Kategoriat
Yleinen

Sitä on liikkeellä

PhotoGrid_1392834636456

 

Hemmetin pitkä päivä ollut tänään! Kaikki alkoi eilen illalla kun tuntui että pienempi ei saanut unen päästä kiinni. Hän itkeskeli vähän väliä ja syy löytyikin sitten vatsataudista ja mies sai valvoa yötä pienen kanssa aamukuuteen kunnes tehtiin vaihto. Lakanapyykkiä, hoitamista ja pesua vähän väliä. Kaikkea tätä ei tosiaankaan helpottanut että mulla itsellä on kurkku tosi kipeä ja vaikka kuume ei ole noussut niin olo on aivan surkea. Jo pelkästä ajatuksesta tuli sitten varmisteltua ruokavalintoja ja aamulla päädyin mansikka-ananas-smoothieen ja päivällä rahkaan ja banaaniin.

IMG_20140219_114933 IMG_20140219_141528 IMG_20140219_143831 IMG_20140219_145500

 

Treenijuttuja ei oo ollut siis aikoihin eikä ole edelleenkään tulossa. Pikku hiljaa alkaa ottamaan nuppiin se, että oon koko raskausajan ollut tähän mennessä ihan eri vointinen kun normaalisti. Sanotaan että raskaus ei ole sairaus mutta kaikkien näiden vaivojen kanssa tuntuu välillä siltä. Alun oksentelu ja pahoinvointi, sen jälkeen lisääntyneet migreenikohtaukset tai muuten vaan jomottava päänsärky, väsymys ja milloin mikäkin ei ihan tavallisesti kuulu mun viikkovointeihin. Raskaus aiheuttaa itsessään jo paljon muutoksia hormonitasoissa, meidän nivelissä ja elimistössä kokonaisuudessaan. Verimäärä lisääntyy ja laimenee, nivelet ja kudokset alkavat joustamaan aiempaa enemmän, mielialat voivat vaihdella jne. Kaiken tämän kukkuraksi ollaan jo siinä pisteessä, että kun yskin niin pitää muistaa äkkiä laittaa polvet ristiin. Helmeä! Halusiko joku sitä vauvakuumetta!?

IMG_20140219_165309 20140219_170356 20140219_171616 IMG_20140219_172738

Päivällä mietin että flunssan vuoksi ei tehnyt mieli mitään raskasta joten tehtiin uunissa kanafileitä, keitin kananmunia ja pilkottiin salaatti. Ollaan juotu kaikki paljon noita Bonnen mehuja ja muutenkin nesteitä, että saadaan C-vitamiinia ja pöpöt huuhdottua pois. Illalla kävin hakemassa apteekista apuvälineitä kurkkukipuun ja lääkettä molempien lasten kuumeeseen. Kaupasta mukaan lähti banaaneja, jogurttia, jäätelöä ja sen sellaista. Banaanit oli todella hyvässä tarjouksessa, 0,89€/kg!

IMG_20140219_185154 IMG_20140219_194727

 

Nyt Jutta & Puolen vuoden superdieetit, sekä tietysti hoitamaan pienokaisia. Anopin ohjeiden mukaan ollaan keitetty myös vettä juotavaksi. Se on kuulema SE joka auttaa. On se hyvä et on kolmas tulossa tähän samaan syssyyn. Voin kuvitella et lakanapyykkiä on suurperheissä tällaisen taudin iskiessä jonoksi asti. Can’t wait! Sitä saa mitä tilaa 😉

Pysykää terveenä!!

14 vastausta aiheeseen “Sitä on liikkeellä”

Voimia sairastuvan pyöritykseen. Mulla on itsellä raskausajat myös todella hankalia ja koko ajan olen kipeänä. Ei voisi näin puolessa välissä uskoa, että muutamaa viikkoa ennen raskautta vielä juostiin puolikkaita maratoneja. No ei voi mitään, täytyy potea silloin kun on pakko ja sitten vaan nostaa kuntoa parhaansa mukaan kun siihen pystyy. Mutta tiedän tunteen, kun haluaisi olla kunnossa liikkumisenkin takia. Mälsää.

Mäkin vetelin salilla sellaisilla painoilla et oksat pois… Nyt hyvä kun saa kenkiä jalkaan ilman puuskuttamista! Mur!

Voimia sinnekin 🙂

Pikaista paranemista sinne! Mä sairastin oksennustaudin pari viikkoo sit. Oksentaa ei oo muuten tarvinnutkaan tässä raskaudessa. Sillon saa kans käyttää lantionpohjalihaksia, ettei lirahda! 😀
Viimeviikolla kävin bodypumpissa, mutta tällä viikolla on kohtu ollut vähän arka, niin treenit on jäänyt yhteen saliin ja kävelylenkkiin. Jospa huomenna uskaltais salille… Täällä nyt menossa 15.viikko. 🙂

Kiitos kiitos! 🙂 Juu pitää muistaa jännittää jos yskii tai aivastelee tms. :0 Mut kai tää tästä 😉 Ennenkin on helpottanut! 🙂

Ja täällä juuri pohditaan tuota elämän suurta kysymystä. Haluanko raskautua vai en? 🙂

Yyh, mä olin sillon tyttöä odottaessa oksutaudissa ja jouluaattona vielä. Ei ollut herkkua se! Nyt on muuten paljon liikkeellä omituista tautia jossa ensin oksennellaan pari kolme päivää ja sit nousee korkea kuume. Sit nopsaan lääkäriin jos se iskee!

Täällä ollaan kans taas vaihteeks kipeenä, ei tää taida loppua koskaan.. tyttö on onneks jo terve 🙂 Aika surkeeta on ollut munkin treenaaminen viime aikoina. Kohta saa alottaa kaiken alusta.

No samma här, sä sentään paranet mutta mä vaapun vielä kesänkin 😉 Paranemisia ja kiva kun soitit!

Täältäkin yksi ”kiva” kokemus. Oltiin koko sakilla oksennustaudissa ja ripulissa, 2-vuotias ja ½-vuoden kaksoset. Kaikki lakanat ja peitot oksennuksessa, eihän tuon ikäiset osanneet sankoon oksentaa. No, sitten sanoi pyykkikone sopimuksen irti, koko pesuhuone täynnä oksennus- ja ripulipyykkiä. Isäntä todella kovassa taudissa. Eikä siinä vielä kaikki, vaipat alkoivat loppumaan. Kauppaan 60 km matkaa, hyppäsin autoon ja puolessa välissä matkaa oli pakko pysähtyä oksentamaan. Onneksi kaupassa niin ihana henkilökunta, että kun kerroin taudista, hakivat kaikki minun ostokset listaltani, sain itse istua ovenpielessä. Ja ei kun takaisin, tunnin ajomatka. Siinä sitten pestiin nyrkkipyykkiä ja keitettiin pulloja, mutta tästäkin selvittiin. Uusi pyykkikone tuli seuraavalla viikolla ja se testattiin mahtavalla pyykkikuormalla. Voi tätä lapsiperheen onnea! Voimia kaikille, vaikeudet on tehty voitettaviksi….

Apua 😀 Ihanan karmea tarina 😉 Silloin ei varmasti huvittanut! 🙂 Meillä onneksi tuli vaan oksennusta, muistan kun on ollut tuota et tulee molemmista päistä noilla pienillä ja se on ihan kamalaa kun vaipat ei pidä jne. Täällä on siis helpottanut, jee!

Täällä oli kans tuo tauti.. kurkkukipu, ääni lähti ja yskä. Lopulta ku ei ollu enää ku yskä niin kävin koirien kans kävelyllä.. Raskaana ku oon niin pissarakko oli heti täynnä. Auta armias ku sitte päätti kävellessä yskiä.. lirahti tosi usein. Saati sitte ku sai jonku muutaman minuutin yskänkohtauksen. Meinas siinä huumori loppua! Yöt varasinki oli kauheita.. Ei ihan kaikkiin tehonnu lantionpohjalihasten jännitykset ja mä tiän muutenki et ne on mulla turhan heikot.. *masennus* Toivottavasti ei jää loppu elämän vaivaksi.

Mua kehotettiin juomaan kuumaa vettä, puristamaan siihen puolikkaan sitruunan mehu ja lusikallinen hunajaa. Sellasta mä sitte join 3x päivässä + söin appelsiineja ja ostin apteekista Para-HOTia. Finresiniähän ei sais raskaana juua? Ite ne usko yskänlääkkeisiin ja aika paljo olleet tapetilla muuallakin nyt et ne on lähinnä lumevaikutusta. Ihan sama mitä juo..

Lapsilla on onneksi melkein jo ohi ja mullakin helpottanut eilisestä! 🙂 jee! Jospa huomenna uskaltais jo kävelylle kans 🙂 Kiva kun siellä voidaan jo hyvin! Kiva tauti ei kuitenkaan oo.

Finrexiniä ei saa juoda viimeisellä kolmanneksella ja farmaseutti sanoi et voi muutaman juoda kun viikkoja on vielä näin vähän eli keskimmäinen kolmannes alussa. Nyt hörpin just ekaa ja jätän sit loput miehelle 🙂 Viime raskaudessa ostin Para-Hottia mut musta se oli pahaa :/ Nääh! Tylsää kun raskaana on niin paljon rajoituksia 😉

Kommentit on suljettu.