Kategoriat
Yleinen

Talonrakennusta ja kevätmuotia

IMG_20140113_112301

 

Tänne on vihdoin saapunut pieni kerros lunta ja kovat pakkaset! Ulkona on kyllä todella kylmä ja koiria lenkkeilyttäessä sormet jäätyy hetkessä. Meidän kellarivarasto on jotain ihan järkyttävää ja ollaan tehty ehkä maailmanennätys siihen paljonko ollaan saatu mahtumaan muutamaan neliöön tavaraa ja valitettavasti se on se paikka jossa mun kunnolliset Peak Performancen laskettelutumput on. Kaipaan niitä mutta en niin paljon että uskaltautuisin etsimään. Sen sijaan raskausvaatepussin kanssa mua lykästi. Oon jemmannut parhaat vaatteet omaan pussiin ja toisessa on sellaiset jotka notkui edellisen raskauden jälkeen muutaman päivän Vekarakirppiksellä ja jäi myymättä. Erotan ne siitä, kun niissä on kaikissa hintalaput. Nyt tietysti juuri tämä pussi oli ihan varaston etuosassa ja löysin kaikki ne vaatteet jotka oon halunnut laittaa kiertoon! Just my luck! Mutta kuten mummini tapasi sanoa, ”aika tavaran kaupittee” niin on samat vanhat rytkyt löytäneet tiensä mun vaatekaappiin. Sydän itkee verta mutta yhdetkään BrasilSulit ei mene enää päälle, tai menee mutta rullaantuu vatsan alle puristaen todella kauniit jenkkakahvat.

IMG_20140109_202005

 

En vielä hetki sitten uskonut tätä mutta pientä pesänrakennusviettiä on selvästi rantautunut Itä-Helsinkiin. Sain vihdoin ja viimein ruuvattua Linnean pinnasängystä sen yhden laidan pois, niin että sängystä tuli yhdeltä sivulta avoin. Sopii paljon paremmin tuollaiselle reippaalle leikki-ikäiselle (joka tosin ei koskaan uskaltanut kiivetä laidan yli) 😉 Tämäkin juttu roikkui varmaan vuoden koska vaati reissun sinne kellariin ja sieltä piti etsiä se korvaava laitalauta.

IMG_20140114_121715

 

Talonrakennusprojekti on nukkunut talviunta viimeisen kuukauden mutta tässä tammikuun auringonpaisteessa ollaan vähän herätty viemään asiaa eteenpäin. Toimitin joulukuussa arkkitehdille ne mun hakemat karttakuvat ja nyt alkaa olemaan kaikki paperit rakennuslupaa varten kasassa ja koitetaan saada se nyt tammikuussa sisään. Tammikuun loppuun saakka on nimittäin vielä alennuspäivät ja rakennusluvan hakemisesta saa alennusta hiljaisen sesongin vuoksi 😉 Sitä kauanko Helsingissä käsittelyaika on niin en tiedä. Keväällä toivon mukaan lupa kuitenkin on!

IMG_20140114_121742

Nämä asuntokuvat on mun äidin sijoitusasunnosta jossa kävin kastelemassa kukkia. Oon joskus maininnutkin että meillä on jo vuokra-asunto tiedossa rakennusajalle ja tää on se mihin sitten muutetaan. Asuin samassa asunnossa kun muutin Helsinkiin hieman vajaa kymmenen vuotta sitten 🙂 Asuin täällä kun alettiin mun miehen kanssa seurustelemaan ja hän haki mua treffeille tai tuli yökylään. Siitä asti ollaan suunniteltu innokkaasti yhteistä tulevaisuutta mutta ei tullut mieleen että asutaan täällä ehkä kolmen lapsen ja kahden koiran kanssa vielä uudestaan! Muistaakseni yhtä lukuunottamatta kaikki meidän perheen lapset on asuneet tässä asunnossa jossain vaiheessa nuoruutta, kiitos siitä mammalle!

IMG_20140114_122009 IMG_20140114_121851

No siellä ne Sörnäisten merimaisemat odottaa ja painajainen siitä mihin saa aina auton parkkiin. Ensi viikolla otetaan selvää rakentamisen suhteen yhdestä vaihtoehdosta ja meillä on palaveri Kastelli-talojen kanssa täällä meillä. Oon ottanut heihin yhteyttä ja toivon että saadan tehtyä rakentamisesta yhteisprojekti myös tänne blogiin ja he rakennuttaisivat talon meidän piirustusten mukaan. Kaikki on tosiaan vielä avoinna mutta toivon että tarjous on sieltä hyvä. Oon alkanut suuresti empimään sitä kauanko rakennusprojekti kestää jos tehdään kokonaan pitkästä tavarasta ja se hieman pelottaa. Olisi niin helppoa jos talo toimitettaisiin ja muuttopäivänkin saisi tietää varmuudella! 🙂 Sormet ristiin siis! 

IMG_20140113_164510

 

Kevättä rinnassa kävin myös Gazozilla katsomassa heidän oman mallistonsa uusia vaatteita ja mun mukaan lähti lumettomia kelejä odottamaan pinkit Gazoz tennarit (49.90€)! Hirmu paljon on kyselty myös siitä käytänkö itse lisäravinteita raskaana ja erityisesti heraproteiinia moni muukin raskaana oleva mamma miettii että voiko käyttää. Mun mielipide on, että koska puhdas hera on ihan tavallinen ravintoaine ja sallittu niin sitä voi käyttää. Kannattaa olla vain tarkka siitä, että tuote on esim. 100% whey protein eikä vaikka joku palautusjuomasekoitus koska niissä voi olla esimerkiksi kreatiinia. Tuotteessa käytetyt makeutusaineet kannattaa myöskin tsekata eli raskauden aikana kielletyt sakariini ja syklamaatti. Itse luotan edelleen Sciteciin jota oon käyttänyt muulloinkin, sillä heidän laadunvalvonta on todella tarkkaa ja kyseessä on puhdistettu hera eikä mitään muuta. Plussaa myös siitä et herat on aspartaamittomia eikä niissä ole noita kiellettyjä makeutusaineita! 🙂

IMG_20140113_164740

 

Sciteciltä raskausaikaan sopii siis nämä herasarjat:

Sininen

Punainen

Vihreä

Mulla on nyt käytössä tuon sinisen sarjan minttu-suklaa ja hyvää on! 🙂 Eroa purkkien väreissä on että sininen on yksinkertaistetuin, punaisessa sarjassa on mukana ruoansulatusentsyymejä (ei huomaa mitenkään) ja vihreä on hera-isolaatti eli imetyy kaikista nopeiten. Mä vaihtelen kaikkia käytössä lähinnä sen mukaan mistä löytyy maku jota tekee eniten mieli.

20140113_163848 20140113_164108 IMG_20140113_181040 IMG_20140113_165227 IMG_20140113_164851

 

Gazozin vaatevalikoiman jätin tällä kertaa hyllyyn mutta menen vielä loppuviikosta käymään uudelleen sillä BrasilSulin uusi mallisto on saapunut Suomeen. Niitä lisäillään parhaillaan nettiin! (esim. sitä pinkkiä loppunutta hupparipaitaa on taas, mikä meni viimeksi tosi nopeasti). Vaatteiden sijaan löysin itselle mukavat hiuspannat treeni- ja kotikäyttöön ja ainakin nää näyttäisi olevan likaisen tukan pelastus 😉 Kengät, herapurkki ja hiuspannat on saatu yhteistyön kautta.

 IMG_20140112_114703

Mä alan nyt ruoanlaittoon ennen töitä eli saliohjaus ja sauvakävely asiakkaan kanssa olisi tiedossa 🙂 Mitä tykkäsitte meidän kaupunkikaksiosta? Ja onko muita joilla rakennusprojekti on alkamassa tänä vuonna? Tuleeko talopaketti ja miltä toimittajalta? Kertokaa jotain! 🙂

 

PS. Kolmen viime postauksen kommentteihin on vastattu! Juhuu, hyvä minä! Eihän siihen mennyt kuin neljä tuntia! 😀

26 vastausta aiheeseen “Talonrakennusta ja kevätmuotia”

Hei Anna!
Kaksio näyttää kivalta, mutta ajatus kaksiossa asumisesta kolmen lapsen ja kahden koiran kanssa aiheuttaa klaustrofobisia tunnelmia. 😀
Me muutettiin täällä entisillä kotikonnuillasi uuteen kotiimme pari päivää ennen joulua. Rakennettiin pitkästä tavarasta niin, että kaksi timpuria rakensi talon ulkoa valmiiksi ja sisältä levypinnoille ja sitten tehtiin loput putki- ja sähköhommia, sekä laatoituksia lukuunottamatta itse. Tuttu maalari teki tasoitehommat ja sisäpintojen maalauksen. Lattia valettiin juhannusviikolla ja muuttamaan päästiin siis ennen joulua, eli puolisen vuotta meni. Viereen valmistui avaimet käteen Puroila talo, johon päästiin muuttamaan viikkoa ennen meitä. Samaan aikaan siis alettiin rakentaa tuon ”valmistalon” kanssa. Eli ei pitkästä tavarasta rakentamiseen välttämättä mene yhtään sen kauemmin kuin talopaketin rakentamiseen. Paketin ottamalla tosin pääsee aika paljon helpommalla, mitä ollaan naapureiden kanssa raatailtu.
Tsemppiä rakennusprojektiin! Se on antoisaa ja omalla tavallaan ihanaa, mutta lapsellisille aika rankkaa. Kaiken vaivan väärti kuitenkin. Ja onnea myös tulevasta perheenlisästä! Itsekin haaveilen vielä kolmannesta pienestä.

Mukava kuulla, et noin hienosti sujui! 🙂 Puolivuotta on tosi lyhyt aika eli nopeasti saitte valmiiksi! Toivottavasti meilläkin noin 🙂 Tuntuu että täällä Helsingissä ei oo oikein vaihtoehtoja jos haluaa säästää kustannuksissa. Jos vuokrattaisi yksityiseltä voisi siihen mennä helposti toista tonnia 🙁 Eli kaksioon mennään sillä se idea on et saadaan helpotettua kuukausikustannuksia rakennusajalta kun on maanvuokralaskua ym.

Onnea uuteen kotiin! <3

Vastaa

Vau! Toi teidän väistökämppä vaikuttaa ihanan valoisalta, eikä maisemissakaan ole moittimista. Hiukan totuttelua varmasti vaati pienemmät tilat, mutta kun jaksaa muistaa mitä on luvassa, niin jaksaa pienemmät tilat.

Kyllä luulis et väliaikaisesti tuollainen menee jos aika ei veny kovin pitkäksi! 🙂 Sitten kun on valmista niin niitä neliöitähän riittää!

Vastaa

Meillä rajsaprojekti on jo onneksi aikalailla takanapäin, mutta vinkiksi annan, että ottakaa vain ja ainoastaan jonkun suosittelemana mm. Vastaava mestari, sähkö- ja putkimiehet. Hintalappuun ei aina kannata tuijottaa, suositukset vievät raksamaailmassa pitemmälle 🙂 Paaaaaaaljon pitkää pinnaa ja tsemppiä projektiin 🙂

Meilläki taloprojekti on ohi ja ollaan asuttu kk uudessa talossa. Avaimet käteen ja Kastelli. Vaikka sanotaan et avaimet käteen niin paskan marjat.. kyllä siinä silti jäi tekemistä itellekin. 🙂

Okei, kiva tietää! Mä jotenkin oon ajatellut et sit siinä ei jää muuta kuin tontilla töllistely ja kahvien keitto silloin tällöin 😉 *elää hattaramaailmassa*

Ja sulle myös, suuret onnittelut omasta uudesta kodista! =)

Vastaa

Hei Anna! Voi että, meillä on aika sama tilanne kuin teillä, tosin onneksi jo melkein takana päin. Asumme kahden lapsen kanssa väliaikaisasunnossa, 56 neliöisessä kaksiossa. Takana 11 kk ja 2 kk vielä edessä: mennyt ihmeen hyvin! Asenne ratkaisee paljon. Ei ole ollut edes kovin ahdasta, meillä on mukana vain tarvittava. Muut odottavat vuokratussa varastossa. Rakennamme siis juuri parhaillaan ja viimeistelyjä vielä edessä. Paketti on Kastellilta, mutta täysin yksilöllinen. Halusimme modernin puutalon. Pohja on otettu pitkälti Kannustalon Harmaja 165 (1 krs. malli) mutta ulkoa muokattu paljonkin, modernimpaan suuntaan. Kastelli siis toimittaa täysin yksilöllisiäkin. Meillä arkkitehti piirsi ensin ja niiden pohjalta tarjous kastellilta. Otimme asennuksen vain vesikattoon asti ja sen jälkeen itse pääosin edetty. Ammattilainen teki tasoite- ja maalaustyöt sekä laatoituksen. Silti, alusta loppuun n. 9 kk. Nyt jo hymyilyttää, hyvä me:) tsemppiä teille!!

Nonnih! Kiva kuulla tällainenkin puoli joltain joka on kokenut sen! Meillä menee kans kaikki varastoon ja välttämättömät mukaan niin kuin vaatteet jne. mutta kalusteita ei roudata tuonne juuri lainkaan. Ehkä lastensängyt mutta asunto on muuten kalustettu! Teidän tarina kuulostaa tutulta sillä meillähän on täysin yksilöllinen kans ja he sanoivat että sen toteutus onnistuu piirustusten mukaan! 🙂

Ihanaa, ootte jo loppusuoralla! Tsemppiä!

Vastaa

Moikka! Mun piti aikaisemmin jo kirjoittaa mutta unohdin, eli on olemassa ainakin yks hyvä kirja liittyen raskaana olevan äidin liikuntaan, treenaamiseen. Kirjan on tehnyt Anneli Päivänsara ja kirja on Liikunnallisen äidin käsikirja. Suosittelen 🙂 Itselläni on myös se, tosin raskaus meni kesken mutta kirjassa oli hyviä vinkkejä niin alkuraskauteen kuin loppuraskauteenkin..

Heh ei liittynyt tuo ylempi kommentti sitten mitenkään tuohon postaukseen, mulla siis tuli heti herätessä toi mieleen ja ku olin saanut kahvin tippumaan ni oli pakko tulla kertoo se äkkiä vaan tänne ettei vaan unohdu, ja nyt sit kahvia nauttiessa luin tän postauksen ;D Gazozin kenkiä kuolasin jo instagramissa, aivan ihanat, eikä hinnalla pilattu.. Jospa sitä vielä yhdet sit ostais, mies kyllä repii pelihousunsa, mutta hei, noi kengät on PINKIT (<3)!!

Kiitos paljon kirjavinkistä! 🙂 Oonkin just miettinyt et onkohan sellaisia paljon liikkuvan äidin odotuskirjoja olemassa.

Ja hei, ei mitään! Saa kommentoida myös postauksen vierestä ei sillä niin väliä mihin postaukseen liittyy! 🙂 Aamukahvia täälläkin. Kenkulit on ihanat, ei vaan oo päässyt vielä käyttämään kunnolla kun on nää pakkaset! Mut heti kun helpottaa! Mustakin ne on tosi mageet!

Vinkki kommenttien kommentointiin (ihanasti muotoiltu btw mutta tajuat kyllä) 😀

Ota kommenttien hyväksyntä käyttöön, ja hyväksy sitä tahtiin kun aina vastaatkin. Niin pysyy parhaiten ajantasalla eikä ehdi kertyä liikaa kommentteja kommentoitaviksi (etenkin jos niitä tulee samaan aikaan useampaan eri postiin!) Niin minäkin teen oman blogin kanssa ja huomattavasti helpompaa, ja tulee ainakin kaikkiin varmasti vastattua 🙂

http://musclefetish.blogspot.fi/

Mä oon aina ollut sensuuria vastaan eli tykkään et kaikki kommentit näkyy ilman valvontaa ja samantien! 🙂 En tiedä lisääkö tuo sitä aikaa kommenttien vastaamiseen vaikka ne roikkuisikin tuolla hetken? 😀 Mutta totta kai toi voi olla hyvä jos sullakin toimii!

Vastaa

Meillä on takana rakentamisesta kahden talon verran, tuossa elämäntilanteessa valitsisin ehdottomasti ainakin paketin mielummin avaimet käteen ratkaisulla, raksaaika on rankkaa , siihen vielä vauvaaika niin vaikka kuinka positiivisesti ajattelee niin ei tule olemaan ruusuilla tanssimista, ja ihan sun jaksamista ajatellen kommentoin.

Voi olla et tää vauvan odottaminen on saanut mutkin miettimään enemmän sitä, että tilattaisi valmiimpana ja omaa hommaa olisi vähemmän. Sitä alkaa näköjään automaattisesti säästämään voimavaroja siihen tärkeimpään 🙂 <3

Vastaa

Terve! Tässä parhaillaan asutaan kaksiossa kolmen (5v, 3v ja kohta 1v) lapsen kanssa, koira vietiin evakkoon appilaan. Hyvin mahtuu! 🙂 Raksaa ei tosin olla vielä edes aloitettu, mutta alustavasti suunniteltu oikeasti avaimet käteen -toimitusta Muurametaloilta. Siinä ei jää itselle kuin raksan siivous ja ulkomaalaus. Yksi talo ollaan remontoitu katosta lattiaan ja kyllähän ne vikat listat jäi laittamatta 😉 Joten nyt aiotaan päästä helpommalla.

Hei Anna!
Me asumme tällä hetkellä kuuden lapsen kanssa alle 60 neliön kaksiossa. Sopu sijaa antaa ja oma suurempi koti on nautinto. Toisaalta on ihana nauttia kun lapset on lähellä, pieni seikkailu, väliaikainen pesä:) asenteella on varmasti suurin merkitys ja sitä sinulta varmasti löytyy:D talo valmistii kuuden viikon päästä paikallisen rakentajan toimesta. Osa työstä ollaan tehty itse. Mutta varmasti perheelleenne löytyy paras ratkaisu yhteisiä voimavaroja puntaroiden.
Onnellista kodin ja pesän rakennus aikaa sekä odotusta! Valoa keväseen!

Oi että, ihan kohta pääsette koko konkkaronkka uuteen kotiin! 🙂 Kyllä sitä jaksaa kun tietää et sit tilaa on 😉 Meilläkin tuo kaupunkikaksio olisi taas niin erilaista tähän lähiöön et mielelläänhän sitä vielä seikkailee. Saadaan tulevaisuudessa varmasti tarpeeksemme siitä, että ratikoille on matkaa 😀

Vastaa

Heip!
Ehdottomasti suositusten mukaan kandee valita työntekijät ja olla itsekin valvomassa hommaa. Noita raksamiehiä on moneen lähtöön… Meillä oli hyvä kun mies on itsekin raksapuolella, LVI-hommissa niin tuntee paljon väkeä. Mehän nyt ollaan itse tehty ja vuosi meni että päästiin asumaan ja vielä riittää tekemistä, mutta säästetty paljon sillä että on itse tehty paljon…

Noita gazozin popoja katselin kun ilmestyivät, aikas kivan näköiset, värivalikoimaa vois tulla ehkä vielä lisää popihin niin sitten ehkä lähtis ostoon…. 🙂

Eiks se meekkään niin et hyvä ja halpa 😉 Hih! Kiitti vinkeistä! Onpa ihanaa et te olette jo uudessa kodissa <3 Onnea vielä kisadieetin loppuun! 🙂

Vastaa

Moikka!

Täällä kans asutaan ahtaasti, 66m2 ja 4 lasta, 5,3,1v ja nuorin 3vk. Parhaillaan menossa talopakettien kilpailutus omilla arkkitehdin piirtämillä kuvilla. Työlästä on verrata paketteja, mutta oon hämmästynyt et kuin moni talotoimittaja tekee omilla kuvilla! Meillä ainakin alettiin heti hanakasti soitteleen perään kun lähetettiin tarjouspyyntöjä, tiistaina lähetettiin, eka tapaaminen oli jo eilen ja 2 seuraavaa sovittuna. Ajatus on ottaa mahdollisimman valmiiksi tehty paketti, kun sitä hommaa jää kuitenkin ite tehtäväksi niin paljon! Lasten kans täytyy yrittää säästää itseään vähän, ilman lapsiahan tää olis niin helppoo..! 🙂 tsemppiä teillekin talohommiin ja sulle raskauteen, lopputulos palkitsee niin ihanasti <3

Teillä onkin lapset tulleet lyhyillä ikäeroilla! Varmasti ihanaa lapsille! Oon itse perheestä jossa on 5 lasta ja jotenkin haluaisin omillekin antaa niitä sisaruksia koska musta se oli tosi kivaa et meitä oli monta. Mutta saas nähdä jaksetaanko enää neljännelle kierrokselle 🙂
Meillä tosiaan kans sama et kilpailutus omilla kuvilla. Musta on ihanaa et talo on piirretty täysin tontin mukaan ja istumaan siihen luontoon ja maisemaan joka juuri meillä on. Tsemppiä teille myöskin samaan proggikseen! 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.