Yhteistyössä Bonne
Vauvanruoka on varmasti aihe joka herättää paljon kuumia tunteita. Jo pitkän aikaa on muristu purkkiruoasta ja itse tehdyillä soseilla on helppo kiillottaa äitiyden sädekehää. Tottakai jokainen perhe tekee omat valintansa ja siinä missä itsekin syö mieluiten tuoretta niin ei se välttämättä aina ole niin tarkkaa. Meillä ei ole mitään kiveenhakattua ideologiaa taustalla meidän tyylissä mutta kutakuinkin vapaalla linjalla mennään. Täysimetin puolivuotta ja nyt kiinteitä on aloitettu sekä soseilla että sormiruoalla. Kun on aikaa niin saa sotkea pitkäänkin pöydän ääressä ja kiireisemmissä hetkissä mamma lappaa lusikalla avuksi 🙂
Tänä vuonna kun meillä oli muutto niin pakastimessa ei ole lainkaan marjoja. Vauvan puuroihin ja välipaloiksi ollaan käytetty sitten Bonnen hedelmä- ja marjasoseita mitä itsekin syön. Bonnen soseissa on se hyvä puoli, että purkki sisältää aina vain yhtä hedelmää tai marjaa eikä mitään muuta. Ei vettä, säilöntä- tai lisäaineita! Koko purkki on ehtaa tavaraa ja sen kyllä maistaa maussa! Bonneista on siis ollut hillosilmäksi puuroon, sekä ihan sellaisenaan!
Blogin kautta moni tuntuukin löytäneen nuo Bonnet ja usein kysytäänkin mistä niitä löytää, niin varmimmin S-ja K-ryhmän suurimmista kaupoista. Nyttemmin niitä olen itse ainakin nähnyt myös vaikkapa Lidlissä sekä pienemmissä kaupoissa. Kannattaa rohkeasti kysyä kauppiaalta jos ei hyllyssä näy! Kaupoissa Bonnet ovat lähes aina hillohyllyssä! Siksi esimerkiksi vauvanruokaa etsivä niitä ei välttämättä huomaa, vaikka Bonnet sopivat pienille erinomaisesti.
Jaan tähän vielä ehkä suosituimman ja simppeleimmän sormiruokailijan puuroreseptin mikä on olemassa. Se on Apinaeväs ja raaka-aineet siihen löytyy jokaisen fitnessmamman keittiöstä 🙂
APINAEVÄS
3/4 dl kaurahiutaleita
1 banaani (tai tietty Bonnen banaanisosetta)
1tl kookosöljyä
(ripaus ceylon kanelia)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muussaa kulhossa 1 banaani, lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää 1tl kookosöljyä ja halutessasi ripaus kanelia. Muotoile massasta patukoita leivinpaperoidulle uunipellille ja paista n. 15 minuuttia, uunin keskitasossa 200 asteisessa uunissa.
Lisää tietoa Bonneista löydät bonnejuomat.fi. Tuotteet ovat saatu yhteistyön kautta.
Onko teidän pienokaiset saaneet maistaa Bonnen soseita, vai meneekö kaikki äitien omaan mahaan? 😉 Meillä menee vähän fifty-fifty nyt kun Amos on kasvanut apajille! Herra on oikea hedelmien herkkusuu!
Iloa viikkoon!
17 vastausta aiheeseen “Vauvanruokaa”
Ei mulla muuta, mut on poikakin ihan äitinsä näköinen. Ainakin silmistä 🙂
Olen sitä mieltä että voisi nyt ruoka-ainenatsit edes vauvanruoat jättää rauhaan. Ei ne purkit ole varmaan ketään koskaan yhtäkään vauvaa tappanut. Ellei sitten niilläkin näytä maha vähän pullottavan!
En sano tätä sinulle sillä ethän missään vaiheessa sanonut olevasi vastaan, vaan viittasin kuumiin tunteisiin.
Mukavaa kevättä ja onnea uuteen kotiin. 🙂
Meillä Bonnet käytössä niin lapsilla kuin aikuisillakin! Maku on ”pikkusen” eri mitä perus vauvan hedelmäsoseissa. 😉
Noita Bonneja ei tainnut sillon muutama vuosi sitten vielä olla myynnissä vai muistanko väärin? Mä tein osan vauvanruuista itse ja osa ostettiin ihan kaupasta. Ihme natseilua näidenkin kanssa. Eiköhän jokainen itse tiedä mitä haluaa lapselleen antaa. Tuntuu, että äitiydestä on tehty yhtä kilpajuoksua. Se joka tekee eniten itse, pukee lapsensa luomuvaatteisiin ja käyttää kestovaippoja, on paras? Jaa, näköjään mullakin alkoi vähän kiehahtelemaan 😀 Mun mielestä jokainen äiti on lapselleen se paras äiti 🙂
Ihana Amos! Pojassa on kovasti teidän kummankin näköä, mutta ehdottomasti sun silmät 🙂
Mä tein aikoinaan lapsille soseet itse, koska halusin säästää rahaa ja toinen syy oli se, että kun ruokaa piti aina maistaa (ettei ole pilalla ja että lämpö on hyvä), niin sitä purkkiruokaa en ilennyt maistaa, mulla laukes oksennusrefleksi siitä ominaishajusta. Olisi mielestäni ollut paradoksaalista ensin yökkiä ruokaa itse sitä maistaessani tai sitä yrittäessäni, ja sitten antaa sitä lapselle. Mut kuten sanoit, jokainen voi tehdä kuinka parhaaksi näkee.
Tein esikoiselle aikoinaan kaikki soseet itse. Olin siitä ihan äärimmäisen tarkka, että mitään purkitettua moskaa ei syötäisi. Keskimmäisen kohdalla mentiin osittain samoilla linjoilla, mutta pientä lipsumista purkkiruokiin oli jo havaittavissa. Kuopus taas veteli purkkisoseita kahden edellisen edestä. Ei vaan riittänyt aika enää siihen natseiluun 🙂 Ja ihan normaali poika kaverista näyttää tulevan 😉 Kannatan itsetehtyä, mutta järki käteen tässäkin asiassa. Jos rahkeet ei riitä niiden soseiden valmistukseen, niin siitä ei pitäisi kantaa huonoa omaatuntoa.
Niina,
http://www.inthemiddle.fi
Mie olen löytäny Pirkan Luomu-hedelmäsoseet rahkan kaveriksi. Kaikista en tykkää mutta mango on varsin bueno! Niissäkin hienoa on se että ainesosia on tasan se yks. Tai omena-mustikkatsydeemissä kaks. Oletko maistellut niitä tai osaatko sanoa onko paljon eroa Bonneen? Mie en ole sitä vielä omaksunu mutta vois tietty kokeilla…ihan lastenruokahyllystä olen Pirkat bongannut.
Aurinkoista kevättä 🙂
Kokeilin just Bonnen tuoremehua joka oli miehen mukaan parasta ikinä
Ohi otsikon ja aiheen. Pahoitteluni 😀 Mutta olen jo pitemmän aikaa miettinyt, että pitää kertoa täällä Annalle. Luen monia eri blogeja, ja aina palaan Annan blogiin. Haluan antaa sinulle kiitosta siitä, että käytät hyvää suomenkieltä. En tarkoita, että pitäisi olla kieliopillisesti virheetöntä. Itse en jaksa vain lukea ”puhekielisiä” blogeja. Esimerkiksi, tuulesta temmattuna: ”Mut mitä muu jengi tykkää, eiks oo aika jees”, ”Mut kamoon, kattokaa hei, eiks tää oo just mun näkönen”. Puhekieli menee pienissä erissä, mutta sitä on raskasta lukea pitkinä blogipostauksina. Kiitos Anna selkeästä kielestäsi jota käytät =)
Tein suurimman osan soseista itse, muutaman kerran käytin Bonnea ja se on kyllä hyvä tuote! Seuraavan kohdalla jos ei ehdi kaikkea itse tekemään, niin suosin kyllä näitä.
Meistä on tullut Bonnefaneja kanssa. Bongasinkin ne täältä blogistasi : ) Mango on meidän ykkössuosikki! Meillä on ollut vähän haastetta ruoan laitossa kun liesi on rikki ja poika ei syö valmisruokaa! No anoppila on onneksi lähellä 🙂
http://littlemrsfinland.blogspot.fi/2015/04/arjenhaasteita.html
Moi!
Ihana Amos!
Meillä Bonnen soseet satunnaisesti käytössä, ostaisin useammin, mutta hinta vaan on aika suolainen näin hoitoalan päivätyöläisen ja hoitovapaalla olevan isän budjetille. Aika paljon siis höyryttelen hedelmiä mössöksi ja sitä lisätään sitten puuroihin, rahkaan, turkkilaiseen ym.
Meidän pikkuteinitkin (13-v) ovat innostuneet aamulla tekemään puuroa, siihen sitten lisäävät marjoja pakkasesta, Bonnea tms.
”Vauvalle” (1,4 kk) annetaan pelkästään näitä sokerittomia ja lisäaineettomia soseita, joskus on tarjottu jotain makeampaa, mutta ei maistu!
Tytöt olivat aikoinaan purkkiruokalaisia ja korvikkeella, hyviä heistä on tullut! Pojat sitten saivat vain rintamaitoa ja omatekoista ruokaa. Nuorimman kanssa olen ollut vaan niin laiska, etten ole jaksanut purkkiruokaa kotiin raahata. Samalla, kun tekee ruoan muille viidelle, niin ehtii tehdä vauvan soseen. Kauppakassit painavat muutenkin paljon, ilman niitä lasipurkkejakin, eli ihan itsekkäistä syistä meillä ei purkkiruokaa syödä (nythän toki syödään samaa ruokaa kaikki).
Ihanaa pääsiäistä teidän porukalle!
T: meidän suurperhe läheisetä lähiöstä 😀
P.s. Jos joskus jaksat, tai on intoa, niin voisitko kirjoittaa (itä-) Helsingin edullisista liikuntapaikoista ja -maastoista? Esim. Liikuntamyllyn toiminta kiinnostaa…
Me syödään 5-vuotiaan tytön kansa molemmat paljon pilttejä ja bonaa. 🙂 Voiskin koittaa seuraavaksi tuota Bonnea. Oon vaan jättänyt vielä kauppaan hinnan takia. Tulee muutenkin yleensä noista lastensoseistakin valittua nuukana (ja miehen vielä opiskellessa) halvimmat vaihtehdot 😛
Kun tyttö oli pieni, tein kaikki ”suolaiset” ruuat pääasiassa itse, mutta hedelmä- ja marjasoseet syötiin purkista. Varmaan nyt, kun itsellä on muutenkin erilailla intoa tehdä esim. smoothieita, niin tulis surautettua myös hedelmät ja marjat ihan itse soseeksi.
Mutta mikään natsi tai ehdoton en tässä asiassa kyllä ole. Kukin tavallaan ja ihan tilanteen mukaan. 🙂
http://annikanunelma.blogspot.fi/
Hei ja kiitos ohjeesta 🙂 testasin välittömästi ja maistui meidän 8kk loistavasti.Koostumuskin hyvä joten pienen helppo syödä.Bonne-soseet myös käytössä silloin tällöin.Lähikaupasta (Lidl) niitä ei (vielä?!) saa 🙁 Aurinkoista kevättä :))
Mun täytyy rehellisesti nyt sanoa, että ne Bonnet on mun mielestä kalliita. Joku vinkkasikin Pirkan vastaavista ja itse olen ostanut Lidlistä pakastettuja mangokuutioita, joista teen lapsille smoothieita. Omenasosetta onneksi tulee tehtyä n. kymmenestä omasta omenapuusta
Ja tosiaan kiitos siitä, että kirjoitat suomen kielellä:) Blogeisaa käytetään aika paljon härskisti puhekieltä, jota olen ihan kyllästynyt lukemaan.
Kolmen lapsen perheessä pääsee helpoimmalla ja halvimmalla loppujen lopuksi kun muokkaa muun perheen ruoasta vauvalle oman version. Ne purkkiruokaa on kamalan makuisia mössöä, vaikka toki niillekin on paikkansa:)
Iiris
http://aitikuosiin.blogspot.fi
Ihmettelen kyllä miksi monet pitävät Bonnen soseita kalliina, nehän ovat täyttä hedelmää. Kannattaa vertailla eri soseiden kilohintoja. Monet ”vauvanruokapakkaukset” ovat kilohinnaltaan jopa 15-20 euroa, kun taas Bonnen soseet liikkuvat kilohinnaltaan 5-10 euron paikkeilla. Bonnen soseet sitä paitsi säilyvät jopa viikon avattuna jääkaapissa eikä tule niin paljon lasipurkkijätettä.
Tässä muuten mielenkiinoinen vertailu Bonnen ja Piltin välillä:
http://pumpumkatti.blogspot.fi/2014/01/sosesota.html
Moi!
Pakko oli tulla vielä avautumaan noista hinnoista, Bonnen ja muidenkin.
Meillä siis niitä ostetaan joskus, kun on varaa, esim. tilipäivänä vähän kuin extraherkuksi (mies siis hoitovapaalla ja minä hoitoalan päivätyössä).
Meille edullisimmaksi tulee itsetehdyt hedelmä- ja marjasoseet. Ostanko mieluiten tarjouksesta 3kg omenoita ja höyrytän osan, kuin ostan 2.45€ maksavan Bonnen omenasoseen?
Juuri päärynää ja omenaa on usein hyvin tarjouksessa ja meillä kenelläkään neljällä lapsella ei ole allergioita, niin kaikkia lajeja voidaan testailla.
Meidän ”rahattomuus” on oma valinta ja nyt on aikaa tehdä niitä soseita itse! Sitten kun molemmat ovat takaisin työelämässä, niin tilanne saattaa olla toinen.
Täytyyhän tietenkin esim. omenat kuoria ja kodat poistaa, eli hukkaa tulee jonkin verran, mutta jos kilohinta on alle euron, niin saa vähän tulla.
Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!
T:kirsi