Kategoriat
Ruoka Yleinen

Rosmariini-puolukkajäätelö

Aviomieheni täyttää tällä viikolla vuosia ja kokeilin viikonlopun sukulaisvieraita varten jäätelökakkua aikuisten makuun. Kyseessä on Pingviini puolukkajäätelö, joka on uutuusmaku 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Tämä kakku oli mielettömän helppo tehdä ja aikaa ei mennyt kuin viitisen minuuttia.

Juhlamaku puolukka on valmistettu laktoosittomaan kermajäätelöön ja ohjeet kakun valmistukseen löytää myös paketin kyljestä. Minä nostelin päälle itsetekemääni puolukkahilloa, syksyllä poimittuja puolukoita pakastimesta sekä kaupasta nappaamani rosmariinin varsia. Jäätelökakun alle sopi pitkä ja kapea Iittalan vuoka. Hyvä vinkki on pitää alustaa pakastimessa pari tuntia ennen jäätelökakun valmistusta, niin kakku ei lähde sulamaan nopeasti. Huomasin tämän eron konkreettisesti nyt kun olin nostanut vuoan pakkaseen hyvissä ajoin.

ROSMARIINI-PUOLUKKAJÄÄTELÖ

10 min / 4-6 annosta / Tosi helppo

1 l Pingviini Puolukka –jäätelöä
puolukkahilloa
valmiita marenkeja
puolukoita (tuoreita tai pakaste)
tuoretta rosmariinia

Valmistus:

Laita tarjoiluvati pakkaseen tunniksi tai pariksi. Laita jäätelö kylmälle tarjoiluvadille. Lusikoi päälle puolukkahilloa ja koristele murskatulla marengilla, puolukoilla ja tuoreella rosmariinilla.

Kakusta tuli mielestäni todella kaunis ja siitä lähti aivan huumaava rosmariinin tuoksu. Puolukkajäätelö oli ihanan makeaa kokonaisten puolukoiden alla ja hillolla höystettynä vaikka ajattelin että lopputulos olisi voinut jäädä kirpeäksi. Suosittelen kokeilemaan jos on puolukoiden tai karpaloiden ystävä ja ennakkoluulottomasti muutenkin. Tällainen sopisi hyvinkin jälkiruokapöytään siinä missä kahvien kanssa.

Tässä oli kevään yhteistyöni Pingviini-jäätelöiden parissa. Toivottavasti nautitte mukanani ja saitte vinkkiä mitä jäätelöstä voi pienellä tuunauksella valmistaa. Aiemmat postaukset löytyvät linkeistä:

Jäätelökakku, helppoa kuin heinänteko sekä Suloiset jätskitikkarit ystävänpäiväksi.

Ja toki lisää maukkaita reseptejä osoitteesta: Pingviini.fi

Yksi vastaus aiheeseen “Rosmariini-puolukkajäätelö”

Kommentit on suljettu.