Kategoriat
Uncategorized

Meillä on päätetty syksyn harrastukset

Osa uutta ja osa vanhaa

Viime vuonna kesän lopulla pohdin näitä samoja juttuja ja nyt on jälleen harrastuksiin ilmoittautumisten aika. Viime vuonna meidän isommat olivat kerran viikossa uimakoulussa ja uin sen aikaa itse lasten altaassa kuopuksen kanssa. Tänä vuonna jatketaan uinteja niin, että siirryimme kaupungin uimakoulusta seuraan uimaan (HU) ja myös nuorin pääsee omaan uintiryhmään. Uinti on meidän kaikille lapsille mieluisa harrastus ja olikin hienoa löytää jokaiselle oma ryhmä, joka on suunnilleen samaan aikaan samassa paikassa! Pienin on alkeisuimakoulussa, keskimmäinen Vesiralli 3 -ryhmässä ja vanhin Vesiralli 4 -ryhmässä. Jos innostus jatkuu olisi hienoa, että he jatkaisivat harrasteryhmiin joissa harjoittelua on muutaman kerran viikossa. Harrastin itsekin uintia pienenä ja olin parikymppisenä useamman vuoden töissä Mäkelänrinteen uimahallissa uinninvalvojana joten vesi on mulle tuttu elementti ja kiinnostus siihen näyttää periytyneen myös lapsille.

Temppujumpasta luovaan tanssiin

Viime vuoden meidän tyttö kävi uinnin lisäksi kerran viikossa alle kouluikäisten temppujumpassa, jossa leikittiin ja liikuttiin. Kuskasin häntä tuohon muutamien kilometrien päähän ja odottelin aulassa aina hänen jumppansa ajan. Tämä oli myös kaupungin jumppa ja ihan mielettömän edullinen eli sen hinta oli 25€/kausi. Nyt kun ikää on vuosi enemmän oli etsittävä uusi jumpparyhmä. Meille tuli postilaatikkoon mainos Helsingin Tanssiopiston tunneista, joita järjestetään tässä lähellä. Tällä kertaa hintalappu on suurempi mutta kuskausrumbalta säästyessä hintaa ei ihan voi verrata. Tytön ikäryhmää oleva Luovan tanssin ryhmä kokoontuu kerran viikossa tuossa meidän viereisellä koululla. Tänne ei tarvitse kuskata joten arki helpottuu yhden harrastuksen osalta. Luovan tanssin tunneilla opitaan oman kehon tuntemusta ja hallintaa, musiikin ja rytmin hahmottamista sekä tanssitekniikkaa ikäkaudelle sopivassa muodossa. Hyväntuulisiin tunteihin kuuluu myös helppoa akrobatiaa, luovia harjoitteita ja improvisaatiota. Opetus antaa hyvät valmiudet sekä nykytanssin että klassisen baletin opintoihin. Tanssitunti kerran viikossa on oikein sopiva tuon viimevuotisen tilalle.

Vanhojen harrastusten tulevaisuus on auki

Yleisurheilussa meidän lapset on olleet mukana aika vaihtelevasti jo vuosia. Se oli välillä tauolla ja nyt mietitään vielä hetki mitä tehdään ensi vuoden kanssa. Vanhin on ollut vaihtamassa yleisurheilua taekwondoon ja sen pariin olisi tarkoitus palata kun liikuntakielto loppuu käsimurtumista. Vähän jännittää, miten taekwondo onnistuu tuon tapaturman jälkeen mutta poika on siitä selkeästi innostunut ja hänellä on jo keltainen vyö. Täytyy toivoa, että etenkin se huonompi käsi tulee kuntoon ja harrastusta voisi jatkaa.

Nyt odottelemaan iltaa ja ensimmäistä luovan tanssin tuntia. Pieni ballerina on jo valmiina!