Kategoriat
Ura

Gradu aloitettu

Syksy tuntuu minusta ihanalta, eikä yhtään haittaa että lokakuu alkoi. Lokakuut ovat Helsingissä vielä kauniita kun puissa on ruskan lehdet ja aurinkoa riittää vielä päiväsaikaan jonkin verran. Lasten talvikamppeet on aikalailla hankittu, mutta ne saavat odottaa hyllyissä vielä hetken. Yliopistolla ensimmäinen periodi lähenee loppuaan ja se vaihtuu vielä lokakuun aikana. Nyt on se aika kun kaikilla kursseilla aikataulu tiivistyy ennen tenttiviikkoja ja kotitehtävinä on kaikenlaista palautettavaa yksilö- ja ryhmätyötä.

Kesän lopussa haaveilin kovasti Wieniin lähdöstä kun tämän vuoden opintosuunnitelma oli vielä vähän epäselvä. Nyt palaset ovat loksahtaneet kohdalleen aika hienosti ja näyttäisi, että opiskeluni loppuu enemmin kuin arvaankaan. Pakollisia kursseja minulla on enää koko tutkinnosta jäljellä tämän jakson jälkeen noin viisi (mutta käyn kyllä innokkaana pari ylimääräistä, koska ne kiinnostaa ;). Näyttäisi siltä, että Wieniin lähtö ei ole enää kannattavaa opiskelun näkökulmasta, sillä se vain viivästyttäisi valmistumista. Toki sieltä saisi reppukaupalla uusia kokemuksia, joten oloni on aika ristiriitainen. Aloitin nyt syksyllä myös gradun kirjoittamisen, sillä löysin mielenkiintoisen aiheen ja sain siihen ihanat ohjaajat. Aloitan graduni kokeellisen osion nyt keväällä täällä Suomessa, joten epäilen että lähden enää vaihtoon näihin opintoihin liittyen. Jos haen jatko-opiskeluoikeutta niin voisin lähtee niiden aikana vaihtoon ja sisällyttää ulkomailla opiskellut tohtoriopinnot jatkotutkintooni.

Gradunkirjoituskurssi on ollut ihan mahtava ja olen saanut omaakin tutkielmaani hieman alkuun. Työpöydällä on nyt oma kansio gradua varten ja se täyttyy linkeistä ja pohdinnoista. Lähinnä kirjoittaminen on tässä vaiheessa lennokasta suunnittelua ja tajunnanvirtaa kuten tiivistelmän luonnostelua mitä se voisi olla sekä sisällysluettelon luontia, joka antaisi minulle itselleni suuntaviivoja siitä mitä aion kirjoittaa. Gradun alkuun tulee kirjallisuuskatsaus aiheesta ja se minulla nyt tämän loppuvuoden työlistalla, jotta perehdyn aiheeseeni ennen laboratoriokokeiden suorittamista ja omaa tutkimusta, mikä on meillä tärkeä osa tutkielmaa. Kaikissa aineissahan ei tehdä omaa tutkimusta mutta luonnontieteissä se taitaa olla kaikkialla aikalailla pakollinen juttu, eikä pelkkä kirjallisuuskatsaus riitä.

Loppuvuosi menee siis täysin näiden pakollisten kurssien suorittamisen kanssa ja viimeinen kurssini on vielä III periodissa joka alkaa tammikuussa, jos en enää ota lisäkursseja. Vaikka olen opiskellut ikuisuuden ja tuo gradukin on aivan alkutekijöissä niin mietin, että miten tämä aika sittenkin hurahti näin nopeasti. Juuri kun pääsin opiskeluun sisään 😉

9 vastausta aiheeseen “Gradu aloitettu”

Tsemppiä graduntekoon!! Ja ihania kuvia Viikistä, tulee opiskeluajat siellä mieleen! 🙂

Kiitos! Eiköhän se lähde tästä rullaamaan kun ensiaskel on otettu 🙂 Viikissä on niin nättiä nyt kun kaikkien isojen vaahteroiden lehdet on väriloistossa.

Vastaa

Hei! Tartun tuohon tutkimuksen pakollisuuteen. Uskallan kyllä väittää oman kokemus- ja tietopohjani perusteella, että tutkimus gradussa on kaikilla yliopistoaloilla Suomessa pakollinen. Siis ihan se oma tutkimus, ei pelkkä kirjallisuuden tutkiminnen. Kandidaatintyössä sen sijaan on erilaisia käytäntöjä eri aloilla, ja jopa yliopistoittain, työn laajudessa. Osassa töistä kandivaiheessa riittä mainitsemasi kirjallisuuskatsaus mutta osalla aloista (ja niistä yliopistoista) vaaditaan tutkimusta.

Kyllä kirjallisuuden tutkiminen on mahdollista, esim. systemaattinen tutkimus aiheesta x. Kauppatieteissä on tehty ainakin.

Ihana kuulla sun kuulumisia! Tsemppiä syksyyn!
Syksyllä syntyneenä.tällä väriloistolla, tuulella ja tuiskulla on paikka sydämessä.

Onpas tosi kiva kuulla sun kuulumisia taas tauon jälkeen! 🙂 Arkesi on varmasti todella hektistä kaikkine liikkuvine osineen, mutta kirjoituksiasi on aina ollut mukava lukea! Toivottavasti jatkat blogin pitämistä, vaikka se aikaa viekin 🙂

Itsekin aloitin graduprosessin tänä syksynä, niin siinäkin mielessä on mukava lukea ajatuksiasi/kuulumisiasi!

Kyllä mä täällä kirjoitan edelleen vaikka harvemminkin 🙂 Kiva kuulla että kaipasitte. Mahtavaa että sinullakin on gradu käsillä, se on kyllä jännittävä ja odotettu projekti. Hirmuisesti sullekin tsemppiä sen tekoon.

Vastaa

Hiukan jo ehdin kaipailemaan sinua, joten oli mukava kuulla. Tsemppiä loppurutistukseen opintojen kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.