Kategoriat
Yleinen

Raskas raskaus

IMG_20140404_233124

Mä en tiedä onko tää sula mahdottomuus mutta kokeillaan… Eli yritän kirjoittaa lyhyen postauksen sillä mietin että kirjoitanko ollenkaan mutta haluaisin silti jotain kuulumisia jakaa.

Mulla on ollut tänään vähän hankalampi päivä tai oikestaan vasta iltapäivä ja ilta. Mulla oli aamulla neuvola ja olin siellä yhdessä lasten kanssa ja siitä lähdettiin labran kautta perinteiselle perjantailounaalle ja hoitamaan asioita. Mun mies on koko kevään nyt todella kiireinen ja saan hoitaa tätä kotipuolta aika paljon (koirien ulkoilutusta lukuunottamatta) sillä ollaan sovittu sellainen työjako. Kuljen itse siis lasten kanssa melkein joka paikkaan eikä se mua haittaa sillä nautin heidän seurasta. Toki se ei aina ole helppoa ja etenkin 2,5-vuotias Linnea on se joka saa aikaan hämminkiä helposti käyttäytymisellään kun on aika kovassa uhmassa. Pian 6-vuotias Eliel on pikkusiskon rinnalla piece of cake! Siksi kai olen niin helpottunut että tulokas on poika kun vertaan häntä automaattisesti helpompaan sukupuoleen 🙂

IMG_20140404_232804 IMG_20140404_232640

IMG_20140404_132212

 

Viikonloppuna meillä on tulossa esikoisen 6-vuotisjuhlat ja oon järjestellyt niitä täyttä häkää. Olin jo vähän väsynyt tuosta itiksestä mutta mentiin silti vielä ruokakaupan kotiin sillä mietin et sit olisi kaikki kakkutarvikkeet ainakin ostettu. Oon mielessä suunnitellut Elielin toiveen mukaan Angry Birds aiheisia juhlia joten sunnuntaille riittää paljon tekemistä ja kotiuduttiin isojen ruokakassien kanssa. Kotona mun olo kävi tosi huonoksi ja kun lapsilla riitti leikkiä uudessa legopaketissa niin tulin itse sänkyyn lepäilemään. Siitä alkoi sitten kova supistusaalto joka kesti koko päivän. Olo on nyt illalla jo aivan eri mutta säikähdin todella sillä supistukset oli niin kovia että aloin itkemään. Soitin aika pian niistä Naistenklinikalle ja sain ohjeet miten toimia eri tilanteissa. Ensimmäiset ohjeet oli kuitenkin vettä, gramma panadolia ja vuodelepoa viikonlopuksi.

IMG_20140404_233220

 

Oon ilmeisesti touhunnut vähän liian kovalla tahdilla viime aikoina ja se on jännä miten sitä ei liikkeessä samalla tavalla huomaa kuin sitten kotona et on vedetty yli oman jaksamisen. En tiedä kuinka paljon itkusta oli huolta vauvasta ja kuinka paljon epätoivoa sunnuntaista kun kätilö käski kunnolla nyt rauhoittamaan tahtia ja lepäämään. Jos se ei kotona onnistu niin sitten tullaan osastolle lepäämään jos tilanne menee oikeasti pahaksi.

Mutta voitte varmasti huokaista helpotuksesta kuten minäkin sillä jos olisin samoissa kivuissa niin en todellakaan olisi läppäri sylissä postaamassa (vaikka sängynpohjalta kirjoitankin). Olo on siis päivään verrattuna todella hyvä mutta masu tuntuu ehkä vähän tavallista kosketusaremmalta. Kivuliaat supistukset loppuivat ja täytyy toivoa et ne tuli vain liian suuresta rasituksesta ym. tekijöistä. Nyt lupaan levätä tunnollisesti (sen mitä kahden riiviön hoidolta voin). Täähän on just loistava ajoitus kun kylään on tulossa niin anoppia kuin tätiäkin sekä kaikki tarhakaverit vanhempineen. Kiva jättää vessat pesemättä, koirankarvat imuroimatta ja kakut tekemättä? Kohtalon ivaa!

Tää kolmannen odotus on siis yhtä herkkua kuin aiemmatkin potenssiin kolme. Silti tuollaisen säikähdyksen jälkeen sitä olisi valmis olemaan raskaana vaikka vuoden eteenpäin ennemmin kuin joutua laitokselle raskausviikolla 24. Joillekin käy niin karu kohtalo joten tiedän että nää merkit pitää aina ottaa tosissaan vaikka varmasti suurisuuri osa raskauksista menee ihan loppuun saakka ellei ylikin 🙂 Mun edelliset raskaudet kesti 39 ja 41 viikkoa joten sen puolesta ei huolta.

IMG_20140402_115947

 

Mut nyt mä lopetan vaikka ei tästä lyhyt tullut. Paljon on myös pikkuasioita joista oon halunnut kertoa kuten et

  • pyllyhousut tuli ja oli liian pienet. Jäävät odottamaan aikoja plussapalloilun jälkeen. 
  • Sara on laiha ja lihaksikas kisakuntoinen mimmi joka tosiaan teki sen mistä haaveili, viikon päästä lavalle! Ihana Sara! <3 Mä niin elän mukana sun fiiliksissä!
  • Mulla on pyllyhousujen lisäksi uudet punaiset SixDeucet jotka muistuttaa olemassaolollaan että olen joskus ollut timmimimmi. Motivaatiohylly ei siis kaipaa enää enempää tavaraa tai leikkaan mun reisistä ja hanurista puolet pois et saan nuo jalkaan.
  • sain tänään raskaustodistuksen kelaa varten ja aion tilata äitiyspakkauksen vuosimallia 2014. Se on superihana <3
  • mäkin meen viikon kuluttua Aussie Blog Awards blogigaalaan ja toivon et Heidi tekee mulle sellaisen lookin et oon Mersun sijaan vähintäänkin Ferrari
  • ja et se varraskuva oli enne. Siitä puhe mistä puute -petikielto tuli. Luvassa entistä levottomampaa läppää. Koittakaa kestää!

22 vastausta aiheeseen “Raskas raskaus”

Onneksi on parempi! 🙂 Kiitos, mä koitan! Sain jo sukulaisilta ihania aputarjouksia juhlien suhteen <3 Helpottaa kovasti!

Hui kun sulla on ollut pelottava päivä! Toivittavasti oli vaan tämä yksi säikähdys ja voit nauttia raskaudesta loppuun asti! Herkästi kuitenkin olet uudelleen sairaalaan yhteydessä jos kohtu aristaa tai supistelee.
Terv. rv 24 synnyttämään joutunut surullisin mahdollisin seurauksin..

Osanottoni ;( Todella surullista! Ja tosiaan tottahan se on että noin voi käydä kelle tahansa joten otan kyllä ohjeet tosissaan ja soitan heti jos mietityttää tai tulee muutoksia huonompaan suuntaan!

Joo ei mitään vakavaa onneksi ja olo on tänään jo parempi! Kiitos Outi ja tsemppiä viimeistelyviikolle <3 Tuun sitten kannustamaan sua kisoihin! 🙂

Huh! Tiedän tuon tunteen täysin. 🙁 Itselläni kivuliaita supistuksia aiheuttaa työnteko (ravintola-ala) ja lenkkeily. Nyt onneksi tilanne parantunut, kun oon ollut useamman viikon sairaslomalla eikä äitiyslomaankaan ole enää kuin pari viikkoa. 🙂 Nyt huilaat kunnolla! <3

Eiks oo kamalaa! Mulla on niitä ikäviä kovettumisia aina lenkkeillessä ja sit nää olikin jo vielä karseempia. Onneksi loppui levolla! Nyt sit vähän himmaillen 🙂 Tsemppiä sinne myös <3

Yritähän nyt levätä.. Vaikka lasten kanssa se on aika mahdotonta. Itellä rv 28+ menossa ja kotona 2v 5kk ipana, niin välillä tuntuu et mehut on aina pois työpäivän + kotona olon jälkeen. Sitte saa huokasta, kun poika menee nukkumaan 20 maissa.. tosin nukahan iteki jo melkeen poikkeuksetta 21-22 välillä.
Eilen sain just kokea sen uhmaikäisen riehumisen kaupassa.. piti jättää ostokset sinne ja marssia ulos lasta ”raahaten” (ku ei oikeen mielellään enää kanna).
Meille on toiseksi lapseksi tulossa ns vaikeampi sukupuoli.. 😀 Saa nähä millanen uhmaikä sille sitte tulee? 😉

Hahah, katastrofi tulee! Sellainen kombo kun meillä nää nykyiset 😉 Eli ihania tuijotuksia ravintolassa ja nuutuneen näköinen äiti juoksemassa kahteen suuntaan 😀

No eikä, ihanaahan tää on 😉 <3 Tsemppiä meille!

Täällä kohtalotoveri! Minulta kielletty nyt kaikki ylimääräiset raskaat ponnistelut. Ihan totaali lepoa ei vielä määrätty, mutta pitkälleen aina kun siltä tuntuu. Helppoo kotona 1 ja 3 vuotiaiden tyttöjen kans! 😉
Ja tosiaan tuo veden juonti kannattaa! Jos kroppa pääsee kuivumaan, niin silloin alkaa supistella. Ehkä et muistanut juoda tarpeeksi?

Ainiin! Meillekin tulossa pieni poika. 😉 <3

Onnea poikalupauksesta 🙂 Kivaa! Mä luulen kans et en ollut juonut tarpeeksi tuolla kauppareissulla ja sit kun tuli käveltyä ja kannettua paljon. Helpotti nimittäin sillä särkylääkkeellä ja runsaalla vedenjuonnilla olo huomattavasti.

Tsemiä lepäilyyn! Täähän on melkein kun yhtä lomaa kun koittaa noiden muksujen kanssa lepäillä 😀

Voi Anna!Tsemppiä ja nyt otat iisisti ja unohdat ne vessanpesut ym. Mä oon joutunut nyt raskausmyrkytysepäilyn takia kanssa lepäämään, en onneksi ihan vuodelepoon mutta jotenkin tuntuu niin vaikealta kun haluaisin siivota ja öaittaa kaikki hienoksi ennen vauvan tuloa, mutta nyt on vaan maltettava mielensä.
Oikein hyvää vointia ja malttia lepäilyyn ♡

Kiitos paljon! Joo mä eilen huomasin miten lattialla lojuvat lelut tuijotti mua ja pyykkikori tursusi. Ne oikein tuntui vainoavan 😀

Voi Sinua! <3 :'(
Nyt kaikki auttavat kädet töihin ja koti heidän avustuksellaan keväisen kauniiksi (no, teillä on aina kaunista…), kauniita kukkia pöydille, kasa tyynyjä ja sisustuslehtiä sohvalle kaveriksi, iso vesilasi viereen ja pötköttämään. Viivaat kalenterista yli kaikki turhat menot ja sellaiset, missä joudut seisomaan tai kävelemään liian pitkään tai kantamaan jotain. Nauttimista, haaveilua, helppotekoista ruokaa ipanoille ja loppuillasta hellittelyä mieheltä/miehelle (voihan sitä muutakin tehdä kuin… *kröhöm*). Toivotaan, että raskaus jatkuu vähän helpompana maaliin asti eli vielä ainakin 10 viikkoa.
Ihania kuvia oli sieltä messuilta, sain itsekin muutaman idean kesää varten!

Mulle soittikin ihana kälyni ja hän tekee suolaiset piirakat juhliin 🙂 Onneksi on näin mukavia sukulaisia <3 Kukkia ostin monta kimppua sieltä messuilta ja tosiaan olinhan laittanut parvekkeen jo kuntoon jne. 🙂 Ikeasta ja lelukaupasta oltiin ostettu kaikki koristeet ym ja eilen tehtiin ne ruokaostokset joten loppujenlopuksi olinkin tehnyt jo viikolla paljon juhlien eteen 🙂 Ei stressaa sekään enää niin paljon 🙂 Kyllä tää tästä!

Ja hah, miten mä arvasin et sä Katri tartut tuohon viimeiseen! 😉

Voitko esitellä sitten mitä ihanassa äitiyspakkauksessa tänä vuonna on? 🙂

Hyvää vointia säikäyksistä huolimatta!
Elokuun kuutamoilla on ihanaa kyhätä mojovia vartaita, grillata ja hiillostaa oikein kunnolla.
Dietteejä kun on välillä monenlaisia 🙁
Eiku 🙂

Kommentit on suljettu.