Kaupallinen yhteistyö: Hermesetas
En tiedä missä tynnyrissä olen elänyt, että mulla on mennyt smoothiekakut aivan ohitse? Toisaalta nämä eivät kaiketi ole olleet vielä kovin pitkään pinnalle joten junaan ehtii mukaan. Täytyy tunnustaa, että kuvan smoothiekakku on ensimmäinen meikäläisen keittiössä mutta se onnistui niin hyvin että resepti on ilo jakaa. Tässä kevyessä ja kauniissa herkussa on makeutuksena käytetty Hermesetas Stevia Sweet sarjan kaloritonta Crystal kidemakeuttajaa, joka oli minulle jo ennestään tuttu tuote. Aiemman postaukseni Hermesetaksen kanssa löydät tästä.
SMOOTHIEKAKKU
700g mansikoita
3 banaania
200g vadelmia
200g kookoskermaa
3/4 dl Stevia Sweet Crystal kidemakeuttajaa
puolikkaan sitruunan mehu
8 liivatelehteä
Pohja:
225g digestive täysjyväkeksejä
125g mangososetta
Koristeluun:
200g vadelmia
4 kiiwiä
Tee pohja ensin murskaamalla keksit ja sekoittamalla sitten mangososeen kanssa. Painele keksiseos leivinpaperilla pohjattuun irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin soseen teon ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita ainekset blenderissä lukuunottamatta sitruunamehua. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun. Kaada ohuena nauhana soseen sekaan joka pyörii blenderissä. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kiiwillä ja vadelmilla!
Meidän perheen makuraati oli tiukka ja tämä kakku läpäisi sekä lasten että kevytherkkuja karsastavan miehen seulan. Valehtelematta kakusta tuli ihan mielettömän hyvää ja illalla siitä oli jäljellä vain rippeet sillä saimme vieraitakin naapurista.
Ohjeet joista sain inspiraatiota löytyvät täältä ja täältä. Lisätietoa steviakasvista makeuttajana löydät Hermesetaksen sivuilta, missä myös Stevia Sweet tuotesarja on esitelty. Tässä kakussa käytetty Stevia Sweet Crystal on kaloriton makeuttaja joka on samanlaista koostumukseltaan kuin kidesokeri ja sitä annostellaan puolet vähemmän kuin sokeria jotta saadaan sama makeus. Tuotesarjasta löytyy mm. myös puristetabletti kuumiin juomiin sekä nestemäinen makeuttaja.
Nyt vain kokeilemaan omilla smoothien lempiaineksilla. Oletteko te jo leiponeet smoothiekakkuja?
11 vastausta aiheeseen “Suloisen makea smoothiekakku”
Tätä on ehkä pakko kokeilla joku päivä, kiitos reseptistä..:-)
Suosittelen kyllä 😛
Moi Anna! Minkä kokoiseen vuokaan (halkaisija) resepti on tarkoitettu? ☺
Mulla oli 23cm vuoka mutta hieman pienemmällä eli 20-22cm vuoalla saa enemmän korkeutta!
Hyvä tietää! Tykkään nimenomaan muhkeammasta kakusta että saa olla korkeutta, menee kokeiluun jo viikonloppuna!! Kiitos vielä blogista, jonka jutuissa on elämänmakua ja inhimmisyyttä! Se on ehdottomasti kiinnostavaa luettavaa ?!
Tätä täytyy päästä kokeilemaan! ?
Tää on niin hyvää ja niin super helppo tehdä ? Täytyykin joku päivä herkutella ?
Nää erilaiset smoothiekakut on kyl ihan huippuja! Erilaisilla hedelmäyhdistelmillä saa tosi kivasti erimakuja. Niin raikkaita ja ilmavia<3 Ei kyllä nykyään hirveesti muuta tuukkaan leivottua kun näitä!
Oi, tämähän on maidotonkin jos käyttää maidottomia keksejä! Kiva löytää uusia ruokavalioon sopivia ideoita. Kiitos reseptistä 🙂
Vau, menee kyllä testaukseen! 🙂
Näyttää herkulliselta! Olen yleensä suosinut ihan rehellistä sokeria, mutta ehkä pitää antaa Stevialle mahdollisuus 🙂