Kategoriat
Yleinen

Lomapyhien mökkikaipuu

SAMSUNG CSC

Tänä vuonna me vietetään pääsiäistä kotona. Olisin hirmuisesti halunnut lähteä luonnonhelmaan mutta millään sukulaisten mökillä ei oikein ollut tilaa. Oli serkkujeni vuoro olla sillä mökillä mistä myös itse omistan osan ja appivanhempieni mökille ei nyt päässyt. Tällaiset tilanteet saa manaamaan kun ei ole ihan omaa mökkiä. Olen sellaista etsinyt todella pitkään mutta yhtälö että se ei maksaisi juuri mitään, olisi veden äärellä mukavan matkan päässä Helsingistä ja upeissa luonnonmaisemissa, ei oikein ole todellinen. Siksipä olenkin kannustanut isääni laajentamaan tai rakentamaan uuden mökin hänen omistamalleen tontille Itä-Suomessa.

Tilalla on nyt noin 20 neliöinen lautamökki joka on rakennettu 60-luvulla. Siellä ei ole sähköjä, kunnan vettä, toimivaa kaivoa eikä muitakaan mukavuuksia. Etenkin tuo veden puuttuminen on työlästä lapsiperheen kanssa ja toki se, että kynttilät ovat ainoa valo. Mökki on kuitenkin aivan upealla paikalla Luumäellä ison järven rannalla joten ajatuksena on ollut rakentaa sinne isompi mökki jotta paikkaa tulisi hyödynnettyä. Viettäisin siellä niin paljon aikaa jos sinne saadaan sähköt ja toimiva kaivo! Ajattelin käydä tontilla päiväseltään nyt pääsiäispyhinä jos ei ole mitään tekemistä. Tontti on todella luonnontilainen ja niin rantaa kuin pihaakin tarvitsisi raivata ennen kesää.

20150706_182803 (1) 20150706_182920 (1)

Kotona pääsiäistunnelmaa ollaan saatu siivoamalla ja koristelemalla kotia pääsiäiskuntoon lasten taideteoksilla sekä isoäitini tekemillä helmimunilla. Ostin narsisseja sisälle maljakkoon sekä ulos sipuleina ja aion laittaa ne ruukkuihin etuoven portaille. Oveen tein pääsiäisaiheisen kranssin Meillä kotona -sivuston ohjeesta inspiroituneena ja lätkin siihen kaikkia mahdollisia kaapeista löytyneitä pääsiäiskoristeita. Joulukranssi sai nyt lähteä. Tervetuloa kevät!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Lumi alkaa sulaa ja aion vaihtaa pihalle keväisempää ilmettä. Talven piiskaamat kanervat siirtyvät takapihanreunaan tuohon mistä alkaa luonnontilanen metsä, en tosin tiedä juurtuvatko ne sinne mutta ajattelin yrittää. Terassia olen siivonnut ja kun kelit sallii niin se öljytään. Terassin sohvan irroitettavat päälliset ovat varastossa ja ne ajattelin pestä vielä koneessa puhtaanvalkoisiksi. Tekisi mieli laittaa jo tyynyt paikoilleen aina kun on aurinkoinen hetki mutta en halua että ne homehtuu tuonne kun tovin päästä pihalla onkin kamala lumisade. Huhtikuu on kuitenkin jo ovella niin kyllä ne terassikelit pian saapuvat.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Nyt alan ruoanlaittoon. Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille!

Oletteko kotona tai reissussa sukulaisilla? Vai onko joku onnekas luonnonhelmassa mökillä? Tarkeneeko siellä ja pitääkö järveen tehdä avanto?

SAMSUNG CSC

5 vastausta aiheeseen “Lomapyhien mökkikaipuu”

”Tarkeneeko siellä?” ”Pitääkö tehdä avanto?” ”Ajattelin käydä tontilla päiväseltään.”
Oi ihana, miten sinulla on niin selvät mökkikuumeen oireet! 🙂 Enkä kyllä yhtään ihmettele – itselläni oli samanlainen aikoinaan. Ostelin ulkomaita myöten ”mökille” jos jotakin – siis , vaikka ei ollut edes tontista vielä tietoa. Nyt on ollut oma mökki toistakymmentä vuotta ja jokunen joulukin ollaan siellä vietetty lumikinosten ja pimeyden keskellä. En ole missään muualla voinut viettää jouluyötä niin täydellisen hiljaisuuden keskellä ja miljoonien tähtien loistaessa taivaalla. Siellähän ne pimeydessä näkyvät ihan eri tavalla kuin kaupungissa.
Nyt mökkielämään tulee tästä keväästä lähtien isohko muutos: mökille vedettiin sähköt loppusyksystä. Kaikki siellä joitakin kodinkoneita lukuunottamatta onkin ollut valmiina sähköjen tulla, mutta nyt alkaa hirmuinen vipinä päässä, että minkälaisia lamppuja ja ulkovaloja ja muita sinne haluaisin. Joku jo ehti pelotella, että menetämme nyt ”aidon mökkitunnelman”, mutta voihan sitä katkaisijasta napsauttaa valot pois, jos välttämättä haluaa kynttilänvalossa käydä pesulla ja lukea ja touhuta. Ainakin mökkikautta sähköjen myötä saadaan pidennettyä vaikka ympärivuotiseksi, koska peruslämpöä voi pitää yllä. Ja pääsen kaasujääkaapista ja -liedestä eroon. En ole koskaan oikein ollut sinut kaasulaitteiden kanssa pelatessa.

Nyt pääsiäisenä emme mökille pääse muiden reissujen ja pienten sairastelujen myötä, mutta enää ei mene kauan, kun sinne auton nokka suuntaa taas. Viherpeukaloiltakin on jo parin kukkapenkin perennat tilattu uutta kukkapenkkiä varten. Vaikka en mikään varsinainen multasormi ja viherpeukalo olekaan, niin kevät tuo tullessaan näitä humahduksia, että taimia pitää ehdottomasti saada ja tilata.
Oikein ihanaa pääsiäistä koko perheelle ja kyllä se omakin sopiva mökki vielä joskus löytyy.

Kotona luonnonhelmassa ollaan 🙂 Lähdetään lasten kanssa hankihiihdoille omasta pihasta ja koirien kanssa metsälenkille tontin nurkalta. Onnea on asua maalla <3

Juuri mökiltä tultiin!:) Olimme vanhempieni mökillä koko päivän ja nyt yöksi tulimme kotiin.. Mökkielämä on kyllä niin mukavaa..kunhan saadaan talo rakennettua, aletaan haaveilemaan tosissaan omasta pienestä mökistä❤️

Me ostettiin 6 vuotta sitten tuolta Sauvosta ”mökki”. Kyseessä oli siis rintamamiestalo ja vanha navetta yms. sitä sitten rempattiin 6 vuotta ja nyt kun tämä omakotitalojuttu nyt tuli, niin mietin koko ajan kannattaako mökkiä pitää. Meillä on molemmissa ranta kävelymatkan päässä ja rantaoikeus, venepaikat yms. mutta omaa rantaa siis ei ole. Tämän lisäksi meillä on purjevene vm. 69 ja näiden kolmen yhtälö aiheuttaa päänvaivaa. Alunperin ajateltiin, että mökillä ollaan ”koko” kesä pitkälle syksyyn ja veneillään loma sekä viikonloput, sitten vene oli (liian) monta kesää telakalla. Se vene on aivan kuin pienenpieni mökki, uimaan pääsee takalaudalta ja tärkeimmät fasiliteetit löytyy. Haaveilen veneilystä ilman lapsia, edes yksi viikonloppu niinkuin ”ennenvanhaan” kun voi istuskella takakannella onki kädessä ja katsella taivasta. Tänään käytiin ”mökillä” viemässä pulkat ja sukset säilöön ja hakemassa tuo meidän pienempi moottorivene tänne (pian alkaa kuha-aika tuossa salmessa) ja ei se vaa se mökki tuntunut enää niin ihanalta. Kaks valtavaa puutarhaa kasvimaineen on vaan liikaa. Ehkä eläkkeellä sitten… Meillä vedet on jo auki eli jäälle ei pääse, mutta taidetaan olla Helsinkiäkin etelämmässä. Niin ja se pääsiäinen, kotosallahan se…huomenna risteilylle, miten inspiroivaa:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.