Kategoriat
Uncategorized

Verkot vedessä

SAMSUNG CSC

Mökki- tai tonttipaikan etsiminen on rankkaa puuhaa kun oman vapaa-ajan asunnon kuume on kova. Olen selannut vaihtoehtoja pitkään ja suhasinpa eilen pitkin Uuttamaatta viidessä eri kohteessa. Yksi oli vanha talo, yksi vanha toimitila ja kolme olivat tontteja.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Vielä ei ole osunut kohdalle mitään sydämen sykäyttäjää vaikka paikkakunnat ovat ihastuttaneet. Siuntio, Kiskon kirkonkylä, Sammatti, Salo ja Nummi-Pusula ovat kaikki kauniita, pitkät perinteet omaavia kyliä joissa on viehättäviä vanhoja taloja ja ihana tunnelma. Silti jokaisessa kohteessa on tähän mennessä ollut puolensa ja puolensa, niin että sellaista oikeaa fiilistä ei ole tullut.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vanha mökki vai tyhjä tontti? Missä olisi ihana ranta ja uintimahdollisuus? Metsän siimeksestä omasta rauhasta vai vähän keskitetymmästä paikasta jossa olisi jonkun verran elämää? Näitä tässä pohditaan. Lapsille tämä on mielenkiintoinen seikkailu ja minä en saa rauhaa kun kelitkin lämpenee ja luonto kaunistuu. Viikonloppuna taas katsomaan paikkoja.

Näin se aika muuten rientää, kun esikoinen on jo reipas koululainen ja niin ihana huolehtiva isoveli pienemmille. Onnea äidin 8-vuotiaalle! Maailman rakkain Eliel.

SAMSUNG CSC

14 vastausta aiheeseen “Verkot vedessä”

Mitenkäs olisi Porvoon saaristo? Tiedän kohtuuhintaisen mökin olevan kaupan. 🙂

Kaunista siellä on kyllä, mutta riippuu vähän pitääkö sinne mennä veneellä? Luulen, ettei venematka ole meidän juttu tässä perhekoossa ja koirien kanssa, vaikka saaristot on ihania.

Vastaa

Tutkipas kartasta, sillä Tirmosta menee lossi Pellinkiin. Porvoon keskustasta Tirmooseen on matkaa vähän alle 30km. Isäni asuu siellä ja ai miten on ihana saariston tunnelma! Autolla pääsee vuoden ympäri pihasta pihaan ja silti on ihan saaristossa. ?

minä en taas ryhtyisi mökin omistajaksi vaikka ilmaiseksi saisin.D järkyttävän kallista touhua nyky suomessa..kiinteistöveroineen, vakuutuksineen , kyllä tulee mökkiyölle hintaa kun kaikki kulut huomioi ja sitten vielä työt mitä sen ylläpito vaatii niin ei kiitos! me ollaankin vuokrattu mökki sillon kun on mökittänyt ja se on ollut todella hyvä, helppo vaivaton ja edullinen vaihtoehto ja on kiva että pystyy möksäillä eripuolilla maata. tällänen näkökulma minulla, onnea etsintään teille!

Vuokramökkeily on tosiaan varmasti hyvä vaihtoehto vaikka me ei olla juuri vuokramökkeiltykään. Saa vaihtaa paikkaa ja olla huoleton 🙂 Toisaalta omassa on perinteensä ja puolensa myös.

Vastaa

Mulla myös ihan järkyttävä mökkikuume. Muutettiin omakotitalosta rivitaloon joten nyt vielä kovemmin tekee mieli sitä omaa paikkaa, rauhaa ja tilaa. Etsinnässä olisi sellainen punainen tupa, kaukana naapureista, tai kunhan niitä naapureita ei ole lähietäisyydellä että voi olla omassa rauhassa. Ranta olisi ihana ihan maiseman kannalta, mutta olen miettinyt paljon, että hintaa mökillä voi olla helposti tällä alueella 50 000 euroa enemmän vain sen rannan vuoksi, ja kun on pieniä lapsia (5v ja kesällä 2v) niin pystyisikö sitä ollenkaan rentoutumaan mökillä, jos ranta on ihan vieressä? Lapsia pitäisi vahtia ihan koko ajan. Kuivanmaan mökillä taas ei olisi niin paljon vaaranpaikkoja, vaan lapset voisi oleskella pihalla ja metsässä kun itse on keskittynyt vaikkapa kukkapenkin tonkimiseen 🙂
Pakko on kyllä vähän ihmetellä teidän resursseja, kun olette vasta rakentaneet ison omakotitalon ja käsittääkseni vain toinen vanhempi kokopäiväisesti töissä! Meillä sama tilanne, itse olen lasten kanssa kotona, mutta mies on rehtori eikä meille edes myönnetä lainaa! Asutaan vuokra-asunnossa, lainaa 0 euroa ja mökkilainan summaksi ollaan ajateltu max. 50 000 euroa.

Varmasti kuume nostaa päätä muuton myötä kun kaipailee täysin omaan rauhaan välillä 🙂 Ja ihan samoja pohdin tuon kanssa kun vesistö tuo aina niin kovasti lisähintaa ja vielä se huoli lapsista. Toisaalta maisemat olisi niin upeat veden äärellä.

Kyllä meillä molemmat on täysipäiväisesti töissä 🙂 Tarkoititko mua sillä etten olisi? Nykyään on onneksi niin paljon erilaisia mahdollisuuksia työntekoon eikä se tarkoita että olisi sidottu jonnekin päivätöihin 8-16. Mulla on kaksi työtä jota teen eli blogin lisäksi olen yhdessä projektissa mukana ja sitä työtä saan myöskin tehdä ehkä 80-prosenttisesti kotoa. Molempia töitä teen freelancerina yritykseni kautta. En edes uskalla laskea paljon päivässä tulee tunteja työn tekoon vaikka teenkin niitä kotoa. Ei sillä, kyllähän sitä rahaa voisi aina olla enemmänkin 🙂 Tuntuu että kun perhe on kasvanut on menotkin kasvaneet joka vuosi.

Vastaa

Porvoota suosittelen minäkin; ei välttämättä meren rannalta, vaan myös Pohjois-Porvoon perinnemaisemassa mieli lepää. Ja ei olisi kovin pitkä ajomatkakaan Itä-Helsingistä, puolisen tuntia. 🙂

Mut onko se jopa liian lähellä? Niin et ei tuntuisi mökiltä? Saisiko Itä-Helsinkiin jätettyä kaupunkin tomut ja arjen huolet?

Vastaa

Onpas ihanat maisemat ikkunoista <3 Mutta ei meistä taida olla veneellä lähtijöiksi tälle sakilla, koirilla, kauppakasseilla ym. Jolle kulle muulle tämä on varmasti upea kohde!

Vastaa

Me rakensimme mökin Kettulaan Suomusjärvelle 14 vuotta sitten, kun lapset olivat 5- ja 7-vuotiaita. Vuosien varrella mökistä on tullut meille rakas rentoutumispaikka, eikä kukaan tästä enää halua luopua, vaikka viime vuosina ei täällä niin usein ollakaan enää käyty. Tärkeintä on meille varmaan ollut se, että mökillä on kaikki samat mukavuudet kuin kotonakin ja että arjesta irrottautuminen on niin helppoa ja totaalista. Sekin on iso plussa, että kotoa matkaan menee alle tunti.

Nyt kun lapset ovat jo isoja, mökistä on tullut meille vanhemmille myös kiva treenipaikka, kun omasta rannasta voi lähteä uimaan ja hiljaisia maanteitä riittää pyöräiltäväksi ja metsäteitä juostavaksi. Kävi tuuri,että löysimme juuri tämän paikan, vaikka emme näistä nykyisistä harrastuksista silloin mitään tienneetkään.

Onnea etsintään, varmasti löydätte jonkun ihanan tontin tai valmiin mökin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *