Kategoriat
Yleinen

Labrakurssin mietteitä

SAMSUNG CSC

Hirmu nopeasti menee viikot nyt kevään viimeistä periodia. Mulla on nyt kolmen viikon intensiivikurssi mikrobiologian laboratoriotöitä ja kurssi on nyt toisella viikollaan. Labrassa menee siis aikaa kiitettävästi mutta se on mukavaa vastapainoa teoriakursseille joita yliopistossa on niin paljon. Massaluennot ei oo ikinä ollut mun juttu vaikka pidänkin itsenäisestä työskentelystä. Opin parhaiten kohtuullisen kokoisessa ryhmässä, jossa on sen verran vähän porukkaa, että sopii kysyä välillä. Mikrobiologiaa olen opiskellut jo useamman kurssin ja tehnyt kemian laboratoriotöitä mutta silti labrakäytännöissä on mulle paljon uutta. Se on niin tarkkaa työtä, jossa pitää olla kaikki työvaiheet just eikä melkein ja muistaa joka välissä aseptinen työskentely ettei mikään kontaminoidu. Viikonloppuna hain yhdeltä mökiltä vesinäytteen ja nyt teen siitä vesianalyysiä. Tutkimme lähinnä koliformisia bakteereja näytteestä ja tänään harjoittelinkin gram-värjäystä ensin valmiilla suspensioilla ja tarkastaelin niitä mikroskoopilla. Tutkittavia bakteereja olivat Escherichia coli, Bacillus subtilis, Pseudomonas fluorescens ja Micrococcus luteus. Värjäykset onnistui ihan kivasti ja nyt on kokit ja kakit piirretty labravihkoon mitta-asteikon mukaan.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Toinen mielenkiintoinen työ on Agar-maljaan viljelemäni näyte oman suuni limakalvoilta. Olen nyt kaksi kertaa siirrostanut sitä, että saisin puhdasviljelmän jostain bakteerista. Angiinan ja antibioottikuurin jälkeen toivon ettei kamalasti olisi ainakaan streptokokki B:tä. On todella hauska vertailla millaisia kasvustoja kurssitoverit ovat saaneet kännykän näytöltä tai vaikkapa omasta silmäkulmasta. Huumori kukkii tuollakin ja työparin kanssa hauskuuteltiin mistäs voisi näytteen ottaa kun sen sai itse valita. Vaivaako hiiva jne. Hohoo, ollaanpas me aikuisia.

SAMSUNG CSC

Pitääpä ottaa joku päivä kuva teille meikäläisestä valkoisessa takissa. Se on nimittäin pic or didn’t happen! Näytän kuulkaa yllättävän luonnolliselta. Hyvä kun nämä postauksen kuvat eivät liity mitenkään aiheeseen. Noh, laitetaanpa maisemakuva sieltä mökiltä mistä vesinäyte on. Ei paha, ei paha <3 Muuta kuin suolainen hinta. Mökkihaave on nyt melkein jo haudattu. Toivotaan että siellä olisi edes paskaista vettä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

6 vastausta aiheeseen “Labrakurssin mietteitä”

Ihan ohi aiheen mutta mikä ihana pinkki huulipuna sulla on kuvassa?? 😀

Ihan yhtä aiheesta kuin postaus ja tekstikin 😉 Tää on upea puna, se on Lorealin color riche matte, 131 Mistinguette. Todella räväkkä pinkki sävy <3

Ahahaa 😀 toi vika kommentti! Mistä tietää että kevät on tullut; tulee asunto-, mökki tai autokuume tai kaikki kolme… Aina voi haaveilla…

Kuulostaapa tutulta noi labrahommat, vaikka ihan eri alaa opiskeletkin! Samalla tavalla olen mäkin labranhoitajan opinnoissani aikanaan viljellyt streptoja ja erinäisiä eritteitä. noh, nykyäänkin joudun kyseisten eritteiden kanssa olemaan tekemisissä päivittäin. Mikrobiologia on niiiiin mielenkiintoista!

Sormet ristiin, että edes vesi on paskaista jos ette mökkiä saa 😀

Lisää vain opiskeluaiheisia postauksia, ne on mielenkiintoisia! 🙂

Kommentit on suljettu.