Kategoriat
Kauneus

Antaudu aistien viemäksi

Muistan edelleen ensimmäisen poikaystäväni suihkusaippuan ja sen tuoksun iholla. Tunnistan myös nykyisen aviomieheni tuoksuttamalla vaikka silmät kiinni, kuten häissämme sain etsiä hänet sokkona leikkimielisessä pelissä. Muistan myös jokaisen kotimme tai mökkimme tuoksun ja paljon yksittäisiä hetkiä, joihin liittyy tuoksun tuoma tunnelma. Tuoksumuisti on minulle voimakas ja tärkeä. Se tuo elämään nostalgiaa ja muistutusta siitä, että olen elänyt ennenkin. En tiedä miten voisin elää ilman hajuaistia.

Jos olet saanut lapsen, niin muistatko sinä miltä tuoksui sinä päivänä kun synnytit esikoisesi? Muistatko miltä tuntui nuuhkuttaa vauvaa ensimmäisen kerran? Tai muistatko sinulle jonkin muun tärkeän hetken, vain törmäämällä uudelleen hajuun, joka sillä hetkellä vallitsi? Veikkaan että hyvin monelle muulle, tuoksumuisti on samalla tavalla merkityksellinen. Se on osaa elämää ja aistejamme näön, tunnon, kuulon ja maun lisäksi. Minulle tärkeimpiä esineitä on kotimme kirjahylly, joka on peritty rakkaalta isoäidiltäni. Hylly tuo meille ihan saman tuoksun, kun isoäitini olohuoneessa, jossa tammihylly peitti koko seinän. Minulle tämä tuo turvaa ja mieleeni muistoja lapsuudesta. Jotain vanhaa uuteen taloomme, tuoden mukanaan sukumme historiaa.

Kotimaisten Aisti-tuotteiden perhe on täydentynyt suihkugeeleillä, joiden sanoma on iloita elämästä kaikin aistein. Uusien Aisti-suihkugeelien kehitykseen ovat osallistuneet suomalaiset naiset ja tuotekehityksessä on huomioitu heidän toiveensa. Sarjan tuoksut ovat lähtöisin Suomen luonnosta ja suihkugeelit virkistävät, raikastavat ja piristävät ihoa samalla kun ne puhdistavat ja hoitavat sitä. Meidän lasten suosikki oli keltainen Kehäkukan kulta ja itse ihastuin eniten siniseen Lumpeen lumoon ihanalla lummeuutteella. Sama raikas tuoksu löytyy sarjan sinituubisesta käsivoiteesta, joka on ollut minulla talven käytössä.

ARVONTA

Mikä aisti on sinulle erityisen tärkeä ja mitä iloisia tai rakkaita muistoja sinulla liittyy siihen? Kommentoi postaukseen, niin olet mukana arvonnassa. Palkintona on 2 kpl tuotesettejä, jotka sisältävät kaikki Aisti-tuotteet: kolme suihkugeeliä, kosteusemulsion, kaksi käsivoidetta ja jalkavoiteen. Lisäinfoa näistä tuotteista löydät täältä. Palkinnon arvo noin 40 € ja osallistumisaikaa on 26.5.2017 saakka. Antaudu aistien viemäksi ja kirjoita kommenttisi!

Onnea arvontaan <3

89 vastausta aiheeseen “Antaudu aistien viemäksi”

Muista tutustuessani mieheeni hän käytti Lagerfeldin partavettä, johon silloin ihastuinkin, mutta enää en siedä koko tuoksua. Ei mieheni sitä kyllä enää ole käyttänytkään vuosiin-
Osallistun arvontaan.

Haju-ja tuntoaisti ehdottomasti! Muistan vieläkin miltä lähes kaksikymmentä vuotta sitten menehtynyt lemmikkikani tuoksui ja kuinka pehmeältä turkki tuntui <3

Tuoksuaisti minullakin. Käyn joskus tuoksuttelemassa lasten vanhoja vauva-aikaisia vaatteita <3

makuaisti , siitä tulee muistoja mieleen kun pystyy maistamaan.

toki hajukin on.

Hajuaisti on tärkeä! Metsän tuoksu sateen jälkeen tai kesäaamun raikas tuoksu , parasta!

Tuoksu<3 Kuten totesit, tuoksujen avulla pääsee helposti takaisin menneisiin, merkityksellisiin hetkiin.

Hajuaisti minullakin. Erityisesti vastaleikatun ruohon, savun tai puun tuoksu tuo muistoja jo lapsuudesta.

En osaa valita mikä aisti olisi tärkein, en luopuisi yhdestäkään!

Näköaisti! Olin lapsesta saakka vahvasti likinäköinen ja leikkaukset muuttivat onneksi tilannetta. Jos pitäisi valita yksi aisti, joka jäisi jäljelle, niin haluaisin kyllä edelleen nähdä.
Kroonisen migreenin potijana voimakkaat hajut ovat pahasta, samoin kovat äänet.
Mutta osallistun silti arvontaan. 🙂

Tärkein aisti on minulle ehkä näkö. Mieleenpainuvimmat hetket ovat jokaisen kolmen lapseni syntymä ja kun olen ekan kerran nähnyt heidät ja saanut rinnalleni.
Tuoksuista rakkain on oman vauvan tuoksu. <3 Mukana arvonnassa! 🙂

Kaikki tärkeitä, mutta ilman näköä jäisi paljosta elämänihanuudesta paitsi

Aina kun juon kahvia ulkona kesällä, tulee mieleen edesmenneen pappani koti. Tuoksumuisti johdattaa aina pienen punaisen töllin aurinkoiselle pihamaalle.

Kuuloaisti on minulle tosi tärkeä kuten on myös kaikki aistit tietenkin. Eri biiseistä minulle tulee vahvasti muistoja mieleen. Esimerkiksi vauvana minun lempibiisini oli Kylie Minoguen Can’t get you outta my head. Halusin aina äitini syliin tanssimaan kun se biisi tuli radiosta. Vieläkin minulle tulee tosi tuttu ja turvallinen olo kyseisestä kappaleesta.

mulla varmaan makuaisti on tärkein. muistan vuosienkin päästä erinäisiä paikkoja joissa on käytt, mitä niissä on syöty ja miltä ne on maistunu. välillä ihan ihmetyttää muistaa tällasia asioita, samoin voin muistaa täysin miltä mummini leipoma korvapuusti maistuu, vaikka en ole niitä neljään vuoteen omasta halustani syönyt 🙂

Kuulo. Harrastan musiikkia ja tykkään kuunnella luonnon ääniä.

Näkeminen. Valokuvauksessa rakastan kauniiden asioiden kuvaamista enkä voisi kuvitellakkaan etten näkisi!

Kaikki aistit ovat todella tärkeitä, mutta hajuaisti liittyy minullakin voimakkaasti muistoihin. Luontoon liittyviä muistoja tulee mieleen, kuten havujen tai kostean niityn tuoksu. 🙂

Kuulo. Lintujen laulu, puiden suhina, laineiden liplatus tai vaikkapa kaunis musiikki herkistävät minut ja terävöittävät muita aistejani.
Liian kovat tai äkkinäiset äänet hermostuttavat minua. Hiljaisuudessa on voimaa.

Näköaisti siksikin koska lukeminen on rakkain harrastukseni, ja toisena valokuvaus.

Saan ihan milloin vain vanhan mummolani tuoksun nenääni 🙂 Sieltä ne kaikki ihanat muistot sitten kimpoavat <3

Kaikki aistit! Kuulo on tosi tärkeä, samoin näkö.. hajuaistiin liittyy monia muistoja lapsuudesta. Kesät tuoksui, nurmikko tuoksui, sauna, kahvi…

Pidän kaikista aisteista ja mistään en luopuisi, mutta tunto aisti on ihana, rakastan sitä kun joku koskettaa <3

Tunto. Pidän siitä miten oman miehen kosketus saa aikaan väristyksiä. Siitä miltä hänen halauksensa tuntuu. Tuntoon liittyy paljon muistoja iloista ja suruista. Tuntoon liittyy niin paljon, että sanat eivät riitä kuvaamaan muistoja <3

Tärkein aisti on näköaisti. Kaikki kauneus ympärillä, ihmisten ilmeet, lasten tuikkivat silmät <3. Vahvoja muistoja littyy kyllä juuri hajuaistiin. Mummulan pesuhuoneen pyykkien tuoksu, meren tuoksu, aurinkorasvan tuoksu kesäisellä iholla. Mukana arvonnassa :).

Mulle ehkä tärkein on kuuloaisti. Rakastan kuunnella ääniä, musiikkia, lintujen laulua, veden liplatusta jne.

Hyvät tuoksut tuovat usein hyvän mielen. Tuoksuun saattaa liittyä jokin tapahtuma, kuten saunan tuoksu > saunominen. Ruoan tuoksu herättää usein ruokahalun. ?

Näköaisti on tärkein, rakastan värejä, kauneutta, muotoja. Kuuloaisti myös, mutta kaikki aistit ovat tärkeitä.

Hajuaisti on kyllä tärkeä, vaikka sen merkitystä ei aina tule ajatelleeksikaan. Krakovan reissullamme huomasin yhtäkkiä paikallisjunassa, että siellä tuoksuu ihan samalta kuin mummolan kylppärissä joskus lapsena. Mikä lie laventelipesuaine oli kyseessä, mutta yhtäkkiä tuoksu vaan vei todella vahvasti lapsuuteen ja mummolaan <3

Näköaisti. Tykkään esim. auton kyydissä ollessa vain katsella maisemia ja toisaalta ihan käytännöllisyydenkin vuoksi näköaisti on tärkein.

Aisteja on aika mahdotonta asettaa tärkeysjärjestykseen, koska kaikkihan ne ovat todella tärkeitä. Pakko on ehkä kuitenkin nostaa näköaisti ykköseksi. Tuoksut ovat myös tärkeitä, ja nautinkin todella paljon hyväntuoksuisesta kosmetiikasta 🙂 Mukana ihanassa arvonnassa!

Näköaisti on mulle tärkein! Olisi kiva kokeilla näitä tuotteita, joten mukana arvonnassa.

En kyllä osaa sanoa mikä aisteista tärkein, kaikista niistä olen iloinen ja ne tekevät elämästä rikkaamman!

Jos ovat näkö- ja kuuloaisti tärkeitä mutta hajut tuovat usein mieleen unohduksissa olleita rakkaita muistoja. Minä en luopunut edesmenneen mieheni pikkutakeista, koska hänen tuoksunsa säilyy niissä Mummon vanhat kirjeet tuoksuvat aivan mummolalta.

Kyllä tuoksu-ja näköaistit ovat tärkeimpiä. Tuoksuihin erityisesti liittyy niin vahvoja muistoja. Nyt saan nuuhkutella 3 päivän ikäistä kuopustani, ja mikään tuoksu ei ole tätä ihanampi. ???

Näköaisti on minulle tärkein! Rakastan esim. niitä hetkiä mökillä, kun saan vain tuijotella hiljaa itsekseni edessä avautuvaa metsä- ja järvimaisemaa. Mitään ei tarvitse tehdä, kun viihde on siellä, missä on silmätkin!

Voisin olla kuurokin, mutta en kestäisi jos näköaisti menisi. Hajumuistot ovat minullekin tärkeitä, edelleenkin haistaessani kakstahtibensan hajun tulee mieleen kuinka pienenä iskän kanssa mentiin katsomaan motocross- ja endurokilpailuja, sain olla kahdestaan iskän kanssa, syötiin urheilumakkaraa ja katseltiin mopoja.

Näkö, kaikkia aisteja kyllä kovasti kaipaisin jos jonkin menettäisin. Toivottavasti ei tule sellaista tilannetta eteen. Tosin, tyttäreni on kuulovammainen ja eipä tuo tunnu häntä juuri hetkauttavan (ainakaan vielä, on vasta 2 vuotias), hän on minulle elävä esimerkki siitä, että rajoitteet ovat vain omassa päässä ❤️

Kaikki aistit herättävät muistoja ja tunteita. Hajuaisti on itselläni varmaan eniten muistoja herättävä ja jokaiseen hajuveteen jota käytän liittyy jokin muisto!

Hajuaisti on tärkein muistojen kannalta. Välillä jostain hajusta saattaa tulla sellaisiakin asioita mieleen, jotka on jo unohtanut.

Näkö, koska kauniiden asioiden näkeminen piristää ja inspiroi niin paljon. 🙂

Vaikea valita 🙂 visuaalisena ihmisenä ehkä kuitenkin näkö. Messissä ollaan!

Hajuaisti! Menetin kerran hajuaistini lähes vuodeksi kroonisen poskiontelotulehduksen vuoksi. En haistanut mitään, kahvipaketin tuoksuttelusta en erottanut mitään tuoksuja ja hajuvesiosastolla olin ihan ummikko 🙁 Oli todella ihanaa ja osasin arvostaa sitä, kun sain hajuaistini takaisin leikkauksen ja toipumisen jälkeen!

Hajuaisti. Tässä vauvaa juuri imetän ja onhan se vauvan tuoksu niin ainutlaatuinen ?

Näköaisti on mulle tärkein. Elämä olisi aika hankalaa jos ei pystyisi näkemään.

Vähän vaikea… Ehkä näköaisti kuitenkin. Siinä olisi isoin menetys.

Näköaisti. On ollut ihanaa seurata lasten kasvamista ja nykyisin lastenlasten.

Näköaisti ehdottomasti. Vaikka hajut ja ääney tuovatkin muistoja, ilman näköä elämä olisi hankalinta.

En luopuisi yhdestäkään aististani. Rakastan tuoksuja, esim. kesällä syreenin tuoksu hurmaa mut täysin 🙂
Mukaan kivaan arvontaan.

Hajumuisti on minullekin erittäin tärkeä! Tuoksuista nousee vahvoja muistoja.

Hajuaisti. Tykkään tervan tuoksusta, vastaleikatun nurmen tuoksusta, sateen jälkeen luonto tuoksuu raikkaalle. Muistoihin liittyy usein juuri tuoksu. Kotiin liittyy ruoan ja pullan tuoksu. Muistan lapsuudesta erityisesti heinäpellon ja heinän tuoksun. Sauna lämmitettiin haloilla. Halkojen tuoksukin on jäänyt mieleen. Vihta tuoksui ihanalle!

Kaikki aistit tuntuvat niin tärkeiltä, että en osaa nostaa yhtä ylitse muiden 🙂

Näköaisti on mulle tosi tärkeä, mutta myös hajuaisti on ehdottomasti sellainen, jonka katoaminen harmittaisi todella.

Näköaisti on kaikkein tärkein itselleni ja tuo ehkä eniten muistoja mieleen, kun vierailee paikoissa, joihin liittyy muistoja! 🙂

Kaikki aistit on tärkeitä. Ehkä hajuaisti kuitenkin palauttaa eniten muistoja mieleen. Vasta kävin jossain ja siellä tuli mieleen, että ala-asteella koulun vessa tuoksui siltä (ei pahalta). Tai joku käveli ohi ja tuoksu muistutti teiniajoista. 😀 Keväisin heräävä luonto tuoksuineen tuo aina mieleen ihania muistoja edellisiltä vuosilta. Nyt tuoksumuistoja kerääntyy vastasyntyneestä vauvasta. <3

Hajuaisti, muistan vieläkin sen vauvatuoksuin kuin 1971 vuonna syntyi pikkuveljeni, itse olin 4 vuotias.

Maku. Kreikassa olen käynyt kahdesti pienenä ja muistan ne ihanat maut.

Hajuaisti: ensimmäisen työpaikan tuoksu, ensimmäisen poikaystävän dödö, hiuksiin tarttunut mopobensa teininä, tutun kirjaston tuoksu, omien lasten hiusten tuoksu vauvana…

Hajuaisti. Pitkään odotetun esikoisen tuoksu kun sain hänet vihdoin rinnalleni! <3

Kuuloaisti, vanhat lastenlaulut vievät minut takaisin lapsuuteen ja siihen tunteeseen kun ei ollut huolia ja murheita <3

Olen usein ajatellut että en voisi elää ilman musiikkia, olen myös ajatellut niitä jotka ovat syntymästään asti sokeita eivätkä näe koskaan läheisiään eikä kaikkea kaunista mikä liittyy luontoon, uskon että kosketus parantaa, on se ihme kuinka tuoksut ja maut tuovatkaan niin voimakkaita muistoja pintaan, onneksi enemmän niitä hyviä muistoja.

Hajuaisti on kyllä tärkeä ja minulla myös on paljon muistoja, joihin liittyy oma tuoksunsa. Nykyään vaan hajuaisti on heikentynyt, enkä ihan aina saa enää sitä tuoksutuntumaa.
Kuuloaistiin liittyy myös paljon muistoja ja tunnetiloja. Ääniä, jotka rauhottavat vaikka nukkumaan mennessä.
Ja ehdottomasti myös näköaisti. Edelleen koen turvalliseksi nukahtaa talvella värivalojen loisteessa.
Kaikki tunnetilat liittyvät omaan lapsuuteen.
Tärkeitähän nuo ovat kaikki.

Hajuaisti. Voin haistaa nenässäni sen ihanan vauvan tuoksun, kun esikoiseni nukkui ensimmäistä kertaa vieressäni suupielet maidosta märkänä.

Kyllä näkö on kenties se tärkein. Mutta kaikista aisteista ihan yhtä onnellinen 🙂

Näköaisti. Muistan miten helle väreili ilmassa eräänä täydellisenä kesäpäivänä ja miltä isän arpinen käsi näytti pitäessään minusta kiinni ?

Näkö- ja kuuloaistin jälkeen ehdottomasti tuoksuaisti. Muistan mm. nyt kolmekymppisenäkin edelleen miltä päiväkodissa tuoksui aamuisin. Tuoksut tuovat eniten muistoja mieleen.

Hajuaisti tuo kyllä ihania muistoja. Mulla tulee kaikista eri hajuvesistä eri muistot mieleen 🙂 Harmi että osan hajuvesien valmistaminen on jo lopetettu!

Hajuaisti. Muistan esimerkiksi luottohajuveteni tuoksusta monia muistoja, esimerkiksi ekat treffit miehen kanssa. Vauvan tuoksun muistan ikuisesti, kun sain oman nyytin ekan kerran syliini. ?

Kyllä kaikki aistit ovat tärkeitä, mutta hajuaistista sanoisin sen verran, että mikään ei ole ihanampaa kun leikatun nurmikon tuoksu. Siinä tuoksuu Suomen kesä!

Mummula, rakas mummu menehtyi viime lokakuussa. Mummulassa on tietty tuoksu, jouluina erityisemmin joululahjoista jäänyt mieleen.

Kaikki aistit ovat tärkeitä, mutta hajuaisti , se nautinto kun saunan jälkeen menet nukkumaan puhtaana puhtautta tuoksuviin lakanoihin <3

hajuaisti. hajuista tulee tosi vahvoja muistijälkiä, esim. aurinkorasvan tuoksu nyt on aina lupaus lomista 😉

Hajuaisti muistojen kannalta. Mieleen saattaa tulla uskomattomia asioita jostain tietystä hajusta. Myös lapsuuden unohdettuja kauniita hetkiä 🙂

Hajuaisti. Välillä tulee tosi vahvoja muistijälkiä tai muistan jonkun tilanteen pelkän hajun perusteella.

Hajuaisti. Miehelläni on käytössä edelleen saman tuoksuinen hajuvesi ku ensimmäisen kerran tavatessamme. Edelleen tuo sama tuoksu huumaa.

Ehkä kuuloaistia pidän tärkeimpänä, kun tykkään niin musiikin luomista tunnelmista, mutta kylläpä kiinnostaisi päästä käyttämään myös hajuaistia noiden saippuioiden ja voiteiden kanssa, kun kuvailit niitä niin houkuttelevasti! 🙂

Näköaisti on minulle tärkein. Mutta tietyt tuoksut tuovat mieleen vahvimmin muistot ja herättävät tunteita.

Vaikea valita,ehkä näköaisti. Blistex huulirasvan tuoksusta tulee 80-luvun nuoruus mieleen. ?

Hajuaistin avulla saa mieleen muistoja jotka eivät välttämättä liity ollenkaan siihen paikkaan jossa tuoksu sillä hetkellä tuntuu. Terttutomaattien tuoksu tuo mieleen mummin, koska hän kasvatti tomaatteja ja lapsena vietin kesäisin paljon aikaa kasvihuoneessa kanssaan. Kalatiskin haju puolestaan vie vuoteen 1990 ja elämäni ensimmäiseen rantalomaan Kreikassa 😀

Hei, olin voittanut, mutta en ole vielä saanut sähköpostilla viestiä voitosta.

Kommentit on suljettu.