Kategoriat
Yleinen

Pari rautaa ja yksi kohtu tulessa

20140530_185717

 

Pitikin mennä rehentelemään sillä et päivä-pari niin meikäläinen on hoitanut homman kotiin… Oon ollut eilisestä niin kipeä kuin olla saattaa! En siis sillä tavalla että oisin sairaana vaan fyysisesti kolottaa joka paikkaa. Etenkin tuo lantion ja alavatsan alue on ihan tulessa. Sitä vihloo niin kuin ois puukko jäänyt pöksyihin, varsinkin kun tekee jonkun vähän suuremman tai nopeamman liikkeen. Liitoskivuiksikin näitä voisi kai kutsua? Vai osaako joku sanoa paremmin, mulla siis suurimmat vihlaisut tuntuu tuolla alavatsan sivuilla, joko oikealla tai vasemmalla. Ihan kuin se ois niin reunassa että se olisi kohdun ulkopuolella, vähän munasarjojen tienoilla. Ihan jäätävää, aiemmista en muista tällaista. Muuten sit onkin ihan perushuttua eli supistaa ja vatsa on iltaisin ihan hellä & kosketusarka sen vuoksi. Yöt menee pätkissä, heräillen epämukavaan oloon tai kukkumaan kun uni katoaa.

eilen illalla kipuja kärsimässä peiton alla
eilen illalla kipuja kärsimässä peiton alla

Mutta homma edistyy askel kerrallaan. Sain pestyä villamyssyt käsipesussa, kaikki eri väriset omissa koneellisissaan, turvakaukalon päälliset, kantoliinan ym. Tuon päälle ihan perus asunnon imurointi, tiskejä ja muuta kodin ylläpitoa sekä pakattua 4 muuttolaatikkoa. Wuhuu! 26 laatikkoa ainakin jäljellä! Ja sit haetaan lisää kun näkee paljonko tarvii…

20140529_141944

puhdas ruskovillan silkkimyssy ja trikoinen pitkä kantoliina
puhdas ruskovillan silkkimyssy ja trikoinen pitkä kantoliina

20140530_185924 20140530_18593620140530_185344

Turvakaukalon päällisen ja etenkin aurinkosuojan kikkailu paikoilleen vei aikaa mutta sain sen tehtyä kun kaivoin ohjekirjan esiin. Ihana pino tuli myös vaatteita, jotka valikoin mukaan sairaalakassiin kotiintulovaatteiksi <3 Muut on Elielin vanhoja, sukat ja housut on uudet. Riippuu sitten säästä laitetaanko pelkät nilkkasukat vai sukkikset. Viimeksi kun kotiuduttiin heinäkuussa niin sattui todella helteinen päivä.

20140530_185601 20140530_185646

 

Sitten muihin juttuihin, eli raksaprojektiin. Se ei oikeasti oo edennyt ihan kauheesti sillä rakennuslupaa varten piti tehdä taas täydennyksiä joten se ei taida olla tulossa ihan näinä päivinä. Pelkään et ne ehtii jäämään kesälomallekin rakennusvalvonnasta ennen kuin meille myönnetään yhtään mitään. Great! Ekstrakuukausia vuokrakaksiossa. Parempi varmaan asennoitua vuoden sijasta kohta kahteen 🙁

Mutta jos ei jotain huonoa niin hyvääkin! Ne täydennysasiat on kaikki tuloillaan ja kun kuitenkin itse talolle ja sen mallille näytettiin peukkua niin tehtiin tänään hankintasopimus yksilöllisestä Plania lämpökodista! Ollaan siis päädytty rungon osalta siihen, että sen toimittaa meille Planiatalo. Runko on kokonaan meidän omien piirustusten mukainen eli he valmistavat myös täysin omien toiveiden mukaan runkoja tehtaalla. Toimitussisältöä on 10 sivua mutta en ehkä asiaan vihkiytymättömänä naisena ihan vielä kaikkea tuosta ymmärrä mitä se tarkoittaa 😉 Onneksi projektissa on osana muut ammattilaiset. Mun mielestä tuossa nyt tulee seinäpalkit ja katto ja talo on sateelta suojassa ainakin (katto valmiiksi asti) kun tuo toimitus on tehty. Sitten jää vielä iso homma urakkaa, eli kaikki sisäpinnat, lopulliset seinäpinnat, lattiat ym. Toimitussisältöä voi toki vielä ihan rauhassa muuttaa valmistustilaukseen asti eli jos talossa pitää edelleen tehdä muutoksia. Ja jotta ei tulisi stressiä niin kaiken varalta meillä on sopimuksessa vielä rakennuslupaehto.

20140530_181547 20140530_182148

 

Vatsapallo alkaa olla valtava mutta itseni tuntien se kasvaa vielä tästäkin aika paljon. Oma olotila tuntuu niin kaukaiselta siitä kropasta jossa on mukava olla mutta tällä taitaa olla tarkoituksensa sillä loppuraskaudessa sitä antaisi jo vaikka pikkurillinsä että pääsee synnyttämään. Ja eihän kukaan hinkua oikeasti synnyttämään! Ihminen tulee läpi sun alapäästä ja pahimmassa tapauksessa ilman kivunlievitystä! Siinä vertauskuvaa siihen miten tukalaksi olo tulee!

20140530_123555 20140530_124513 20140530_124536 20140530_124605 20140530_124705  

Kuvisssa ainoa muisto meikäläisen jumppapirkkoilusta on se että änkeydyin noihin Nebbian mustiin trikoisiin. Jos sulla puuttuu uusia ihania treenivaatteita niin suosittelen klikkailemaan nopeasti Gazozin facebook-sivuille ja tykkäämään siellä tuon näköisestä kuvasta. Tästä linkistä-> pääset suoraan arvontakuvaan. Gazoz arpoo vähintään kolme SixDeuce -tuotepakettia, eikä tarvitse edes omaa hanurikuvaa lähettää 😉 Apua se oli niin mauton kisa… (lukekaa Metallisydämen blogia jos on mennyt ohi).

ARVONTA-1

 

Nuo mun Nebbian trikoot on nämä ja ne on ihan mun uusi suosikki <3 Ei ole edes hinnalla pilattu (39.90€). Värivaihtoehtoja on pink ja aqua. Uskon et nää menee aika pian raskauden jälkeenkin ja tukee tulevaa vatsaröllöä. Nythän oon kääntänyt tuon resorin tekstiosan ylös vähän niin kuin masuresoriksi niin kuin mammakuteissa 😉 SixDeucen kompressiotrikoisiin on vielä matkaa, ne on mun mielestä todella piukkoja!

636-cierna-1

 

Vaatteista vielä takaisin taloprojektiin. En yhtään muista oonko tän jo jakanut mutta naapuritonteilla ainakin tapahtuu jos ei meillä. Ensimmäiset aikovat muuttaa alueelle juhannuksena! Oi voi <3 Pitää muistaa et me saatiin tontti vasta varasijalta eli paljon myöhemmin kuin moni muu. Siellä on siis kaivinkonetta jos toista sekä kaksi jo aika valmiinnäköistä kotia. Nämä kuvat ovat otettu pari viikkoa sitten.

20140510_135827 20140510_140052 20140510_140307 20140510_140325 20140510_140219 20140510_140246

 

Pidetään siis peukut pystyssä että meidän perhe pääsee myös omaan kotiin alias omakotitaloon <3 joku kaunis päivä. Nyt mä otan silti päivän kerrallaan ja elän ensin tämän raskauden loppuun. Se täyttää mielen jo aika lahjakkaasti sillä olotilaa ei pääse enää hetkeksikään unohtamaan. Vielä pari viikkoa niin ois viikot 34 ja olikos se niin et jos nyt sattuis synnytys käynnistymään niin sitten ei todennäköisesti enää estellä jos vauva on hyvin kasvanut? Tosin edellisen 41+2 synnyttäneenä mä taidan olla tiineenä vielä elokuussa. Mut toivossa on hyvä elää 😉

Jos selvisit maratonin tänne saakka niin ansaitset

Hyvää viikonloppua ja papukaijamerkin!

20140530_124713

17 vastausta aiheeseen “Pari rautaa ja yksi kohtu tulessa”

Koitahan saada myös levättyä jossain välissä (epäilemättä helpommin sanottu kuin tehty…) Mulla on varmaan jäänyt joitain postauksia väliin, mutta milloin teillä olikaan muutto?

Toivottavasti pääsisitte pian rakennuspuuhiin! Lupaavan sitten raportoida siitäkin hommasta täällä, vaikka olisitkin jo päässyt kiinni treenihommiin? 🙂 Meillä ei rakentaminen ole ajankohtaista, mutta se kiinnostaa kyllä.

Juu vaikea tässä on levätä kun nyt pitää pakata et ehditään muuttaa ennen vauvan tuloa 🙁 Kaupat tehtiin maanantaina ja meillä pitää olla tää asunto tyhjä viimeistään kesäkuun lopussa. Tarkkaa muuttopäivää ei ole, tuosta Pelican varastolta voi hakea sellaista kuomullista peräkärryä käyttöön joten sinne voi kuskata kun vaan varaa sen. Saan huomenna avaimet meidän vuokra-asuntoon ja sinne päästään sunnuntaina eli kuun eka 🙂 Mut siellä pitää varmaan siivota (pelkään pahoin) ja maalata ym. pientä. Periaatteessa sinne voi sit muuttaa 🙂 Mutta ensi viikolla lähdetään Ouluun joten muutetaan kunnolla sit sen jälkeen ja toivon mukaan ennen juhannusta!

Huh puh, olipas pitkästi sepostettu! 😉 Ja juu, raksasta kerron myös eli ei oo pelkkää treeniblogia tää!

Vastaa

Moikka!
Kohdun kiinnikkeet siellä luultavasti kiristää kohdun kasvaessa. Itselläni oli molemmissa raskauksissa samoja vaivoja. Toivottavasti pian helpottavat ja saat pakkausurakkaa jatkettua. Tsemppiä ja hyvää kesää!

Nekös ne vaivaa, just sellaisilta tuntuu kyllä et joku kiinnike venyy ja paukkuu! Varsinkin kun makaa kyljellään ja vatsa jää vähän ilmaan (eli ei nojaa masuun) niin voi elämä! :X

Kiitti ja ihanaa kesää myös!

Vastaa

Voih, tuli ihan oma raskaus mieleen noista kipuiluista! Itsellä oli lähinnä ”sukkapuikkopistoja”, jotka alkoi puolivälissä ja lopussa oli jo aivan jäätäviä kipuja, kun pikkuihminen jumpsutti niin kovin tuonne alaspäin. Oli aika täydellistä synnytyksen jälkeen kun nuo pistokivut loppui ja pääsi kävelemään ilman että koko ajan sattui!

Tsemppiä vikoille viikoille ja onnea taloprojektiin! 🙂

Hui kun muistelenkin omaa olotilaani noilla viikoilla ja sit jos olis noin paljon urakkaa kun sulla…. kääk! Jospa tämä vauva tuliskin suht ajoissa, vaikka 38 +2? Joko saa alkaa vedonlyontiin 😀 helpottuis sunkin olo vähän nopeammin ja pääsisin te tuoksuttelemaan vauvan tuoksua <3

I feel you! Mulla eilen rv 34 ja ihan samanlaiset on fiilikset. No, 8 viikon päästä viimeistään! Vielä pitäisi tehdä sellainen reilu 1000 km loma-ajelu ympäri Suomen sukulaisissa, huh!
Ihanaa kun teidän rakennusurakka alkaa, odotan mielenkiinnolla 🙂

Mekin just päätettiin et juhannuksena ajetaan noin 800km joten samoilla fiiliksillä 😉 Sit linnoittaudun kotiin odottamaan poksahtamista!

Vastaa

Se aina naurattaa kun sanotaan neuvolassa et pitää muistaa levätä paljon… mut missä ihmeen välissä ku on lapsi ja pihahommat ja ei viiti jättää kaikkea miehen niskaan.. Tuntuu välillä et saa jo syyllisiä katseita, kun ”vaan” istuu jalat ylhäällä ja tekee sisällä kotihommat…
Mä niin odotan jo oman vartalon takaisin saantia (rv 36+4)….

Niinpä… vaikeaa on lepäillä!!! Tsemppiä sulle! Toivotaan et tulee nyt kesäkuun aikana teille jo pienokainen <3

Vastaa

Voi tsemppiä Anna muuttamiseen, pakkaamiseen ja perheen pyörittämiseen! Toivottavasti saat levättyäkin jossain välissä. Itselläni rv29+6 ja viime viikonlopun 5h puutarhatöiden jäljiltä olin koko viikon ihan poikki ja väsynyt vaikken kipuillutkaan. Ei sitä vaan viimeisillään raskaana jaksakaan ihan mitä vaan.

Mut sitä lähdin itseasiassa kysymään, että olis kiva kuulla miten päädyitte planiaan (en kyllä aukaissut postsuksen linkkiä)? Mulla on ystävällä kans osin yksilöllisesti suunniteltu Planiatalo, joka on tosi kiva. Meillä on noin parin vuoden sisällä oma taloprojekti ajankohtainen ja noiden talopakettien läpikäyminen vaatii järjettömät määrät aikaa!

Anteeksi muuten että nää postauksen viimeiset kommentit jäi vastaamatta, en vaan huomannut! Jos siis kukaan enää klikkailee näihin niin löytää vastauksen kysymyksiinsä 😉

Eli meillä kun talo on kokonaan itse piirrretty niin ei tarvinnut käydä lainkaan mitään paketteja läpi. Kysyttiin suoraan valmistavatko meidän mittojen mukaan ja siinä jäi jo moni valmistaja pois laskuista. Loppujen lopuksi toimittajan valinnassa painavimpia syitä oli hinta-laatusuhde, myyjä jonka kanssa tulee hyvin juttuun ja hän on kiinnostunut, toimitusaika ja valmistustapa. Näin siis päädyttiin Planiaan 🙂 Saadaan heiltä juuri sellainen kuin halutaan! Monet firmat olisivat halunneet tehdä jotain muutoksia rakenteeseen (helpompi valmistaa tms. mitä milläkin syyllä).

Linkeistä vielä. Tuo linkki vei siis ihan vain Plania-talojen etusivulle. Mun blogin linkit ei oo koskaan mitään mistä itse hyötyisin tms. eli ihan vain hyvän tavan mukaisesti linkki jos joku haluaa katsoa ilman googlettamista että mikä firma tms. Ei niissä ole siis mitään sen kummempaa.

Vastaa

Kiitti! Kävin lukemassa vastauksen :-). Tuo linkkimaininta kommentissani tarkoitti sitä, että en tarkistanut oliko ko linkki Planian sivuille vai mahdollisesti johonkin sun aiempaan postaukseen, jossa oot avannut talotoimittaja asiaa. Ei mua ainakaan haittais, vaikka saisitkin tuloja mun klikkailusta. Blogin pitäminen on kovaa työtä (sen vaatimaa aikaa ei varmaan moni tajua!).

Olet masuinesi tosi kaunis! <3 Mä niiiiiin muistan omat odotusmahakivut ja supistukset, joten I feel You! Muista vedenjuonti ja välillä paracetamolia, jos on ihan tolkutonta tuskaa. 🙂 *halaa*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.