Kategoriat
Yleinen

Munasta on moneksi

SAMSUNG CSC

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Siipikarjaliitto

Käyn juuri parhaillaan yliopistolla mielenkiintoista kurssia nimeltä elintarvikevalvonta ja -turvallisuus. Kurssi alkaa olla lopuillaan ja olen oppinut mm. sen että Suomessa aivan erityinen tilanne kananmunien salmonellaesiintyvyyden suhteen. Puhutaan EU-alueen vähäisimmistä tapausmääristä ja sitä kautta kananmunaa voi huoletta syödä vaikka raakana. Kananmunatuotanto rakentuu kananmunaketjun läpinäkyvyydelle, jäljitettävyydelle ja luottamukselle toimijoiden ja viranomaisten välillä. Suomessa kanoille syötettävä rehu on turvallista ja rehut kuuluvat salmonellavalvonnan piiriin.

SAMSUNG CSC

Mitäs tämä tarkoittaa sitten meikäläisen kohdalla? No sitä että eihän tuo byrokratia ja paasaus niin kiinnosta, kunhan tässä saisin muutaman opintopisteen, heh heh. Enemmän arkeeni vaikuttaa se, että voin juoda aamuisin raa’at luomumunat vähäkalorisena shottina (lue: nuolla mokkapalojen taikinakulhon) ilman vatsanväänteitä ja olla onnellinen. Kananmunat ja nimenomaan makunsa puolesta luomumunat kuuluu meidän perheessä ihan peruselintarvikkeisiin ja niitä löytyy kaapista aina!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Joskus muinoin tuli tehtyä paljon sellaista munakasta jossa oli pari kokonaista luomumunaa ja muutama valkuainen päälle. Lasten myötä pannulle päätyy usein ylijääneitä keitinperunoita ja pyttäri rakennetaan vähän kaikesta mitä sattuu kaapissa olemaan. Se on lasten suosikki-iltapaloja ja erinomaista sormiruokaa taaperolle. Kylkeen salaattia, kurkkua, muutama tomaatti tai tässä tapauksessa yksi uhkaavaasti pehmenevä avokado on ihan vakio joista jotain löytyy aina vaikka jääkaapissa ei olisi muuten mitään.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Lasten basic iltapalan lisäksi omiin terveellisiin herkkuihini kuuluu kaikenlaiset salaatit, joiden päälle voi laittaa keitettyjä luomumunia. Ne kruunaavat salaatin kuin salaatin ja tekevät siitä ruokaisan. Sitä paitsi kananmunassa on 12,5 grammaa proteiinia!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

VEHREÄ VIIKUNASALAATTI LUOMUMUNILLA

rucolaa

jääsalaattia

kirsikkatomaatteja

tuoreita viikunoita

keitetty luomumuna tai kaksi

oliiviöljyä

balsamicoa

ripaus suolaa ja pippuria

SAMSUNG CSC

Mahtava muna!

http://tottamunasta.fi/

http://www.luomunasta.fi/luomu/

8 vastausta aiheeseen “Munasta on moneksi”

Meillä on kohta vuoden syöty Someron suunnalta tuotuja vaahteramäen ulkokanalan munia:) Kanarouvat siis siellä keikuttelee kesät-talvet ulkona niin halutessaan. Varsinkin kesällä rouvien kuopsutellessa tuoretta ruohoa, munat on herkullisia! Munat ostan suoraan tuottajalta ja ovat käytännössä luomuja vaikkei sertiä ole. kun siirryimme tähän suoraan tuottajalta ostamiseen, meillä menee kuukaudessa vaihdellen 30-60 munaa. Kananvaihtojen yhteydessä saimme vanhojen kanarouvien valtavia munia ja uusien kanarouvien pikkuruisia munia taas vuorostaan. Munat on pop kun nyt on ne kolesterolijututkin vihdoin kumottu!

Kuulostaa todella hyvältä ja ihanan tuoreelta 🙂 Me ollaan harkittu kans et otettais osaa johonkin munarinkiin jossa tilataan suoraan tilalta mut toistaiseksi oon hakenut kaikki kaupasta.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *