka se kuuluikin all inclusiveen. Itsellä oli gluteenin lisäksi myös maito ja kananmuna pois ruokavaliosta niin jäi kyllä suuri osa tarjonnasta käyttämättä. Ei silti nälissään tarvinu olla 🙂
Mahtavaa lomaa teille! 🙂 <3 Hotelli oli todella hyvä kaikinpuolin! 🙂

Mun mielestä gluteenittomassa ja maidottomassa ruokavaliossa on se idea, että etsitään luontaisesti gluteenittomia/maodottomia ruokia. Jos ruokia suodattaa sen perusteella, jäljelle jää enimmäkseen kasvikset ja liha. En usko, että jos pullan vaihtaa gluteenittomaan, se hirveästi auttaa.

Luontaisesti gluteeniton ruokavalio on varmasti monelle hyvä, mutta kannattaa muistaa että ehkä joku toinen voi koostaa oman ruokavalionsa eri tavalla. Pulla on varmasti aina pulla, on siinä sitten käytetty gluteeniviljoja tai sitten ei 😉 Painonpudotustarkoituksessa ne kannattaa toki jättää hyllylle. Vähän arvelinkin että tulee tällaista palautetta kun laitan muffinsin kuvan, mutta otin riskin.

Vastaa

Moikka!

Jokseenksin samoilla linjoilla Anniinan kanssa. Mielelään ollaan sitten luontaisesti gluteiinittomalla, koska useimmat ”korvikkeet” eivät ole ravintoarvoiltaan parempia, vaan monesti huonompia kuin tuotteet joita niillä on korvattu. Toki määrät, kuinka paljon ”korvikkeita” käyttää myös vaikuttavat. Kerrotko täällä, millaista pudotusta olet saanut tähän mennessä Alku-ruokavalion avulla? Itsekin aloitin tuon Alku-ruokavalion, jokseenkin haasteellista vaikka olen jo ennen aloittamista ollut miltei maidoton ja gluteiiniton (siis myös viljaton, käyttäen kauraa). Ruuat tuntuvat toistavan helposti samaa ja hiukan tekisi mieli jo jotain makeaa herkkua.

– Kati

En nyt tässä vaiheessa mainosta, kun en itsekään halua seurata puntaria orjallisesti. Kirjoitin pari postausta taaksepäin aiheesta, että katson tuloksia pidemmällä aikavälillä sillä etsin hyvää oloa, niin etten keskittyisi paljonko painoa tippuu. Toivottavasti hiljaa hyvää tulee 🙂 Tsemppiä sinne myös! Raakasuklaata kannattaa kokeilla herkkuhimoon 😉

Vastaa

Tuo on varmaan hyvä metodi, etenkin jos on jotain tunnesyömistä (?) sulla ollut. Itse en juuri vaakaa käytä, koska sitten kun se lukema näyttääkin jotain omasta mielestä väärää eli vaa’alla odottaa ns negatiivinen ylläri,niin se ei tee pääkopalle hyvää ja repsahduksen vaara on suurempi. Vaikka kuinka voisi olla joskus nestettäkin tms. kun painohan voi vaihdella eri päivinä ilman että rasvan määrä yhdessä päivässä muuttuu esim. kiloa. Mielestäni on hyvä, että vähän kerrallaan (toki silti riittävästi) ja hyvän olon fiiliksellä kropan suhteen.

Hei

Kiitos blogiastasi, se on mukavan rento ja pirteä 🙂

Minua askarruttaa gluteeniton ruokavalio, tai oikeastaan sen suosio. Kerroit että et ole keliaakikko. Mitä parannusta ajattelet gluteenittomuuden tuovan ruokavalioosi? Mietin vaan täysjyväviljojen ja niiden sisältämän kuidun terveyshyötyjä vs. gluteeniton ruokavalio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.