Kategoriat
Yleinen

Alkukokemuksia

SAMSUNG CSC

Mun vauva aloitti tänään päiväkodin! Nyyh, mihin tää aika oikein menee? Ollaan oltu alkuviikko yhdessä päiväkodissa tutustumassa ja tänään Amos jäi muutamaksi tunniksi hoitoon siksi aikaa kun itse tulin kotiin. Olin puhelimen päässä päivystämässä jos ikävä iskee mutta se muutama tunti meni hyvin ja maanantaina sitten alkaa hoito niin, että itse suuntaan sillä aikaa yliopistolle. Haikeaa mutta olen jo paljon paremmalla mielin kuin ennen tätä viikkoa, sillä ryhmä oli aivan ihana ja hoitajat vaikuttavat mukavilta, jännitys siitä oli siis turhaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Tänään saapui myös mun tilaukseni Evolutionista, josta mulle saapui heraproteiini-isolaattia, minkä maustamaton versio on kaiketi markkinoiden ainoa täysin laktoositon, soijaton, gluteeniton, soijalesitiinitön, väriaineeton ja makeutusaineeton. Herahan on tietysti maidon osa, mutta se on Alkuruokavalion mukaan poikkeus maidottoman ruokavalion sääntöön. Sami Sundvikin sanoin ”Laadukas heraproteiini ei aiheuta samoja ongelmia kuin prosessoidut maitotaloustuotteet. Laadukkaan heraproteiinin laktoosipitoisuus on todella matala, lisäksi heraproteiini ei sisällä maitoproteiinin kaseiinia, joka on suuri syy maitotuotteiden aiheuttamiin ongelmiin.” Tiedä sitten tuosta mutta hera on kyllä tuote josta tykkään joten tällä mennään, muuten en olekaan maitotuotteita syönyt kohta kolmeen viikkoon. Kahvikin maistuu mustana jopa hyvältä mitä en olisi ikinä uskonut, olin niin kova maitokahvinjuoja. Musta kahvi tuntuu jotenkin raikkaalta ja hedelmäiseltä. What on earth has happened?!

SAMSUNG CSC

Tammikuun alku on mennyt hyvin ja en melkein uskalla kirjoittaa siitä mitään, etten riko taikaa. Mun luotto omaan tekemiseen oli melkoisen heikoissa kantimissa ja ajattelin että nyt tän muijan ei kannata hehkuttaa yhtään mitään ennen kuin vaikka puoli vuotta on mennyt paremmilla elämäntavoilla. On vain vähän vaikea pitää matalaa profiilia kun kirjoittaa aiheesta blogia 😀

SAMSUNG CSC

Joten ei liene salaisuus, että kaikki rullaa hienosti ja toivon että tosiaan tämä vuosi saa mut palaamaan jollain tavalla elävienkirjoihin ja ennen kaikkea terveempään kuntoon. Puntilla haluaisin päästä takaisin omiin rutiineihin ja saavuttaa liikkuvuutta ja voimaa takaisin, ulkonäköseikat tulevat sen jälkeen. Yritän asennoitua siihen, että elän päivä kerrallaan, en mene asioiden edelle, enkä tee valtavia tavoitteita vaikka toisaalta mieleeni tupsahtaa ajatuksia että mitä jos pääsenkin takaisin normaalipainoon ja pois tästä kilojen vankilasta josta on tullut kamala kierre. Mitä jos tämä polku on minulle oikea ja nyt on minun aikani? Mitä jos saavutan normaalipainon, niin miten onnistun tekemään tilasta pysyvää enkä enää ponnahtaisi takaisin lähtöpisteeseen kuin tiukalle singutettu hiuslenkki? Niin paljon ajatuksia ja toimintamalleja joita pitää työstää…

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Elämä on oppimisen aikaa, joten onneksi toivoa on!

11 vastausta aiheeseen “Alkukokemuksia”

Tsemppiä painonpudotukseen.:) samassa veneessä ollaan ja kovasti koitan loput kilot karistaa pois jotka on lasten syntymän jälkeen jäänyt roikkumaan.

Samassa veneessä ollaan ja täysin samoin fiiliksin.
En uskalla ääneen sanoa miten hyvältä olo on tuntunut.
Maha tuntuu pienentyneen roimasti jo näiden parin viikon aikana.
Ihanaa! Mukana keikutaan!

Harvemmin mitään blogeihin kommentoin, mutta nyt halusin. Tää meininki kuulostaa tosi hyvältä! Ei liikaa suunnittelua ja sen myötä paineita, vaan hyvinvointi, terveys ja suorituskyky edellä, ulkonäkö seuraa kyllä perässä! Tsemppiä jatkoon! 🙂

Huomenta Anna!

Kovin iloinen ja elämänmyönteinen tunne on viimeisimmistä kirjoituksistasi välittynyt. Tsemppiä tähän Alku-ruokailuun, mitä olen asiaan tutustunut, niin varsin järkevältä kuullostaa, ei miltään ”hömppä”-dieetiltä. Tätä voisin harkita myös itse, kun olisi vähän tuota pudotettavaa.
Erityisesti haen kuitenkin nyt liikunnan iloa, positiivista mieltä ja hyvää oloa. Ylipainoa ei siis varsinaisesti ole (172/75), mutta kehon koostumus on on kamala… Lihasta ei lainkan ja vatsassa +ylävartalossa paljon ylimääräistä (vyötärö 97, navan kohta 99, röllykkä 105). Jalat sitten vastaavasti on tikut.
Tietenkin takaraivossa (siis minulla) kolkuttelee myös ulkonäköasiat, mutta tästä olen tietoisesti pyrkimässä pois.

Mutta, mutta… varsinainen asiani oli: Mitä tehosekoitinta voit suositella? Tai lukijasi voivat?
Tulisi meillä kovaan käyttöön minulle, teini-ikäisille tyttärillemme, miehelle ja pojille välipalamasiinaksi kotiin hoitovapaan ajaksi ym. ym.
Pitäisi olla siis aika helppokäyttöinen, kestävä, helposti puhdistettava ym.
Suosituksia kiitos?!

Meillä on Kenwoodin loistava (ja lähes käyttämätön) yleiskone. Tästä löytyy tehosekoitin, lihamylly, mehustin ja kaikki herkut, mutta todella vähän tulee käytettyä. Tarkoitus olisi tämä uudenveroinen masiina myydä pois ja ostaa kunnon tehosekoitin.

Ihanaa viikonloppua!

Ihan samoja ajatuksia minullakin! Alkua mennään toista viikkoa nyt. Minäkin noita heroja tilasin ja tykkään kyllä kovasti. Itselläni vielä kahvissa tilkka maitoa. Kauramaito ja kookosmaito maistuvat siinä niin kamalalta:/. Haaveilen hoikkuudesta itsekseni ja mietin miltä tuntuisi mennä kauppaan ostamaan vaatteita… Tsemppiä kovasti,hyvällä alulla ollaan;)

Oletko vielä kokeillut Oatlyn ikaffe-nimistä tuotetta? Sen on kaurapohjainen kahviin suunniteltu. En itse ole kokeillut, mutta monta tuttua käyttää sitä. ikaffea saa k-kaupoista, s- kaupassa en ole nähnyt.

Mustaa kahvia en ole vielä juonut, mutta muuten Alku on startannut hienosti täälläkin! Aika hauskaa, kun saa nyt sinuakin seurata tällä samalla tiellä, samoilla teillä on oltu ennenkin aina sun blogiuran alusta lähtien :), silloin meillä oli kyllä eri metodit, mutta sittemmin olen kokeillut oikeastaan kaiken sen mitä sinäkin. Ja nyt Alkua.

Tsemppiä Anna, et ole yksin! 😀 Sen varmaan tiesitkin jo :).

Sopiikos tämä alkuruokavalio imettävälle? Mietin tuota heraproteiinia…

Heraproteiini sopii imettävälle mutta siitä en tiedä kannattaa alkaa imetysaikana rajaamaan paljon ruoka-aineita pois ruokavaliosta ja laihduttamaan. Kyseessä on kuitenkin valmennus jonka yksi tarkoitus on tiputtaa kiloja.

Itsellä ei niinkään olisi tarkoitus laihtua, vaan saada joku järki syömisiin. Tulee syötyä vähän niin ja näin. Olisi kiva saada vinkkiä maito- ja viljatuotteiden korvaamiseen, näiden poisjättäminen ei todennäköisesti vaikuta hirveästi imettämiseen, kun moni on imetysdieeteilläkin allergiaepäilyjen takia. On niin huono mielikuvitus itsellä kauppaan mennessä tällä hetkellä, että koriin päätyy juuri jogurttia, rahkaa, leipää jne. Nopeaa kotiäidille 😀 Ehkä sitten imetystaipaleen jälkeen.

Ihana blogi! Itselläni elämäntilanne hieman toinen, toiveessa siis raskaus ja tässä opettelen herkuista eroon, että tulisi syötyä mahdollisimman terveellisesti raskausaika 🙂
Itse aikoinani laihduttaessa löysin mantelimaidon korvaamaan kahvimaitoa, kannattaa kokeilla! Maistuu paljon paremmalle kuin kaura/soijamaidot, erityisesti makeutettu versio. Makeuttamattomassa on myös vähemmän kaloreita kuin tavallisessa maidossa. Itsellänikin lähti kaikki turvotukset ja epämukavat olot, kun jätti maitotuotteet kokonaan pois 🙂 Mantelimaito on niin hyvänmakuista, että olen sitä voinut käyttää jopa puurojen kanssa ja ihan pelkästään, sekä siitä on helppo tehdä kevyt perunamuusi!

Kommentit on suljettu.