Kategoriat
Ura

Valmistumisjuhlassa päärakennuksen juhlasalissa

Val­mis­tu­nut, juh­lis­ta saa­vu­tus­ta­si!

Tällaisella kirjeellä minut kutsuttiin juhlimaan kandidaatiksi valmistumista tutkintotodistuksen yhteydessä, jonka sain loppuvuodesta. Valmistumisjuhla järjestetään vain kerran vuodessa joten vaikka omasta kandin kirjoitustyöstä oli jo aikaa, oli nyt ensimmäinen virallinen tilaisuus juhlistaa sitä. Halusin ehdottomasti kokea yliopiston valmistumisjuhlan dekaanin tervehdyksineen, musiikkiesityksineen ja kuohuviinitarjoiluineen joten ilmoittauduin juhliin heti kutsun saatuani. Juhlassa kukitettiin kandidaantintutkinnon, maisterintutkinnon ja tohtoritutkinnon saaneet kaikki järjestyksessä. Tilaisuus oli oma meille Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta edellisenä ja kuluvana lukukautena valmistuneille.

Äidin sisko oli kanssani juhlimassa

Sain mukaan ihanan ja minulle tärkeän tätini ja oli mukava jakaa juhla läheisen kanssa, ajankohdan sattuessa keskelle päivää niin että mies oli töissä. Maisterijuhlaa juhlin varmasti vielä isommin koko perheen kanssa kun sen aika tulee. Koen että suurin työni oli tuossa kandidaantintutkinnossa, johon kuului kaikki ne luonnontieteiden perusopinnot, jotka eivät olleet minulle niitä helpoimpia. Siksi tätäkin oli ihana juhlistaa vaikka maisteriksikin valmistuminen on tavoitteena ja gradu hyvässä vauhdissa.

Olen saanut jo tuhannesti teiltä onnitteluja viime syksynä kun valmistuminen koitti ja muistan ne lämmöllä <3 Halusin silti jakaa teille vielä tämän hetken, sillä eihän sitä ihan joka päivä pääse osallistumaan akateemisiin juhlallisuuksiin. Kuohuviini ja kaunis kukka tuntui siksikin niin hyvältä.

6 vastausta aiheeseen “Valmistumisjuhlassa päärakennuksen juhlasalissa”

Nyt olen kade ? Oulun yliopisto ei huomioinut nutenkään tai no seminaaripäivänä saimme mustekynän. Valmistuminenkin tapahtuu koruttomasti noutamalla toimistosta todistus ? Pian saan omani joten omatoimijuhlat on järjestettävä.

Oon kuullut, et tämä ei ole tosiaan yleinen tapa kaikissa yliopistoissa joten pisteet meille. Olisi kyllä hienoa jos Oulussakin olisi juhlat joissa pääsee kilistelemään! Meillä kans oli tuon todistuksen hakeminen ihan vain toimistosta. Tilaisuuteen osallistuminen oli vapaaehtoista ja aika pieni osuus oli minusta ilmoittautunut omista tutuista. En tosin tiedä, oliko heillä jo kaikki kurssit kasassa jotka tekivät yhtä aikaa tuota kandia? Tilaisuudessa jaettiin kortti ja kukka. Minä tykkäsin. Tuo mustekynä on kyllä hauska juttu 😀

Onnea vielä Anna! Todellakin kannattaa juhlistaa hieman jälkikäteenkin tutkintoa, ei sitä kuitenkaan ihan joka päivä kandiksi valmistu.
Onkohan Oulussa käytännöt muuttunut, sillä minä olen osallistunut sekä kandidaatin- että maisterintutkinnon suoritettuani publiikkiin, jossa jaettiin todistukset ja kilisteltiin/kahviteltiin, samoin eri tiedekunnasta valmistunut mieheni, edellinen kerta kuutisen vuotta sitten. Harmi, jos enää ei minkäänlaisia juhlia järkätä.

Mulla ei ole mitään varmaa tietoa ja soitin vielä äidilleni, joka on Oulun yliopistossa proffana ja hänkin arveli että nykyään järjestetään kyllä publiikki kaikista tiedekunnista valmistuville mutta aina sitä ei ole ollut. Hieno juttu jos on jokaisella valmistuneella mahdollisuus osallistua jonkinlaisen viralliseenkin juhlaan! Kiitos vielä onnitteluista, kyllä siellä juhlassakin tuli hyvä mieli kun kuunteli puheita <3

Kommentit on suljettu.