Voiko olla, että höyryävää juustoraasteen kuorruttamaa pastaa saa gluteenittomana ja maidottomana? Mulla oli nimittäin sellainen mielessä maanantaina kun painelin koulupäivän jälkeen ruokakauppaan. Avokadopastaa teki mieli niin mahdottomasti ja hyllyvälejä tutkiessa päädyin kassalle jopa kutkuttavan erikoisten valintojen kanssa. Kotona en hiiskunut sanaakaan, vaan hyristen valmistelin pastat ja soosit. Ensimmäisten ”nam nam, herkullista” -kommenttien jälkeen vasta paljastin karmivan totuuden miehelleni. Gluteenitonta pastaa ja vegaanista juustoa 😀 Upposi kuin väärä raha!
GLUTEENITON JA MAIDOTON AVOKADOPASTA (myös vegaaninen)
400g gluteenitonta pastaa
3 avokadoa
1pss vegaanista ”juusto”raastetta
puolikas sitruunan mehu
puolikas punainen chili (ilman siemeniä)
3 valkosipulinkynttä
1 lehtipersiljaruukku
1 basilikaruukku
1/2 – 3/4 dl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
Keitä pasta al denteksi reilusti suolatussa vedessä ja ota talteen iso muki keitinlientä. Tee sillä aikaa soossi jossa leikkaat avokadon kuutioiksi, chilin ja valkosipulin pieneksi silpuksi sekä yrtit veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää öljy, juustoraaste sekä hippusellinen suolaa. Kaada keitinlientä päälle että juusto hieman sulaa ja justeeraa oliiviöljyä sopivasti makuusi. Lopuksi lisää keitetty pasta soosin päälle ja sekoita. Koristele annos mustapippurilla ja basilikalla.
Yhtä aikaa suolaista, hapokasta ja pehmeää. Täynnä makuja ja niin hyvää!
5 vastausta aiheeseen “Maidoton ja gluteeniton avokadopasta”
Mitä juustoraastetta käytit? 🙂
Wilmersburg pizzaraaste -nimistä juustoa. Pussia näkyy tuossa toisessa kuvassa pastan takana ja löytyy googlettamalla 🙂
Tosi kiva resepti, kuulostaa hyvältä 🙂 Ootko muuten jo huomannut että Violifelle(kookosöljy -pohjaisia) on tullu parmesanjuusto? Ite en ole vielä kokeillut mutta idea ainakin kuulostaa hyvältä!
annekatariina.com
Näin merkkiä kaupassa, mutta en huomannut juuri tuota. Kiitos vinkistä 🙂
Oi että! Avokadopasta on mun ruokaheikkous, ja Jolien vegaanisen avokadopastan ohjeella sitä on tehty monen monta kertaa. Täytyy testata tällä sun ohjeella myös! 🙂