Kategoriat
Yleinen

Miten saan arjen toimimaan

img-20161228-wa0002

Oulu oli meille talven ihmemaa. Tullessamme lunta ei ollut juurikaan mutta joulunpyhien aikana maahan satoi kaunis valkoinen  puuteripeite, joka sai luonnon hehkumaan valoa. Maisema kirkastui kertaheitolla lumen tullessa niin, että oli pakko painella rantaan kameran kanssa.

img-20161228-wa0007 img-20161228-wa0006 img-20161228-wa0005

Viikko meni Oulussa nopeasti ja eilen pakattiin auto ääriään myöten täyteen matkatavaroita ja saatuja joululahjoja. Ei kuitenkaan ajettu kotiin vaan miehen vanhempien mökille Kesälahteen, iloiseen Itä-Suomeen. Täällä ollaan vietetty tavallaan toista joulua heidän kanssaan.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Varsinainen aihe oli vinkki snäpistä jossa kyselin postaustoiveita. Sain kysymyksen siitä, miten pidän arjen hallinnassa. Mielenkiintoinen aihe, sillä varmasti jokaisella meillä on kikkamme siihen miten paletti toimii kotona.

SAMSUNG CSC

Musta tuntuu, että mun paletti on toiminut parhaiten vasta nyt tässä nykyisessä kodissa. Kun asuttiin kerrostalossa niin koin monen asian hankalaksi. Öinen pyykinpesu tai saunominen omiin aikoihin (ja saunan puute ylipäätään) olivat seikkoja jotka hankaloittivat arkea. Myös se, että pääsee ovesta suoraan sisään kauppakassien kanssa on ollut helpotus. Asuttiinhan ennen muuttoa kantakaupungissa kahdeksannessa kerroksessa ilman autopaikkaa tai edes omaa pyykkikonetta. Silloin arki oli monelta osin hankalampaa kuin nyt.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Mun rutiineihin kodinhoidossa kuuluu jokapäiväinen pyykinpesu. Rummutan lähes kaikki pyykit, lukuunottamatta omia ja miehen neuleita ja farkkuja. Melkein kaikki lasten vaatteet kuivaan rummussa samantien. Meille hankittu Mielen pesutorni on maksanut itsensä niin monesti takaisin sillä, että olen ollut komboon ihan mielettömän tyytyväinen. Siinä olevat toiminnot ovat arjen pientä luksusta, jolla saan oman arkeni toimimaan. Pesen esimerkiksi pyykkiä aina iltaisin ja viimeisen koneen heitän pyörimään kun menen nukkumaan. Pesukoneesssa on sellainen rypistymisenestotoiminto, että se pyörittää sitä aika-ajoin, niin kauan kuin luukku aukaistaan. Näin pyykkiä ei ole pakko ottaa heti koneesta, eikä se mene miksikään. Sitten aamulla heti herätessä heitän pyykit rumpuun. Näin mulle ei käytännössä koskaan kerry suuria pyykkikasoja.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kolmannen lapsen myötä opin aika paljon siitä, miten lapsiperheen arkea pyöritetään. Yhden ja kahden kanssa se toki toimi myöskin mutta nyt tuntuu, että monesta asiasta on tullut itselleni helpompaa kun niistä on tullut rutiinia. Mulle ei ole homma eikä mikään, että saman päivän aikana teen koulua ja töitä, vien ja haen vaikka puheterapiaan ja harrastuksiin sekä teen lämpimän ruuan ja iltapuuron ja pari omaa koulutehtävää ja sitten ne pyykit. Olen omasta mielestäni oppinut siis lasten myötä toimeliaisuutta! Haluan että koti on siisti ja nautin ruoanlaitosta. Osaan aika nopeasti loihtia jääkaapista jotain ja käyn ruokakaupassa alinomaan. Aina tarvitsee jotain, oli se sitten päivän ruoka tai lisää vessapaperia. Yleensä ajan aina koulusta tullessa kaupan kautta kotiin, kun haen lapset päiväkodista kyytiin. Siitä sitten mennään ruoanlaittoon ja päivän askareisiin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Meidän perheen arkeen kuuluu toki myös puolisoni ja kahdestaan kaikki on varmasti helpompaa. Hän tekee puolet arjesta, vaikka molemmilla on omat vastuualueensa. Mies käyttää koirat aamuisin kun minä vien lapset hoitoon jne. Arki on ihanaa kun sen saa jakaa rakkaan kanssa. Ei minun arkeni tunnu pelkältä työltä vaikka lapsien kanssa sitä tekemistä riittääkin. Se on elämää, josta nautin. Olen aina halunnut perheen ja olen onnellinen, että olen sellaisen saanut. En pelkäisi edes sitä, että lapsia olisi enemmänkin. Sen edelle menee vain suuri haaveeni eli koulutus jonka aika on nyt.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kodin siivoamista ja ruoanlaittoa en oppinut äidiltäni, mutta opin häneltä paljon muuta. Opin sen, että vaikka on äiti, voi tavoitella myös muita omia unelmiaan. Opin, että naiset ovat täysiarvoisia työelämässä miehiin verrattuna, eikä naisen euro ole 80 senttiä. Opin, että lapsiaan rakastamalla heistä tulee kunnollisia. Opin, että jos haluaa tietyn elintason pitää tehdä pirusti töitä, eikä olettaa että mies maksaa. Opin, että sotkuisessa kodissa kasvaneesta lapsesta voi tulla siisti ja toisin päin, eli että mistään ei ole takeita teet niin tai näin. Opin, että pyykkikasoilla ei ole lapsille niin väliä, vaan hän muistaa sen miten hänestä välitetään. Voit vain tehdä parhaasi ja rakastaa <3

SAMSUNG CSC

4 vastausta aiheeseen “Miten saan arjen toimimaan”

upeita kuvia ja olet niin kadehdittavan pirteän ja iloisen näköinen kuvisssa 🙂 itse omakotitalosta kerrostaloon siirtyessäni olen jäänyt kaipaamaan sitä vapautta, imuroida,pyykätä, saunoa millon huvittaa (eli ts. koneet pyöri yösähköllä) mutta tähän kerrostaloelämäänkin on sopeutunut yllättävän hyvin. mukavaa vuodenvaihdetta 🙂

Kiitos kovasti kuvien kehuista 🙂 Kyllä siinä kerrostalossakin oli tosiaan puolensa vaikka ei viitsinyt yöllä pyykkiä pestä. Pihat oli aurattu ja näki helposti pihalla tuttuja jne. Toivottavasti viihdyt sielläkin 🙂 Oikein mukavaa uutta vuotta!

Hei Anna!

Onko niin, että blogin alkuperäinen ajatus elämätapamuutoksesta on poissa?
Voisitko kenties tehdä postauksen tämän hetkisestä tilanteestasi?

Voin tehdä postauksen aiheesta 🙂 Sillä rintamalla on ollut vaan niin hiljaista, että ei ole tullut kirjoiteltua aiheesta. Kun aloitin, niin olin kovin innostunut fitnesslajeista ja hurahdin kuntosalitreenaamiseen. Se elämäntapa oli kaiketi enemmän vaihe kuin pysyvä, sillä mielenkiinnonkohteeni ovat muuttuneet noista ajoista. Painonhallinnasta tuli hankalaa kolmannen raskauden myötä ja huomasin, että ei tee minulle hyvää kokoajan miettiä miten muuttuisin takaisin samoihin mittoihin. Olen blogannut jo viisi vuotta joten on luonnollista, että alkuperäinen ajatus elää mukanani. Nykyisin blogi on lifestyle blogi johon kuuluu perhe-elämää ja toki myös pohdintaa siitä, miten olla tyytyväinen itseensä ja omaan kehoonsa. Voisin tästä kirjoitella ilman muuta ajankohtaisia ajatuksia. Kiitos toiveesta!

Kommentit on suljettu.